Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworze własny serwer real life. Co wg. was pasowało by umieścić na takim serwerze i o co zadbać?

Przemek4810

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na serwerze zagram na pewno, mody wydają się interesujące i ciekawe. Najlepiej zrobić tak aby byli rybacy i tylko oni mogli by lowic ryby, farmerzy krowy, owce, swinie, kury i cosnw tym stylu ;) moge pomoc z budowaniem gg:31210151

1382793664-U576448.png

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie każdy będzie miał dostęp do wędki, a także hodowania zwierząt, więc praca będzie ciekawsza, aby zdobyć uprawnienia na używanie np. wędki należy udać się do urzędu miasta i "załatwić" sobie takie uprawnienie.

Opublikowano

Co do tego o co masz zadbać:

O miłą atmosferę i mało faili tak ?

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Nie będzie czegoś w stylu: utrata życia = koniec gry, ponieważ to jest bez sensu, jednak po śmierci gracz będzie otrzymywał kare np. wejście na serwer za tani sms.

Opublikowano

Proponuje dodania systemu giełdowego i kredytowego ;). Kiedyś grałem na serwerze z giełdą i fajnie było być milionerem :D

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

co do samej konstrukcji miast, skoro to ma naśladować realne życie to należy wybudować budynki tak aby nie zdawały się ogromne w minecraft nie ma aut i wszystkim będzie sie nudzic obchodzenie skrzyżowania ktore jest wybudowane na podstawie wielkosci banku ktory ma 200 na 100 kratek..

prace juz wspomnieliscie, no ale wiadomo górnik w kopalni kopie wiec to da sie zbudowac a drwal? mozna zrobic z 5 etetow drwali ale nie wiecej, no i sklepy to wiadomo jakies galerie w ktorych mozna wykupic pomieszczenie, lub targ gdzie proponuje zeby bylo taniej niz w galeri;D trzeba pomyslec nad wiekszym urozmaiceniem prac

oprocz tego dzialeczki mieszkania, no ale mieszkania przemyslanie zbudowane, aby każdy mogl sobie dac takie sciany jakie mu sie spodoba;D

Opublikowano

Budynków będzie dosyć sporo, będę się starał wybudować je dosyć sporawe. Aut chyba nie będzie, a co do prac to właśnie chce tą część gry najbardziej rozwinąć, np. poprzez dostawanie uprawnień do używania lepszych narzędzi (nie wiem czy wspominałem, ale nie od razu będą dostępne wszystkie elementy wykonywanego zawodu, co za tym idzie nie od razu mamy uprawnienia do używania np. diamentowego kilofa). Gospodarka również będzie rozwinięta poprzez dodanie sporej ilości prywatnych sklepów, hurtowni czy galerii. Co do mieszkań to gracz będzie miał możliwość mieszkania w bloku, prywatnej działce, gdzie sam wybuduje dom, a także w hotelu. Postaram się zrobić, aby do każdego mieszkania dopływała energia z ic2. Hmm... kino, teatr, imprezy, jak posiadacie ciekawy pomysł jak to zrealizować to napiszcie mi na pw.

Opublikowano

Może byś wgrał mod mocreatures jest to mod na nowe zwierzęta i wgraj mod na opiekowanie się zwierzętami.

Opublikowano

Brak modów, nie sztuką jest wgrać masę modów i utrudniać grę innym a sztuką jest skonfigurowanie poprawnie pluginów.

:D

Opublikowano

Mody będą, ale nie tylko po to żeby obciążyć maszynę, a także korzystania z nich bez żadnego sensu. Mody dają nam, a także graczom wiele możliwości i przybliżają serwer do real life. Jednak na serwerze nie będą same mody i tyle. Pluginy będą (będzie ich dosyć sporo) i wiem, ile pracy nas czeka przy konfiguracji. Serwer chcę aby był naprawdę dobry, a także aby się miło na nim grało. Oczywiście nie jest wymagana znajomość każdego moda, aby się dobrze bawić.

Pomocnik
Opublikowano

ze jak pasek glodu spadnie do 0 to umiera, wiec bedzie trzebalo jesc

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...