Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] WarZ i DayZ. Czy warto? Która lepsza? Jakie różnice?

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MOJE małe zestawienie.
Jeśli masz jakieś uwagi, propozycję, napisz
:)

DayZ czy WarZ ?

Na początku trzeba powiedzieć sobie jasno DayZ jest MODEM do gry Arma2 i jej dodatku Arma2: OA, natomiast Warz jest samodzielną grą!
Jeżeli uważasz, że porównywanie tych dwóch produktów jest bezsensowne (w czym częściowo się z Tobą zgodzę) nie czytaj reszty ;)

Ocena/punkty:
0- brak, 1- jest, 2- jest lepiej ;), 3- znaczna przewaga

Cena: WarZ 1:1(*2) DayZ
Warz – od około 50 zł za pakiet podstawowy. Reszta pakietów posiada w zest. GC –walutę, którą można wykorzystać w grze i jest znacznie droższa.
DayZ – sam mod jest darmowy, jednak do jego działanie potrzebna jest gra Arma2 i Arma2:OA lub w zestawie Arma2: CO. Cena zestawu od około 55 zł (sam klucz).
* 2 – jeśli przyjąć, że w efekcie mamy 3 gry: Arma2, Arma2:OA, DayZ

Wymagania: WarZ 1:1 DayZ
Moim zdaniem te dwie gry mają podobne wymagania.
Na moim kompie Amd 4x3.6Gz , 4 GB ram, GF8800 w Warz i DayZ mam około 30fps (czasami potrafi przyciąć, np. na lotnisku w Warz lub Elektro w DayZ)

Grafika: WarZ 1:1 DayZ
Dlaczego po równo? Dlatego, że te dwie gry maja zgoła inny silnik i inaczej wyglądają.
„Dla każdego, coś miłego” ;) Ja osobiście bardziej preferuję grafikę w DayZ, która jest bardziej realna. Ja to określam jako „mniej CoD”. Aczkolwiek rozumiem zwolenników grafiki w WarZ, skoro Wam się podoba? OK.

Postacie: WarZ 1: 2 DayZ
2 pkt. dla DayZ ? Tak, i dałbym więcej i to tylko ze wzglądy na możliwość maskowania postaci w grze, czyli stroju/kamuflażu. Tego brakuje w WarZ. Zresztą, powodów jest więcej. Ze względu na objętość tematu polecam filmiki instruktarzowe.

Wielkość map(-y): WarZ 1:2 DayZ
Mapa w WarZ to około 15 km2 (optymiści liczą i wychodzi im 50 km2)
W DayZ, to 225 km2 (około 180 km2 to ląd, a reszta to woda, po której można pływać. Nawet łodziami ;) )

Ilość map: WarZ 1: 3 DayZ
WarZ posiada obecnie 1 mapę (planowana jest jeszcze jedna), tymczasem DayZ posiada ich 7 (mapy dodawane są na bieżąco)

Zombie: WarZ 2:1 DayZ
Wyraźny plus dla WarZ (przynajmniej dla mnie) Po prostu zombie zachowują się jak zombie, a nie jak biegacze na bieżni. Choć i są zwolennicy „biegających zombie” (wiem, wiem… w DayZ są zakażeni, zarażeni, zainfekowani, …) ale dla mnie ten „bieg” jest mało zombieidalny ;) Jedynie czego mi brakuje w WarZ, to zróżnicowanie wyglądu zombie.

Pojazdy: WarZ 0 : 2 DayZ
DayZ dałem aż 2 pkt. dlatego, że po pierwsze są pojazdy (od rowerów do helikopterów, przez łodzie motorowe). Po drugie pojazdy związane są z tzw. craftingiem ale o tym później.
W WarZ brak pojazdów, podobno mają być. Czekamy.

Crafting: WarZ 0:1 DayZ
W DayZ jest (ubogi, ale jest) w WarZ, brak.
Jak to wygląda? Różnie od potrzeby znalezienia zapałek i narąbania drewna aby rozpalić ognisko (spadek temp.ciała) do naprawy uszkodzonych/znalezionych pojazdów, czyli znalezienia np. dobrego koła do samochodu.

