Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] DayZ vs. WarZ

Snickers1000

Co lepsze ?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze ?

• DayZ
      25
    • WarZ
      32
  2. 2. Co ta?sze aktualnie ?

• DayZ
      17
    • WarZ
      40
  3. 3. Co trudniejsze

• DayZ
      34
    • WarZ
      23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja powiem swoją opinię bo mam oby dwie gry.

DayZ można brać jeżeli:

-Lubisz większy realizm(choroby, złamania, temperatura itp.)

-Większy świat

-Mniej cheaterów

-więcej broni

-pojazdy

WarZ można wziąźć jeżeli:

-Wolisz bardziej strzelać niż bawić się w survival

-Lubisz mniej bugów(tylko kilka zauważyłem)

-Wolisz RPG

graphic.png

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak ale mi podoba się obecnie WarZ ze względu na grafikę, przejżystość eq no i to samodzielna gra ale z drugiej strony

Cziterzy, mała mapa, brak pojazdów i pływać się nie da: (

Opublikowano

@up

Dlatego radzę ci czekać do dnia aż wyjdzie DayZ Standalone i sobię porównasz DayZ i WarZ.

Wtedy już pewnie pojazdy wyjdą i nowa mapa.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Aha bo ktos pisał że nie ma aktualizacji do WarZ a potem że będzie aktualizacja z anty czitem ale nie wiadomo kiedy

jak dają aktualizacje z tym anty czzit to można kupić gre tak to sensu nie widze grać z cziterami

Opublikowano

Chyba już się dowiedziałeś tego co chciałeś?

Napisz czego chcesz się dowiedzieć :)

Tak jak pisałem polecam ci poczekać, a jeśli masz kase to kup se teraz warz bo będziesz miał na później jak z cheaterami się rozprawią.

Właściwie już prawie się rozprawili :)

Opublikowano

...

Właściwie już prawie się rozprawili :)

@Noroxor2433 , oświeć mnie proszę. Gdzie i z kim ? "Piętro wyżej" wszyscy piszą, że hacki działają. Taka jest prawda. Powiem szczerze, że w pierwszej chwili się ucieszyłem widząc napisy "FairFight banned ..." i może to nawet zadziałało, przynajmniej na psychikę, bo cheaterzy opuszczali serwery. Ale teraz ? Teraz jest mniej ludzi ale z tego co czytam i widzę, nadal łażą z aimami, noclipami i innymi gównami. Bez sensu.

test

Opublikowano

@up

Napisałem że "prawie" w sensie że dodali tabele banów.

Ktoś wyśle FF i odrazu temu skanują kompa, później ban.

Co nie oznacza że nie będzie cheaterów bo trzeba wysłać ok. 5-10 FF żeby zeskanowali(tak mi się wydaje)

Opublikowano

Nie no super czekać aż naprawią zajebistą grę lub czekać aż wydają także zajebistą grę

Kiedy zaktualizują WarZ żeby ograniczyć cziterów ? Niedługo :(

Kiedy wyjdzie DayZ ? Niedługo :(

Widze że najrozsądniejszym wyjściem będzie zakupienie army ii i army oa moda zainstalowanie i czekanie na inną grę

ale z drugiej strony szkoda mi kasy na kupno następnej gry o zombie mimo że je lubię ;)

Opublikowano

Jeżeli zakupicie teraz Arme, to przecież wam nie zaszkodzi. Jeżeli wyjdzie już DayZ Standole i będzie wyglądać ch*jowo to zawsze można wrócić do moda, przecież on magicznie nie zniknie z internetu...

DayZ dla mnie o wiele lepsze, mam wyrąbane na grafike i bugi - WarZ zostało wydane na szybko dla kasy a nie dla graczy.

W WarZ jest pełno cheaterów a w DayZ ani razu ich jeszcze nie spotkałem. Admini oraz Battleye czuwają nad serwerami :P

PS. Można zakupić samą Armę 2 OA a Armę 2 sciągnąć w wersji Free i też będzie działać :*

graphic.png

Opublikowano

Dziękuję @up :D

Kiedyś słyszałem że jak ludzie mają moda a wyjdzie stadalone to będzie można kupić stadalone taniej ale nie wiem czy tak będzie

WarZ jeśli dopracują i usuną możliwość czitowania to będzie dorównywać DayZ

Opublikowano

Jeżeli zakupicie teraz Arme, to przecież wam nie zaszkodzi. Jeżeli wyjdzie już DayZ Standole i będzie wyglądać ch*jowo to zawsze można wrócić do moda, przecież on magicznie nie zniknie z internetu...

DayZ dla mnie o wiele lepsze, mam wyrąbane na grafike i bugi - WarZ zostało wydane na szybko dla kasy a nie dla graczy.

W WarZ jest pełno cheaterów a w DayZ ani razu ich jeszcze nie spotkałem. Admini oraz Battleye czuwają nad serwerami :P

PS. Można zakupić samą Armę 2 OA a Armę 2 sciągnąć w wersji Free i też będzie działać :*

Jeden z niewielu co ma ja.. na miejscu i zdrowo myśli :)

P.S.

