Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gotowiec

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko po co podkładka za 60 zł, już lepiej dołożyć do myszki. Kup najlepiej z A4Techa, X7 czy coś takiego, świetny materiał

Co do karty, poczytaj opinie, jak ludzie chwalą to dobra jak każda inna w tej cenie

Możesz zmienić zasilacz (OCZ ZS 550W) na to:

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-500w-psu-80plus-bronze-4xpeg-spc082-527959/

Ten zasilacz dobry jest? Gdybym miał kiedyś(za 5lat) robić oc w tym kompie to wtedy co trzeba wymienić?

@do myszki nie wiem czy dołożę bo bezprzewodowa wygodniejsza by była. Nie wiem czy mi kabla starczy na przewodowej ;c

@o podkładkę którą dokładniej chodzi?

674071459604241683421.gif

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciężko powiedzieć co będzie za 5 lat ;p na pewno płytę i procesor + dokupić jakieś chłodzenie(chyba że chciałbyś OC tego procka to co innego), nie wiem jakie będą w przyszłości standardy, zasilacze, więc nic nie wiadomo

Tak, to jeden z lepszych zasilaczy w tym budżecie, świetna nowa konstrukcja. Sam posiadam, ultracichy jest i stabilny (testowałem OCCT)

Opublikowano

Ciężko powiedzieć co będzie za 5 lat ;p na pewno płytę i procesor + dokupić jakieś chłodzenie(chyba że chciałbyś OC tego procka to co innego), nie wiem jakie będą w przyszłości standardy, zasilacze, więc nic nie wiadomo

Tak, to jeden z lepszych zasilaczy w tym budżecie, świetna nowa konstrukcja. Sam posiadam, ultracichy jest i stabilny (testowałem OCCT)

A gdybym na chwilę obecną chciał to dużo trzeba by wymieniać?(Z ciekawości)

@o podkładkę którą dokładniej chodzi?

A co do myszki do przewodowa jest lepszą niż bezprzewodowa? Mi do tej myszki potrzeba by było przynajmniej z 1,5m kabla(około)Bo będę pracował na stole, a nie tej wysuwanej półce na klawiaturze)

Opublikowano

A gdybym na chwilę obecną chciał to dużo trzeba by wymieniać?(Z ciekawości)

płytę za ~250 tak żeby cokolwiek ruszyło + jakiś cooler, ~100 zł za taki lepszy już (np. Fera PRO)

A co do myszki do przewodowa jest lepszą niż bezprzewodowa? Mi do tej myszki potrzeba by było przynajmniej z 1,5m kabla(około)Bo będę pracował na stole, a nie tej wysuwanej półce na klawiaturze)

Główna wada bezprzewodowych to że czasem gubi zasięg + te odbiorniki siadają, szukaj w opisach długości kabla. Polecam Logitecha G300 lub taniej coś z hejtowanej serii A4Tech Bloody V3/5/7. Nie wiem jak z G300 ale moja Bloody V3 ma kabel 2 metry

Opublikowano

Zmień PSU na tego Deusa. OCZ ma strasznie krótkie kable. Wiem coś o tym, bo kabel 24 pin od PSU w moim HAF'ie ledwo sięgnął do wejścia.

Dodatkowo widziałbym tutaj 2500k/3570k + P67 Pro3 B3/Z77A-G43 + Macho.

Opublikowano

1. tak chodzi o tą myszką

2. kupiłem tą podkładkę za 15 zł, ale niech będzie ;p

3. tak, na win8 wszystko poprawnie działa

Opublikowano

Zmień PSU na tego Deusa. OCZ ma strasznie krótkie kable. Wiem coś o tym, bo kabel 24 pin od PSU w moim HAF'ie ledwo sięgnął do wejścia.

Dodatkowo widziałbym tutaj 2500k/3570k + P67 Pro3 B3/Z77A-G43 + Macho.

Tzn? Nie znam się zbyt dobrze na tym. Wiem, że psu do zasilacz :O

@dużo drożej by to wyszło niż w tym zestawie?

Opublikowano

Zmień swój OCZ ZS 550W z tego zestawu na ten z linku co Ci podałem ;p Deus 500W

http://www.morele.net/inventory/info/Q5EGHt/

Lub z modyfikacjami pod OC (dałem na chłodziwo Ferę PRO bo inny się nie zmieści a Fortisa nie ma):

http://www.morele.net/inventory/info/zBKRZG/

Gdybym robił to OC, to czym je zrobić dokładniej?