Menu gry/plecak: WarZ 2 : 1 DayZ
Obie gry posiadają tzw. plecak, jednak bardziej przyjazny i mniej skomplikowany (intuicyjny) jest w WarZ.
Samo menu gry, moim zdaniem jest lepsze w DayZ, ale powiedzmy sobie szczerze, raz ustawione już nas nie interesuje :)

Zwierzęta: Warz 0 : 1 DayZ
W DayZ są  Polujemy na nie , możemy je upiec, zjeść …
Warz? Nie ma nawet muchy ;) Muchy są, mea culpa 8S

Infrastruktura techniczna/zabudowania: Warz 1 : 2 DayZ
Obie gry posiadają „zabudowania”. Nie będę wnikał w ich wygląd. Jednak w WarZ widać brak „reszty”. Czego? Ano np. torów kolejowych, linii wys. napięcia, różnego rodzaju rur, transformatorów, itp. Wszystko to jest w DayZ.

Itemki WarZ 1 : 1 DayZ
Szczerze powiedziawszy nie wiem co napisać. Przyznałem po jednym punkcie, ale bardziej skłaniałbym się do przyznania jeszcze jednego punktu dla DayZ, ze względu na ilość itemków i ich wykorzystanie w craftingu. No ale crafting już był ;)

Broń: WarZ 2 : 2 DayZ
Już wyjaśniam dlaczego po 2 pkt. W Warz podoba mi się ilość broni białej (maczety, topory, noże…) gdzie jest jej naprawdę dużo, znacznie więcej niż w DayZ. Reszta broni (palnej) jest mniej więcej na tym samym poziomie, ale… no właśnie ale. W DayZ mamy dodatkowo materiały wybuchowe (np. granaty). Dlatego postanowiłem dać dodatkowo po jednym pkt. Każdej grze.

Mapa: WarZ 1 : 1(*2) DayZ
W obu grach jest (występuje) mapa. Jak wiadomo, marzeniem każdego "survivalowca" jest posiadanie/zdobycie mapy. W przypadku WarZ jest to o tyle łatwe, że mapa towarzyszy nam ciągle (jest dostępna pod "przyciskiem") oraz jesteśmy automatycznie pozycjonowani na niej (jesteśmy zaznaczeni). Inaczej ma się sprawa w DayZ (aczkolwiek są serwery gdzie mamy podobną sytuację jak w WarZ ) W tej grze musimy znaleźć mapę, do pełni szczęścia brakuje nam kompasu (też można znaleźć) lub zegarka aby „zlokalizować” kierunki świata.
*2 - za dodatkowe "survivalove" podejście do tematu mapy ;)

Dźwięk/muzyka: WarZ 2 : 1 DayZ
Tu muszę się przyznać, że nie będę obiektywny. MNIE bardziej przypadła do gustu (muzyka/dźwięki) WarZ i dlatego daję o pkt. więcej dla niej :)

Bugi i Glitche: WarZ -1 : -1 DayZ
Długo myślałem co napisać, bo i temat rzeka, a może tak ? Bugi ? Są! Glitche? Są! Są i to w obu grach.

Cheaterzy (hackerzy): WarZ -1 : 0 DayZ
Nie ma co się rozpisywać. Szacuje sie, że około 75% graczy w WarZ ma "hacki".
Niestety są też w DayZ ale ich ilość jest "marna". Mogę dodać od siebie, że grając w DayZ tak samo długo jak w WarZ (około 6 miesięcy) spotkałem 2-3 cheaterów, a w WarZ ? Szkoda słów!. Dlaczego tak mało cheaterów w DayZ?
Nie wiem. Może to zasługa dobrze działających zabezpieczeń ? A może obecność administratorów, którzy maja więcej narzędzi do prowadzenia serwerów ? A może to "zasługa" tak wielkiej mapy :P Nie wiem.

Wpływ "otoczenia" na postać : WarZ 1 : 2 DayZ
W przypadku DayZ to np:
Głód- głód prowadzi do utraty "życia" (krwi), powolnego. Musimy jeść np. konserwy
Krwawienie- "dziabnięcie" przez zombie lub postrzał, koniecznie bandaż, jedzenie a uzupełnienie krwi tylko przez innego gracza tzw. Blood Bag'iem
Szok - Utrata przytomności spowodowana np. upadkiem z dużej wysokości, potrzebny Painkillers
Wychłodzenie organizmu, może "powstać" przez np. łażenie w deszczu (!) co prowadzi do infekcji (efekt trzęsącego się ekranu) , musimy wtedy ogrzać organizm np. przy ognisku (które sami rozpalimy lub znajdziemy)
W WarZ mamy "efekty", które mogą powstać przez "dziabnięcie" zombie (utrata "życia" lub infekcja), postrzał lub upadek(utrata "życia").
Pierwsze leczymy antybiotykami (apteczki), bandażem lub CO1, CO4 w przypadku infekcji. Natomiast postrzały, upadki to:apteczki, bandaże ... generalnie polega to na uzupełnianiu tzw. "życia"

