Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ravia.eu - jak zarobić 500kk-800kk w jeden dzień.

R3public

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

renderedimagestlw7.png

cooltext9792206201hryj.png

Na początku chciałbym się przywitać, mam na imię Kacper, nie piję od kilku miesięcy, miło mi.
Więc jako że jutro szkoła, a ja się stresuję, piszę ten (pewnie lipny wg. większosci) poradnik, nt. jak zarobić od 500kk do 800kk dziennie na Ravia.eu .

Sposób ten wymaga Metin2Mod, oraz jaj, bo będziemy ryzykować banem, ale wg. mnie się opłaca, bo na bana jest jakies 20%, a jesli chcemy te magiczne 800kk to musimy mieć dobrego kompa / neta.

No więc jeśli chcecie ryzykować te 20% (A ZAROBEK KUSI), to mozecie przejść do mojego kolejnego podpunktu.

cooltext979225693u2o0l.png

Teraz krótko, jak działa ten trick. Trick polega na dropieniu hematów w bardzo dużych ilościach. My nie będziemy nic szczegolnego robić, jedynie możemy się patrzeć jak nasze boty będą same dropiły i same zbierały hematy, a od czasu do czasu bedzie trzeba wystawiac shopy.. A no i jeśli chcemy uczynić nasz drop obfitym, musimy dokupywać rękawice złodzieja. Dobra czytajcie nastepny podpunkt bo przynudzam.

cooltext979230913xrfzg.png

• Metin2 z zainstalowanym KamerModem (2012SF)
  • 8 nowych kont na Ravia.eu
  • Z pół godziny roboty nad tym sposobem

cooltext979235179hfulg.png

• Robimy 8 kont na Ravia.eu
  • Zakładamy postacie (najlepiej wojowników) i expimy ich do 7lvl'a.
  • Ulepszamy im broń/tarcze/zbroje na +6.
  • Dołączamy tymi kontami do gildi, żebyśmy mogli expa oddawać.
  • Zakładamy na siebie EQ i wychodzimy z gry.
  • Mamy Metin2 z zainstalowanym KamerModem. Musimy pobrać serverinfo żeby nam Ravia działała na kamermodzie. Pobierz:
     Download: http://bit.ly/1fW7iyU
    skan: https://www.virustotal.com/pl/file/7413db6878b6defc3c686fbe26d6818d2d3131e3f0fdd53386d2a90b80df1b3d/analysis/
    (AKTUALIZACJA 13/03/2014)
  • Pobraliśmy serverinfo.py . Wklejamy teraz do naszego folderu z metin2 + kamer modem podmieniając stare serverinfo.py

• Pobieramy 2 pliczki, dzięki którym będziemy widzieli w grze tylko hematy poty i rękawice złodzieja.

Download: http://bit.ly/1m0Y472
    skan: https://www.virustotal.com/pl/file/26f7fe0cc2c1d5df579d46a20fd4b89288a3a0b61a3e8d07ccbe38d890ae897c/analysis/1391937172/
    (AKTUALIZACJA 13/03/2014 + WIDOCZNE MUSZLE JAKO PUSTA BUTELKA)
  • Rozpakowujemy, 2 pliki item_ravia przenosimy do ścieżki: Metin2/Mod (do folderu Mod i tam podmieniamy)

• Kombinujemy jakiegoś WAITHACKA. Ja używam tego:

