Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Wyjście z brąz dywizjonu :D

BloodSmokers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mam jeszcze takie pytanie do was. Mianowicie, dostaje 100LP i muszę wygrać przynajmniej 2 mecze tak, wygrywam 1, przegrywam dwa i zostaje ile mi punktów ligowych?

Za każdy przegrany odejmuje tyle ile za zwykłą wygraną?

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A mam jeszcze takie pytanie do was. Mianowicie, dostaje 100LP i muszę wygrać przynajmniej 2 mecze tak, wygrywam 1, przegrywam dwa i zostaje ile mi punktów ligowych?

Za każdy przegrany odejmuje tyle ile za zwykłą wygraną?

Za przegrane mecze tracisz po około 15-20 lp. Więc po 2 przegranych pod rząd zostajesz z 60+ lp.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

A to takie buty, to trochu kiepsko. No ale w sumie jakby tak nie było, to byłoby to za łatwe :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

dla mnie wybicie sie to patola. miałem srebro 4 na east przechodząc na west przegrałem rankeda. zakwalifikowano mnie do brąz 3. conaj mniej 3 razy byłem w bo3 i nie dało się wybić wyżej. ostatnio kupiłem hecarima na 80 normali wygrałem nim 90% carrując. dziś pomyślałem zagram rankeda 3 rankedy, 3 przegrane. w jednym supp dla tristany morgana. oczywiście premade. obaj 0/4 i płacz o brak ganka choć pisze no push... na topie prosiłem w lobby o coś tanky. trafił się nocturne, zbrali mu mida wiec grał ap na topie. też feed. mid nidale na lb i say easy men. w5 minucie lb 3/0. nie wiem nie umiem kurwa się wybić. na jungli trzepie w 20 minucie 160+ farme a cait ma 80... na ganki latam co chwile to albo ich nie widzą albo tak pushują ze nie mam co robić. brak mi słow. jak trafił się op team, elise top, kha mid cait i taric bot ja heca. to kha dałem 5 fragów z ganków. aleelise przyjebała 0/8 bo nie dostała mida i pisała ze bedzie feedować dalej. wukong na którego grała po zejściu zrobił quadre... surr. naprawde na normalach ludzie mają wiekszy poziom. i zastanawiam się czy ci na rankedach nie wbijaja 30 na botach.

Opublikowano

Silver I -> Diamond III przez nieco ponad 300 gier,

rzeczywiście elo hell fchuy.

Silver I rzeczywiście Bronze IV... napisałeś ten post żeby się pochwalić :F

@T

Wybić się da... sam się wybiłem chociaż kiedyś narzekałem że się nie da... pograj normal drafty i potem przejdź na rankedy, zrób sobie miesiąc przerwy od rankedów i potem zobacz czy dajesz rade ugrać.

Opublikowano

Najlepiej grać duo na bocie lub mid+ jungle. Osobiście gram na bocie z kolegą i bardzo dobrze ta gra nam wychodzi. Przeważnie grałem solo ale wyglądało to tak, że raz było fajnie a raz do dupy i na tym srebrze III miałem cały czas 0 lp bo przegrywałem i wygrywałem (tak cały czas) w końcu spadłem do IV to się wkurwiłem i gram tylko duo na bocie z kumplem efekt jest taki, że wczoraj miałem srebro IV a dziś już III i 90lp.

Opublikowano

Ja tam wole grać solo w duo zawsze przegrywamy nie ważne że mamy 10/0.

Chooy prawda że sam wygrasz gre. Akali ostatnio 25/4 ?

A i tak przegrana. Więc szkoda gadać ale przeważnie wygrywam teraz wygrywam :3

Zawsze brakuje szczęścia w 3 grach do awansu ... :c

Opublikowano

Nie wiem o co wy takpłaczecie z tym bronzem - może dlatego ,że nigdy nie byłem ,ale uważam ,że każdą gre da sie wygrać = przykład?

3 dni temu wygrałem rankeda 3 vs 5 z nafeedowanym volimisiem w enemy i ezrealem.

Gra ponad godzine ale zwycięstwo.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Nie wiem o co wy takpłaczecie z tym bronzem - może dlatego ,że nigdy nie byłem ,ale uważam ,że każdą gre da sie wygrać = przykład?

3 dni temu wygrałem rankeda 3 vs 5 z nafeedowanym volimisiem w enemy i ezrealem.

