Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] DayZ vs. WarZ

Snickers1000

Co lepsze ?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze ?

• DayZ
      25
    • WarZ
      32
  2. 2. Co ta?sze aktualnie ?

• DayZ
      17
    • WarZ
      40
  3. 3. Co trudniejsze

• DayZ
      34
    • WarZ
      23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@2 up masz racje ale ja tylko chcę się dowiedzieć czym one ewentualnie się różnią

a to to GC to są te bonusy ? a i czy to GC bo to chyba waluta jakaś w grze można zdobyć normalnie grając czy tylko za kasę realną można dokupić ?

a i które polecacie to za 15$ czy to za 25$ ?

@ up co to jest ESP ?

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up widzę że jesteś znajomy w tych tematach powiedz mi czym sie różni ta gra za 15$ od tej za 25$ lub za 50$ ?

jakieś kolory tam były żółty 15$ niebieski za 25$ a zielony za 50$

czym się to różni ?

Te pakiety różnią się ilością premium waluty (GC), którą otrzymasz przy zakupie. W zielonym masz range legenda na forum i w grze. Kiedyś jeszcze dawali guest keye do tych pakietów, ale już nie by 'ograniczyć' cheaterów.

Edit: Ja kupiłem ten najtańszy pakiet i jakoś mnie nie przeszkadzał brak gc. Tą walute można tylko kupić, natomiast w grze masz jeszcze dolary do zdobycia. ESP to cheat, którym widzisz ludzi, bronie, zombie przez ściany. Takie jakby wh

Opublikowano

@up jedyne opcjonalne wyjście to albo kupić za 15$ albo za 25$ to w miarę tanio wychodzi ;)

a up ile zapłaciłeś zł za warz za to 15$ ?

hmm a dużo jest cheaterów ? i w ogóle czemu nik nie zrobi jakiegoś zabezpieczenia przeciw hackom w tej grze ? 8S o.O

a to ESP może i cie uratuje ale pewnie psuję rozgrywkę nie ma tego zaskoczenia jak z nie nacka zombie wyjdzie lub inna postać no ale coż są jeszcze chaterzy

a jakie oni niosą zagrożenie prócz tego ze nie można ich zabić ?

Opublikowano

@up jedyne opcjonalne wyjście to albo kupić za 15$ albo za 25$ to w miarę tanio wychodzi ;)

a up ile zapłaciłeś zł za warz za to 15$ ?

hmm a dużo jest cheaterów ? i w ogóle czemu nik nie zrobi jakiegoś zabezpieczenia przeciw hackom w tej grze ? 8S o.O

a to ESP może i cie uratuje ale pewnie psuję rozgrywkę nie ma tego zaskoczenia jak z nie nacka zombie wyjdzie lub inna postać no ale coż są jeszcze chaterzy

a jakie oni niosą zagrożenie prócz tego ze nie można ich zabić ?

Hmm jak cheater cie znajdzie to już jestes trup i całe twoje zdobyte itemki, które masz na postaci szlak trafi :P Ja zapłaciłem jakoś 45zł o ile dobrze pamiętam przez paypala. Niby twórcy robią tego anti cheata, ale tak naprawde to go nie ma i jest te ich pseudo zabezpieczenie, ale każdy gracz warz wie ile ono jest warte...
Opublikowano

@up

Zależy, dużo jest w tych większych miastach. Ale jeśli grasz na Mniejszych serwerach to dużo nie ma bardzo.

No ale jest ich 2/3

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jak grasz na serwie gdzie jest 80/100 osób to napewno trafi się nie jeden cheater, ja grywam do maks 20 osób i rzadko takich spotykam.

Opublikowano

1. DayZ (Arma 2 i Arma2 OA) aktualnie kosztuje 39.80 zl na gryonline w "pakiecie taniej"

2. Zapraszam do tematu (jeszcze niepelnego) gdzie opisalem WarZ i DayZ (mod) http://www.mpcforum.pl/topic/930142-info-warz-i-dayz-czy-warto-ktra-lepsza-jakie-rnice/#entry7196834

3. Obecnie na kazdym serwerze 3/4 graczy ma zwyklego ESP lub inne wynalazki. Tym co maja problem, przypominam ze 3/4 np. z 20 graczy na serwerze, to 15 ;)

4. Z tego co czytam i obserwuje to ten antycheat to jest totalna fikcja.

test

Opublikowano

a ja myślałem że nie 3/4 to nie trzy czwarte tylko trzech czterech graczy :D:(

ale nie warto chyba kupować Army II oa skoro niedługo ma wyjść dayz stadalone

Opublikowano

Kiedy wyjdzie ? Watpie w ten lipiec. Przypominam, ze pierwszy termin byl na grudzien 2012 r :(

Za cene 39 zl. za Arma2 i dodatek, mozna brac w ciemno :) Ja kupilem juz jakis czas temu i gram. WarZ poszlo w odstawke :)

test

Opublikowano

co znaczy można brać w ciemno ? :D

hmm.. ale to się świetnie składa :D za 39 zł to tańsze od WarZ

mimo iż jest to dodatek :D

a mam pytanie do kolegi Up jeśli kupie DayZ jako dodatek to jest jakaś opcja żeby posiadać taniej DayZ stadalone ?