Przypominam, że Arma 2 i Arma 2 :OA obecnie w promo kosztuje 39.80 zł.

test

Opublikowano

Też tak myślałem nad kupnem moda ale z moim szczęściem to jak kupie to niedługo wyjdzie DayZ stadalone -_-

Vaxus a gdzie tyle kosztuje bo ja bym wolał wersję pudełkową

Opublikowano

@up, zameczysz mnie czlowieku ;) Tyle razy juz sie o to pytales ;)

Niestety PRPMOCJA juz sie skonczyla (wczoraj) Obecnie najtaniej to:

Arma 2 Free i Arma 2: OA za 39.90zl., http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=4332#anchorGroup

Niestety sa to wer. elektroniczne. Pudelkowe podobno mozna znalezc jeszcze w Empikacb, podobno.

test

Opublikowano

Noe właśnie podobno ;)

Oj tam od razu zamęczysz po prostu wole się upewnić czy wszystko jest takie jak chce przed zakupem tej gry ;)

A w arme ii oa ktoś grał ?

Opublikowano

@up

Słyszałem od kolegów że podobno fajna, lecz tak to mi sama w sobie nie pasuje.

Ogólnie grafika :)

Na youtubie masz filmiki

Opublikowano

Oj tam na yt wolę się dowiedzieć od kogoś kto w nią grał ale to jest akcja jak w bf 3 czy tylko chodzisz patrolujesz a czasem zabijasz ?

a wystarczyło dodać zombie i gra stała się hitem

Opublikowano

DayZ jest lepsze dlatego że ma świetną mapę oraz ma wszystko czego chce się w prawdziwym survivalu przed zombie, czyli jak na dziwne zombie naprawdę można się ich bać a elementy takie jak złamana noga lub krwawienie naprawdę polepszają rozgrywke. Lecz DayZ ma niestety bugi i nie jest dopracowana bo to po prostu mały i skromny modzik lecz jak na taki mod jest dosyć świetna.

WarZ, jest to szybki projekt na którym trzepią kasę, nie zamierzam ukrywać grę kupiłem 3 dni temu, grając w nią bardziej się przejmowałem czy jakiś gracz albo haker mnie nie zabije niż stadem zombie, poza tym masa prostych bugów,cziterzy niedopracowane zombie i ich lokalizacje.Jestem zawiedziony i żałuję że posłuchałem kolegów ze szkoły i kupiłem WarZ a nie DayZ.

Przejrzyjcie na oczy, jak dla mnie ta ekipa(WarZ) robi was w hu**, zapowiadają wam wielkie rzeczy a nie umieją naprawić prostych bugów, a ich "prace konserwacyjne" trwają już od przedwczoraj do dziś.

Opublikowano

@Snicker1000, nie sugeruj sie wynikami ankiety a raczej chociazby wypowiedzia @up.

Twoja ankiete w tym miejscu, to tak jakbys spytal sie ci lepsze VW czy BMW na forum VW ;)

Kieruj sie rozsadkiem. Mozesz tez poczytac porownania Vaxusa. Jesli jestes fanem survivalu bierz mod DayZ, naprawde (mimo niedociagniec) dostarczy Ci wielu, wielu dni fajnej zabawy z dreszczykiem emocji. WarZ? Coz jesli wyposazysz sie w ESP lub inny hack , wtedy mozesz grac, inaczej nie ma sensu. Wiem, zaraz ktos napisze, ze banuja cheaterow. Nie, nie wiem kogo banuja ale wiem jedno, zwykly Rei (esp) dziala bez problemu :)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

DayZ jest lepsze dlatego że ma świetną mapę oraz ma wszystko czego chce się w prawdziwym survivalu przed zombie, czyli jak na dziwne zombie naprawdę można się ich bać a elementy takie jak złamana noga lub krwawienie naprawdę polepszają rozgrywke. Lecz DayZ ma niestety bugi i nie jest dopracowana bo to po prostu mały i skromny modzik lecz jak na taki mod jest dosyć świetna.

WarZ, jest to szybki projekt na którym trzepią kasę, nie zamierzam ukrywać grę kupiłem 3 dni temu, grając w nią bardziej się przejmowałem czy jakiś gracz albo haker mnie nie zabije niż stadem zombie, poza tym masa prostych bugów,cziterzy niedopracowane zombie i ich lokalizacje.Jestem zawiedziony i żałuję że posłuchałem kolegów ze szkoły i kupiłem WarZ a nie DayZ.

Przejrzyjcie na oczy, jak dla mnie ta ekipa(WarZ) robi was w hu**, zapowiadają wam wielkie rzeczy a nie umieją naprawić prostych bugów, a ich "prace konserwacyjne" trwają już od przedwczoraj do dziś.

Masz rację, DayZ to prawdziwy survival. Złamałem nogę z wysokości pół metra - istny realizm!

WarZ jest moim zdaniem lepsze, dodają częste aktualizacje i widać że Developer chcę coś z tym zrobić,

w wakacje nowa mapa z pojazdami wychodzi, zobaczymy co wtedy będzie lepsze xD

//EDIT

@UP

Pozwól że wkleję sobie tekst z twojej sygnatury :)

Nigdy nie cheatowałem w The War Z i nie zamierzam.

Ty też nie cheatuj - nie psuj gry innym!

War Z > Day Z

Opublikowano

-_- jeden pisze że DayZ drugi że WarZ ahhh kupie sobie moda bo niemam zamiaru użerać się z cziterami a kumpel mówił że tez sobie dayz kupi to będziemy grali ;)

Opublikowano

Masz rację, DayZ to prawdziwy survival. Złamałem nogę z wysokości pół metra - istny realizm!

WarZ jest moim zdaniem lepsze, dodają częste aktualizacje i widać że Developer chcę coś z tym zrobić,

w wakacje nowa mapa z pojazdami wychodzi, zobaczymy co wtedy będzie lepsze xD

//EDIT

@UP

Pozwól że wkleję sobie tekst z twojej sygnatury :)

Jak powiedziałem to zwykły modzik który był na szybko robiony, lecz WarZ było planowane a no i nadal planują oraz gówno robią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...