Gra ponad godzine ale zwycięstwo.

Może i tak , ale zrozum to, że Ci się trafi takich dwóch którzy nafeedują mida i już sam nic nie zrobisz :)

W Silver pewnie jest jako taki poziom, bo może nie grają mega dobrze ale za to nie feedują jak idioci.

Oczywiście, że są ogarnięci w Bronzie, ale to tylko jakieś 30% graczy z bronzu.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na ten problem, jeżeli w Silver tak jest, to w bronzie jest tak samo lub gorzej.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

dziś znowu chciałem pograć. 1 mecz win. enemy strollowali picki 4 midy były. i w 4 na niego poszli. efekt 10minuta jesteśmy bez wierz. ale udało się wygrać. drugi ranked enemy renekton. nasz człowiek pickuje gragasa na topa. efekt 10minuta renekton 3/0 i 2k hp. u enemy na mida pantix poszedł. prosiłem team o coś tanky ponieważ graliśmy vs panth, renek, lee, alistar, cait. to pickneli na topa gragas, na mida brand także feed nieziemski. na bocie graves z tarickiem na 1 ganku oddali lee 2 fragi. stali pod turetem enemy. w 10minucie było 13/0 dla enemy. przykro mi nie jestem w stanie czegos takiego wyccarować skoro pisze protect blue and first wolves a dostaje taka pomoc na wilkach ze hecarimem koncze je majac 200hp a na blue musze zurzyc 2 poty smite i koncze majac 50hp. potem placz ze nie robie early gankow. tylko kurwa jak je robic skoro bot pushuje zreszta aliego ciezko zgankowac. gragas ma juz 0/3 a brand 0/2. zanim ja skonczyłem jungle każdy enemy miał już fraga. patologia. naprawde na normalach dobiera mi bardziej ogarnietych ludzi. na 500rankedow w 3 sezonie nie widziałem ani razu warda na midzie. na topie bardzo rzadko. na bocie od 10minuty podobnie ma sie sprawa.

Opublikowano

Jeszcze jedna rada. Nawet gdy idzie wam beznadziejnie to nie dawajcie surrender w 20min. Czasami dobre zgranie prowadzi do wygrania paru walk druzynowych a nastepnie w przeciwnej druzynie zaczyna sie flame war a potem juz coraz latwiej o wygrana gre.

Ps. Srebro i braz niczym sie od siebie nie roznia, zbieranina nowych graczy, trolli i innych takich a tylko najlepsi wyjda wyzej, czasami po 10meczach a czasami po 100.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Mam ryża, powiem tak, że wszyscy go flemują że gówno itd, ale dla mnie to jeden z lepszych miderów.

Nie dość że tanky to jeszcze super combo i wyśmienity dmg :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować reklamę Biedronki:

"...Sam meczu nie wygrasz..."

Nie mówcie że każdą grę da się wycarrować samemu, bo to jest niemożliwe.

Nawet jakbyś grał ze statami 20/0 i full buildem, to jeśli twój team zamiast np. pushować mida, bo macie ace, idzie na bota farmić, możesz co najwyżej pomarzyć o wygranej.

Znam to z własnego doświadczenia.

Może i parę meczy było przegrane z mojej winy, ale zawsze staram się grać jak najlepiej.

Czasem można zobaczyć człowieka który jeśli ma już staty 0/3, specjalnie idzie trollować bo "nie ma sensu grać z takimi statami".

Albo inna sytuacja, gdy jakiś gość przegra mida i to w 99% z jego winy, zaczyna flejmić, "please report my team retard i honor u all", a na koniec idzie afk, bo "z retardami nie będzie grać", mimo iż jest wielka szansa na wygraną.

I wkurwiają mnie te zasady. chce wycarrować grę i wziąć np. Olafa na topa, ale jestem ostatnim pickiem, to ktoś wyjeżdża z "zasadami" "last pick support shut up".

Ci co nie utkwili w Srebrze nie wiedzą o co chodzi.

I nie tkwię tu przez noob teamy, bo teamy na ogół mam dobre, chyba że zdarzą się sytuacje wymienione powyżej. Po prostu gdy wygram 3 gry, to dostaje po 7 pkt. co za 3 gry daje np. 21, a potem za jedną przegraną tracę te 21...

Jak żyć wyjść, panie premierze?

