Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Patch 07.05.2013

Czaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We will be bringing the servers down tomorrow at 2pm PDT -7 GMT for a patch. Expected downtime will be 1 hour.

UPDATE 2:45: We ran into a couple issues with the patching process and will need to extend the downtime until 4:00pm PDT.

New Additions

• Proximity voice chat added - It is now possible to hear and talk to other players that are within a 200m radius of you.
    • Please be aware that when you are using proximity voice chat you will be giving up your position. Any time you talk a speaker icon will appear above your head.
    • Default push to talk button is T and can be rebound in the games options.
    • Voice chat can be enabled and disabled in the options menu.
    • If voice chat is not working make sure to set up your mic and speakers in the options menu.
    • To mute players press tab then click on the players name and select mute.
  • It is now possible to equip a handgun in primary or secondary slots.
  • Players name has been improved. Rearranged the icons for easier readability.
  • Loot spawns have been increased globally across the map.
  • Zombies now drop items more frequently.
  • Added 3rd person camera switching. The default keybind is Alt but can be reassigned in the options menu.

Bug Fixes

• Fixed a bug with toxicity going over 100%.
  • Fixed a bug with the range finder UI staying on screen when changing weapons in a safe MPCforum.
  • Fixed a bug with the flashlight attachment turning off when switching from 1st person mode to 3rd person.
  • Fixed a bug that would alter the look of the character model if the user held c down while in the death countdown.
  • Fixed a bug that allowed the flashlight to be toggled on and off while the user has empty hands.
  • Fixed a bug that continued to display a barricade while switching to empty hands.
  • Fixed a bug that allowed for greater accuracy with weapons after firing a shot into the air.
  • Fixed a bug that caused the pickup UI to be displayed on the screen after the user was killed.
  • Fixed a bug that displayed a -1 ammo when equipping binoculars.

Tłumacząc na język polski.

Co dodano ?

• Czat głosowy - zasięg 200m
    • Prosimy być ostrożni, ponieważ używając chatu można zdradzić swoją pozycję. Kiedy rozmawiamy przez chat nad naszą głową widnieje ikonka.
    • Domyślnym przyciskiem dla chatu jest przycisk T.
    • Chat może być włączony i wyłączony w opcjach.
    • Jeżeli chat głosowy nie działa sprawdź ustawienia mikrofonu i głośników w ustawieniach.
    • Aby uciszyć gracza klikamy tab i klikamy na gracza, którego mamy zamiar ściszyć..
  • Od teraz jest możliwość umieszczania pistoletu w pierwszym lub drugim slocie.
  • Nazwy graczy zostały poprawione. Uporządkowano ikony dla łatwiejszego odczytu.
  • Zwiększono spawn itemów na całej mapie.
  • Od teraz z zombie wypadają częściej itemy.
  • Dodano przybliżenie/oddalenie z widoku trzeciej osoby. Domyślnym przyciskiem jest Alt, lecz można to zmienić w ustawieniach.

Naprawione bugi

• Naprawiono bug z zakażeniem 100%
  • Naprawiono bug z Range Finder'em, kiedy go przybliżaliśmy i zmienialiśmy potem na broń w safe zonie.
  • Naprawiono bug z latarką kiedy wyłączała się przy zmienianiu widoku kamery.
  • Naprawiono bug, który zmieniał model postaci, jeżeli użytkownik przytrzymał C podczas śmierci naszej postaci.
  • Naprawiono bug z latarką, który pozwalał nią świecić nie mając nic w ręku.
  • Naprawiono bug, który pokazywał barykadę podczas przełączania się pustymi rękoma.
  • Naprawiono bug, który pozwolił na większą dokładność/celność broni po strzale w powietrze.
  • Naprawiono bug z wyświetlaniem się interfejsu gracza po jego śmierci.
  • Naprawiono bug, który powodował wyświetlanie się amunicji -1 przy zakładaniu lornetki.
Opublikowano

A naprawili to, że się da z lewej na prawą(lub odwrotnie) kamerke przestawiać( chodzi o widok z 3os.)? Pytam się, bo właśnie formata miałem i nie mogę sprawdzić. Szczególnie przydawało się to w poczcie, lub w małych domkach, pomieszczeniach.

@offtop: Jak to jest, że pan CodeBlack dostaje warna, a pan Best Riven EU nie dostaje go, chociaż też napisał coś co nie wiąże się z tematem. Czy po prostu taka ranga, ilość odznaczeń oraz ilość postów wpływa jakoś na to, że moderatorzy na takich użytkowników przymykają oczy ;) Chyba, że to jest moderator jakiś, nie wiem, nie znam się. Czy może mnie ktoś oświecić, może jest coś w regulaminie?

Opublikowano

A naprawili to, że się da z lewej na prawą(lub odwrotnie) kamerke przestawiać( chodzi o widok z 3os.)? Pytam się, bo właśnie formata miałem i nie mogę sprawdzić. Szczególnie przydawało się to w poczcie, lub w małych domkach, pomieszczeniach.

@offtop: Jak to jest, że pan CodeBlack dostaje warna, a pan Best Riven EU nie dostaje go, chociaż też napisał coś co nie wiąże się z tematem. Czy po prostu taka ranga, ilość odznaczeń oraz ilość postów wpływa jakoś na to, że moderatorzy na takich użytkowników przymykają oczy ;) Chyba, że to jest moderator jakiś, nie wiem, nie znam się. Czy może mnie ktoś oświecić, może jest coś w regulaminie?

Tak naprawili, zmienia się to przyciskiem "Alt" na klawiaturze.

Ranga VIP nie posiada paska ostrzeżeń.

Opublikowano

ale wy moderatorzy jestescie jebnieci dajecie warny za nic to ze ktos napisal powoli do przodu, ale spam japierdole, jakbyscie mieli mało pamieci na stronie

TXJBZGl4ZGVfX19ldW5lX19fMjQyX19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

ale wy moderatorzy jestescie jebnieci dajecie warny za nic to ze ktos napisal powoli do przodu, ale spam japierdole, jakbyscie mieli mało pamieci na stronie

@UP przeczytaj regulaminy działu i lokalny. Teraz masz już ładnie 3-7 dni bana

@TOP

Co do tej odległości czatu, to sprawdzałem z kolegą. Ja na Reiu on na Ilikecheats i ta odległość wynosiła 250m

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...