Opublikowano

W BIOS'ie zmieniasz napięcie oraz mnożnik dla danego elementu (NB, procesor czy cokolwiek innego) o małą wartość po czym testujesz stabilność i temperatury w jakimś programie typu OCCT czy Prime95. Zazwyczaj długo to wszystko trwa, bo trzeba testować choćby najmniejszą wartość (możesz zacząć od ustawień innych użytkowników, może akurat zadziałają bez sypania błędami)

Opublikowano

W BIOS'ie zmieniasz napięcie oraz mnożnik dla danego elementu (NB, procesor czy cokolwiek innego) o małą wartość po czym testujesz stabilność i temperatury w jakimś programie typu OCCT czy Prime95. Zazwyczaj długo to wszystko trwa, bo trzeba testować choćby najmniejszą wartość (możesz zacząć od ustawień innych użytkowników, może akurat zadziałają bez sypania błędami)

Warto takie OC robić? Dużo to daję w grach?

@do czego służy dysk SDD?

Opublikowano

Zależy w jakich i zależy czy możesz dopłacić 400+ zł, mi by wystarczyło intelowskie turbo z 3470 (3,6 ghz)

Mi tylko trzeba, żeby bf3 szedł na ultra. Nie gram w jakieś cuda graficzne(metro, crysis). Więc zmieniać procek czy coś?

@bo oc chyba w takim przypadku nie jest potrzebne.

Opublikowano

To nie zmieniaj, bf'a na ultra to to spokojnie wyciągnie bez większych spadków. Jak chcesz dopłacać to możesz jedynie do tego:

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-3570-quad-core-3-40ghz-6mb-lga1155-22nm-77w-vga-box-bx80637i53570-492759/

3,8 GHz w turbo, zawsze więcej choć za 70 zł więcej.. Twój wybór

Opublikowano

To nie zmieniaj, bf'a na ultra to to spokojnie wyciągnie bez większych spadków. Jak chcesz dopłacać to możesz jedynie do tego:

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-3570-quad-core-3-40ghz-6mb-lga1155-22nm-77w-vga-box-bx80637i53570-492759/

3,8 GHz w turbo, zawsze więcej choć za 70 zł więcej.. Twój wybór

To już lepiej z 3470 do Gigabyte B75 D3V - z 3,6 zrobi się 3,8, a dostanie jeszcze USB3.0 i SATAIII.

Opublikowano

Z czego doczytałem ma boxowe chłodzenie. To źle?(podobno głośne)

@to da mi już ktoś gotowego kompa tak do 4,5k MAXXXX. Żeby było dobrze, bez spadków fps itd. Więcej już nie dodam bo ciężko będzie rodziców przekonać, a i tak głośników mieć nie będę.

Opublikowano

Sweet'u no fakt, w zasadzie ta sama dopłata

Boxy od intela takie głośne nie są, wystarczy raczej, jak będzie Ci przeszkadzać (w co wątpię) zawsze można coś dokupić

Opublikowano

Sweet'u no fakt, w zasadzie ta sama dopłata

Boxy od intela takie głośne nie są, wystarczy raczej, jak będzie Ci przeszkadzać (w co wątpię) zawsze można coś dokupić

Dokupić, ale co?

@to da mi już ktoś gotowego kompa tak do 4,5k MAXXXX. Żeby było

dobrze, bez spadków fps itd. Więcej już nie dodam bo ciężko będzie

rodziców przekonać, a i tak głośników mieć nie będę.

Opublikowano

Taki sensowny to 90-95 zł, taniej raczej takie też wydajne i ciche ale do prawdziwej kultury pracy troszkę im brakuje np. Spartan PRO HE925 za 70 zł (choć i tak dużo lepszy od boxowego)

Opublikowano

Taki sensowny to 90-95 zł, taniej raczej takie też wydajne i ciche ale do prawdziwej kultury pracy troszkę im brakuje np. Spartan PRO HE925 za 70 zł (choć i tak dużo lepszy od boxowego)

A dzięki takiemu wentylatorkowi będzie coś dawało do wydajności, czy nie dużo lub w ogóle? Bo jak nie to lepiej chyba te 70-100 zł w głośniki inwestować. Bo z czego widzę po komentarzach trochę głośny jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...