Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] OOBE, Świadome sny.

Neonye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem raz ld, robiłem co chciałem dosłownie. Po czym poznałem, że to świadomy sen? bo powiedziałem wtedy "chcę wyjść" i nagle magicznie cały obraz się oddalał, i od razu się obudziłem. Jak ktoś chce trenować to polecam audiobooki o tematyce ld + kofeina, wtedy największe szanse że "wyjdzie", u mnie rezultat był po tygodniu widoczny, a dzięki ld nauczyłem się relaksować i uspokajać więc polecam się zainteresować się tym.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A mam pytanie jak się wyjdzie z tego ciała to można wszędzie iść ? i czy wtedy pobrać jest jak w realu chodzi mi o obe.

Opublikowano

hahah ja raz miałem LD ahaha beka , nie umiałem tego kontrolować i byłem na jakimś koncercie chyba, wziąłem jakieś pigułki, najebałem się ,coś tam z jakimiś laskami kręciłem ahah ja jebie.. :DD

Opublikowano

Prawie codziennie od kilku lat mam świadome sny, koszmary pojawiają się u mnie może 10 razy do roku. Nigdy się tego nie uczyłem, nie czytałem jak to się robi, ani nie słuchałem żadnych audiobooków, po prostu to umiem :D

Dziś przykładowo na lekcji wosu się spuściłem na nauczycielkę (w śnie ofc.).

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Ja to mam takie "oobe", że śpię albo próbuję zasnać i nagle jeb, takie uczucie jakbym wykurwił w łóżko z wysokości 10km

tez tak miałem w dzieciństwie,

A to jest bezpieczne,

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Prawie codziennie od kilku lat mam świadome sny, koszmary pojawiają się u mnie może 10 razy do roku. Nigdy się tego nie uczyłem, nie czytałem jak to się robi, ani nie słuchałem żadnych audiobooków, po prostu to umiem :D

Dziś przykładowo na lekcji wosu się spuściłem na nauczycielkę (w śnie ofc.).

SPUŚCIŁEŚ NA NAUCZYCIELKĘ XDD

Jeżeli chodzi o OOBE- nie jest to bezpieczne. W momencie kiedy oddalimy się zbyt daleko od swojego ciała może być problem z powrotem. W świecie astralnym mamy do czynienia z różnymi demonami i Bóg wie czym. OOBE nigdy nie próbowałem i raczej nie mam zamiaru, a świadomego śnienia się uczę ;)

Opublikowano

Musiałbym się popytać kumpla o LD i OB, bo on o tym wie w chuj dużo xD

Wczoraj jakieś półgodziny pierdzielił mi o tym, a ja zajebany nie ogarniałem o czym mówi :D W pewnym momencie poczułem, że wiem o co chodzi i była beka xD

LD mam często i nic nie musze robić po prostu ide spać i robie co chce w śnie. Zazwyczaj ide po bake xD

Coś mi gadał, że jakiś typek napisał trzy książki o LD czy tam o OB.

Dalekie podróże.

Dalsze podróże.

Najdalsze podróże. (czy jakoś tak xD)

Książki napisał robert monroe, tyle wiem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

SPUŚCIŁEŚ NA NAUCZYCIELKĘ XDD

Jeżeli chodzi o OOBE- nie jest to bezpieczne. W momencie kiedy oddalimy się zbyt daleko od swojego ciała może być problem z powrotem. W świecie astralnym mamy do czynienia z różnymi demonami i Bóg wie czym. OOBE nigdy nie próbowałem i raczej nie mam zamiaru, a świadomego śnienia się uczę ;)

Po co sie uczysz? ja od paru nocy mam z dupy te swiadome sny ^_^

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

@up serio takie coś przeżyłaś? Czy troll?

Nie trolluje :P

@up

Ale troche dziwne przecież ty konrolowałaś sen więc mogłaś się go jakoś pozbyć.

