Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatki na dobrym kompie

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie 0 różnic. Włosy Lary będą sztywne ;/

To jest akurat fakt. Ale co do samego Tomb Raidera - czasami mam spadki ale to nie jest problem. Aktualnie nie mam żadnego problemu ale proszę nie zamykać.

Opublikowano

refam bo mam znowu problemy

Po pierwsze odkryłem że w każdej grze nie mogę wydusić więcej niż 60fps, nawet na niskich. Mojemu koledze ze słabszym kompem Garry's Mod działa niekiedy na 200fps a ja stałe 60.

Po drugie w Red Faction Armageddon przez większą część gry mam 60fps, a niekiedy mam spadki na kilka minut do 30fps, a nawet 22.

Sterowniki najnowsze (nie beta). Directx 11 wgrany.

Opublikowano

Wszystko wina sterów. Co do 60FPS - po co Ci więcej ? Onanista liczbowy jesteś xD ?

Jak jak stery najnowsze? Ale fakt to nie wina sprzętu. Coś jest nie tak. A co do fps - też coś jest nie tak. Mam jakiś ogranicznik gdzieś pewnie ale nie wiem gdzie.

Opublikowano

Jak jak stery najnowsze? Ale fakt to nie wina sprzętu. Coś jest nie tak. A co do fps - też coś jest nie tak. Mam jakiś ogranicznik gdzieś pewnie ale nie wiem gdzie.

Przecież nie widać różnicy między 60 a 1000FPS :DD

Stery najnowsze, nie znaczy najlepsze. Pokombinuj z różnymi wersjami.

Opublikowano

Przecież nie widać różnicy między 60 a 1000FPS :DD

Stery najnowsze, nie znaczy najlepsze. Pokombinuj z różnymi wersjami.

Wydaje mi się że niewiele to da. Jakieś wskazówki? Bo mam autpupdater a na stronie amd niewiele widzę.

P.S

A mój kolega nadal mówi że na core i5 i radeon hd7850 gra w crysis 2 na ultra, directx11 i rozdzielczość 14ileś x 900. Chyba tak.

Opublikowano

A mój kolega nadal mówi że na core i5 i radeon hd7850 gra w crysis 2 na ultra, directx11 i rozdzielczość 14ileś x 900. Chyba tak.

Raczej możliwe, jak na HD4870 i Phenomie chodzi na DX9 Ultra 1920x1080

Sprawdziłeś tą synchronizację pionową ?

Jak by co w catalystach po angielsku (widok zaawansowany):

Gamign -> 3D Application Settings -> Wait For Vertival Refresh -> max na lewo (Always Off)

Opublikowano

Raczej możliwe, jak na HD4870 i Phenomie chodzi na DX9 Ultra 1920x1080

Sprawdziłeś tą synchronizację pionową ?

Wyłączona. Czyli wynika z tego że coś mam zesrane. Tylko co.

Opublikowano

Gaming -> 3D Application Settings -> Wait For Vertival Refresh -> max na lewo (Always Off)

Być może masz w sterach Always On, wtedy bez względu na ustawienia w grze będzie włączona. Do tego wyłącz Catalyst A.I. oraz opcje typu OpenGL Tripple buffering (miałem z tym problem)

Próbowałeś najnowsze bety ? Ostatnie to chyba 13.5

Opublikowano

Gaming -> 3D Application Settings -> Wait For Vertival Refresh -> max na lewo (Always Off)

Być może masz w sterach Always On, wtedy bez względu na ustawienia w grze będzie włączona. Do tego wyłącz Catalyst A.I. oraz opcje typu OpenGL Tripple buffering (miałem z tym problem)

Próbowałeś najnowsze bety ? Ostatnie to chyba 13.5

Miałem bete ale Warhammer Space Marine nie działał. Sprawdzę teraz te opcje.

Edit

Nie mam max na lewo bo mam rozsuwane opcje ale ogarnę.

Edit

Mam tak jak mówiłeś i nie mam Catalyst A.I.

Opublikowano

To ja odpadam. Możesz spróbować włączyć Catalyst A.I. może to coś da, ale więcej pomysłów nie mam

Ale ja w ogóle tego Catalyst A.I nie mam.

I wiem że gdzieś ta wredna opcja jest która mi wszystko buguje (te stałe 60fps też) ale nie mam pojęcia gdzie to siedzi.