Serwery: WarZ 1 : 2 DayZ
W War z możemy wynająć serwer za około 180 zł na miesiąc (poprawić jeśli się mylę!). Na serwerze jako administrator możemy jedynie wprowadzić hasło i "kikać" graczy (nie mylić z banowaniem). DayZ - prowadzenie serwera (wykupienie) kosztuje około 30$ na miesiąc, mamy wtedy pełen dostęp do ustawień (resp. pojazdów ilość graczy itp.)możliwość dodatków, pełna kontrola graczy (łącznie z banami na nick, IP...), anty-cheat (moim zdaniem działający dość dobrze)... Jak widać jest więcej możliwości niż w WarZ. Co ciekawe serwer można też "postawić" we własnym zakresie, jednak jest wtedy wymagana akceptacja "dev. DayZ"(chodzi chyba o parametry serwera) lub na swoim kompie (czego nie polecam, bo i chyba nie jest to w pełni legalne ;) )

WarZ 17 : 26 DayZ

Czy ten wynik o czymś świadczy ? Na to pytanie musicie sobie sami odpowiedzieć ;) Ja starałem się przedstawić w miarę obiektywnie te dwie gry. Wiem też, że obie gry/mod są w "fazie rozwoju" i każdy kolejny patch/update może przynieść większe lub mniejsze zmiany, a moje zestawienie będzie można o kant du... rozbić :'(
Uwaga:
W przypadku DayZ, ilości itemków, pojazdów, wskaźników... mogą się od siebie różnić w zależności od ustawień serwera.

KONIEC

test

Opublikowano

Widzę prace, wielu się przyda, lecz każy ma inny gust+ WarZ Jeszcze oficjalnie nie wyszło.

Zgodzę się z mapą i z postaciami :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Dzieki. Staram sie zachowac obiektywizm. Reszte dodam wieczorem.

test

Opublikowano

No nareszcie porzadnie, bez zbednych bajerow. Wielkie dzieki +

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

ja bym porównał jeszcze system walki z graczami , "stosunek " gry do cheaterów itp.

Dokladnie. Mam nadzieje, ze bedzie tego wiecej :)

Opublikowano

No stary pomogłeś mi ale znów mam dylemat byłem przekonany do WarZ a teraz cos przechyliłeś szalę na DayZ ja szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę kupowania army tylko czekałem na dayz stadalone ale w sumie to ile kosztuje to day z ? bo umnie w temacie pisałeś że około 39 zł a tu że 55 zł no trochę to jest różnica bo jeżeli będzie kosztować to day z te 39 zł to chyba kupie dayz ;) (cały czas mam namyśli moda ) a i jak będę miał tego moda to będzie jakas płatna aktualizacja do dayz stadalone ?

Opublikowano

Normalna cena na Steam to okolo 80 zl (za Arma2 i Arma2 OA), na innych stronakach cena to okolo 55 zl. Teraz jest aktualnie cena w promocji to 39.80 zl na gryonline "w zestawie taniej".

W sumie za 39 zl mamy trzy gry ;)

Pamietaj, ze sa to wer. elektroniczne gier (keye) :)

Czyli pobierasz okolo 14 GB

test

Opublikowano

Ja niestety preferuje tryb samotnika ;) , no moze czasami wdaje sie w jakas wieksza zadyme ale gwarantuje Ci, ze jak bedziesz trzymal sie z daleka od wybrzexa, to mozesz czasmi nikogo nie spotkac przez 24h ;)

I zycze cierpliwosci na poczatku :)

test

Opublikowano

No piszesz tak jak byś miał pewność że zagram :p ... no pewnie tak będzie ale się zobaczy kupie w czerwcu lub jak będzie wiadomo że dayz stadalone nie wyjdzie w ciągu 3-4 miechów

No tak preferujesz tryb samotnika a transfuzje jak stracisz krew przecież musi ktoś ci ją zrobić a i jeszcze co jest takiego na wybrzeżu ?

