Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]: The Walking Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest mniej akcji, bo gdyby było więcej, wszyscy by narzekali że to kolejna siekanina o zombie. Tak jak jest teraz powinno zostać, bo w ten sposób budowany jest ten niepowtarzalny klimat. To nie miał być w zamyśle serial o zabijaniu sztywnych, tylko o zachowaniu ludzi po apokalipsie, więc cieszcie się, że i tak w większości odcinków jest motyw z pozbywaniem się zombie.

YGsMv3q.jpg
  • Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Racja BEST EVER to to nie jest, nie każdy to lubi.. a mało kto uwielbia, że ołtarzyki stawia w pokoju o.O Ale jest to baardzoo dobry serial moim zdaniem, jeden z najlepszych o zombie, jak nie najlepszy (dla mnie)

Opublikowano

Racja BEST EVER to to nie jest, nie każdy to lubi.. a mało kto uwielbia, że ołtarzyki stawia w pokoju o.O Ale jest to baardzoo dobry serial moim zdaniem, jeden z najlepszych o zombie, jak nie najlepszy (dla mnie)

A jest jakiś inny serial o zombie co może dorównać TWD? Nie sądzę :P

76561198001815076.png
Opublikowano

@Up. Są seriale o zoombie. Ale to istna masakra bez sensu.

Teraz ja Wam coś powiem.

Mówicie, że nie ma akcji tak ?

A jak ty byś się zachował gdyby wokół ciebie leżało pełno ciał, krwi, odłamków ciał, mózgi, syf, bród, smród i ubóstwo ?

Powiększał byś to ? Czekają np. na wzmocnienie "składu" i wykoszenie ich np. bronią palną, np. aż zdechną z głodu itp.

Jest to najlepszy serial. Wg mnie rzecz jasna. Nie tylko o zoombie.

Jedna uwaga wg mnie. Jest taka akcja jak ten doktorek podpala te zoombie i one się w tym kontenerze smażą. Więc czemu one po spaleniu nadal żyją ? Mózg by się przecież ugotował ;) To jedna z tych większych wtop. Większych lecz wiem, że jest ich nie wiele ;)

Opublikowano

@Up. Są seriale o zoombie. Ale to istna masakra bez sensu.

Teraz ja Wam coś powiem.

Mówicie, że nie ma akcji tak ?

A jak ty byś się zachował gdyby wokół ciebie leżało pełno ciał, krwi, odłamków ciał, mózgi, syf, bród, smród i ubóstwo ?

Powiększał byś to ? Czekają np. na wzmocnienie "składu" i wykoszenie ich np. bronią palną, np. aż zdechną z głodu itp.

Jest to najlepszy serial. Wg mnie rzecz jasna. Nie tylko o zoombie.

Jedna uwaga wg mnie. Jest taka akcja jak ten doktorek podpala te zoombie i one się w tym kontenerze smażą. Więc czemu one po spaleniu nadal żyją ? Mózg by się przecież ugotował ;) To jedna z tych większych wtop. Większych lecz wiem, że jest ich nie wiele ;)

Czepiasz się mało istotnych szczegółów.

Jak przeczytałem doktorek to się zacząłem zastanawiać gdzie ten dziadek zombie podpalał xD ale sobie przypomniałem że ten w Woodbury to też doktorek :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Czepiasz się mało istotnych szczegółów.

Jak przeczytałem doktorek to się zacząłem zastanawiać gdzie ten dziadek zombie podpalał xD ale sobie przypomniałem że ten w Woodbury to też doktorek :)

To nie jest mało istotny szczegół. ;) Mało istotne jest np. to, że Megiee w scenie rozbieranej ma ramiaczka, a potem ich nie ma i znowu ma.

A to co napisałem jest większym szczegółem.

Opublikowano

A to, że mają zmysły pomimo martwego mózgu największym ;)

Nie zapominajmy że sam fakt że niby zombie istnieją jest z dupy wzięty. Jakoś trzeba nagiąć rzeczywistość dla potrzeb serialu.

76561198001815076.png
Opublikowano

No tak, ale to już pomijam ;) Logiczne też, że brak jedzenia przez długi czas i brak trawienia = brak substancji odżywczych w komórkach = mięśnie nie mogą pracować = zombie są nieruchome ;)

PS. Opłaca się oglądać Webizodes'y???

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No tak, ale to już pomijam ;) Logiczne też, że brak jedzenia przez długi czas i brak trawienia = brak substancji odżywczych w komórkach = mięśnie nie mogą pracować = zombie są nieruchome ;)

I tak to działa. One zdychają jak nie jedzą. Lecz trzymają o wiele dłużej niż ludzie. Przecież serial trwałby chyba 50 lat jak by oni mieli wybić każdego zombiaka na ziemi łopatą i coltem :D

PS. Nwm. Podobno lipne, ale ja obejrzę.

Opublikowano

Dlatego nie ma co się czepiać takich szczegółów jak ten że zombie zostały podpalone a nadal są "żywe". Zombie nie istnieją więc trudno stwierdzić jak by było w rzeczywistości xD

76561198001815076.png
Opublikowano

Dlatego nie ma co się czepiać takich szczegółów jak ten że zombie zostały podpalone a nadal są "żywe". Zombie nie istnieją więc trudno stwierdzić jak by było w rzeczywistości xD

Nie no nie gadaj, przecież jak palisz się w temperaturze +100 stopni to chyba normalne, że ciecze wrzą i się gotują. Jak wrzucisz ziemniaki do wody +60 stopni to w 30 minut będziesz mieć ugotowane. Tak samo z narządami, a w sumie szybciej. Bo tamta temperatura niebo lepsza. To nie jest aż taki MALUTKI szczegół.

Opublikowano

Nie no nie gadaj, przecież jak palisz się w temperaturze +100 stopni to chyba normalne, że ciecze wrzą i się gotują. Jak wrzucisz ziemniaki do wody +60 stopni to w 30 minut będziesz mieć ugotowane. Tak samo z narządami, a w sumie szybciej. Bo tamta temperatura niebo lepsza. To nie jest aż taki MALUTKI szczegół.

Przecież tam tylko kilka zombie "przeżyło" a z tego ci było widać to wiele z nich nie zostało.

76561198001815076.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsze 2 sezony jeszcze do strawienia przez dobrze zbudowane relacje w obliczu katastrofy (niewazne ze katastrofa jest zombie debilizmem). Pozniej serial zaczyna ssac i kolebac sie na boki od rozdmuchanych problemow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...