Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatki na dobrym kompie

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo często za spadki FPS odpowiedzialny jest dysk ze spadkami transferu (np. dzisiaj pomogłem z tym jednej osobie, winowajcą był program zapisujący coś na dysku przez co transfer spadał do 0,5 mb/s)

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Możesz jeszcze odpalić MSI Afterburner i pokazać PEŁNY wykres użycia.

Też sprawdzę. Już ogarniam to pierwsze.

Edit

Bardzo często za spadki FPS odpowiedzialny jest dysk ze spadkami transferu (np. dzisiaj pomogłem z tym jednej osobie, winowajcą był program zapisujący coś na dysku przez co transfer spadał do 0,5 mb/s)

Proszę

5182bd4dc7a72.png

Podczas tego miałem włączony skype i byłem chwilę na internecie więc jak coś zle może przez to.

Opublikowano

Postaraj się nic nie robić zeby wyniki było miarodajne, jednak jeśli dalej będą tak mocne spadki transferu to na 99% znaleźliśmy winowajcę spadków FPS

Opublikowano

Postaraj się nic nie robić zeby wyniki było miarodajne, jednak jeśli dalej będą tak mocne spadki transferu to na 99% znaleźliśmy winowajcę spadków FPS

Ale który to program tak blokuje.

Edit

Wyłączyłem wszystko co się da, antywira też.

5182c2ce4ec1b.png

Opublikowano

Najpierw dla pewności zrób benchmark BEZ RUSZANIA KOMPA. Wywal antyvirusa, zoptymalizuj usługi, wyłącz indeksowanie plików na każdym z dysków.

Opublikowano

Najpierw dla pewności zrób benchmark BEZ RUSZANIA KOMPA. Wywal antyvirusa, zoptymalizuj usługi, wyłącz indeksowanie plików na każdym z dysków.

Na razie popatrz na to co napisałem bo edytowałem post.

Opublikowano

A w takim stanie w jakim teraz jest PC (wyłączony antyvir itd.) dalej są spadki ? Sprawdź jak możesz bez włączania zbędnych aplikacji. Jeśli tak to jednakowoż dysk odpada.

Opublikowano

A w takim stanie w jakim teraz jest PC (wyłączony antyvir itd.) dalej są spadki ? Sprawdź jak możesz bez włączania zbędnych aplikacji. Jeśli tak to jednakowoż dysk odpada.

Okej sprawdzę. Potem wam napiszę bo u mnie burza i wyłączam kompa.

Edit

Nadal Crysis 2 klatkuje z directx11.

A czy może to być wina monitora? LG 19LH2000.

Opublikowano

Na moim kompie problemem była grafika (nie obsługiwała tego i owego, za słaba była etc) po wymianie grafy wszystko jak marzenie ;)

Opublikowano

Na moim kompie problemem była grafika (nie obsługiwała tego i owego, za słaba była etc) po wymianie grafy wszystko jak marzenie ;)

Uważasz że mam za słabą kartę na red faction armageddon?

Opublikowano

wymień gniazdko, napraw ten problem z gniazdkiem.

Wiem że coś z tym gniazdkiem jest nie tak. Może samo klatkowanie to nie jego wina ale jest uszkodzone.

Po drugie coś zauważyłem.

Crysis 2 - directx11, menu standardowo klatkuje, z ciekawości daję rozdzielczość 1440x900 (miałem 1600x900), patrzę - PŁYNNIE! Tyle że ekran jest ucięty, wychodzi poza monitor. Nie mam pojęcia co jest nie tak.

Opublikowano

Directx 9 a Directx 11 w Crysis 2. Widzisz różnice?

z tym ucinaniem to na monitorze masz specjalną funkcje aby dopasować ekran do gry ( na moim monitorze jest napisane AUTO/SET)

Traktuję cziterów tak jak oni traktują nas :)

Opublikowano

Directx 9 a Directx 11 w Crysis 2. Widzisz różnice?

z tym ucinaniem to na monitorze masz specjalną funkcje aby dopasować ekran do gry ( na moim monitorze jest napisane AUTO/SET)

Różnica pewna jest. A tą opcje to nie wiem gdzie mam.

Opublikowano

Różnica pewna jest. A tą opcje to nie wiem gdzie mam.

Prawdziwy gracz i tak siedzi na DirectX9 jeśli gra na to pozwala ;]

Oczywiście chodzi mi o sprzęt DO konkretnej kwoty.

Opublikowano

To powciskaj na montorze, powinno byc cos takiego jak auto, moze znajdziesz ;P

Wciskam i nic nie ma poza menu i wyborem wejścia (rgb, hdmi itd).

Edit

Jak to kogoś obchodzi dochodzą nowe problemy

Skyrim - Ultra detale, jest płynnie, ale są spadki. Nie jest to jakieś uciążliwe ale być tak nie powinno.

Crysis 3 - detale medium, rozdzielczość niska, wszystkie antyliasingi off - 40fps w większych lokacjach. Mój kolega z tym kompem co mówiłem na medium detalach i antyliasingach włączonych ma 60fps zawsze.

Więc albo wina monitora albo gniazdka.

Opublikowano

To raczej gniazda, sprobuj wymienic i wtedy zobacz

Prawdopodobnie. Ale monitor też niewinny nie jest, bo na prawie każdej większej rozdzielczości mam czarne paski po bokach.

Opublikowano

Wybaczcie że odświeżam ale w dalszym ciągu nikt nie powiedział czy to może być wina monitora. To jest w sumie telewizor bo kupiłem go pierwotnie do xboxa ale teraz używam go do komputera.

Opublikowano

a mam pytanie jaką ma częstotliwość odświeżania twój monitor 50-60-100-120 (k)hz ??

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...