Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatki na dobrym kompie

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

A jaka to w ogóle różnica ? Spadki FPS nic nie mają do częstotliwości, co najwyżej maksymalna widoczna ilość FPS ulega zmianie

Co do samego monitora, nikt się sensownie nie wypowiada więc proponuję sprawdzić na innym jakimkolwiek.

Jednakowoż jak pokazuje Ci FPS to chodzi raczej o sygnał z karty a nie wyświetlenia klatek na monitorze, więc stawiam na to że winne nie są ani wejścia ani monitor a co najwyżej system/sterowniki lub coś w ten deseń.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a mam pytanie jaką ma częstotliwość odświeżania twój monitor 50-60-100-120 (k)hz ??

Monitor z tego co wiem to 60HZ.

@UP

A jaka to w ogóle różnica ? Spadki FPS nic nie mają do częstotliwości, co najwyżej maksymalna widoczna ilość FPS ulega zmianie

Co do samego monitora, nikt się sensownie nie wypowiada więc proponuję sprawdzić na innym jakimkolwiek.

Jednakowoż jak pokazuje Ci FPS to chodzi raczej o sygnał z karty a nie wyświetlenia klatek na monitorze, więc stawiam na to że winne nie są ani wejścia ani monitor a co najwyżej system/sterowniki lub coś w ten deseń.

System powiadasz? Co masz na myśli?

Opublikowano

Może wina jakiejś aplikacji, pozostałości po sterowniku, jakimś wpisie, danym ustawieniu itp.

Co do sterów, próbowałeś jakichś modowanych ? Od np. Ice, o ile wydał coś na HD7xxx

Opublikowano

Może wina jakiejś aplikacji, pozostałości po sterowniku, jakimś wpisie, danym ustawieniu itp.

Co do sterów, próbowałeś jakichś modowanych ? Od np. Ice, o ile wydał coś na HD7xxx

To na 100% nie jest wina sterowników. To jest fizycznie nie możliwe.

Opublikowano

Nie możliwe jest to żeby coś fizycznego powodowało spadki FPS, więc to na 100% wina softu, tylko konkretnie trzeba wiedzieć od czego

Opublikowano

Nie możliwe jest to żeby coś fizycznego powodowało spadki FPS, więc to na 100% wina softu, tylko konkretnie trzeba wiedzieć od czego

Miałem na myśli to że najnowsze sterowniki tego nie powodują. Napisałem Ci na pw chciałbym to tam załatwić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...