Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SUGESTIA]Oficjalny serwer Minecraft MPCforum! :-)

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie ku** tylko narzekacie , ja jestem na TAK ,to jest bardzo dobry pomysł wiecie ilu by na nim graczy grało ?

Załóżmy że będzie te 200 slotów a graczy ok. no dajmy 500 to wiecie ile z tych osób kupi VIP żeby mieć wolnego slota ?

Wiecie ile kasy by poszło na forum ?

Vip by nawet nie musiał być drogi

;

A czy Ty nie rozumiesz, że kokosz siw nie zgodzi na sponsoring/opłaty - było to wałkowane wiele razy

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Jeżeli kokosz czy ktokolwiek inny nie zgodziłby się na opłaty, to postaram się znaleźć sponsora, który by np. za reklamę hostingu czy czegokolwiek innego zasponsorował serwer.

Mam kontakt do kilku takich osób, także nie byłby to problem.

Co do zaniedbywania swoich obowiązków na MPC, to mnie ten problem by nie dotyczył.

Mam tyle wolnego czasu, że spokojnie pogodzę obowiązku KidModeratora na MPC i serwera, z resztą miałem wiele razy własny serwer i godziłem obowiązki na MPC z serwerem. ;)

Naprawdę zaufajcie mi, że to może wypalić! ;-)

Znalazłem już odpowiednią osobę do napisania kilku autorskich pluginów a z dobrymi budowniczymi problemu nie będzie. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Jeżeli kokosz czy ktokolwiek inny nie zgodziłby się na opłaty, to postaram się znaleźć sponsora, który by np. za reklamę hostingu czy czegokolwiek innego zasponsorował serwer.

Mam kontakt do kilku takich osób, także nie byłby to problem.

Co do zaniedbywania swoich obowiązków na MPC, to mnie ten problem by nie dotyczył.

Mam tyle wolnego czasu, że spokojnie pogodzę obowiązku KidModeratora na MPC i serwera, z resztą miałem wiele razy własny serwer i godziłem obowiązki na MPC z serwerem. ;)

Sory czytać nie potrafisz? Kokoszowi w słowo opłaty wchodzi; sponsoring, opłacanie

Opublikowano

Sory czytać nie potrafisz? Kokoszowi w słowo opłaty wchodzi; sponsoring, opłacanie

Ty tak na serio? ;oo

Sponsoring to nic złego, tym bardziej, że nie byłby w ogóle z MPC "połączony"...

No ale skoro tak, to nawet ja mogę opłacić serwer. ;)

Naprawdę mi na tym zależy, bo fajnie by było pograć z użytkownikami forum na serwerze. ;-)

5465845486.png

Arcymistrz
Opublikowano

Ale czy wy rozumiecie, że kokosz nie zgodzi się na formę pobierania opłat z serwera?

Chcecie, róbcie, ale jak potracicie rangi i konta, a serwer nie padnie po miesiącu ( ja mu daje max 2tyg.) to gj.

Opublikowano

Przecież CraftServe wielokrotnie sponsorowalo nagrody na konkursy MPC... Można np dać w komunikatch na chacie sponsora, zalety itd. To może wypalic, trzeba tylko sie porządnie zabrać :). Nie musi być żadnych VIP kont ani tym podobnych.

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

MCde i takie nastawienie mi się podoba. ;)

Może pójdziemy na jakiegoś TS'a i obgadamy to? ;-)

A Ty Why naprawdę myśl pozytywnie.

To, że ktoś prowadzi serwer Minecraft nie oznacza, że nie ma czasu i ma w dupie MPC.

Ja jestem na komputerze od 15 do nocy <Risen noł lajf>, także to nie jest problem ogarnianie takiego serwera jak i forum.

Wiem, bo sam prowadziłem mnóstwo serwerów.

Co do opłat, to po pierwsze wcale nie jest to wymagane, bo znajdzie się nie jeden gościu, który za reklamę na tak dużym serwerze da nam maszynę, po drugie pobieranie opłat, to nic złego. 90% serwerów pobiera opłaty za VIPy i nikt się nie czepia o komercję itp.

Nie chcesz - nie kupuj. Proste.

5465845486.png

Arcymistrz
Opublikowano

ALE KOKOSZ NIE ZGODZIŁ SIĘ NA POBIERANIE OPŁAT ZA VIPY.

Okej. Nie pisałeś w tej sprawie z adminem to nie wiesz, ja nie wnikam, tylko życzę powodzenia ;)

Opublikowano

@UP
Emm a przeszkadzamy w promowaniu się małym serwerom?

Nadal będzie można się reklamować w Publikacjach Serwerów. ;)

Przecież serwer MPCforum, to nie koniec innych serwerów. xD xD

5465845486.png

Opublikowano

ALE KOKOSZ NIE ZGODZIŁ SIĘ NA POBIERANIE OPŁAT ZA VIPY.

