Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]: The Walking Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, to jest serial a nie jakieś M jak coś tam... Najbardziej lubie gościa z kuszą, jest ostry i niezależny... :D

Każdy go najbardziej lubi. I przez to ja go przestaje lubić najbardziej :c :D Taki już jestem.

Zawsze mogą powrócić do tego wątku z tymi kolesiami co ich w miasteczku koło farmy zaatakowali lub po prostu dodać jakiś nowy wątek z jakąś nową grupą co przemierza stany i rabuje :)

Zupełnie o nich zapomniałem. :) Oby już się nie pojawiali -.- Oni powinni walczyć o przetrwanie, a nie o to by zabijać ludzi.

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie powinni w czwartym sezonie dodać nieco inteligencji sztywnym. Zauważyliście, że co odcinek to są coraz głupsi? W pierwszym sezonie np. potrafili kręcić gałkami od drzwi, szukali kamieni by stłuc szklane drzwi... a teraz to nawet szyby w samochodzie nie potrafią wybić :/

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ehh -.- a ja najbardziej nie lubię Deryla .. nie wiem czemu. Najbardziej polubiłam Ricka.. -.- Odpowiedzialny, męski. :D A nie wie ktoś czy sezony wychodzą co roku (1 sezon, rok przerwy, 2 sezon, rok przerwy, 3 sezon itp) Czy tylko 4 sezon wychodzi tak późno po 3. ? A i nie wie ktoś ile ma być sezonów? (Fajnie byłoby gdyby było co najmniej 20 ale .. nie wiem czy to możliwe :D)

Opublikowano

Nie jestem pewien, czy każdy sezon odpowiada 1 zeszytowi komiksu, bo nie czytałem, ale wiem że zeszytów jest ponad 100 :D Też liczę na jeszcze wiele sezonów, tylko oby się nie zrobiła monotonna siekanina... (choć wątpię, wierzę w producentów). Z jednej strony ciekaw jestem zakończenia historii, z drugiej nie chcę, by się kończyła :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Cały czas jest co rok ;) 1 sezon - 31.10.10, 2 sezon - 16.10.11, 3 sezon - 14.10.12 (w USA). Czwarty też miał być w październiku... może 17, w moje urodzinki? :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No niestety ;) W tym czasie pewnie cała obsada zdążyłaby się zmienić, starzy by poginęli, a w ich miejsce zupełnie nowi aktorzy :/ A to by nie było to samo...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Spoko serial, wciąga -.-

Ja zacząłem oglądać gdy były już 3 sezony i muszę wam się przyznać, że machnąłem je w tydzień - ja szalony!

1369586066-U936198.jpg

if you know who sad it you are great!

Opublikowano

W tym serialu są pewne wpadki, np. Pan Gubernator w odcinku 11 (Sezon 3) ma zaklejone prawe oko, a później przypala sobie lewe a prawe jest zdrowe xD

i8ep7q.jpg

1dck8h.jpg

:D

graphic.png

Opublikowano

A ja nie wierzę, tym którzy napisali, że obejrzeli sezony od 1 odc do końca w 2 dni.. jeden odcinek trwa 40 minut w zaokrągleniu (dokładniej 43) więc .. odcinków jest razem chyba z 35 na oko? No to co -.-... musieli by iść się tylko wysrać za przeproszeniem i oglądać cały dzień TWD..

Opublikowano

W tym serialu są pewne wpadki, np. Pan Gubernator w odcinku 11 (Sezon 3) ma zaklejone prawe oko, a później przypala sobie lewe a prawe jest zdrowe xD

i8ep7q.jpg

1dck8h.jpg

:D

Te 1 zdjęcie to jego odbicie w lustrze.

Opublikowano

http://video.anyfiles.pl/The+Walking+Dead+S02E13+Lektor+PL/Kino+i+TV/video/21497

ja oglądam tu ^.^

Dobra, wiem, że ostatni odcinek 2 sezonu jest raczej smutny, ale jebłam ze śmiechu. Najbardziej lubię

Herschel'a

Koleś wymiata "Jak mam zginąć to na mojej farmie!" .. "Najlepiej dzisiaj"

Haha, chciałabym mieć takiego dziadka !!! :D

Opublikowano

Te 1 zdjęcie to jego odbicie w lustrze.

Potwierdzam, ale za to zauważyłem inne wpadki:

- kojarzycie pewnie scenę, gdy Daryl szuka Sophii, spada z góry i ma halucynacje - widzi brata Merle'a? No więc wtedy raz ma błoto na twarzy, raz nie ;)

- w scenie, gdy gubernator każe się rozebrać Maggie, przez moment nie widać ramiączek od stanika, potem znów są.

To i tak mało wpadek jak na tyle materiału filmowego ;)

EDIT;

Znalazłem więcej na Filmwebie, można dodać do pierwszego wpisu :)

- Czołg, w którym ukrył się Rick to brytyjski Chieftain mk.10 z amerykańskimi oznaczeniami. Tymczasem armia amerykańska posiada wyłącznie czołgi typu M1A1 Abrams oraz M.60.

- Przed Centrum Chorób, na jednym ze stanowisk strzeleckich możemy zobaczyć radziecki karabin maszynowy DSzK, którego armia amerykańska nie posiada na wyposażeniu.

