Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

stan wojenny

EpicOne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tacy z was znawcy, jak z koziej dupy trąba.

Obydwie Koree są ze sobą w stanie wojny od 1950. W 1953 podpisano zawieszenie broni, ale de facto wojna nadal trwa. W zwiazku z tym jak można mówić o wejściu w stan wojny, skoro ten stan utrymuje się od ponad 60 lat? Na dodatek to już któreś z kolei straszenie wojną, więc Południu ma na to delikatnie mówiąc wylane.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

idź do tematu w dziale sport i sprawdź swój poziom, bo jest poniżej gimbazy. Podaj mi jakieś osiągnięcia Chin.

kurwa typie sam sie przyznawałeś że jesteś z 3 gim więc w czym problem?

Żyjesz na tym świecie 14 lat więc pewnie jeszcze nie pojmujesz potęgi chin i korei północnej pod względem technologii

xxxxxxx

Opublikowano

usa wygra bo lepszom bron ma a chinole to majom male siusiaki he he .

Dobra teraz na powarznie, Usa wygra bo ma lepsozm bron i np: na 1 chinola przypada 3 maszynuwki itd.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

usa wygra bo lepszom bron ma a chinole to majom male siusiaki he he .

Dobra teraz na powarznie, Usa wygra bo ma lepsozm bron i np: na 1 chinola przypada 3 maszynuwki itd.

Może USA ma lepszą broń ale nie ma kto się za nią zabrać ;] . Same grubasy , a Korea Północna to wszyscy stają do walki .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Jeszcze 10 lat temu budżet Chińskiej Armii Ludowo-Wyzwoleńczej (PLA) wynosił 20 mld dol. Obecnie mówi się o 100, a nawet 160 mld dol. Liczba wydaje się zawrotna, ale to wciąż nieco ponad 16 proc. tego, co na zbrojenia wydają Stany Zjednoczone. Ta przewaga nie będzie jednak trwać wiecznie.

USA borykają się z kryzysem i ograniczają wydatki na rozwój technologii wojskowych. Chiny nie mają takiego problemu. Prezydent Hu Jintao wezwał PLA do "nowych historycznych misji" i wyjścia poza tradycyjną obronę suwerenności. Chiny chcą być światowym mocarstwem.

hhhh

xxxxxxx

Opublikowano

nie pojmujesz potęgi chin i korei północnej pod względem technologii

Co do Chin to sie zgodzę, ale co do Korei Północnej nie bardzo. Z prostego powodu. Poza jedną, albo dwoma atomówkami, cały arsenał armii Umiłowanego Wodza Narodu to przynajmniej 40letnie rupiecie nienadające się do prowadzenia działąń wojennych w obecnych czasach.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

hhhh

SZ USA są jednymi z największych na świecie pod względem sprzętu. Mają

najwięcej samolotów, śmigłowców, dużych okrętów bojowych. Dysponują

również drugim (po Rosji[1]) arsenałem nuklearnym na świecie. Ważniejsze wyposażenie w 2006 r.:

• Czołgi – 6323 sztuk
  • Bojowe pojazdy opancerzone – 19800
  • Artyleria kalibru powyżej 75 mm – 6703
  • Samoloty bojowe – 3109
  • Śmigłowce uderzeniowe – 1772
  • Duże okręty bojowe – 279
  • Rakiety o zasięgu ponad 25 km i ręczne wyrzutnie rakiet – 111,8 tys.

Siły strategiczne (2006 r.):

• Rakiety międzykontynentalne (ICBM) Minuteman III – 500 sztuk (w 3 bazach lotniczych)
  • Rakiety woda-ziemia (SLBM) D-5 Trident II – 336 sztuk (na 14 okrętach podwodnych klasy Ohio)
  • Bombowce B-52H – 95 sztuk
  • Bombowce B-2 – 20 sztuk
  • Głowice nuklearne – 9960 sztuk.
Opublikowano

hhhh

• Czołgi – 6323 sztuk
  • Bojowe pojazdy opancerzone – 19800
  • Artyleria kalibru powyżej 75 mm – 6703
  • Samoloty bojowe – 3109
  • Śmigłowce uderzeniowe – 1772
  • Duże okręty bojowe – 279
  • Rakiety o zasięgu ponad 25 km i ręczne wyrzutnie rakiet – 111,8 tys.

Siły strategiczne (2006 r.):

• Rakiety międzykontynentalne (ICBM) Minuteman III – 500 sztuk (w 3 bazach lotniczych)
  • Rakiety woda-ziemia (SLBM) D-5 Trident II – 336 sztuk (na 14 okrętach podwodnych klasy Ohio)
  • Bombowce B-52H – 95 sztuk
  • Bombowce B-2 – 20 sztuk
  • Głowice nuklearne – 9960 sztuk.

SZ USA są jednymi z największych na świecie pod względem sprzętu. Mają

najwięcej samolotów, śmigłowców, dużych okrętów bojowych. Dysponują

również drugim (po Rosji[1]) arsenałem nuklearnym na świecie. Ważniejsze wyposażenie w 2006 r.:

kurwa jak do słupa ty czytać nie umiesz czy jak? Chiny specjalnie powiększyły swój budżet kilkukrotnie aby wzmocnić swoje wojsko żeby bylo potężniejsze od wojska amerykańskiego

dobra kurwa nie mam zamiaru pisać z gimnazjalistą który nic nie rozumie + sam wkleił coś co potwierdza to że USA nie jest mocarstwem

xxxxxxx

Opublikowano

Btw, jak ten bieber z korei północnej miałby zaatakować koreę południową, to wraz z USA zrobiliby w 8-9 dni Apokalipsę, z korei pólnocnej. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co ma rosja i chiny do tej wojny? To że są ,,sojusznikami" to nie znaczy że chcą się mieszać w ta wojnę. Co z tego że korea ma kilka milionów żołnierzy? To nie XXw że wszyscy będą się na karabiny napierdalać . Niektórzy piszą że amerykanie to same grubszy itd. Nie wiem czy to na serio ale prawdopodobnie większość z was nawet nie ma najmniejszego pojęcia o amerykańskich jednostkach specjalnych...

