Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Innowacyjna nowość na MPCForum! - REHABILITACJA

Seldek

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano
Ponawiam pytanie, jak to sie ma do %% ? Mozna wyzerowac %% piszac esej ? ...

Głównym założeniem rehabilitacji nie jest czyszczenie statusów ostrzeżeń, lecz danie kolejnej szansy userom zbanowanym lub zdegradowanym ze stanowiska.

1294477714-U1.png

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok, wracam na GM. Tylko najpierw przez kilka miesięcy/lat posegreguje i wypisze wszystkie swoje niewybaczalne grzechy, jakich się dopuściłam.

A tak poważnie. Bardzo dobra inicjatywa ze strony administracji. Jednak ja odnoszę wrażenie, że wymogi są zbyt wygórowane, jak na standardy naszego forum, gdzie średnia wieku wynosi 15 lat i mało kto na co dzień ma styczność z pisaniem esejów. Może dojść do sytuacji, że osoba, która naprawdę się zmieniła i ma szanse na nowy start na forum, zostanie odrzucona z powodu źle napisanego dokumentu.

Mimo to wierzę, że proces rehabilitacji zostanie jeszcze dokładnie dopracowany i z czasem skorygowany bardziej pod społeczność mpc forum bo sama idea tego przedsięwzięcia, jest bardzo dobrym posunięciem i aż miło się czyta tego typu newsy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ok, wracam na GM. Tylko najpierw przez kilka miesięcy/lat posegreguje i wypisze wszystkie swoje niewybaczalne grzechy, jakich się dopuściłam.

A tak poważnie. Bardzo dobra inicjatywa ze strony administracji. Jednak ja odnoszę wrażenie, że wymogi są zbyt wygórowane, jak na standardy naszego forum, gdzie średnia wieku wynosi 15 lat i mało kto na co dzień ma styczność z pisaniem esejów. Może dojść do sytuacji, że osoba, która naprawdę się zmieniła i ma szanse na nowy start na forum, zostanie odrzucona z powodu źle napisanego dokumentu.

Mimo to wierzę, że proces rehabilitacji zostanie jeszcze dokładnie dopracowany i z czasem skorygowany bardziej pod społeczność mpc forum bo sama idea tego przedsięwzięcia, jest bardzo dobrym posunięciem i aż miło się czyta tego typu newsy.

Pozdrawiam.

Jeśli chcą wrócić, to się postarają. Mają przecież słowniki, Wikipedię, Google, itp. Niech pokażą na co ich stać, chociażby mieli pisać to kilka dni. Inicjatywa fajna, jednak czuję, że to nie jest propozycja ze strony administracji, tylko ze strony nowego VIP'a, który bardzo chce wrócić. ;-) OK.

Opublikowano

Jeśli chcą wrócić, to się postarają. Mają przecież słowniki, Wikipedię, Google, itp. Niech pokażą na co ich stać, chociażby mieli pisać to kilka dni. Inicjatywa fajna, jednak czuję, że to nie jest propozycja ze strony administracji, tylko ze strony nowego VIP'a, który bardzo chce wrócić. ;-)

Mylisz się, to nie jego ;-)

Opublikowano

Mam tylko nadzieję, że ta rehabilitacja będzie dawana tylko osobom, które są tego warte.

Skoro jest napisane, że przysługuje każdemu to chyba znaczy każdemu. Choćby każdemu z pierdyliarda keczupów.

Dlatego ja się będę tym zajmował ;-)

Znając twój stosunek to np. jakby Endymion napisał nawet pracę magisterską o swoich wybrykach na forum kazałbyś mu spieprzać zamiast oddać jakąś range.

Moim zdaniem pomysł to kretynizm. Serio uważacie, że ja ktoś siądzie tą godzinę żeby coś napisać to świadczy, że się zmienił. Gdybym stracił moda to bym wam napisał taki esej w 20 minut i z czystej złośliwości dla tego pomysłu pobanował tyle osób ile bym zdążył. Chyba za bardzo wierzycie w ludzi.

Po raz pierwszy od dłuższego czasu propsuję Wredną za jej ostatni post, któremu ma ten sam sens co mój tylko ukazany z drugiej strony. Ten proces jeśli ma istnieć potrzebuje ogromnych korekt.

Opublikowano

Swoją drogą, albo nie doczytałem albo to nie jest napisane.