http://bit.ly/1cXGRTF

• Robimy, żeby działał, w tamtym temacie macie objaśnione jak zainstalować.
  • Wchodzimy do gry, sprawdzamy czy wszystko działa. Na tą chwile musi działać nam ravia, nie powinniśmy widzieć itemów prócz hematów potów i rękawic złodzieja no i powinien działać waithack (sam bije wokół moby).
  • Wychodzimy z gry jeśli wszystko działa
  • Teraz kopiujemy 8 razy nasz folder z metinem, żebyśmy mieli 8 takich kopii tego metina.
  • Odpalamy pierwszego metka.
  • Wpisujemy passy do pierwszego konta i klikamy autologowanie, po czym w slot wpisujemy 1 (jeśli postać jest pierwsza) no i wchodzimy do gry.
  • Jesteśmy w grze, szukamy jakiegoś dużego spota z wilkiami / dzikami itp. + żeby tam sie za duzo ludzi nie krecilo, bo ryzykujemy banem.
  • Ustawiamy takie opcje w kamer modzie: beznazwy0cjov.png
  • Sprawdzamy czy bot oddaje expa, sam przyciaga moby, zbiera hematy i tyle, robimy
    te same czynności (od podpunktu 15 do 17) i tak odpalamy tyle metkow ile uciagnie nam komp.
  • Dzięki temu sposobowi, bot: -Sam luruje i zabija moby / -Podnosi Hematy / -Jesli go lognie to loguje spowrotem / -Jesli jest GM w poblizu wylacza sie gra.

cooltext979283628gezdt.png

Robiłem ten poradnik jakąś godzine, przy czym na końcu jeszcze zwaliło się te cholerne BBCode i możliwe że gdzieniegdzie pominąłem jakiś punkt................. Jeśli coś jest niezrozumiałe albo coś, to piszcie. Poradnik dla zdjęcia %%, lajki tez sie w sumie przydadzą ;D

@@ 2013-04-04: 15:20 @@

Wasze komentarze wręcz motywują do dalszego pisania, a teraz apropo co do uniknięcia bana.

Aby były mniejsze szanse na bana, musimy po prostu być szybsi od GM'ów.

Jak to robić?

Wchodzimy na TS'a Ravi, sprawdzamy czy nie ma tam żadnych GM, typu Isamu / Nymfa / B3nq / Weles / Zenith.

Jeśli ich nie widzimy, warto upewnić się jeszcze w grze.

Piszemy PW w grze do IsAmU (W TYM: ZakutyLeb ) / Nymfa / B3nq / Zenith / GodWeles.

Jeśli wyskoczy, że postacie nie są zalogowane = gra czysta.

Nie wychodźcie też z TS'a i siedźcie na kanale "Mam cheatera", jeśli GM
wejdzie na pewno spyta się was jakiego cheatera widzicie czy coś, wtedy
wkręcicie kit że kogoś na wh widzieliście ale nie zdążliście zrobić ss a
juz wyszedl z gry (DOBRY FAKE xD)
A jak lognie się jakiś GM to wychodźcie z gry, najbezpieczniej :)

@@ 2014-02-09: 10:00 @@

W związku z licznym spamem na moje GG, aktualizacja poradnika:

- działające serverinfo na dzień 09.02.2014 (ostatnio sprawdzane o 10:00)

Z tym serverinfo są małe problemy, trzeba łączyć się po kilka razy żeby załapało połączenie, to samo z wyborem postaci, próbujcie aż do skutku (powód = zlagowane serwery ravii)

- nowy item_ravia - dodano teraz widoczność muszli, jako pusta butelka

|                                       |

\/ TUTAJ KLIKNIJ LUBIE TO \/

­

• Odpowiedzi 324
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Poradnik wiadomy i większość zna go i wie jak na hematach sie dorobic można, aczkolwiek ładnie się na pracowałeś... sam tak pizgam hematy.. ale 8 kont moj komp niestety nie uciagnie. :)

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Budowniczy
Opublikowano

super naprawdę super pamietam jak trzeba było szukać po tematach osobnego kamera na ravie rzeby zbierały hermaty itp

tu jest all napisane i to kurwa jak zajebiscie bardzo przydatne proszę o wiecej takich poradników

Opublikowano

Czyli już wiem, jak to możliwe, że kilka kont ma podobne nicki xD Raczej sądziłem, że dropią tylko jednym kontem. Tego sposobu nie znałem jeśli mam być szczery ^^ Oczywiście nagroda za wykonaną pracę :) Wszystko estetyczne - czytelne :P

Opublikowano

Taa.. Teraz to dolałes oliwy do ognia tym poradnikiem..

Wczesniej na powiazane konta banował zawsze tylko GM Zenith.