- Granat, który Rick znalazł w czołgu był granatem ćwiczebnym. Świadczy o tym niepomalowany korpus i niebieska zawleczka.

- W pierwszej scenie serialu, gdy Rick podjeżdża do przewróconej na bok białej ciężarówki, wysiada z radiowozu, zabiera kanister i idzie szukać paliwa, możemy dostrzec, że w tej białej ciężarówce nie ma silnika.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dobra, dobra. Kto jeszcze najbardziej lubi Herschela? Chcę wiedzieć czy nie jestem jedyna xD A jak on zginie (Nie spojlerować, nie chcę wiedzieć czy zginie czy nie) To normalnie jebnę z krzesła. On ma żyć! Uwielbiam go, on zostanie moim dziadkiem! ^.^

Opublikowano

Nie jest najgorszy, ale w początkowych odcinkach naprawdę mnie wkurzał ;) Nie będę mówił dlaczego, bo nie wiem dokąd obejrzałaś, ale podam jeden przykład: stodoła ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A nie wszędzie jest to samo?.. racja, nie chciał zabić zombie w stodole, ale to jest chyba zrozumiałe, on myślał, że naukowcy żyją i pracują nad lekarstwem. A tam była jego żona i ktoś jeszcze z rodziny. o.O a! I nie chciał ich zostawić w domu. Ale ja myślę, że to dlatego, że nie chciał widzieć jak umierają kolejne osoby itp. :) Dla mnie jest ideałem dziadka :D Chcę takiego. Kto mi go przywiezie? ;3

@EEEDIIIIT !!! : Ey! Rick powiedział, że oni wszyscy "mają to w sobie" i "są już zarażeni" Co to oznacza?! Że już po nich, nie mają po co walczyć, i wkrótce zmienią się w zombie ot tak z siebie? Bo to się przenosi w powietrzy czy coś? No bez jaj.. Czy po prostu Rick się myli? Wyjaśni ktoś? 1 spojler, please..

Opublikowano

Dobra, dobra. Kto jeszcze najbardziej lubi Herschela? Chcę wiedzieć czy nie jestem jedyna xD A jak on zginie (Nie spojlerować, nie chcę wiedzieć czy zginie czy nie) To normalnie jebnę z krzesła. On ma żyć! Uwielbiam go, on zostanie moim dziadkiem! ^.^

No chyba jesteś jedyna. Większość najbardziej uwielbia Deryla :)

A nie wszędzie jest to samo?.. racja, nie chciał zabić zombie w stodole, ale to jest chyba zrozumiałe, on myślał, że naukowcy żyją i pracują nad lekarstwem. A tam była jego żona i ktoś jeszcze z rodziny. o.O a! I nie chciał ich zostawić w domu. Ale ja myślę, że to dlatego, że nie chciał widzieć jak umierają kolejne osoby itp. :) Dla mnie jest ideałem dziadka :D Chcę takiego. Kto mi go przywiezie? ;3

@EEEDIIIIT !!! : Ey! Rick powiedział, że oni wszyscy "mają to w sobie" i "są już zarażeni" Co to oznacza?! Że już po nich, nie mają po co walczyć, i wkrótce zmienią się w zombie ot tak z siebie? Bo to się przenosi w powietrzy czy coś? No bez jaj.. Czy po prostu Rick się myli? Wyjaśni ktoś? 1 spojler, please..

Wirus przenosi się kropelkowo. Prawdopodobnie wszyscy żyjący są już zarażeni.

76561198001815076.png
Opublikowano

@UP To po ch.. oni wg uciekają i starają się przeżyć o.O

@EDIT : Chyba, że to jest tak, że póki żyją to nie mogą się przemienić w zombie, jedynie jak zginą. Np. poprzez postrzal lub wykrwawienie, to i tak się w nich zamieniają.?

Opublikowano

Dokładnie. Tylko po śmierci się zmieniają, bo najpierw mózg musi umrzeć.

Ciekawy jestem, co was najbardziej w serialu wkurzyło (lub kto) ;)

Ja zacznę:

- Andrea - ogólnie mnie denerwuje swoją postawą, a szczególnie mi działała na nerwy kiedy błagała Dale'a o pistolet gorzej niż dziecko

- Lori - nawet teraz wkurza ;)

- no i... helikopter (ostatni odcinek 2 sezonu).

Swoja drogą ciekawe, co się stało z tym czarnym z 1 sezonu, co to Rick się starał z nim skontaktować co dzień rano przez krótkofalówkę. Może wróci w 4 sezonie?

Ogólnie mam nadzieję na więcej strachu w 4 sezonie (coś w stylu pierwszego), bo ostatnio sztywni w ogóle im nie zagrażają...Darabont to jednak umiał budować klimat ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A mnie straaaszniee denerwuje Lori !! -.- Rick jest dla niej za dobry. Wkur*wiał mnie najbardziej Shane (nie wiem jak się pisze) Sama bym go chętnie zastrzeliła :) Nie jego rodzina to niech się nie wpier*dala -.-

Opublikowano

Hah :D Mnie zaczyna wkurzać też Maggie... na miejscu Glenna też bym się denerwował, a ona ma jakieś wonty... ale nie będę mówił, bo chyba nie oglądałaś jeszcze ;)

Imię Shane'a dobrze napisałaś.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...