A na początku jest trudno ? Kurczę teraz to chce mieć to dayz ;)

A jak cie zabiją w DayZ to od razu się odrodzisz czy musisz czekać 1 h ?

Opublikowano

Osobiście mam tylko WarZ, ale dałeś mi do myślenia i jestem przy DayZ.

Ale narazie chyba się nie opłaca kupić, gdyż kupię Armę i dodatek, a tu zaraz będzie trzeba osobną produkcję kupić.

DayZ ma to co mnie w takich grach kręci. Typowy surwiwal i pilnowanie własnego tyłka. Próbujesz przeżyć i zabijasz innych własnym skillem. W WarZ cheater za cheaterem. Rozumiem używać sobie item ESP. Nikomu nie szkodzi, ale zabijanie z latarki na 400 m ? Dziękuję. . . Ludzie zamiast chronić swoich interesów to siedzą i czekają aż ktoś w promieniu 600m się pojawi żeby go zabić.

Poza tym mapy. W WarZ już całą ogarnąłem i znam na pamięć. Potrafię sam z nożem ograbić lotnisko i inne miejscówki.

Oczywiście WarZ to jeszcze beta więc dużo się zmieni, ale aktualnie jestem przy DayZ

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

WarZ to beta ? to kiedy będą aktualizacje ? a w sumie to jeszcze nie wiem czy czekać na stadalone czy arme kupić kolego up nie wiadomo kiedy stadalone wyjdzie a mogę się założyć że dużo osób zostanie przy modzie a może nie :D

Opublikowano

Masz "200 postów" Więc nie bd się sugerować twoją Idiotyczną oceną , mam obie te gry i War Z jest lepsze bo nie ma tyle "pieprzenia" które znajduję się w DayZ , nie mów że w DayZ nie ma czitów bo niemożliwym jest żeby dostać heda z pistoleciku z odległości setnych / czy zapierniczających 1000km/h , nie mówie bo w WarZ też są czity ale DUŻo mniej , Teraz w War został dodał jakiś shield na czity , poza tym ile już w tą gre nie grałem nie spotkałem żadnego czita .

twoja ocena WarZ 17 : 26 DayZ

jest daremna jak ja bym to wszystko oceniał to bym dał 22 : 20 ,w war Z jest dużo rzeczy cały czas dodawane ,a co do inteligencji Zombie w Day Z jest ona na poziomie 3 Gimbazjum (bez obrazy)

Ps. o coś takiego jak zwierzęta czy pojazdy czy nawet Mapy nie masz co sie bać bo niedługo zostaną dodane ;)

Ps2 Pojazdy są dlatego że mapy dayZ są Zbyt duże żeby chodzić po nich normalnie więc są tam te daremne pojazdy , w warz jest więcej skradania ( w sumie trochę monotonne jest przechodzenie z A do B ) no ale masz większe szanse że kogoś spotkasz

Ps3 :D Jeżeli chodzi o Czity to mam nadzieje że KAŻDA osoba która bd miała udowodnione że czituje dostanie PERM bana za konto steam :) (czy to day czy War )

Reasumując: Nie mówię że War Z jest SUPER bogiem bo też ma swoje bugi itp itd , ALE na 100% nie jest gorszę od Day Z

• Procesor: Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX

• Karta Graficzna: Sapphire Radeon HD7850 2GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI/mDP

Płyta Główna : MSI Z77A-G4 5 /intel Z77, LGA 1155

RAM: A-Data 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming

Zasilacz: bequiet! PurePower L8 530W

Opublikowano

WarZ jest lepsze moim zdaniem ale 95% graczy to cheaterzy więc nie da się grac.

WarZ grałem przez 370 godzin a DayZ nawet godziny ponieważ dla mnie ta gra to porażka.

fd4f7d1a762dc6af.png?1367794349630

Opublikowano

@2up co mają jego posty do tego jaką ocenę zrobił ???? ty masz 250 postów i też mogę napisać że twoja wypowiedz jest daremna dlatego że masz 250 postów

tak w ogóle to jak tak piszesz że ocenił byś inaczej to zrób swoją ocenę chętnie zobaczę

pojazdy są daremne ? Takie skradanie i chodzenie całymi dniami jest daremne pojazdy zaoszczędzą czas w grze

zwierzęta nie długo zostaną dodane hah jak zostaną to pogadamy na razie ich niema tak jak DayZ stadalone

w WarZ jest dużo osób co maja czity widziałem nie jeden temat w którym pisano że 60% grających na każdym servie ma jakieś czity a nie twierdzę że w DayZ niema tylko ze tam jest tak rozległa mapka że trudno na jakiegoś trafić no chyba że w mieście ;)