Okej. Nie pisałeś w tej sprawie z adminem to nie wiesz, ja nie wnikam, tylko życzę powodzenia ;)

Nie musi być VIPow ;). Może to być tylko jako nagroda np na event, nie trzeba go sprzedawać :)

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Mozna zrobic serwer mpc minecraft bez kokosza :D

A tak naprawde to nie, serwer metin mpc tez byl i co?Bug na bugu. Tutaj sie tego nie oplaca robic.

sstwc.jpg

Opublikowano

Oficjalny serwer minecraft był dwa razy i nie wypalił. Jestem na nie.

Trzy :).

Serwer znowu postoi tydzień i będą cofki, crashe, restarty, dawanie admina kolegom, którzy rozwalają całą rozgrywke.

NIE.

@Netrodal

Ten serwer Schittseta i Joaquina nie był oficjalnym serwerem MPC, za sygnowanie go "oficjalnym" poleciały degrady :D.

Opublikowano

Jeśli mają postać serwery do minecrafta, to fani innych gier też zaczną się upominać o serwery CSa, privy metina lub też serwery głosowe. Taki przebieg zdarzeń, że MPCforum z forum stanie się siecią serwerów, wieczną areną wojen pomiędzy właścicielami tychże oficjalnych serwerów. Zauważcie również, że tworzenie serwera wiąże się również z transakcjami usług związanych z serwerem, a na to poświęcić trzeba albo swoje własne GG (na które nikt się nie zgodzi przy 700k userów), albo dodatkowe obciążenia strony przez skrypt SMSshopa. Ja jestem na dzień dzisiejszy na nie :)

Opublikowano

NAPISZE TO CZERWONYM DRUKIEM! JAKBY MIAŁ BYĆ TO SERWER MPC TO NIE MOŻE BYĆ ŻADNYCH OPŁAT POBIERANYCH.. ZAŁATW MASZYNĘ DOBRĄ A NIE JAKIEŚ ZA PRZEPROSZENIEM GÓWNO Z CSRV KTÓRE LAGUJE PRZY 50 GRACZACH *CHODZI O OFERTE GLASS*

Opublikowano

Trzy :).

Serwer znowu postoi tydzień i będą cofki, crashe, restarty, dawanie admina kolegom, którzy rozwalają całą rozgrywke.

NIE.

@Netrodal

Ten serwer Schittseta i Joaquina nie był oficjalnym serwerem MPC, za sygnowanie go "oficjalnym" poleciały degrady :D.

Jak dobrze pamietam, na poczatku byl. Po pierwszym failu kokosz napisal ze pobugowany serwer nie bedzie serwerem mpc.

A pamietam tamte czasy dosyc dobrze :) .

A i zapomniales o Asprime czy jak mu tam, Sanuyem .

sstwc.jpg

Opublikowano

Jak się jacyś amatorzy brali to nie wypalił... proste. Jest wiele zajebistych osób znających się na tych, wystarczy napisać gdzie trzeba i serwer będzie stał bez problemów.

ja na tak...

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Nie, bo były takie sugestie.

Na dodatek team zacznie się interesować serwerem, a nie forum.

Odciąganie moderatorów od pracy to negatywna rzecz.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie, bo pewnie Geoning będzie się tym zajmował i padnie po tygodniu, jak każdy prowadzony serwer przez niego :) Nie.

No chyba że będzie to prowadzić inna, lepsza osoba i zaufana.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jakby co to się zgłaszam na budowniczego/mod'a. Jeśli chodzi o to czy serwer wypali to myślę, że przy np.200Mb na slot by dało radę :) tylko załatwić maszynę :D moglibyśmy wgrać paczkę BR3NDA albo mógłbym sam zrobić takową paczkę :) (JEŚLI JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Ludzie...

Nie patrzmy w przeszłość. Tak naprawdę co mnie obchodzi jakiś serwer prowadzony dawno temu przez Geoninga...

Mamy nowy team, nowych ludzi, którzy mają zapał do stworzenia serwera i trzeba to wykorzystać!

Co z tego, że 2 razy nie wypaliło?
Do 3 razy sztuka!

Ja wezmę ten serwer na siebie, jak nie wypali, to się powieszę. ;x

Mówię Wam, swoje potrafię jeśli chodzi o serwery i mogłoby wyjść. No ale, skoro większość będzie na nie, to bez sensu...

@Ezio

Paczki od BR3NDa nie wgram, bo po pierwsze to FB a serwera FB nie zrobię, bo nie jestem idiotą... Po 2 jak dla mnie nie jest ona aż tak bardzo dopracowana, można zrobić lepsze pliki. ;)

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...