Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] DayZ vs. WarZ

Snickers1000

Co lepsze ?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze ?

• DayZ
      25
    • WarZ
      32
  2. 2. Co ta?sze aktualnie ?

• DayZ
      17
    • WarZ
      40
  3. 3. Co trudniejsze

• DayZ
      34
    • WarZ
      23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głosujcie w ankiecie i piszcie która gra lepsza :D

czekam nadal na DayZ stadalone ale się chyba nie doczekam niby na czerwiec premiera ale jak nie będzie to kupie WarZ może :D

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Też czekam na DayZ standole ale z tego co wiem to już na grudzień zapowiedzieli tego roku, choć WarZ też jest całkiem fajne co do ceny to aktualnie WarZ a do trudności to DayZ, więc jestem tak jakby podzielony między dwie gry.

Opublikowano

Hmm.... a w grudniu powiedzą że kiedy indziej ?

to poczekam do końca czerwca i sie zobaczy a ile tak ma kosztować to DayZ ? a ile kosztuje WarZ ?

Opublikowano

Co lepsze ?

-WarZ

Co tańsze aktualnie ?

-WarZ

Co trudniejsze

-DayZ

Aktualnie bardziej mi się podoba WarZ ponieważ lepiej się gra ale dużo cziterów ;).

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Hmm.... a w grudniu powiedzą że kiedy indziej ?

to poczekam do końca czerwca i sie zobaczy a ile tak ma kosztować to DayZ ? a ile kosztuje WarZ ?

Z tego co raz czytałem to DayZ ma kosztować nie więcej niź 17 euro czyli jakoś 70 zł ale masz racje lepiej poczekać do końca czerwca bo data premiery i tak może być przekładana jak to było rok temu.
Opublikowano

A tak z ciekawości bo słyszałem że ta cena DayZ ma być jak MC tylko ze Minecraft teraz kosztuje 90 zł a na samym początku to ile kosztował bo ja słyszałem ze około 20 zł

Opublikowano

W ankiecie nie zagłosuje bo lubie obie gry ;3 Osobiście mam arme 2 z dayz i warz i powiem ci szczerze że DayZ jest bardziej rozbudowane niż WarZ, ale kupiłem warzywo ponieważ znajomi kupili i miałem z kim grać a w moda dayz nie miałem i teraz się kurzy oraz jest pełno bugów. Na dayz standalone czekałem i czekałem i się nie doczekałem dlatego mam warz... Lecz powiem ci jeżeli w przyszłości miałbym wybierać to bym z pewnością wybrał DayZ. Nie wspominając o tym jak warz to War inc tyle ze z zombie. Podsumowując jeżeli masz ok 50zł to bierz WarZ bo dayz jeszcze długo, ale jeśli nie jesteś jakimś 'fanem' zombie i nie masz z kim grać to sobie odpuść.

Opublikowano

DayZ lepsze

WarZ to marna kopia zrobiona na szybko z masą bugów byle by ubić troche kasy z czyjegoś pomysłu. W dodatku zaliczyli tyle żałosnych wpadek że sama firma powinna być zamknięta na starcie.

Opublikowano

A ja nie grałem w dayz, lecz mam WarZ i polecam ci, bardzo dobry klimat, zwłaszcza wieczorami, jak ładnie ptaszki cwierkaja a ty jestes sam w lesie i robi sie coraz ciemniej,

Opublikowano

A ja nie grałem w dayz, lecz mam WarZ i polecam ci, bardzo dobry klimat, zwłaszcza wieczorami, jak ładnie ptaszki cwierkaja a ty jestes sam w lesie i robi sie coraz ciemniej,

I nagle cheater na fly hacku cie zabija z aima xD.

Co do tematu to nie grałem w DayZ ale WarZ może być, gdyby tylko nie było cheaterów to by było ok.

Opublikowano

Co wy w ogóle porównujecie?

