Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Wyjście z brąz dywizjonu :D

BloodSmokers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem.

W lola gram od nie dawna. Jakoś koniec zeszłego roku.
Nie wiedziałem, że rankedy w poprzednim sezonie będą miały wpływ na moją ligę no i sobie troszku odpuściłem i zagrałem lajtowe rankedy w sezonie 2.
No i mianowicie wrzuciło mnie do IV brązu. Jestem dość dobrym graczem, potrafię grać, gram przeważnie każdą linie.
Chociaż często daje mi trollerów, afkerów itp. chyba wiecie o co chodzi.
Możecie mi "sprzedać" jakieś dobre rady jak wybić się z tego brązu?

Na początku patrze w lobby jakich mam teamowców, co biorą, jak się idzie z nimi dogadać itp.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś nazwy takie jak "trollerzy" i "teamowce" lepiej używaj polskich nazw. A w rankedowym świecie istnieje jedna zasada - jeśli nie jesteś wystarczająco dobry to nie wybijesz się wyżej. Graj jak najwięcej a w końcu się (może) uda +najważniejsze pozycje jak mid/adc żeby w razie potrzeby wycarrować grę.

Opublikowano

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś nazwy takie jak "trollerzy" i "teamowce" lepiej używaj polskich nazw. A w rankedowym świecie istnieje jedna zasada - jeśli nie jesteś wystarczająco dobry to nie wybijesz się wyżej. Graj jak najwięcej a w końcu się (może) uda +najważniejsze pozycje jak mid/adc żeby w razie potrzeby wycarrować grę.

Sugerujesz, że jestem słaby? pfff. Wiem na co mnie stać, i porównując mnie z graczami których czasem widzę to aż się płakać chce.

btw. "z pustego do pełnego i Bóg nie naleje" - mogę być nie wiem jak sfeedowany to i tak nie wygram sam. Chyba, że zagram mida/adc, chociaż na tą pozycje od razu są first picki.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

choćbyś był nie wiadomo jak pro to nie ugrasz 1 vs 5. Srać mi się chce jak widze ze prosy pisza ze nie ma elohell

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

choćbyś był nie wiadomo jak pro to nie ugrasz 1 vs 5. Srać mi się chce jak widze ze prosy pisza ze nie ma elohell

Silver I -> Diamond III przez nieco ponad 300 gier,

rzeczywiście elo hell fchuy.

2 poprzednie konta zbanowane za multiacc, zakładam kolejne a nagle okazuje się że tamte zostały odbanowane a jedno z nich wyczyszczone z warnów. Planujecie na mnie kolejny zamach?

Opublikowano

Sugerujesz, że jestem słaby? pfff. Wiem na co mnie stać, i porównując mnie z graczami których czasem widzę to aż się płakać chce.

btw. "z pustego do pełnego i Bóg nie naleje" - mogę być nie wiem jak sfeedowany to i tak nie wygram sam. Chyba, że zagram mida/adc, chociaż na tą pozycje od razu są first picki.

nie Bóg tylko Salomon to po primo, po drugie nikt nie mówi że jesteś słaby, po trzecie z każdej ligi da się wyjśc ale po dłuuuugi czasie. ja siedziałem na 90pkt silver IV wjebałem kilka meczy i spadłem na 30+ pkt silv V także.... to zależy od teamu i od ciebie. wszystko da się wygrac, tylko mów to teamowi bo zjeby dają surr w 20 mimo ego że masz pushowany dopiero 2turret na midzie fml..

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Ugrasz, bo grałem już kilka takich meczy, tyle, że jak Twój team chodzi i feeduje to już raczej nic nie zrobisz. Ale jak grają słabo ale chociaż nie feedują to jak najbardziej dasz radę.

nie Bóg tylko Salomon to po primo, po drugie nikt nie mówi że jesteś słaby, po trzecie z każdej ligi da się wyjśc ale po dłuuuugi czasie. ja siedziałem na 90pkt silver IV wjebałem kilka meczy i spadłem na 30+ pkt silv V także.... to zależy od teamu i od ciebie. wszystko da się wygrac, tylko mów to teamowi bo zjeby dają surr w 20 mimo ego że masz pushowany dopiero 2turret na midzie fml..

Sorry , fakt, mój błąd.