Niby go kontrolowałam, ale wydaje mi się że ten cały demon jakimś sposobem wkradł się do tego snu i to on zaczął w nim mieszać.

Trzeba bylo dac mu sie dogonic,obudzilabys sie.

Możliwe że tak by się stało, jednak przed tym jak mnie dogonił zostałam już obudzona przez kogoś w domu :P

Tak ogólnie to stan świadomego snu udawało mi się uzyskać podczas słuchania bardzo spokojnej muzyki, ale z czasem już nie musiałam jej używać i taki sen przychodził sam z siebie. Niby niezła frajda, bo jeśli chodzi o sny erotyczne to można się nieźle rozerwać :D

58815786.jpg

Opublikowano

he he he : P

to jest zwykłą ściema tak samo jak życie po śmierci pieprzenie głupot naukowców naczytacie się głupot na necie a później próbujecie tych wszystkich metod

a finał jest taki że lądujecie w psychiatryku lub na Linie ( sami sobie psychikę niszczycie )

-Deomny

-Szatany

-Duchy

to są istoty w waszej Głupiej "wyobraźni"

Pozdrawiam

34i47z4.png

Moim wrogiem chory system, walka z nim to moja droga

Opublikowano

he he he : P

to jest zwykłą ściema tak samo jak życie po śmierci pieprzenie głupot naukowców naczytacie się głupot na necie a później próbujecie tych wszystkich metod

a finał jest taki że lądujecie w psychiatryku lub na Linie ( sami sobie psychikę niszczycie )

-Deomny

-Szatany

-Duchy

to są istoty w waszej Głupiej "wyobraźni"

Pozdrawiam

Prędzej wylądujesz przez zwykłe sny, niż przez LD. Wiesz czemu? W LD możemy w jakimś stopniu kontrolować nasz sen, i możemy się tego pozbyć.

Kiedyś się w to bawiłam i powiem że nie polecam.

Na początku było bardzo fajnie bo mój sen był praktycznie w pełni kontrolowany przez moją osobę, ale któregoś dnia podczas takiego snu, kiedy "chodziłam" sobie spokojnie po mieszkaniu nagle pojawił się pewien facet, który wyglądał podobnie do jakiegoś demona i gonił mnie z nożem w ręku. Gnojek nie pozwalał mi się obudzić, odcinał mi każdą drogę powrotu, może to śmieszne zabrzmi, ale kiedy krzyczałam w śnie miałam wrażenie że moje ciało, które leży pogrążone w śnie także krzyczy.

Przerażający jest fakt że ktoś chce cię zamordować a ty nic nie możesz z tym zrobić.

Chyba przez 2 dni nie mogłam zasnąć bo za każdym razem kiedy kładłam się do łóżka miałam przed oczami twarz tego gościa.

Osobiście uważam, że fakt iż ktoś chce cię zabić podczas takiego seansu jest dość niebezpieczny i może wpłynąć na psychikę dlatego zaprzestałam takich zabaw.

Nie wierze w duchy ani jakieś dziwne istoty astralne, ale wydaje mi się że jeśli istnieją to raczej nie uśmiecha im się żeby ktoś był tam gdzie nie powinien być.

Czyli tej nocy nie miałaś W PEŁNI kontroli nad snem. Nie strasz innych, to wcale nie wina LD, tylko zbiegu okoliczności... Chyba każdy ma koszmary, hm?

I dodam, że świadomy sen jest bezpieczny, nie możesz przez to umrzeć, ani nic. Nie wiem jak to jest gdy jesteś lunatykiem, ale dla wszystkich "normalnych" (Nie ma ludzi normalnych, są tylko ci już w psychiatrykach, lub ludzie nie przebadani) nie ma obaw, ponieważ ciało jest w paraliżu sennym. Paraliżu sennego doznajemy nieraz przed snem, np. przy jakichś technikach. Może (ale nie musi) być to nieprzyjemne, gdyż jest możliwość że Twoja podświadomość zacznie płatać figle - będziesz widział demony, duchy, lecz to nie jest rzeczywistość.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

@2up

huh, zabawne.