Opublikowano

masz po ang. ? Preferences (na górze) -> Advanced View i powinieneś mieć tak jak Ci mówiłem

mogę spróbować Ci to zrobić przez Team Viewer, porównam z tym co sam mam ustawione ew. daj screeny zakładki Gamign -> 3d Application Settings

Opublikowano

masz po ang. ? Preferences (na górze) -> Advanced View i powinieneś mieć tak jak Ci mówiłem

mogę spróbować Ci to zrobić przez Team Viewer, porównam z tym co sam mam ustawione ew. daj screeny zakładki Gamign -> 3d Application Settings

Mam po polsku. Te screeny dam jutro.

Edit

A dobre łapcie dzisiaj:

517ed57b91234.png

Opublikowano

Filtrowanie tekstur -> Optymalizacja formatu -> Wył.

Teselacja -> Wszystko WYł. lub Standard jak da radę

Będzie albo tragicznie źle albo lepiej, w najgorszym wypadku tak samo ^^

Jak tu nie damy rady to pisz na forumpc lub purepc (czy jakiekolwiek inne typowo komputerowe), ktoś musi wiedzieć co jest nie tak

Opublikowano

Filtrowanie tekstur -> Optymalizacja formatu -> Wył.

Teselacja -> Wszystko WYł. lub Standard jak da radę

Będzie albo tragicznie źle albo lepiej, w najgorszym wypadku tak samo ^^

Jak tu nie damy rady to pisz na forumpc lub purepc (czy jakiekolwiek inne typowo komputerowe), ktoś musi wiedzieć co jest nie tak

W teselacji nie mam opcji wył. I wątpię aby to coś dało. Za dobry komp (może nie czołg ale słaby to on nie jest).

Opublikowano

ref

Odinstalowałem stery do czysta i po instalacji najnowszych nadal w crysis 2 mam klatki na directx 11. Jakieś pomysły?

Może to być wina monitora? Mam LG TV zaraz sprawdzę jaki model.

Edit

LG 19LH200.

Opublikowano

A próbowałeś kompletnie usunąć sterowniki ? Jak masz Win7/8 to powinien od razu nowe ściągnąć z neta bez zbędnego softu typu CCC. Spróbuj na nich

Co do monitora, możliwe że coś jest z wejściem czy kablem lub nawet samym monitorem choć nie wiem czy to może takie coś powodować, możesz sprawdzić na czymś innym ale przede wszystkim spróbuj z innego wyjścia na karcie i inne wejście w monitorze

Opublikowano

Jezu. Dalej nie możesz zrozumieć, że C2 na DX11 odpala się w highres txt + tesalka i te inne pierdólki? Sama tesalka bierze z 10-15FPS. 7870 bez o/c jest za słaby do max ustawień w kryzysie.

Opublikowano

A próbowałeś kompletnie usunąć sterowniki ? Jak masz Win7/8 to powinien od razu nowe ściągnąć z neta bez zbędnego softu typu CCC. Spróbuj na nich

Co do monitora, możliwe że coś jest z wejściem czy kablem lub nawet samym monitorem choć nie wiem czy to może takie coś powodować, możesz sprawdzić na czymś innym ale przede wszystkim spróbuj z innego wyjścia na karcie i inne wejście w monitorze

W karcie mam jedno wejście, w monitorze też. A sterowniki mam najnowsze i do czysta usuwane były więc sterowniki to nie są.

Jezu. Dalej nie możesz zrozumieć, że C2 na DX11 odpala się w highres txt + tesalka i te inne pierdólki? Sama tesalka bierze z 10-15FPS. 7870 bez o/c jest za słaby do max ustawień w kryzysie.

Ale w red faction armageddon spadków być nie powinno.

Edit

Wpadłem na pewien pomysł. Bo mam taki problem z gniazdkiem że jak podłącze do listwy coś co bierze dużo prądu (np żelazko bo w pokoju mam jedną listwę) to klawiatura sama się włącza i wyłącza a monitor czasem też. Więc czy może być tak że w bardziej wymagających grach gniazdko/listwa nie dostarcza wystarczającej ilości prądu i gra klatkuje?

Opublikowano

Wpadłem na pewien pomysł. Bo mam taki problem z gniazdkiem że jak podłącze do listwy coś co bierze dużo prądu (np żelazko bo w pokoju mam jedną listwę) to klawiatura sama się włącza i wyłącza a monitor czasem też. Więc czy może być tak że w bardziej wymagających grach gniazdko/listwa nie dostarcza wystarczającej ilości prądu i gra klatkuje?

Raczej nie :f
Wpadłem na pomysł. HDTune, zrób benchmark dysku i tu wstaw
Opublikowano

Raczej nie :f
Wpadłem na pomysł. HDTune, zrób benchmark dysku i tu wstaw

A co to da? Ale oczywiście już się biorę za szukanie tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...