Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SUGESTIA]Oficjalny serwer Minecraft MPCforum! :-)

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby co to się zgłaszam na budowniczego/mod'a. Jeśli chodzi o to czy serwer wypali to myślę, że przy np.200Mb na slot by dało radę :) tylko załatwić maszynę :D moglibyśmy wgrać paczkę BR3NDA albo mógłbym sam zrobić takową paczkę :) (JEŚLI JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ)

Na pewno nie uzywalibysmy paczki brenda :). Paczka musi być zrobiona indywidualnie.

NAPISZE TO CZERWONYM DRUKIEM! JAKBY MIAŁ BYĆ TO SERWER MPC TO NIE MOŻE BYĆ ŻADNYCH OPŁAT POBIERANYCH.. ZAŁATW MASZYNĘ DOBRĄ A NIE JAKIEŚ ZA PRZEPROSZENIEM GÓWNO Z CSRV KTÓRE LAGUJE PRZY 50 GRACZACH *CHODZI O OFERTE GLASS*

Pierwsze słyszę ;o. Na glassie na pewno nie ma ścinek, no chyba ze jest 70 pluginow...

381911453317091771709.png
by ja.

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszedłem tu, bo chciałem coś sprawdzić w profilu Why'a i patrze że jest dość ciekawie...

Skoro kokosz nie chce żadnych vipów/itemshopów to znalzłem inne rozwiązanie.

Odraz mówię że grałem na MPC MC chyba na drugiej odsłonie i pamiętam że grało się bardzo dobrze :)

Co jeśli to użytkownicy utrzymywali by serwer? Dobrowolne wpłaty na serwer (wiele serwerów tak się utrzymywało przez dłuższy czas, wiem bo sam prowadziłem taką działalność ale z WoW'em).

Nie ma wpłat=nie ma zainteresowania= nie ma serwera. Są wpłaty = gramy.

Taki serwer 300 slotów na 100% da rade utrzymać z wpłat. Pamiętajmy że 300 slotów NIE oznacza 300 graczy.

Opublikowano

Wszedłem tu, bo chciałem coś sprawdzić w profilu Why'a i patrze że jest dość ciekawie...

Skoro kokosz nie chce żadnych vipów/itemshopów to znalzłem inne rozwiązanie.

Odraz mówię że grałem na MPC MC chyba na drugiej odsłonie i pamiętam że grało się bardzo dobrze :)

Co jeśli to użytkownicy utrzymywali by serwer? Dobrowolne wpłaty na serwer (wiele serwerów tak się utrzymywało przez dłuższy czas, wiem bo sam prowadziłem taką działalność ale z WoW'em).

Nie ma wpłat=nie ma zainteresowania= nie ma serwera. Są wpłaty = gramy.

Taki serwer 300 slotów na 100% da rade utrzymać z wpłat. Pamiętajmy że 300 slotów NIE oznacza 300 graczy.

To jest niepotrzebne ;). Za dobrą reklamę CSRV odpali nam jakiś dobry serwerek bez problemów ;).

by ja.

Opublikowano

Powiem szczerze.

Mogę być sponsorem takiego serwera, dodatkowo mogę go pilnować.

Na razie posiadam serwer 20 slotowy, mapka jest dosyć ładna oraz przyjemna.

Może najpierw zróbmy coś takiego 20 slotowego, jak wypali, to się dokupi więcej.

A więc podsumowując użyczam swój serwer do tych celów.

Opublikowano

Powiem szczerze.

Mogę być sponsorem takiego serwera, dodatkowo mogę go pilnować.

Na razie posiadam serwer 20 slotowy, mapka jest dosyć ładna oraz przyjemna.

Może najpierw zróbmy coś takiego 20 slotowego, jak wypali, to się dokupi więcej.

A więc podsumowując użyczam swój serwer do tych celów.

Raczej nie ma szans, moim zdaniem 20 slotow tylko odstrasza, ale dzięki za propozycję ;). Minimum 50-60 na początek ;/

by ja.