Ja dobrze o tym wiem, ze trzeba grać, no ale sorry, jak 3 mecze z rządu daje Ci jakiś idiotów to od razu mam chęć odinstalować LOLA.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Wystarczy grać. Jak jesteś dobry to sobie na lajcie wyjdziesz. Dokąd nie masz rozegranych 200 rankedów to niema co płakać o dywizje...

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Fakt, wtedy dzieciarnia śpi.

Up mowilem o elo hell, silver I to male piwo, w miare ogar

Oj nie masz racji, grałem ostatnio rankedy od 3 do 6 rana, i też nie było rewelacji.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Umiejąc grać sam się wycarryujesz - wystarczy tylko grać. Jeśli po xx meczach wciąż będziesz w brązie to świadczy to tylko o tym, że jesteś słaby. Bardzo dobry gracz sam potrafi wycarryować grę (osoby, które się ze mną nie zgadzają niech spojrzą pierw na wyniki wszystkich Elo Boosterów).

Graj, to wyjdziesz.

Opublikowano

Nie rozumiem tematu, jak będziesz wystarczająco dobry to wyjdziesz z bronzu, po prostu nie feeduj i pomagaj innym liniom.

Ja jakoś na początku lutego zacząłem grać rankedy i Brąz IV --> Silver III i ciągle lece na przód.

Powodzenia życze.

Opublikowano

Nie rozumiem tematu, jak będziesz wystarczająco dobry to wyjdziesz z bronzu, po prostu nie feeduj i pomagaj innym liniom.

Ja jakoś na początku lutego zacząłem grać rankedy i Brąz IV --> Silver III i ciągle lece na przód.

Powodzenia życze.

Ja nie rozumiem Ciebie. Co wniosłeś do tego tematu? To że wg. Ciebie jestem słaby i dlatego nie mogę wyjść. srsly?

Pytałem o rady sensowne. a nie typu masło jest maślane.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Kwestia "wyjebania" na grę. Wiem dziwnie do brzmi.

Osobiście grałem godzinę temu cait na midzie. Oczywiście flame itd. a tu carried:

4e8iku.jpg

Musisz po prostu grać.

Nie zawsze będziesz wygrywać, ale jakoś się uda.

W tym nowym systemie póki co wbiłem z Brązu 2 do Silver 4 (90pkt. aktualnie)

Nie ma jakiegoś konkretnego sposobu, ale musisz próbować.

Opublikowano

Ja ci polecam postacie do carrowania: Singed, Kha"Zix, Nasus (jednak nasusem farmisz do 30-40 minuty a w ten czas twój team może przegrac) wymieniłem ci postacie całkiem łatwe do ogarnięcia na solo topa i jeszcze może być Pantheon i Irelia ale to to są trudniejsze postacie :)

SnVyYVBMX19fZXVuZV9fXzE1OF9fX05VTExfX184X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX18xMF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Jeżeli grasz sam jest to nierealne. Musisz grać z kolegą na pozycjach mid + jungla top + jungla lub adc + support jeżeli jesteście ogarnięci dacie rade.

Opublikowano

to tak .. nie czytalem calego teamtu bo az mi sie smiac chce z osob ktore teraz nie potrafia wbic przynajmniej zlota :]...

teraz gdy wprowadzili te " ligi/diwizje" to jest banalna sprawa wyjsc z brazu... :s

polecam grac Jarvanem, Cho albo vi na topie/jungli :] ewentualnie jakis adc na bota :]

@Edit

i jak zamierzasz grac duo... to nie polecam grania premade bot :s jeden adc bot 2 top albo jungle i gg..

Opublikowano

Znajdz sobie dobra osobe siedzaca w tej samej lidze i graj duo. O wiele wieksza szansa na wygranie. Polecam dzungla+adc/mid. Najwazniejszym czynnikiem jest oprocz umiejetnosci zgranie druzyny. Wystarczy nawet wygrywajac zniszczyc dobra atmosfere az w koncu ktos pojdzie afk i przegrana. Musisz miec tak jak to napisal czarq wyjebane na tych ludzi. Nie zwracaj uwagi na ich wyzwiska czy inne obrazliwe rzeczy, opcja mute albo polepszenie sytuacji w druzynie, zatrzymanie flamewaru. Mam nadzieje ze cos z tego zrozumiales.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Oj nie masz racji, grałem ostatnio rankedy od 3 do 6 rana, i też nie było rewelacji.

u na 3-6 a u rukich szczyt :D

Graj lux i carruj gry, to sie wybijesz.

beznazwy1za.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...