Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatki na dobrym kompie

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z fps w dwóch grach:

1. Crysis 2 - chodzi idealnie na ultra detalach ale jak włącze directx 11 - klatkuje.

2. Modern Warfare 3 - na ultra mam stałe 40fps, na niskich tak samo.

W obydwóch grach nie powinno tak być. Tomb Raider ze wszystkimi bajerami działa na 60fps a nawet więcej.

Stery i directx pobrany.

Mój komp:

Intel Core i5 3350P

Sapphire Radeon HD7870

2x4gb ram

P.S

Wiem że jest dział komputery ale tam rzadko patrzą.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przeskanuj swoj komputer sciagnij gamebooster i ccleaner powinno pomoc

Ccleaner - 0 problemów

Gamebooster - na takim kompie? Mój kolega nie ma z tym problemu a ma 8gb ram (2x4 lepsze) i karte 7850

Edit

Wiele ludzi ma z tym problem w mw3 i tak samo mają 40 fps. Coś trzeba zrobić w panelu sterowania ale nie mam pojęcia co.

Opublikowano

Akurat z C2 masz dobre wyniki, bo DX11 zarzyna karty

Crysis2dx11%201920.png

Na powyższym SS jest pokazana platforma z 3960X. Ukazany nam jest average FPS, więc min FPS może być nawet 25/30.

Opublikowano

Akurat z C2 masz dobre wyniki, bo DX11 zarzyna karty

Crysis2dx11%201920.png

Na powyższym SS jest pokazana platforma z 3960X. Ukazany nam jest average FPS, więc min FPS może być nawet 25/30.

To mój kolega coś kręci że mu na rozdzielczości full hd i directx 11 chodzi płynnie na takim samym sprzęcie tylko radeon hd7850 i 8gb ram, a mi chodzi płynnie na rodzielczości 1600x900 detale ultra i bez directx.

zobacz beta drivery, mi na beta driverach crysis 2 działa dobrze, na ultra i na gorszej karcie

Byłbym wdzięczny za link bo komp dopiero miesiąc i nie ogarniam tego. Mam najnowsze stery z autoupdatera ale bety to on nie instaluje.

Opublikowano

http://www2.ati.com/drivers/beta/AMD_Catalyst_13.3_Beta3.exe

takie głupie pytanie, ale od reszty masz sterowniki?

Wydaje mi się że tak. Instalowałem z płyty producenta. I wydaje mi się że bez nich by nic nie działało. Co najlepsze Tomb Raider 2013 ze wszystkim włączonym chodzi płynnie (jedynie rozdzielczość mam chyba coś między 12cośtamx768 a 1600x900).

Edit

Zainstalowałem to i mówi mi że mam do pobrania nowszą wersję. Czyli to nie beta tylko coś starszego. Instaluję ten nowszy.

Edit

A jednak stwierdził że bata nowsza czyli mam tą betę. I tak włączam directx 11 - tak samo nawet menu klatkuje ale tak było też przedtem.

Opublikowano
ref

Pojawił się nowy problem. W Skyrim ze wszystkim na full (rozdzielczość 13ileś x 768) mam klatkowanie. Niemożliwe że za słaby komp, nowa gra to nie jest. A jak wyłączę antyliasing i inne tego typu efekty to chodzi płynnie ale klatkuje jak patrzę na jakieś miasto (skupisko wielu npc) lub w nim jestem. O co chodzi?
Opublikowano

a jaki masz zasilacz ?? pł główną ??

A co to ma do rzeczy? Tomb Raider 2013 działa na full detalach a to wyszło w tym roku, Skyrim jest nieco starszy. Ale jak chcesz to podam. Muszę znalezć gdzie to piszę.

Zasilacz:

SilentiumPC Deus G1 500W a płyta wiem że MSI Military Class chyba III.

Opublikowano

a właśnie że ma bo jeśli karta czy procek dostaje za mało mocy to nie domaga i dla tego może klatkować czyli jeśli dostaje za mało prądu to tak jak ty byś nie pił przez 3 dni wody to ledwo chodzisz to nie nadąża nad przetwarzaniem grafiki i zaczyna klatkować

i lepiej podać cały sprzęt niż połowę

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Programem CPU-Z na przykład możesz sprawdzić :)

Płyta MSI B75A-G43

Taki Tomb Raider 2013 ze wszystkimi bajerami działa a świat też otwarty.

Up

Obudowy chyba podawać już nie muszę.

Edit

Wgrałem jakiegoś fixa dla kart ati i chodzi o niebo lepiej ale nadal czuć spadek patrząc na miasto - w środku jest dalej idealnie.

Opublikowano

ref
Pojawił się nowy problem. W Skyrim ze wszystkim na full (rozdzielczość 13ileś x 768) mam klatkowanie. Niemożliwe że za słaby komp, nowa gra to nie jest. A jak wyłączę antyliasing i inne tego typu efekty to chodzi płynnie ale klatkuje jak patrzę na jakieś miasto (skupisko wielu npc) lub w nim jestem. O co chodzi?

I co z tego, że to nie nowa gra? Spójrz na Crysis. Też jest nie nowa, ale żeby pograć w nią na max detalach trzeba wydać 1000+ zł na GPU. Jeśli patrzysz w stronę NPC to CPU zwalnia na maxa. Tam gdzie pojawia się wiele postaci/przeciwników CPU odgrywa pierwsze skrzypce.

Opublikowano

I co z tego, że to nie nowa gra? Spójrz na Crysis. Też jest nie nowa, ale żeby pograć w nią na max detalach trzeba wydać 1000+ zł na GPU. Jeśli patrzysz w stronę NPC to CPU zwalnia na maxa. Tam gdzie pojawia się wiele postaci/przeciwników CPU odgrywa pierwsze skrzypce.

Ale spadki w miastach nie są spowodowane już moim kompem bo po tym fixie ogólne fps mam dobre. Jak patrzę na miasto mam 20fps.

Edit

I mi Crysis 1 chodził płynnie ze wszystkim włączonym (nawet antyliasing na 8x) i rozdzielczość spora (nie pamiętam jaka ale nie hd).

Edit

Zainstalowałem update. Działa jak marzenie (gram na high, tyle mi starcza). Wróćmy do Crysisa 2. Czy mój kolega robi mnie w konia? (że na radeonie 7850 działa mu na ultra, rozdzielczość hd i directx 11?). Komp ma w sumie gorszy ode mnie. Ma 8gb ramu i gorsze części. Tańsze.

Opublikowano

Albo Cię kituje, albo twierdzi że 20-30 fps to płynna gra w strzelance

Co do samego ultra FHD bez DX11 (DX9 wtedy bodajże działa) to poleci nawet na HD4870 jak mi (z tym że spadki do 25 przy wybuchach etc.)

Idź do niego i niech Ci pokaże ten DX11 ultra fhd jak mu "pięknie" chodzi

Opublikowano

Ale spadki w miastach nie są spowodowane już moim kompem bo po tym fixie ogólne fps mam dobre. Jak patrzę na miasto mam 20fps.

Jeśli chodzi o nowego TR to wiedz, że "miasto" zabija praktycznie każdy sprzęt. Wyłącz TressFX, to da sporego kopa, a w samej grze zero różnic :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...