Opublikowano

Moim zdaniem 20 slotów jest jak najbardziej dobre na początek.

Na poprzednim serwerze grało poniżej 10 osób <_<

Więc z 20 slotowcem warto spróbować.

Nie jest problemem, żeby zobaczyć, czy będą chętni na grę.

Opublikowano

20 slotów?

Nie, nie, nie.

Będzie to duży publiczny serwer, z reklamą myślę problemu nie będzie. ;)

Tak, to załatw od razu 50 slotów, do tego reklamę o 5 rano w TVN :mellow:

Jak kto woli, 20 slotów na okres próbny nie jest złym pomysłem. Jednakże skoro nie chcecie...

Opublikowano

Ja jestem na nie apropo tych 20 slotów, nie trzeba reklamy w TVN, żeby zareklamować serwer. ^_^

Wystarczą dobre chęci. :>

Ale nie spekulujmy, bo jeszcze administracja nawet nie wydała zgody na stworzenie takowego serwera. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Jeżeli doszłoby to do skutku, było tylko dla premium, to śmiało bym zagrał.

Opublikowano

A nie możesz postawić swojego serwera i zareklamować go skutecznie na MPC, żebyśmy sobie tam pograli? :). Nie musi mieć "MPC" w nazwie, żeby być ciekawym. Dobierz ewentualnie kogoś z teamu moderacyjnego jako admina i po problemie.

Netrodal może i masz racje, ale potem były cyrki i zakazy własnych serwerów. O Azprime nie zapomniałem, nie chciało mi się poprostu wszystkich wymieniać :P

Opublikowano

A nie możesz postawić swojego serwera i zareklamować go skutecznie na MPC, żebyśmy sobie tam pograli? :). Nie musi mieć "MPC" w nazwie, żeby być ciekawym. Dobierz ewentualnie kogoś z teamu moderacyjnego jako admina i po problemie.

Netrodal może i masz racje, ale potem były cyrki i zakazy własnych serwerów. O Azprime nie zapomniałem, nie chciało mi się poprostu wszystkich wymieniać :P

Nom niestety, kokosz sie wkurwil i zmienil regulamin.

To byly najlepsze czasy tego forum <3

sstwc.jpg

Opublikowano

Tak, to załatw od razu 50 slotów, do tego reklamę o 5 rano w TVN :mellow:

Jak kto woli, 20 slotów na okres próbny nie jest złym pomysłem. Jednakże skoro nie chcecie...

Po co nam reklama? Na tym forum jest ponad 700k ludzi, z czego większość z MC. Juz mówiłem, jeśli kokosz lub BR3ND poprosi, dostaniemy maszynę od csrv ;)

by ja.

Opublikowano

@up

Nawet jeśli się zgodzą i dostaniemy maszynę to pozostaje jeszcze wybrać typ, pluginy, budowniczych/modów/adminów oraz czy będzie premium czy non-premium (JA GŁOSUJĘ ZA NON-PREMIUM BY WIĘCEJ OSÓB MOGŁO GRAĆ)

@topic

Co do pluginów jak wcześniej wspomniałem mogę takową stworzyć, reklamą również mogę się zająć (znaczy ktoś nakręci, ktoś inny obrobi, ja się zajmę podawaniem reklamy YouTuber'om. Już kilku mam!)

Moim zdaniem przy dobraniu dobrej ekipy serwer by wypalił!

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

MCde i takie nastawienie mi się podoba. ;)

Może pójdziemy na jakiegoś TS'a i obgadamy to? ;-)

A Ty Why naprawdę myśl pozytywnie.

To, że ktoś prowadzi serwer Minecraft nie oznacza, że nie ma czasu i ma w dupie MPC.

Ja jestem na komputerze od 15 do nocy <Risen noł lajf>, także to nie jest problem ogarnianie takiego serwera jak i forum.

Wiem, bo sam prowadziłem mnóstwo serwerów.