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Fakt, kim dzong boom ma ponad milion jednostek, z czego połowa to nastolatki, i ludzie, którzy nie mieli innego wyboru. Mają kiepskie uzbrojenie, więc mogą o tym zapomnieć. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co ma rosja i chiny do tej wojny? To że są ,,sojusznikami" to nie znaczy że chcą się mieszać w ta wojnę. Co z tego że korea ma kilka milionów żołnierzy? To nie XXw że wszyscy będą się na karabiny napierdalać . Niektórzy piszą że amerykanie to same grubszy itd. Nie wiem czy to na serio ale prawdopodobnie większość z was nawet nie ma najmniejszego pojęcia o amerykańskich jednostkach specjalnych...

No dokładnie, może USA jest uważane za grubasów którzy jedzą same fastfoody ale jednostki specjalne np. SEALs to jedne z najlepiej wyszkolonych jednostek na świecie.

Opublikowano

I bardzo dobrze... takie coś jak Korea Północna nie powinno istnieć.

Co ty pierdolisz ! Korea Północna tak jak Południowa nie powinny istnieć bo zagrażają całemu światu bombami atomowymi gorzej jak to się potwierdzi i ktoś pierwszy zaatakuje bo wcześniej też tak mówili wiele razy, straszyli ludzi a nic nie było zobaczymy jak to dalej będzie.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

kurwa jak do słupa ty czytać nie umiesz czy jak? Chiny specjalnie powiększyły swój budżet kilkukrotnie aby wzmocnić swoje wojsko żeby bylo potężniejsze od wojska amerykańskiego

dobra kurwa nie mam zamiaru pisać z gimnazjalistą który nic nie rozumie + sam wkleił coś co potwierdza to że USA nie jest mocarstwem

moze gospodarczym nie, alewojskowym tak

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Marne Polaki cebulaki...

Zacofanie na przestrzeni 10. lat.

USA w chwili obecnej nie jest potęgą!

Jeśli Rosja dołączy do tego konfliktu to USA może czuć się zagrożone bo "czerwona armia" ma w tej chwili większą siłę niż USA.

BTW Polska i USA są w N.A.T.O to znaczy że Polska też będzie musiała wtedy brać udział (jeśli USA zostanie zaatakowane), a Rosja nam tylko kurki zakręci...

No dokładnie, może USA jest uważane za grubasów którzy jedzą same fastfoody ale jednostki specjalne np. SEALs to jedne z najlepiej wyszkolonych jednostek na świecie.

Co ci z tych jednostek? Polska armia z tego co wiem to jest bardzo dobrze wyszkolona, ale nie ma sprzętu.

moze gospodarczym nie, alewojskowym tak

Masz gówno, nie pojęcie o USA.

Ten konflikt już był i Ci sojusznicy też walczyli, tym razem będzie to samo.

Opublikowano

Marne Polaki cebulaki...

Zacofanie na przestrzeni 10. lat.

USA w chwili obecnej nie jest potęgą!

Jeśli Rosja dołączy do tego konfliktu to USA może czuć się zagrożone bo "czerwona armia" ma w tej chwili większą siłę niż USA.

BTW Polska i USA są w N.A.T.O to znaczy że Polska też będzie musiała wtedy brać udział (jeśli USA zostanie zaatakowane), a Rosja nam tylko kurki zakręci...

Co ci z tych jednostek? Polska armia z tego co wiem to jest bardzo dobrze wyszkolona, ale nie ma sprzętu.

usa posiada bron geofizyczna wiec nie zucaj slowa na wiatr

Masz gówno, nie pojęcie o USA.

Ten konflikt już był i Ci sojusznicy też walczyli, tym razem będzie to samo.

usa posiada bron geofizyczna wiec uwazaj

Opublikowano

usa posiada bron geofizyczna wiec uwazaj

Mniej Call Of Duty więcej życia.

Rosja od lat ma w chuj lepszą technologię wojenną, więc nie muszę uważać.

Rosja też ma swoją technologię, nawet wikipedia o tym wie:

Istnieją także podobne instalacje do HAARP (bada się tam różne zjawiska związane z użyciem fal elektromagnetycznych i ich wpływem na atmosferę ziemską) np.:

• Sura – Instytut Badawczy Radio-Fizyczny (Niżny Nowogród, Rosja). Bada m.in. zjawisko obłoków srebrzystych, wg rosyjskiej telewizji, bombowiec Tu-16 w ramach eksperymentu wleciał w taki obłok, co doprowadziło do awarii elektroniki, samolot z wielkim trudem wylądował na lotnisku. Zastanawiający jest fakt, że pułap praktyczny samolotu Tu-16 wynosi 12300m, podczas gdy obłoki srebrzyste występują na wysokości 75-85km.
Opublikowano

Mniej Call Of Duty więcej życia.

Rosja od lat ma w chuj lepszą technologię wojenną, więc nie muszę uważać.

ralem w cod bo to takie gowno. Jaka ruski maja bron?

Opublikowano

Jadę czołgiem .

Jadę z Tobą.

@TOP

Najgorsze, że mają bomby atomowe, od razu mogą taką jedną walnąć, i dziękujemy koniec będzie naszego życia.

*Koniec Mpc :'( *

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem...

te smieszne bomby wodorowe? Wystarczy uzyc broni geoficznej i tsunami zmiecie wszyatkich zoltkow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...