Jak zombie były na poziomie 3 gimnazjum to trudno by było przeżyć i tak zapytam czemu porównujesz ich do gimnazjalistów ? Jak by ktoś napisał że te zombie są na twoim poziomie umysłowym ? (znając życie napiszesz "to by były bardzo mądre")

Więc weź wyluzuj koleś bo ktoś się postarał i zrobił ten temat a ty jak zwykły hejter piszesz że sam byś to inaczej zrobił jak tak to proszę bardzo droga wolna

Opublikowano

@2up co mają jego posty do tego jaką ocenę zrobił ???? ty masz 250 postów i też mogę napisać że twoja wypowiedz jest daremna dlatego że masz 250 postów

tak w ogóle to jak tak piszesz że ocenił byś inaczej to zrób swoją ocenę chętnie zobaczę

pojazdy są daremne ? Takie skradanie i chodzenie całymi dniami jest daremne pojazdy zaoszczędzą czas w grze

zwierzęta nie długo zostaną dodane hah jak zostaną to pogadamy na razie ich niema tak jak DayZ stadalone

w WarZ jest dużo osób co maja czity widziałem nie jeden temat w którym pisano że 60% grających na każdym servie ma jakieś czity a nie twierdzę że w DayZ niema tylko ze tam jest tak rozległa mapka że trudno na jakiegoś trafić no chyba że w mieście ;)

Jak zombie były na poziomie 3 gimnazjum to trudno by było przeżyć i tak zapytam czemu porównujesz ich do gimnazjalistów ? Jak by ktoś napisał że te zombie są na twoim poziomie umysłowym ? (znając życie napiszesz "to by były bardzo mądre")

Więc weź wyluzuj koleś bo ktoś się postarał i zrobił ten temat a ty jak zwykły hejter piszesz że sam byś to inaczej zrobił jak tak to proszę bardzo droga wolna

Jak długo myślałeś żeby to napisać ?

poza tym nie wiem czemu teraz bd sie kłócić , szczerze mówiąc ja lubie i bardziej lubie WarZ i sądzę że dayz to gó*wno , a ty bardziej lubisz dayz i sądzisz że WarZ to gó*no .

więc raczej nie dojdziemy do kompromisu ;)

Opublikowano

Spokojnie panowie, jeden lubi tą gre inny tamtą, wszystko zależy od gustu.

Trochę racji ma werte ale Snickers też ma racje :)

Nie ma poco się kłócić.

A Temat przydatny napewno i niektórym się przyda, to były jego gusta więc nie każdy musi się z tym zgadzać

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

To niesprawiedliwe.

Jakim prawem porównujecie samochody, jeśli w WarZ ICH NIE MA?

To że mają być, to nie znaczy że są..

PS : WarZ jest na wyższym szczeblu.

Porównajmy, WarZ po 40 FPS a DayZ na najmniejszych po 5 FPS.

Porażka, sama optymalizacja jest porażką.

Oczywiście DayZ jest dobre, ale póki nie wyjdzie Standalone - nie warto tego syfu kupować (napisałem o modzie, postawionym na tak słabej grze jak ARMA).

challenger.png

Opublikowano

@UP

Nie zgodzę się z tobą co do optymalizacji.

The War Z ma strasznie spieprzoną optymalizację, grafika jak z 2007 roku a gra na sprzęcie kupionym rok temu gra chodzi tragicznie przy mid+ detalach.

Dla porównania BF3 średnie detale stałe 60 fps.

To prawie tak jak porównywać COD do BF3, ale dla mnie War Z i tak na + :)

Pozdrawiam.

Nigdy nie cheatowałem w The War Z i nie zamierzam.

Ty też nie cheatuj - nie psuj gry innym!

War Z > Day Z

Opublikowano

@up

Nie zgadzaj się, nie obchodzi mnie to.

To że WarZ jest klonem DayZ, to nie znaczy że WarZ jest zerem.

Napisałem że nie twierdzę iż DayZ to zła gra, tylko jest dopiero modem. Zanim się

przekonamy co tak na prawdę z niej wyjdzie, poczekajmy na Standalone - bo teraz się nie opłaca kupować.