Oczywiście że DayZ

Warz wypuściło tylko grę i od prawie roku nic z nią nie robią (po za zmianą tekstur), tylko biją na takich jak wy kase

Opublikowano

w WarZ jest taki wał że jest strasznie dużo hackerów i hacka do WarZ jest bardzo łatwo zdobyć. Dziecko nieogarniające może go z łatwością znaleźć.W DayZ nie ma tylu hackerów i jest troszke bardziej rozbudowane. Oczywiście ma gorszą grafike niż WarZ ale przyjemniej się gra. W DayZ nie chodzi o zabijanie ludzi tylko głóownie o surviwal a w WarZ to tylko o zabijanie ludzi.

Opublikowano

miałem kupować WarZ grałem na beta testach i gra mi się spodobała ale odpuściłem sobie ten zakup ponieważ słyszałem wiele złego o tej grze (potem) więc teraz czekam tylko na DayZ stadalone i od razu kupie :)

­46883540656645472816.png

Opublikowano

W ankiecie nie zagłosuje bo lubie obie gry ;3 Osobiście mam arme 2 z dayz i warz i powiem ci szczerze że DayZ jest bardziej rozbudowane niż WarZ, ale kupiłem warzywo ponieważ znajomi kupili i miałem z kim grać a w moda dayz nie miałem i teraz się kurzy oraz jest pełno bugów. Na dayz standalone czekałem i czekałem i się nie doczekałem dlatego mam warz... Lecz powiem ci jeżeli w przyszłości miałbym wybierać to bym z pewnością wybrał DayZ. Nie wspominając o tym jak warz to War inc tyle ze z zombie. Podsumowując jeżeli masz ok 50zł to bierz WarZ bo dayz jeszcze długo, ale jeśli nie jesteś jakimś 'fanem' zombie i nie masz z kim grać to sobie odpuść.

Hmm ... ale w tym problem że ja lubię zombie ... dziwnie to brzmi ale cóż ;)

Kiedyś gadałem z kolegą i mówiłem mu ze bym zagrał w grę co jest multiplayer i są tam zombie i pewnego dnia śmiejcie się ( czasem gram w minecrafta ) szukałem moda do mc i był jakiś DayZ mod o zombie na podstawie gry o.O

to trzeba sprawdzić pomyślałem i tak oto poznałem grę DayZ no ale potem me emocje opadły jak dowiedziałem się że to dodatek ale potem dowiedziałem się o WarZ no ale to jest kopia DayZ i teraz mam dylemat bo tak z kolegami i tak nie będę w to grał bo ich coś nie kręcą te klimaty więc musiał bym sam grać ale to nie robi problemu no ale wy teraz mówicie że na WarZ ludzie mają hacki więc nie wiem

podobno na alegro można za 5 zł kupic kod do gry na 24 h ale nie wiem czy to tylko na 24h od aktywowania czy 24h w grze oświećcie mnie ;)

Opublikowano

Hmm ... ale w tym problem że ja lubię zombie ... dziwnie to brzmi ale cóż ;)

Kiedyś gadałem z kolegą i mówiłem mu ze bym zagrał w grę co jest multiplayer i są tam zombie i pewnego dnia śmiejcie się ( czasem gram w minecrafta ) szukałem moda do mc i był jakiś DayZ mod o zombie na podstawie gry o.O

to trzeba sprawdzić pomyślałem i tak oto poznałem grę DayZ no ale potem me emocje opadły jak dowiedziałem się że to dodatek ale potem dowiedziałem się o WarZ no ale to jest kopia DayZ i teraz mam dylemat bo tak z kolegami i tak nie będę w to grał bo ich coś nie kręcą te klimaty więc musiał bym sam grać ale to nie robi problemu no ale wy teraz mówicie że na WarZ ludzie mają hacki więc nie wiem

podobno na alegro można za 5 zł kupic kod do gry na 24 h ale nie wiem czy to tylko na 24h od aktywowania czy 24h w grze oświećcie mnie ;)

Możesz nawet taniej złapać niż za 5zł i te 24h od aktywowania tzn jak będziesz grał lub nie to i tak po tym czasie zniknie.