Teraz reszta Gm... Juz widze ten Wasz płacz na forum ze straciliscie „niesprawiedliwie” konto.

Lepiej to było zachowac dla siebie i dla garstki osob ktora o tym wiedziała.

Opublikowano

Dobry tut ale jak ktos ma dobrego kompa ;p

gmhq5mn.png

Opublikowano

Noo fajny tutek, przyda mi sie napewno, mozna ladnie zarobic na allegero bo 100kk za 8/9 zl :D

Tylko moj komputerek chyba nie uciagnie 8 kont :(, jak widze bez rekawicy nie ma co dropic, bo 1 szkatulka na 15 lvli :D

Opublikowano

Na ravi sposoby zarabiania to loch hematy i metki.

Jeśli ludzie beda sie skarzyli o ten brak sposobu zarobku to moze coś zdzialaja.

'9 bez jaj, nie chce im sie dodać rajdow itp.

Jak juz hematy spadna w dol to ludzi zaczna sie skarżyć = reakcja admimow.

­

Opublikowano

Jutro sprawdzę. Poradnik fajny, łap lajk :)

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

ustawiłem na noc 4 konta od 00.00 do 7 rano hematy ładnie poleciały miałem ponad 400szt wystawiam sobie shopa i tak myślę że jeszcze sobie podropie na 1 koncie dropie może z 5 min a tu NYMFA i bach BAN na wszystkie konta

poradnik fajny ale ryzykowny no ale bez ryzyka nie ma życia :D

Nima :rolleyes:

Opublikowano

Dobrze, ale jak uniknąć bana na główne konto?

nie da sie

Dlaczego gdy loguje się,wybieram postać,to nagle czarny ekran?

Może to być wina że nie jestem na cliencie PL'a?

tak

Poradnik moze i dobry ale duzo ryzykowny .. jezeli chcesz zaczac grac to zrob pierw boty wywal hematy na ziemie i podnos z ziemi 2 postacia bo Ban bedzie na IP a w logach wszystko widac .. ja pozostaje na swoim sposobie czyli DT,Metki .

image.png

Opublikowano

nie da sie

tak

Poradnik moze i dobry ale duzo ryzykowny .. jezeli chcesz zaczac grac to zrob pierw boty wywal hematy na ziemie i podnos z ziemi 2 postacia bo Ban bedzie na IP a w logach wszystko widac .. ja pozostaje na swoim sposobie czyli DT,Metki .

Aha...już pobieram PL'a;)

A mogą być też inne powody?

Dobrze, ale jak uniknąć bana na główne konto?

Musisz mieć 2 komputer/laptop i na nim mieć 2 konto.

Lub zmienić IP[niewiem cz zmiana IP zadziała...]

Opublikowano

Wasze komentarze wręcz motywują do dalszego pisania, a teraz apropo co do uniknięcia bana.

Aby były mniejsze szanse na bana, musimy po prostu być szybsi od GM'ów.

Jak to robić?

Wchodzimy na TS'a Ravi, sprawdzamy czy nie ma tam żadnych GM, typu Isamu / Nymfa / B3nq / Weles / Zenith.

Jeśli ich nie widzimy, warto upewnić się jeszcze w grze.

Piszemy PW w grze do IsAmU (W TYM: ZakutyLeb ) / Nymfa / B3nq / Zenith / GodWeles.

Jeśli wyskoczy, że postacie nie są zalogowane = gra czysta.

Nie wychodźcie też z TS'a i siedźcie na kanale mam cheatera, jeśli GM wejdzie na pewno spyta się was jakiego cheatera widzicie czy coś, wtedy wkręcicie kit że kogoś na wh widzieliście ale nie zdążliście zrobić ss a juz wyszedl z gry (DOBRY FAKE xD)
A jak lognie się jakiś GM to wychodźcie z gry, najbezpieczniej :)

­

Opublikowano

[P] : Pobrałem wszystko tak jak opisane , WH działa git . Ale te 2 pliki które powinny pokazywać poty, rekawice i hematy ... pokazują wszystko i bot zbiera nie dokładnie hematy , lub wcale .

( prosze o odp , beda lajki :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...