Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworze własny serwer real life. Co wg. was pasowało by umieścić na takim serwerze i o co zadbać?

Przemek4810

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie postaram się trafnie dobrać administrację, aby serwer powstał jak najszybciej. Przypominam, że szukam budowniczych oraz techników na serwer.

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki:D Za niedługo rozpoczniemy budować mapę więc nie będzie można wtedy wprowadzić ogromnej ilości zmian. Jak na razie czekam na oryginalne pomysły.

Opublikowano

Mozliwość zakladania swojego studia filmowego , np. Recenzje bloków czy coś , mod na taki duzy wyswietlacz :)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Co to za real life bez chujowego systemu szkół, który nakazuje graczom uczestniczenie w "spotkaniach", którego gracze będą nienawidzić :D

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

I podstawą na takim serwerze jest własny launcher z modami , bez tego mniej zabawy będzie.

Epicka mapa , to też.

@up

Dokładnie :)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Własnego launchera chyba nie będzie(jednak postaram się coś poszukać). CO do mapy mamy już plan dosyć dużego i ciekawego miasta, jednak bez budowniczych dużo nie zrobię. Czekam aż ktoś się do mnie zgłosi w celu pomocy przy mapie, aby serwer szybciej ukończyć.

Opublikowano

Na pewno dodaj sklepy graczy innych, możesz dodać jakieś mody na szyldy od sklepów czy coś :) chociaż wątpię że coś takiego znajdziesz :P

Możesz dodać mody na samoloty, nowe rudy, Jakiś ratusz, np. Sejm ^^

Możesz dodać MuddersMilk (plugin) Można się naćpać cukrem ale myślę że jakbyś pokombinował to da się zmienić na inny itemek :)

@EDIT: Możesz dodać mod na BMW ! który znajdziesz na kanale Youtube: MinecraftGPlay :)

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Szyldów dla sklepów nie będzie. Lepiej postawić tabliczkę moim zdaniem. Nowe rudy już są, a co do samolotów to moim zdaniem to zły pomysł, ponieważ i tak graczy by nie mogli latać. Ratusz mam w planach, w nim będzie się np. dostawało uprawnienia do używania lepszych narzędzi. Muddermilk wrzuciłem właśnie, myślę że to dobry dodatek, a pojazdów nie będzie.

Opublikowano

ale myślę że dobry pomysł by był na te BMW ;/ bo by było realistycznie np. Parking zrobić i żeby parkowali

@EDIT: Może by tak zrobić jakąś rangę która będzie nadawała graczom działki za odpowiednią ilość KASY ? i np na początku żeby spali w jakimś hotelu albo takie jakby chatki zbudować

I np. za 100 tysięcy $ przyjdzie z 2-4 budowniczych i będą budować graczom domy :) dla mnie to jest realistyczne bo w normalnym swiecie mało kto (sam) buduję sobie domki :D zawsze jest jakaś ekipa która to robi ;)

1387475061-U885056.png

Opublikowano

Tylko mam pytanie :D bo ja w tym to lama że tak powiem :D czy te mody z singla będą działać na multiplayer ? bo kurcze nie znam się ;d ale podam łap ! :D

masz linka do

Możesz jeszcze dodać moda

EDIT: Liczę na lajka jak zadziała ;d

1387475061-U885056.png

Opublikowano

Niestety mody, które masz na singlu ni będą ci działać na serwerze. Aby wrzucić na serwer jakąś modyfikacje potrzebna jest specjalna wersja modyfikacji. Jeszcze pytanko do graczy, którzy zamierzają rozpocząć grę na serwerze. Czy będzie wam się podobał tryb, gdzie jest podział na zawody, ale nie taki jak jest przeważnie na serwerach rp tylko jak wykonujesz jedną czynność to nie możesz wykonywać innej. Podam przykład: Gdy się jest np. drwalem to można używać siekiery, ale za to nie można używać kilofów. Jeżeli drwal chce np. węgiel to musi iść do górnika i sobie kupić. Przez to wzrośnie ekonomia na serwerze, ale nie wiem czy wam się spodoba taka blokada używania i craftowania przedmiotów. Myślałem jeszcze nad zawodami typu inżynier, który ma odblokowane craftowanie maszyn z ic2 itd. które tworzy z przedmiotów zakupionych u górników i gotowe maszyny sprzedaje innym gracza, którzy nie mają uprawnień do stworzenia danej maszyny. Napiszcie mi opinie na temat tego pomysłu.

Opublikowano

Trochę to skomplikowane ale może być niezłe :) Ponieważ w prawdziwym świecie nie robisz 100 prac na raz :D więc tez będzie +ik do serwera :D

Ale to jest modne tylko na role playach ;/

1387475061-U885056.png

Opublikowano

Jest computercraft a więc są komputery i wszystko co z nimi związane. Co do tv, dvd to jak znajdziecie moda działającego na multi na 1.4.7 to mi wyślijcie link na pw.

Opublikowano

Zrób miasto, wgraj plugin SimpleRegionMarket. Jak wgrasz ten plugin to stwórz hotele i za pomocą gracze by wynajmowali pokój w hotelu. To samo z blokami , zrób sporo sklepów, pare spożywczych, inne rolnicze itd .

skcg.png

by kml14

Opublikowano

Miasto będzie na 100% tak samo jak wieś. Będzie także tak, że gracz będzie mógł posiadać własne miasto. Takie rzeczy jak: hotele, bloki mieszkalne, sklepy tematyczne, działki pod prywatną firmę miałem w planach od początku. Proszę was ponownie, aby pomysły się nie powtarzały.

Opublikowano

Jeszcze przydalby sie cos w stylu "chat na odleglosc" chodzilo by o to, ze jakby jakis gracz byl w promieniu innego gracza np. O 20 kratek to tylko on widzi co ten gracz napisal a nie caly serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...