@4 up

jeszcze co do OOBE to mozesz miec wątpliwości, ale co do świadomego snu nie bardzo. Jest to na pewno możliwe i do zrobienia ;)

Opublikowano

A jak będę miał OOBE i nie będę mógł wrócić do ciała, a mama będzie mnie budzić do szkoły to nie obudzę się? (To nie jest troll) Czy to jest tak, że minie np.100 lat w OOBE i wreszcie wrócę do swojego ciała i wtedy się obudzę obudzony przez mamę (minie ta noc snu) czy będę w śpiączce i obudzę się po kilku latach (miną lata mojego życia)? Wytłumaczcie mi to. Jeszcze nigdy nie miałem OOBE, ale chcę być przygotowany na sytuację tego typu. Czy OOBE jest grzechem i czy jak będę je miał to później musiałbym się z tego wyspowiadać?

Opublikowano

A jak będę miał OOBE i nie będę mógł wrócić do ciała,.a mama będzie mnie budzić do szkoły to nie obudzę się? (To nie jest troll) Czy to jest tak, że minie np.100 lat w OOBE i wreszcie wrócę do swojego ciała i wtedy się obudzę obudzony przez mamę (minie ta noc snu) czy będę w śpiączce i obudzę się po kilku latach (miną lata mojego życia)? Wytłumaczcie mi to.

Z tego co czytałem, to jeśli pomyślisz o swoim palcu u nogi, i mocno spróbujesz nim poruszyć, to powinieneś wrócić. A jak to jest z upływem czasu to nie wiem. Ponoć to tylko podróżujesz po swoim wyobrażeniu świata (coś w ten deseń)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

aha pierwszy raz o tym słyszę :D

mam dość czesto takie sny

spadam z dużej wysokości lece i lece w nic nie uderzam (i po jakimś czasie się budzę)

albo jak śpię na plecach to mam takie dziwne uczucie jak bym nie oddychał i nagle otwieram oczy ( cały wystraszony )

to jest to ? :D

Opublikowano

up@

Nie jest, chyba ,ze wiedziałes ,ze snisz to wtedy mozna powiedziec ,ze miałes LD

lol ? jak mam widzieć że "śnie" jak spie ? :D

nie rozumiem tego za chuja

ee tam wole wjebac halucynki i miec takie same loty ( tez bede widzial demony skakal po scianach itp ) :D

PS

a te

OOBE może doprowadzić do zawału ? no np jak juz jestem na tej "planecie demonow" i bym sie bardzo bal serce by bilo w chuj szybko itp to co wtedy ?
Opublikowano

lol ? jak mam widzieć że "śnie" jak spie ? :D

nie rozumiem tego za chuja

ee tam wole wjebac halucynki i miec takie same loty ( tez bede widzial demony skakal po scianach itp ) :D

PS

a te

OOBE może doprowadzić do zawału ? no np jak juz jestem na tej "planecie demonow" i bym sie bardzo bal serce by bilo w chuj szybko itp to co wtedy ?

Zeby wiedziec czy snisz robisz test rzeczywistosci.Np patrzysz na zegarek 2 razy,raz bedzie 10 ,a raz 21.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Zeby wiedziec czy snisz robisz test rzeczywistosci.Np patrzysz na zegarek 2 razy,raz bedzie 10 ,a raz 21.

no ale ja wiem że śnie bo rano po przebudzeniu pamiętam wszystko co mi się śniło

a nie raz jak nie pamiętam to sobie przypomnę :D np śni mi się komputer i nie pamiętam tego a spojrzę na kompa i juz pamietam co mi sie śniło :D

Opublikowano

up@

Ale chodzi o to ,ze w snie się uswiadamiasz ,ze ty teraz snisz. Dlatego robi się TR ,aby w snie automatycznie się uswiadomic np. patrzysz w ręce

sygnauf.png

by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...