Game Over

Opublikowano

nie da rady wyjsc ja bylem w srebrze III i riod dolosowywal mi takie zjebane kurwy ze z 90 pkt zostalo mi 0 w srebrze IV ja usunąłem konto tobie polecam to samo szkoda nerwów

Opublikowano

Wypierdolcie te parasolki i wjebcie bany za multi acc. Bo widzę trolli pełno.

Ja tam problemu nie widzę. Sprawdzamy na lolkingu staty, jeżeli w poprzednim dniu typ grał dobrze, a dziś źle to leavamy. Jeżeli ma kda meczów ostatnich ok. 1-10 / 10 - 16 to wychodzimy. Jeżeli ktoś obrazi kogoś wychodzimy. Jeżeli NIE MAMY CC W TEAMIE, LUB JEST ICH MNIEJ OD ENEMY wychodzimy. Jeżeli przeciwnicy mają zbyt dobre tf'y wychodzimy. *chodzi mi o takie coś: mf, leona, swain, jarvan, xin. to tylko przykład. Jeżeli przeciwnicy mają shena i malpha wychodzimy ( nawet jeżeli wy macie mumu ), gdy widzicie kombinację na bocie, która jest op np mf i leona, a u ciebie na bocie będzie ex. varus + soraka must be insta leave. Jeżeli mid wyrwał hard countrę, leavnij. ( bo potem taki malza będzie biegał z 11/0 ) Jeżeli przeciwnicy trollują, a skład wygląda na niebezbieczny! leavnij. ex. Rengar, Xin, ( bot ) Mumu ( apc ), Jarvan, Kha ( top ), kiedyś przegrałem na taki skład. Bot był dive'owany zaraz po 6 poziomie. Skończyli to w 10 minucie. Jeżeli twój team dostał hard countrę leavnij.

Z tą pomocą wbiłem srebro w s2

graphic.png

Opublikowano

Wypierdolcie te parasolki i wjebcie bany za multi acc. Bo widzę trolli pełno.

Ja tam problemu nie widzę. Sprawdzamy na lolkingu staty, jeżeli w poprzednim dniu typ grał dobrze, a dziś źle to leavamy. Jeżeli ma kda meczów ostatnich ok. 1-10 / 10 - 16 to wychodzimy. Jeżeli ktoś obrazi kogoś wychodzimy. Jeżeli NIE MAMY CC W TEAMIE, LUB JEST ICH MNIEJ OD ENEMY wychodzimy. Jeżeli przeciwnicy mają zbyt dobre tf'y wychodzimy. *chodzi mi o takie coś: mf, leona, swain, jarvan, xin. to tylko przykład. Jeżeli przeciwnicy mają shena i malpha wychodzimy ( nawet jeżeli wy macie mumu ), gdy widzicie kombinację na bocie, która jest op np mf i leona, a u ciebie na bocie będzie ex. varus + soraka must be insta leave. Jeżeli mid wyrwał hard countrę, leavnij. ( bo potem taki malza będzie biegał z 11/0 ) Jeżeli przeciwnicy trollują, a skład wygląda na niebezbieczny! leavnij. ex. Rengar, Xin, ( bot ) Mumu ( apc ), Jarvan, Kha ( top ), kiedyś przegrałem na taki skład. Bot był dive'owany zaraz po 6 poziomie. Skończyli to w 10 minucie. Jeżeli twój team dostał hard countrę leavnij.

Z tą pomocą wbiłem srebro w s2

tera traci się punkty za wyjście z wyboru championów, ale gdy nie było miałem podobną technikę ale teraz po prostu się nie opłaca za wina 6 pkt za opuszczenie -3, więc można zaryzykować

Opublikowano

tera traci się punkty za wyjście z wyboru championów, ale gdy nie było miałem podobną technikę ale teraz po prostu się nie opłaca za wina 6 pkt za opuszczenie -3, więc można zaryzykować

LOL, mi nie odejmuje :P

btw.

4apygu.jpg

Last Ranked.

Mam 100pkt, ktoś chętny na pomoc w wygraniu meczy o przejście?

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Odświeżam

@TOPIC

A jednak idzie wyjść :)

mxue7a.jpg

tl4zy3.jpg

Gram tylko solo, nie duo.

I ciągle mainuje cait/ez/corki :)

//gif w sygnie

F.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...