Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gotowiec

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W co innego zainwestuj rabat, byle nie w kompa.

Nie chodzi mi w sensie rabat, że cena ileś tam mniejsza. Tylko w ratach mi o wiele lepiej wszystko wyjdzie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

aby działąło musisz dokupić karte wifi na pcie/pci lub usb (koszt około 30-60zł). Jaki masz budżet max na kompa? czy masz coś ze starego (dysk, nagrywarka na sata?)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Masz pewnie taki rabat że jakbyś kupił w częściach to by było taniej. Bodaj budżet to się złoży coś porządnego bo wątpię żebyś ten rabat miał na dużą kwotę.Na siłę kupowania gotowca to trochę smutne.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

aby działąło musisz dokupić karte wifi na pcie/pci lub usb (koszt około 30-60zł). Jaki masz budżet max na kompa? czy masz coś ze starego (dysk, nagrywarka na sata?)

Ze starego kompa nie biorę nic bo to lapek i również z niego będę korzystał. Ta karta to jest na zasadzie USB?

Masz pewnie taki rabat że jakbyś kupił w częściach to by było taniej. Bodaj budżet to się złoży coś porządnego bo wątpię żebyś ten rabat miał na dużą kwotę.Na siłę kupowania gotowca to trochę smutne.

Budżet jest w sumie tak do 2,5-3,5 tysięcy bo i tak na raty będzie. A co do gotowca to najbardziej mi ten sklep odpowiada bo wtedy kupuje wszystko za jednym razem: Głośniki, myszka, klawiatura, ekran, komputer itd.

Opublikowano

To jak można to proszę o złożenie komputera do ~2,5 tysięcy bez OC. Nie mam żadnych części. I jeszcze jedna prośba jeśli można. Wybierzcie coś z tej stronki na wszelki wypadek. Bo znając moich rodziców jest szansa 20%, że z neta nie kupują nic.

Opublikowano

Okej. W takim razie prosiłbym o złożenie całego zestawu wraz z monitorem (jeśli tańszy jest niż w sklepie). Resztę dokupię sobie w saturnie.

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72245&s=70215&s=27972&s=63363&s=73693&s=65233&s=64018&s=61601&s=76503&s=72517

Może i bez głośników, ale żadnych sensownych nie widzę ;f

Jak byś mógł dołożyć to byłoby fajnie, bo jak nie, to trzeba by ciąć po monitorze, a szkoda.

Zestaw jest dobry. A coś bardziej z morele? Żebym mógł na miejscu odebrać.?

Opublikowano

3,5 tysiąca na komp + monitor + głośniki + myszka z klawiaturą tak ? Chcę się upewnić

Tak. Ale te jak potrzeba to do tych 4 tysięcy może dojść. Bo i tak ja dam połowę kasy rodzicom, a będzie brany na raty.

@edit tak żeby mi poszedł bf3 ma ultra i jakieś lepsze gry najlepiej.

Opublikowano

Jeszcze taka mała rzecz, jakieś specjalne życzenia dotyczące monitora/głośników ? Dana przekątna, głośniki 2.1 czy może 5.1 ?

klawiatura gamingowa czy zwykła ?

Opublikowano

Jeszcze taka mała rzecz, jakieś specjalne życzenia dotyczące monitora/głośników ? Dana przekątna, głośniki 2.1 czy może 5.1 ?

klawiatura gamingowa czy zwykła ?

W sumie na tym się nie znam. Nie potrzeba mi dużo głośników jbc. Ze 2 mi starczą max bo i tak siedzę na słuchawkach. A co do monitora to tak 1600x900 lub więcej.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/fB3hsG/

Teraz dlaczego tak a nie inaczej:

Monitor: często polecany dość tani jednak świetny monitor, 22 cale powinny Ci wystarczyć tak samo jak i rozdzielczość fullHD (1920x1080)

Myszka: sławetny Logitech G300, ludzie polecają, bardzo tania jak na możliwości i jakość wykonania myszka

Klawiatura: sam posiadam, w tym budżecie dość cicchy i oferujący wiele możliwości sprzęt. Masz podświetlenie i możliwość zapisania makr (3 standardowe tryby + nieskończoność pod każdą dowolną aplikację)

Reszta sprzętu: masz dysk 500GB (jak nie starczy to zmienimy na 1TB), 8GB RAM'u co spokojnie wystarczy myśląc o przyszłości, CPU+ GPU które podołają wszystkim gierkom na maksymalnych detalach (nie licząc cudów graficznych typu Crysis3) i małą dość ładną i przede wszystkim przewiewną obudowę.

Głośniki z doświadczenia polecam jakiś zestaw 2.0 od np. Microlaba

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/fB3hsG/

Teraz dlaczego tak a nie inaczej:

Monitor: często polecany dość tani jednak świetny monitor, 22 cale powinny Ci wystarczyć tak samo jak i rozdzielczość fullHD (1920x1080)

Myszka: sławetny Logitech G300, ludzie polecają, bardzo tania jak na możliwości i jakość wykonania myszka

Klawiatura: sam posiadam, w tym budżecie dość cicchy i oferujący wiele możliwości sprzęt. Masz podświetlenie i możliwość zapisania makr (3 standardowe tryby + nieskończoność pod każdą dowolną aplikację)

Reszta sprzętu: masz dysk 500GB (jak nie starczy to zmienimy na 1TB), 8GB RAM'u co spokojnie wystarczy myśląc o przyszłości, CPU+ GPU które podołają wszystkim gierkom na maksymalnych detalach (nie licząc cudów graficznych typu Crysis3)

Wszystko Ok. A jaka jest różnica cenowa między 500GB a 1 TB?

Opublikowano

Kwestia około 50 zł

@lekko zedytowałem tamten post dodając info o głośnikach, zobacz, wyraź opinię

A gdyby zmienić na jakiś procek np 3,6GHz lub mocniejszy? Czy to już będzie o wiele drożej?

Opublikowano

Można na i5 3470 (3,2 GHz, turbo do 3,6GHz), 75 zł drożej. Chcesz dopłacić to możesz, ale różnica 1-2 fps

To mógłbym już prosić o cały gotowy koszyk? Wraz z tym dyskiem 1TB oraz tym lepszym prockiem. A i jeszcze pytanie: Czy mogę od razy kupić na tej stronie windowsa?(Jak się da to też do koszyka wrzuć).Lepiej win 7 chyba, że 8 jest lepszy. Bo z czego słyszałem na 8 nie które gry nie chodzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...