Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] OOBE, Świadome sny.

Neonye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ziomeczki, ostatnio interesuje się tymi tematami, chciałbym tutaj stworzyć fajna dyskusję na ten temat.

Co sądzicie o OOBE i o świadomych snach, próbowaliście już? Udało się? ;)

Definicja OOBE z wikipedii:

Definicja świadomych snów z wikipedii:

a Tutaj filmik od DJ na temat OOBE, gdzie całkiem okej jest to wyjaśnione.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nigdy nie byłam w świadomym śnie. Myślę, że jest to w jakimś stopniu możliwe, aczkolwiek nie z moim mózgiem. :P

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Jezeli chcesz cos o tym wiedziec udaj sie na forum ezoteryczne. To forum nie jest do takich tematow, sam widzisz ile tutaj gimbow.

@t

OOBE jest troche niebezpieczne, bo mozesz nie wrocic do ciala natomiast w LD masz 100% bezpieczenstwa tylko musisz uwazac na paraliz senny.

Opublikowano

chcę na tym forum 'gimbów' zrobić sensowną i fajną dyskusje.

@up

Czytalem, podobno w świecie astralnym jest przewodnik astralny, który próbuje nas odciągnąć od ciała ^^

Opublikowano

Byłem w OOBE - tylko latasz i wydaje ci się,że jesteś po za ciałem nic więcej, nie można tam utknąć czy rozmawiać z innymi czy też ich podsłuchiwać ;]

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

@High

to widocznie byłeś w świadomym śnie, OOBE to jest zupełnie co innego :)

@up

świadomy sen to jest coś zajebistego. Masz wrażenie jakbyś był w normalnym świecie, wcale nie śniąc. Możesz robić to, co Ci się tylko podoba. Jesteś panem własnego losu, mozesz skakać po ścianach, albo ujarać się mary jane odczuwając to tak, jakby to było prawdziwe.

Opublikowano

Oj Neo może z swoją zmarłą rodzinką tam rozmawiałeś ^^ ? oobe to nic innego jak jak podróż astralna wiele rzeczy w OOBE jest wymyślonych przez nas umysł nie istnieja

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

próbowalem świadomego snu się nauczyć ale po dniu mi się odechciało choć wcześniej go doświadczyłem pewnie jak każdy
OOBE chciałbym doznać ale nie mam wytrwałości

wipek.pl

Opublikowano

@High

to widocznie byłeś w świadomym śnie, OOBE to jest zupełnie co innego :)

@up

świadomy sen to jest coś zajebistego. Masz wrażenie jakbyś był w normalnym świecie, wcale nie śniąc. Możesz robić to, co Ci się tylko podoba. Jesteś panem własnego losu, mozesz skakać po ścianach, albo ujarać się mary jane odczuwając to tak, jakby to było prawdziwe.

Robiles to czy wywnioskowales z wypowiedzi ze starych tematow?Jezeli sam to przezyles(albo przesniles xDo.O) to ile czasu musialo minac do 1 razu i jakimi metodami wprowadzales sie w ten stan? Jak sprawdzasz rzeczywistosc?

Ja pamietam jeden swiadomy sen,lecz gdy spojrzalem na zegarek 2 razy i ogarnelem ocb to z podniety sie obudzilem :D

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Widać ,że ,niektórzy wypowiadają się a nie mają żadnego pojęcia. Jaki kurwa paraliż? Paraliż senny masz ,gdy śpisz. Sam bawiłem się w to ponad miesiąc i pierwszy półświadomy sen miałem po kilku dniach nie w 100% kontrolowany ,ale w jakimś stopniu tak. Potem LD miałem praktycznie co 2-3dni wykonując jedną technikę. Jest to naprawdę fajne uczucie ,ale potem już mi się znudziło bo nie miałem czasu robić zapiski w dzienniku snów.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Widać ,że ,niektórzy wypowiadają się a nie mają żadnego pojęcia. Jaki kurwa paraliż? Paraliż senny masz ,gdy śpisz. Sam bawiłem się w to ponad miesiąc i pierwszy półświadomy sen miałem po kilku dniach nie w 100% kontrolowany ,ale w jakimś stopniu tak. Potem LD miałem praktycznie co 2-3dni wykonując jedną technikę. Jest to naprawdę fajne uczucie ,ale potem już mi się znudziło bo nie miałem czasu robić zapiski w dzienniku snów.

Zdradzisz jaka to technika? :D

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Ja to mam takie "oobe", że śpię albo próbuję zasnać i nagle jeb, takie uczucie jakbym wykurwił w łóżko z wysokości 10km

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja nawet jak sobie 20 minut przed snem mówie, że chce mieć LD to i tak nic nie pamiętam i nie wiem czy miałem LD czy nie :)

Opublikowano

@brauszu_

dlatego własnie jest takie coś jak dziennik snów, w którym zaraz po przebudzeniu piszesz to, z czym miałeś do czynienia :)

Opublikowano

@brauszu_

dlatego własnie jest takie coś jak dziennik snów, w którym zaraz po przebudzeniu piszesz to, z czym miałeś do czynienia :)

Lepiej nie piszcie bo jak ktoś to zobaczy.. xD

Btw. nigdy nie doświadczyłem OOBE, ciekawe.

Opublikowano

@brauszu_

ziomek ja mam takie sny ze ..... :D jak ktoś by to przeczytał to chyba resztę swojego życia spędziłbym w Psychiatryku :D

Ps

sny sa pojebane xD

Nima :rolleyes:

Opublikowano

W OOBE może kiedyś się w to pobawie, a LD - ZA-JE-BI-STE! 0 ryzyka, a robisz co chcesz. (If u know what i mean.) Możesz wszędzie latać, komuś najebać (hehe), itd. Miałem już parę razy LD, nieraz stosując technikę, a nieraz tak po prostu. Jedynie może was zniechęcić paraliż senny - nieraz się możecie przebudzić, lecz nie będziecie się mogli ruszać, oraz możecie widzieć różne schizowe rzeczy (O Jezu, pamiętam jak byłem mniejszy i to miałem - brr!). A co do problemów ze snem - LD nie jest tego powodem, tylko to, że wy próbujecie (zazwyczaj bezsilnie) wywołać to. Jeśli już opanujecie sposoby, to nie będzie problemów z bezsennością ani z niczym innym.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

kepac@

Dla kazdego z osobna np. WILD,MILD działa inaczej. Musisz potestowac rozne i zobaczyc w ,ktorej mozesz miec LD. Mozna tez sprobowac z tabletkami nasennymi ,ktore testowałem na drugi dzien tez zazyłem i miałem LD ;)

sygnauf.png

by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...