Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PIRACTWO

khalat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja popieram piractwo bo np. SPORE zablokowało możliwość pobierania na "orginale" do trzech razy! Ja tam wole się pieprzyć i mieć tego pirata niż mieć ograniczony dostęp do czegoś za co zapłaciłem

Ps jak ktos ma skype i pirata do spore to pw

• 1 rok później...
Opublikowano

Zauwascie ze biedne rodziny co pieniedzy nie maja, nie daja dzieciom kieszonkowego lub innych rzeczy dostali komputer od kogos ale gry sa strasznie drogie i musza piracic, a tak powiem nie mowcie ze macie legalnego windowsa bo wiem ze 50 procent ma nielegalna wersje wiec.

a minecraft tak czy siak zarabia na nom-premium, bo jak by bylo nielegalne to by microsoft porzadki zrobil

Opublikowano

Zauwascie ze biedne rodziny co pieniedzy nie maja, nie daja dzieciom kieszonkowego lub innych rzeczy dostali komputer od kogos ale gry sa strasznie drogie i musza piracic, a tak powiem nie mowcie ze macie legalnego windowsa bo wiem ze 50 procent ma nielegalna wersje wiec.

a minecraft tak czy siak zarabia na nom-premium, bo jak by bylo nielegalne to by microsoft porzadki zrobil

Kolejne pierdolenie o biednych. Jak są biedni to nie stać ich na prąd. A jak grają od rana do wieczora to kasę mają i nie mają żadnej wymówki na piracenie.

Tyle w temacie, proszę o zamknięcie, ponieważ temat został rozwiązany rok temu.

@down

Przestań już nabijać posty, i tak odkopałeś temat sprzed roku.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

1. Też nie jestem bogaty dlatego mam tylko kilka gier w swojej kolekcji. Nie posiadam Photoshopa i innych płatnych programów. NIGDY NICZEGO NIE SPIRACIŁEM! Skoro go nie stać to niech nie gra. Jest pełno gier, które są darmowe (przeciwnie akurat do Minecrafta).

2. Posiadam legalnego Windowsa. W moim posiadaniu mam Windows Vista Home Premium (zainstalowany na komputerze stacjonarnym) oraz Windows 7 Enterprise zainstalowany na szkolnym laptopie.

APHp32K.jpg

kTMoskh.png

3. Jak zarabia skoro własnie ludzie to kradną?

4. Microsoft już się za to wziął ;) Żegnajcie piraci!

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@TheMolkaPL

Niestety piractwo Minecrfta jest ogromne, lecz moderacja MPCgówna nic nie robi w celu jego likwidacji. Do dzisiaj są pełne listy pirackich launcherów, które UWAGA... SĄ PRZYPIĘTE!

Dokładnie! Poproś o cracka, keya czy coś to warny leco, a dasz launcher premium/nonpremium to przypinajo jak leci..

A co do tematu, posiadam może z 5-6 gierek w wersji fizycznej (pudełka), większość to steam/origin wraz z BF3 i 4, cs 1.6 czero i go. Dużo gier mam, a gram w f2p LoLa XDDD

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

1. Nie mam photoshopa, mam darmowa wersje niego - Gimp, mam malo gier, bo tez nie jestem bogaty, sa tez darmowe gry np. lol.

2. gdzie tak notch napisal, ze minecraft'a moga sobie crackowac i ze ma wyjebane? nawet jakby tak napisal, to i tak juz to nie bylo by aktualne, bo notch odszedl ;>

3. nielegalny windows? gdzie?:

rrk9nt.jpg

Opublikowano

Niestety piractwo Minecrfta jest ogromne, lecz moderacja MPCgówna nic nie robi w celu jego likwidacji. Do dzisiaj są pełne listy pirackich launcherów, które UWAGA... SĄ PRZYPIĘTE!

MPC w większości sekcji gier i oprogramowań nie zwraca uwagi na piractwo, nie wiem po co zaczepiać nawet taki wątek :v

@topic

Jeśli chodzi o piractwo gier, to sprawa wygląda różnie, idea o tym że gracz, który po jakimś czasie korzystania z piraconej kopii, zakupi pełną wersje jest można powiedzieć NAWET trafna. Ale teraz coraz rzadziej się to spotyka. Bo jak to ludzie, po co płacić skoro za darmo mam to samo co reszta, która kupiła C: Myślimy o Sobie, a jak dochodzi co do czego i wrzucimy coś, a ktoś wrzuci to samo z tym samym kodem to mam ból dupy i się rzucamy do niego.

Opublikowano

Wiesz czemu piraca mc? bo ta gra nie jest warta 20 euro. Tak poza tym oni maja tyle kasy ze nawet ich nie obchodzi to kto ma wersje orginalna a kto nie. Drobne 20 euro dla nich to jest nic a ludzie czesto szukaja sposobu by miec cos za darmo.

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Wiesz czemu piraca mc? bo ta gra nie jest warta 20 euro. Tak poza tym oni maja tyle kasy ze nawet ich nie obchodzi to kto ma wersje orginalna a kto nie. Drobne 20 euro dla nich to jest nic a ludzie czesto szukaja sposobu by miec cos za darmo.

kiedys byly tansze, bylo sie pospieszyc

jak dla kogos nie jest warta 20 ojro, to na ch*j w to gra?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...