EDIT: Edytowane na prośbę Vaxusa, aby zrozumiał tak skomplikowany post :)

challenger.png

Opublikowano

@werte090… mimo Twojego obraźliwego tonu wypowiedzi, postaram się Tobie (i innym) wyjaśnić pewne kwestie, bo widzę , że masz jakieś problemy.

1.

Masz „200” postów … Idiotyczną oceną…

, tu jak wszyscy widzą wystawiłeś SAM SOBIE OCENĘ.

2.

… WarZ jest lepsze bo nie ma tyle „pieprzenia” które znajduje się w DayZ…

Każdy „pieprzy” to co lubi. Ty widocznie „nie dajesz rady” ;)

3. Rzeczywiście, przyznanie w kategorii Cheaterzy „0” pkt. DayZ nie jest dobrym rozwiązaniem, ale jeśli dałbym „-1” to automatycznie WarZ dostałoby „-2”(jak nie -3) , bo nie możesz temu zaprzeczyć, że w WarZ jest „prawdziwy wysyp” hackerów, a widzą to nawet najwięksi hejterzy DayZ ;)

… bo w WarZ też są czity ale Dużo mniej…

buuu…aahahahahaha…

… ile już w tą gre nie grałem nie spotkałem żadnego czita.

buuu… ahahahaha, po raz drugi :)

Reasumując i zostawiając twoje „wypociny” o nie „spotkałem żadnego czita” i boskim „shield” (już widzę jak 99% forumowiczów trzyma się za brzuchy ze śmiechu), a stosując prostą matematykę, zmiana pkt. nie miałaby wpływu na wynik.

4.

… jak bym to wszystko oceniał…

ZAPRASZAM do zrobienia zestawienia, z miła chęcią poczytamy !

22 : 20

jestem bardzo ciekaw !

5.

… jest ona na poziomie 3 Gimbazjum …

Jakieś kompleksy ? Po Twoim stylu i argumentach, można mieś wrażenie, że … ale to zostawiam innym do oceny ;)

6.

… zwierzęta czy pojazdy czy nawet Mapy nie masz co się bać bo niedługo zostaną dodane…

Proszę, przeczytaj jeszcze raz zestawienie i co napisałem w punkcie o mapach, pojazdach, zwierzętach…

A dwa, że zestawienie jest „zrobione” na dzień dzisiejszy, a nie na to, co będzie !

7.

… ALE na 100% nie jest gorsze od Day Z

A gdzie ja to napisałem?

Przeczytaj koniec mojego zestawienia i jeszcze raz i jeszcze raz i tak z 10 razy.

8. Powiedz mi gdzie @Snickers1000 napisał, że WarZ to gówno ? Na razie widzę, że to Ty tak piszesz, nikt inny.

9. @NeraVo, kompletny chaos w Twoich postach. Możesz coś napisać z sensem, bo nawet nie mam jak się odnieś do Twoich postów ! I jeszcze jedno. WarZ 40 fps, a DayZ 5 fps, coś kręcisz :)

10. @ NeraVo. Ciągle „przypominasz”, że DayZ jest modem, że ... Przecież na początku zestawienia napisałem WYRAŹNIE , że to mod, więc w czym problem?

Podsumowując.

Nigdzie nie napisałem, że jedna czy druga gra jest lepsza. Zrobiłem takie kategorie jakie zrobiłem. Masz propozycję, lepsze, zrób, albo napisz, to dodam. Argumenty w stylu „jest lepsze i tak” są dobre dla dziecka w przedszkolu, a nie dla Nas, gdzie każdy na pewno jest/skończył minimum szkołę podstawową. ZESTAWIENIE nie bierze pod uwagę tego co ma być lub będzie, nie jestem jasnowidzem. Dlatego zestawienie jest na dzień 29.04.2013r. i zawiera TYLKO „suche” fakty potrzebne do przyznania pkt. ewentualnie dodaję komentarz, tłumaczący co, jak i dlaczego ;)

test

Opublikowano

@werte090… mimo Twojego obraźliwego tonu wypowiedzi, postaram się Tobie (i innym) wyjaśnić pewne kwestie, bo widzę , że masz jakieś problemy.

1. , tu jak wszyscy widzą wystawiłeś SAM SOBIE OCENĘ.

