Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworze własny serwer real life. Co wg. was pasowało by umieścić na takim serwerze i o co zadbać?

Przemek4810

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja bym dodał moda na wiatr, tornado, pociągi, wynajem działki i gdy jej gracz nie opłaci wtedy usuwa się wszystko z działki i go wyrzuca;d

Jakieś strzelnice, Pola do Paintballa, Paintball :)

TAki serwer by był po prostu meega

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Taa... Tornado przejdzie przez miasto budowane przez sporą ilość budowniczych przez przynajmniej miesiąc i ja nawet nie wyjdę wtedy z domu bo mnie zaje*ią. Zamiast pociągów będzie metro. Z tym paintbillem to jest pomysł genialny! Rozwiązuje to problem braku broni na serwerze i rozrywkę po pracy. Czekam na kolejne oryginalne pomysły.

Opublikowano

Niestety mody, które masz na singlu ni będą ci działać na serwerze. Aby wrzucić na serwer jakąś modyfikacje potrzebna jest specjalna wersja modyfikacji. Jeszcze pytanko do graczy, którzy zamierzają rozpocząć grę na serwerze. Czy będzie wam się podobał tryb, gdzie jest podział na zawody, ale nie taki jak jest przeważnie na serwerach rp tylko jak wykonujesz jedną czynność to nie możesz wykonywać innej. Podam przykład: Gdy się jest np. drwalem to można używać siekiery, ale za to nie można używać kilofów. Jeżeli drwal chce np. węgiel to musi iść do górnika i sobie kupić. Przez to wzrośnie ekonomia na serwerze, ale nie wiem czy wam się spodoba taka blokada używania i craftowania przedmiotów. Myślałem jeszcze nad zawodami typu inżynier, który ma odblokowane craftowanie maszyn z ic2 itd. które tworzy z przedmiotów zakupionych u górników i gotowe maszyny sprzedaje innym gracza, którzy nie mają uprawnień do stworzenia danej maszyny. Napiszcie mi opinie na temat tego pomysłu.

YYYYYY. W pewnym sensie tak. Jest jednak na to sposób. Jest specjalny bukkit, tzw MCPC Plus. Jest to projekt pozwalający na wgrywanie modów single na bukkita. Na 1.5.1 jest jednak zbugowany, więc jeżeli chcesz postawić tak zaawansowany technicznie serwer to musisz poczekać z tydzień, może dwa.

Opublikowano

Używam wersji minecrafta 1.4.7, jednak korzystam z mcpc i tam jest tak, że działają ci modyfikacje ze zwykłych plików serwerowych na bukkicie (nie trzeba przeportowywać plików na bukkita).

Opublikowano

Ja miałem server i plugin na takie coś że wybierałeś płeć i gdy połączono dwa łóżka i w tych łóżkach położyły sie dwie osoby przeciwnej płci pojawial sie mały npc i rósł mógł za tobą chodzić i pełnić rolę skrzynki ale musiałeś go karmić ps i był doroślejszy(npc) mieścił więcej w eq

Opublikowano

Używam wersji minecrafta 1.4.7, jednak korzystam z mcpc i tam jest tak, że działają ci modyfikacje ze zwykłych plików serwerowych na bukkicie (nie trzeba przeportowywać plików na bukkita).

No ale ja mówię o mcpc plus, który daje możliwość nawet używania modów tylko singleplayer, takiejak herobrine, dragon mounts itp :P

Opublikowano

Nie będzie takiego pluginu, o którym piszesz Dawidxd6000, mam inny pomysł z tym związany. Silnika jak na razie nie mam zamiaru zmieniać, ponieważ jest to zbędne. Najważniejsze mody działają i to się liczy.

Opublikowano

Śluby, hajs, sklepy, może jakieś metro kolejki, miasta, zawody.

Opublikowano

Zamiast grać w minecrafta reallife to wolę wyjść na dwór, ale kto co lubi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...