Co do opłat, to po pierwsze wcale nie jest to wymagane, bo znajdzie się nie jeden gościu, który za reklamę na tak dużym serwerze da nam maszynę, po drugie pobieranie opłat, to nic złego. 90% serwerów pobiera opłaty za VIPy i nikt się nie czepia o komercję itp.

Nie chcesz - nie kupuj. Proste.

Nie obgadasz bo to NIE PRZEJDZIE, DAJ SE SIANA. Jeśli nawet to na pewno tego serwa nie da osobie która kilkanaście dni jest w teamie...

Opublikowano

Nie obgadasz bo to NIE PRZEJDZIE, DAJ SE SIANA. Jeśli nawet to na pewno tego serwa nie da osobie która kilkanaście dni jest w teamie...

Głównym adminem na pewno niebyłby KidMod, tylko zapewne Hades ;)

by ja.

Opublikowano

Ale Wy macie rozumowanie. ;o

Co ma serwer Minecraft MPCforum do teamu działu Minecraft?
Założę się, że część moderacji z naszego działu nawet nie chciała by tam jakiejkolwiek rangi, więc dlaczego Hades ma być tam głównym adminem...?
Oczywiście jeżeli by chciał nie ma problemu, ale nie jest to regułą.

5465845486.png

Opublikowano

Ale Wy macie rozumowanie. ;o

Co ma serwer Minecraft MPCforum do teamu działu Minecraft?

Założę się, że część moderacji z naszego działu nawet nie chciała by tam jakiejkolwiek rangi, więc dlaczego Hades ma być tam głównym adminem...?

Oczywiście jeżeli by chciał nie ma problemu, ale nie jest to regułą.

I sprzecza się dalej. Były serwery cod, mt2, mc, tibie zapewne i nic nie wypaliło. Była raz sugestia okej zrobili i co? 1 tydz później serwer upadł a od tamtego momentu kokosz się nie zgadza. Gościu przestaniesz w końcu pisać te posty które nic nie wskurają?...

Opublikowano

To tylko Twoje zdanie.

Chcę zrobić coś fajnego, co by łączyło użytkowników naszego forum grających w Minecraft. Nie tylko Ty się tu liczysz, ale okej.

Nie chcecie serwera - nie będzie. ;)

5465845486.png

Opublikowano

To tylko Twoje zdanie.

Chcę zrobić coś fajnego, co by łączyło użytkowników naszego forum grających w Minecraft. Nie tylko Ty się tu liczysz, ale okej.

Nie chcecie serwera - nie będzie. ;)

Ja bym pograł, chcesz się kłócić z kokoszem to się "wadź"...

Opublikowano

W pełni się zgadzam !

nie musicie mieć MPC w nazwie, nie musicie mieć pozwolenia kogokolwiek by zrobić serwer.

Po prostu go zróbcie, zawsze da się tutaj zareklamować serwer, czy w statusie czy na PM itp. (tak samo jak z tym serwerem metina - quadron)

Gadacie o 10 różnych rzeczach, a nie ma żadnych konkretów, jeśli chcesz by serwer był oficjalnym serweem MPC to pierw było pisać do Kokosza

Opublikowano

KidModzi z mc myślą że są królami i mogą zrobić serwer Mpc... PO HUGO? połowa z was nie wie nawet co to jest dedyk a połowa mówi że csrv to dobry hosting. NAPEWNO WY WSZYSCY Z TEGO DZIALU JESTESCIE SPECJALISTAMI W MINECRAFT SERWERACH.. NAPEWNO KAZDY Z WAS MIAL 400001 SLOTOWY SERWER I GRALO TAM 520511815 USERÓW. DZIĘKUJE DOBRANOC ZAMKNIJCIE TEN TEMAT BO SMIESZNE SIE TO ROBI CHYBA NA WIOCHE TO WRZUCE :c

DAWADŹ LAJGI! Jak ten post będzie mial 20 lajkuf wrzuce zdjecie ryja mojej siosty :DD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...