Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gotowiec

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi wszystko, czasem trzeba ustawić tryb zgodności z 7. Możesz zainstalować dodatek Start8 dodający normalne menu z poprzednich windowsów, jak tam wolisz. Jeśli chodzi o wydajność to jest zdecydowanie lepiej niż w 7.

Możesz tam kupić Windowsa, jednak jeśli chcesz siódemkę to lepiej będzie dla Ciebie ściągnąć.

http://www.morele.net/inventory/info/tXGMF0/

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

True, z tym MOBO to trochę przegiąłeś. Nie po to bierze się kompa za 3,5k aby za 3-4 lata patrzeć nadal na transfery USB2. Total budget ;f

I tak nie wiem o czym gadacie zbyt ;f. Ok. Ustaliłem już dokładnie. Limit do 4k. Lepiej nie więcej. Coś zmieniać czy już gotowe wszystko?

@wrzućcie tam win 8 jeszcze bo chcę pokazać rodzicom wszystko ile kasy itd dokładniej wyjdzie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ok. W takim razie cały komputer mam już złożony. Napiszę do Ciebie jeszcze przed kupnem komputera bo możliwe, że coś nowego wyjdzie itd. Można zamknąć.

@edit a pójdą mi gry na ultra ? W sensie, że większość GTA 4, Bf3?

Opublikowano

Wszystko co aktualnie jest w maksymalnej rozdzielczości na ultra, jak już mówiłem nie licząc "cudów" graficznych typu Crysis3

Opublikowano

Wszystko co aktualnie jest w maksymalnej rozdzielczości na ultra, jak już mówiłem nie licząc "cudów" graficznych typu Crysis3

A jeszcze ostatnie pytanie: Nie lepiej więcej ramu wrzucić? Ile kosztowałoby 12 lub 16 GB?

Opublikowano

Z ósemką i tym dyskiem + CPU wyjdzie ponad 4k

http://www.morele.net/inventory/info/9JXOuU/

Możesz dopłacić do płyty z USB 3.0, jak dla mnie to strata pieniędzy ale zależy jak często korzystasz z przenośnych dysków twardych czy pendrive'ów

Oprócz braku USB3.0 i SATAIII to MOBO wygląda jak wykastrowane gówno, zwłaszcza w Brutusie.

Niektóry się przyda, a także prawdopodobnie wszystkim za parę lat.

Opublikowano

Ale co cię nie zachwyca? Przecież w 8 masz normalny pulpit. Ktoś już pisał wystarczy sobie zainstalować np. Start8 lub Classic Shell i za każdym uruchomieniem kompa masz normalny pulpit z przyciskiem Start.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Prosze CIe.. instalujesz program i samo Ci tam nie wejdzie..

Polecam pobranie windowsa, te 200-300 zl zaoszczędzone ;) mozna na cos wydac :)

Może i tak ale ja nie jestem piratem.

Ale co cię nie zachwyca? Przecież w 8 masz normalny pulpit. Ktoś już pisał wystarczy sobie zainstalować np. Start8 lub Classic Shell i za każdym uruchomieniem kompa masz normalny pulpit z przyciskiem Start.

Jestem przyzwyczajony do 7 jakoś ;f. Ale start8 jest podobno trial... na jakiś tam czas.

Opublikowano

jak chcesz wyślę ci darmowego linka do startu w windows8 jak w 7 na zawsze, we wszystkich językach świata, normalnie kosztuje to 4.99$, ale możesz to mieć ode mnie za darmo.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

jak chcesz wyślę ci darmowego linka do startu w windows8 jak w 7 na zawsze, we wszystkich językach świata, normalnie kosztuje to 4.99$, ale możesz to mieć ode mnie za darmo.

Nie dzięki. Wolę mieć i tak win 7 ;f. Przyzwyczajenie. Więc jeśli ktoś może to wrzuci go ktoś tam do koszyka zamiast 8? Bo nie umiem ;f.

Opublikowano

Ref. Jeszcze pytanie. Jak farcry 3 ma takie wymagania:

Konfiguracja zapewniająca najlepszą wydajność
  1. Procesor – Intel Core i7-2600K albo AMD FX-4150 lub lepsze
  2. Pamięć RAM – 8 GB
  3. Karta
    graficzna – Karta graficzna współpracująca z DirectX 11, obsługująca
    shadery w wersji 4.0 oraz posiadająca co najmniej 1024 MB RAM-u

To pójdzie mi na ultra bez żadnych problemów? A jak ktoś nie jest obeznany to tutaj mój przyszły komp:

http://www.morele.net/inventory/info/0kpzWY/

Opublikowano

Spokojnie pojdzie... Pobierz tą 7, taniej wyjdzie. Poza tym tańsza jest 8 a lepsza, więc tu jest Twój błąd ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Spokojnie pojdzie... Pobierz tą 7, taniej wyjdzie. Poza tym tańsza jest 8 a lepsza, więc tu jest Twój błąd ;p

Do 8 jakoś nie mam zamiłowania. Co w niej lepszego jest? Te menu start mnie strasznie odstrasza.

Opublikowano

Prosze Cie... Lepszego? Szybsza od 7, w grach lepiej sie spisuje a co do startu: pobierasz Sart8 albo Classic Shell i nie masz tego czego nie lubisz.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Prosze Cie... Lepszego? Szybsza od 7, w grach lepiej sie spisuje a co do startu: pobierasz Sart8 albo Classic Shell i nie masz tego czego nie lubisz.

Oglądałem filmik to wystarczy coś w rejestrze zmienić. A jak wygląda różnica między win7 a 8? Są jakieś testy w necie? Bo nie wiem co wpisać.

@edit i tańsza jest 8?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...