Jest wyznaczony jakiś termin, do kiedy można pisać prośby o możliwość napisania eseju?

W chwili pozwolenia na napisanie, ile czasu jest na jego oddanie?

@Wredna.

Co do sprawdzenia pisowni, mogłoby pomóc MMT, a konkretniej jej korektorzy. Zawsze dodatkowa praca i możliwość podszkolenia się w tym, co się robi.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

@Wredna.

Co do sprawdzenia pisowni, mogłoby pomóc MMT, a konkretniej jej

korektorzy. Zawsze dodatkowa praca i możliwość podszkolenia się w tym,

co się robi.

Z tego co się orientuje, to teraz jednym wymogów dostania się na pozycję moderacyjną, jest znajomość polskiej gramatyki, pisowni, więc nie wiem, czy jakakolwiek korekta zrobiona przez kogoś innego, niż autora dokumentu jest dopuszczalna.

@Krystian

Sądzę, że samo napisanie eseju jest jakimś procentem, który decyduje o ewentualnej rehabilitacji. Na pewno nie jest głównym czynnikiem. Sam dokument, nawet jak jest pięknie napisany i wydrukowany na perfumowanym papierze nie gwarantuje zrealizowania celu, jeżeli osoba nie poprawiła się i nie widać tej poprawy na forum.

Opublikowano

Z tego co się orientuje, to teraz jednym wymogów dostania się na pozycję moderacyjną, jest znajomość polskiej gramatyki, pisowni, więc nie wiem, czy jakakolwiek korekta zrobiona przez kogoś innego, niż autora dokumentu jest dopuszczalna.

@Krystian

Sądzę, że samo napisanie eseju jest jakimś procentem, który decyduje o ewentualnej rehabilitacji. Na pewno nie jest głównym czynnikiem. Sam dokument, nawet jak jest pięknie napisany i wydrukowany na perfumowanym papierze nie gwarantuje zrealizowania celu, jeżeli osoba nie poprawiła się i nie widać tej poprawy na forum.

Ja bym kazał ręcznie napisać :)

Wydrukować to każdy może.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ciekawe tylko, co ile Seldek sprawdza PW, bo wątpię, że każdy dostanie takową szansę, jeśli napisze do niego tysiąc osób.

Opublikowano

Zgadzam się z Up xD

Jak do niego napisało przedwczoraj tyle osób, to pewnie kila/kilkanaście/kilkadziesiąt PW zagubiło się i nigdy nie zostanie odczytane :c

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Zgadzam się z Up xD

Jak do niego napisało przedwczoraj tyle osób, to pewnie kila/kilkanaście/kilkadziesiąt PW zagubiło się i nigdy nie zostanie odczytane :c

Nic z tych rzeczy, wszystko podlega ściśle określonej selekcji. Potrzebna jest jedynie cierpliwość.

` Wszystkim tym co posiadają jakieś pytania odnośnie procesu rehabilitacji, zapraszam do zadawania ich w specjalnie utworzonym blogu. Tam udzielam odpowiedzi na ważne pytania.

Opublikowano

Szczerze to wątpie, żeby zależało mu na powrocie AŻ TAK, żeby pisać esej do Seldka, z którym lekko mówiąc - nie lubią się nawzajem.

Opublikowano

Szczerze to wątpie, żeby zależało mu na powrocie AŻ TAK, żeby pisać esej do Seldka, z którym lekko mówiąc - nie lubią się nawzajem.

To już stare dzieje. Jestem z nim w stałym kontakcie :)

Opublikowano

Czyli mówisz Seldek, że każdy, kto napisze otrzyma szansę rehabilitacji ?

Opublikowano

Fajny pomysł.

Ale mam pytanko jak osoba zbanowana napisze na forum do użytkownika o nicku : " Seldek "

skoro nie ma możliwości wejścia na forum ...

Przecież bo banie możesz założyć nowe konto, wiec piszesz do niego pw z nowego konta.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Fajny pomysł.

Ale mam pytanko jak osoba zbanowana napisze na forum do użytkownika o nicku : " Seldek "

skoro nie ma możliwości wejścia na forum ...

Zrobi konto specjalnie do rehabilitacji. Trudno pomyśleć?

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Uuu, może Mou wróci, ale zacznie od kida xD

Jezeli bylby aktywny w metinie i by napisal apli to od razu dalbym mu moda. Ma w chuj duzo wiedze i przede wszystkim umie modowac :)

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...