Opublikowano

@up

Pewnie takiej opcji nie będzie.

I Nie kupujesz DayZ Tylko dodatek do Army 2 OA a DayZ Za darmo pobierasz :)

Opublikowano

2@up, musisz kupic Arma 2 i Arma 2 OA , nastepnie pobrac DARMOWY mod DayZ.

test

Opublikowano

A to płące za Arme II ??? a niby ona darmowa tylko Arma II OA jest płatna i DayZ za free

ale mi mętlik zrobiliście teraz nie wiem co kupić

Opublikowano

Ehhh...
Ok, lecimy. DayZ to mod do gry Arma 2 i jej dodatku Arma 2 Operation Arrowhead (czasami ten zestaw sprzedają jako: Arma2 Combined Operations)
Często też, żeby zaoszczędzić na kasie, ludziska pobierają wer. Arma 2 tzw. Free (wer. darmowa z gorszą grafiką - "jedyna różnica") i kupują wspomniany dodatek Arma 2 Operation Arrowhead. Jednak w obecnej cenie (39.80zł.) z dwie części, myślę, że nie ma sensu kombinowanie z darmową wersją (nie opłaca się), tym bardziej, że sama Arma 2 OA kosztuje (i to też w promocji) 39.90zł.
Reasumując, do "działania" DayZ potrzebujesz Army2 (lub jej darmowej wer. Free) i Army2 OA, którą możesz kupić tu:
http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=4332#anchorGroup
, następnie pobierasz mod, tu:
http://dayzmod.com/?Download

Pomogłem ? Walnij + ;)

test

Opublikowano

Gdzieś, kiedyś, widziałem Arma2 CO (czyli cały zestaw razem) chyba w empik'u ale było to jakiś czas temu. Generalnie, chyba już nie ma w wer. box.

test

Opublikowano

Hmm ... ale znów patrząc na poziom trudności to w DayZ jest trochę skomplikowany eq za to w warz łatwiej przetrwać samemu no i mi sie grafika podoba w warz tylko szkoda że mapa mała

warz by było jeszcze lepsze gdyby

była większa mapa lub inna

coś co zlikwiduje cziterów

a tak serio na servie gra przykładowo 20 osób to ile będzie cziterów bo nie wierzę że 15

Opublikowano

Up jak nie wierzysz to sprawdź na własne oczy.WarZ jest grą jak na razie nie grywalną nie polecam tak jak up 2/3 to cziterzy głównie esp,aimboty,no spread.

Nie opłaca się nawet m4 wyciągać bo szkoda bo od razu leżysz od czitera.Lepiej poczekać na anty cheata i sprawdzić czy wykryje większość czitów bo jeśli nie to nie polecam aktualnie .

Opublikowano

No właśnie dlatego waham się w wyborze warz a z drugiej strony DayZ modyfikacja do army też fajna gierka ale jak miałem arme free to nie ogarniałem eq więc

a na dayz stadalone nie ma co czekać bo pewnie znów przełożą nie wiem po co mówią że wydadzą w czerwcu skoro potem przekładają

najlepiej jak nie bedą mówić tylko jak będą pewni co do wydania to niech wydadzą

Opublikowano

Jak masz np. 20osób to max 1/4 to cheaterzy z płatnymi cheatami(zabijają z 400m) a 2/4 to ESP czyli 3/4 serwera to cheaterzy :(

Niestety taka prawda, po prostu ci co mają tylko ESP nie zawsze zabijają bo są ciotami i z ESP dedną :)

No ale jak ktoś już chce zabijać to zabija.

Moim zdaniem lepiej jeszcze poczekać do tego niby Antycheata zanim gre kupisz, a jak nie wyjdzie to lepiej bierz DayZ Standalone.

Co prawda nawet z cheaterami zabawa jest :D

Gra się fajnie i miło gdy cię cheater nie zabije....

Ogólnie powinni zrobić tak że zbierają tam kilka osób i grają se normalnie chodzą do tych większych miast, cheater ich zabije to sami zobaczą. Odrazu bana mu dać.

Opublikowano

ale taką grę zostawić i nie pracować nad nią to jest marnotrawstwo przecież jak zrobią anty cheat to więcej ludzi będzie grało 8S

a na dayz czekam do czerwca tzn do końca czerwca jak nie wyjdzie a z warz nic nie zrobią to kupie sobie arme II oa i będę grał na modzie i tyle już jeden kolega mówił ze może też sobie kupi to będzie z kim grać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...