2. Każdy „pieprzy” to co lubi. Ty widocznie „nie dajesz rady” ;)

3. Rzeczywiście, przyznanie w kategorii Cheaterzy „0” pkt. DayZ nie jest dobrym rozwiązaniem, ale jeśli dałbym „-1” to automatycznie WarZ dostałoby „-2”(jak nie -3) , bo nie możesz temu zaprzeczyć, że w WarZ jest „prawdziwy wysyp” hackerów, a widzą to nawet najwięksi hejterzy DayZ ;)

buuu…aahahahahaha…

buuu… ahahahaha, po raz drugi :)

Reasumując i zostawiając twoje „wypociny” o nie „spotkałem żadnego czita” i boskim „shield” (już widzę jak 99% forumowiczów trzyma się za brzuchy ze śmiechu), a stosując prostą matematykę, zmiana pkt. nie miałaby wpływu na wynik.

4. ZAPRASZAM do zrobienia zestawienia, z miła chęcią poczytamy !

jestem bardzo ciekaw !

5. Jakieś kompleksy ? Po Twoim stylu i argumentach, można mieś wrażenie, że … ale to zostawiam innym do oceny ;)

6.

Proszę, przeczytaj jeszcze raz zestawienie i co napisałem w punkcie o mapach, pojazdach, zwierzętach…

A dwa, że zestawienie jest „zrobione” na dzień dzisiejszy, a nie na to, co będzie !

7. A gdzie ja to napisałem?

Przeczytaj koniec mojego zestawienia i jeszcze raz i jeszcze raz i tak z 10 razy.

8. Powiedz mi gdzie @Snickers1000 napisał, że WarZ to gówno ? Na razie widzę, że to Ty tak piszesz, nikt inny.

9. @NeraVo, kompletny chaos w Twoich postach. Możesz coś napisać z sensem, bo nawet nie mam jak się odnieś do Twoich postów ! I jeszcze jedno. WarZ 40 fps, a DayZ 5 fps, coś kręcisz :)

10. @ NeraVo. Ciągle „przypominasz”, że DayZ jest modem, że ... Przecież na początku zestawienia napisałem WYRAŹNIE , że to mod, więc w czym problem?

Podsumowując.

Nigdzie nie napisałem, że jedna czy druga gra jest lepsza. Zrobiłem takie kategorie jakie zrobiłem. Masz propozycję, lepsze, zrób, albo napisz, to dodam. Argumenty w stylu „jest lepsze i tak” są dobre dla dziecka w przedszkolu, a nie dla Nas, gdzie każdy na pewno jest/skończył minimum szkołę podstawową. ZESTAWIENIE nie bierze pod uwagę tego co ma być lub będzie, nie jestem jasnowidzem. Dlatego zestawienie jest na dzień 29.04.2013r. i zawiera TYLKO „suche” fakty potrzebne do przyznania pkt. ewentualnie dodaję komentarz, tłumaczący co, jak i dlaczego ;)

o,O ?

1.Jak długo czasu spędziłeś żeby wymyślać te daremne odpowiedzi ?

2.sam sobie przeczysz

3.robisz BÓL dupy

4.z postami napisałem to że jak byś miał z 1000postów i byś był bardziej ogarnięty to jeszcze można ale nie 200 , ja mam 250 i się tym nie szczycę i nie robie czegoś takiego

5.poczytaj sobie troche informacji na temat dayz i WarZ w necie to bd wiedzieć dlaczego WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Po pierwsze, jesli cytujesz, to cytuj cytat w calości, bo Vaxusa odp. sa odpowiedzia na Twoje.

Po drugie, pierwszy raz widze i slysze, ze ilosc postow swiadczy o "inteligencji" Bo w takim razie Twoje 250 jest gown... warte przy moich, stosujac Twoja metode.

Po trzecie

ALE na 100% nie jest gorszę od

Day Z

a za chwile piszesz

poczytaj sobie troche informacji na temat dayz i WarZ w

necie to bd wiedzieć dlaczego WarZ jest troche słabsze i

mniej rozwinięte od dayz

Jakies rozdwojenie jaźni ?

Vaxus, prosze nie odpowiadaj na jego posty, to zwykly hejter, nic wiecej.

Zadnych argumentow, nawet nie wie dobrze co pisze i o czym :)

A moze jednak zrobi zestawienie ? Nie, nie da rady, bo tylko, jak to bylo ? Juz wiem , "bol dupy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...