Opublikowano

Ludzie jest już z sto takich tematów, proszę zajrzeć sobię a nie robic kolejne..

WarZ jeszcze nie wyszło całkiem a DayZ Standalone dopiero wychodzi ciężko porównać.

Oczywiście WarZ Dla mnie lepsze pod względem realności grafiki. Fajna zabawa z kumplami.

Cheaterów można nazwać niepokonanymi bossami. Jak masz ESP To może dasz rade uciec, lecz bez to już Dead

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@up właśnie oglądałem Rocka i skkf'a jak gra w WarZ i mi się spodobało tylko że trzeba grać z kimś bo tak nudno samemu ;)

DayZ dla mnie trochę za trudne się widzi no i pomijam fakt że DayZ jeszcze niema jest mod do Army ale tak na to patrząc jeśli DayZ jest takie trudne to sobie wcale nie pogram samemu bo mnie choroby i połamane kości zabiją no a z drugiej strony cheaterzy z WarZ tak zwani Nieśmiertelni ;) dużo ich jest ?

a i gdzie mogę kupić to WarZ ile kosztuje i czy po angielsku jest :D

Opublikowano

@2up

WarZ lepsze pod względem realności? Skok z 10 metrów bez żadnych obrażen? Środki przeciwbólowe leczą cię z 1/3 ran? Pocisk z broni zaczyna opadać po 50 metrach? I poza tym od hackera nie uciekniesz ani się nie schowasz. Tak szczerze-grałeś kiedyś w DayZ?

Opublikowano

to jak odpowie mi ktoś na pytania

Jak chcesz pełną grę to kup na oficjalnej stronie. Wyjdzie ci jakoś 50zł i jest po angielsku.

Opublikowano

@up widzę że jesteś znajomy w tych tematach powiedz mi czym sie różni ta gra za 15$ od tej za 25$ lub za 50$ ?

jakieś kolory tam były żółty 15$ niebieski za 25$ a zielony za 50$

czym się to różni ?

Opublikowano

Ale mnie już wkurzają takie tematy. Nie da się porównywać banana do ogórka. Niby mają podobny, podłużny kształt ale kolor, smak oraz cena zupełnie się różnią. W dodatku nie wiemy jakie będzie DayZ Standalone, to tym bardziej utrudnia dyskusję, gdyż połowę postów będzie "mam nadzieję, że DayZ będzie miało mniej cheaterów", "myślę, że będzie miało lepszą grafikę". Ludzie, dajcie sobie pokój z takimi postami. Ale jeśli chodzi o dzień dzisiejszy to WarZ jest lepsze, gdyż jest stabilniejsze. W sensie, że to jest normalna gra a nie mod.

@Up. To jest tak. Za 15$ dostaniesz zwykłą grę bez bonusów. Za 25$ dostaniesz po prostu dodadkowe GC. A za 50$ dostaniesz jeszcze więcej GC oraz taką gwiazdkę (ale oczywiście ona nic nie daje) premium, która wyświetla się obok nicku na liście użytkowników, którzy są na serwerze.

Opublikowano

@2up

WarZ lepsze pod względem realności? Skok z 10 metrów bez żadnych obrażen? Środki przeciwbólowe leczą cię z 1/3 ran? Pocisk z broni zaczyna opadać po 50 metrach? I poza tym od hackera nie uciekniesz ani się nie schowasz. Tak szczerze-grałeś kiedyś w DayZ?

Tak grałem i mi się znudziło.

Nie leczą 1/3 ran, mniej..

A od h4ckera racja źle się wyraziłem, chodziło mi jak ktoś ma ESP to wtedy ucieknie :)

ESP Już mi uratowało dupsko przed hackerem(tym z płatnym cheatem) wiele razy

A Realnością pod względem grafiki

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...