Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum vs Liceum

Technikum vs liceum   

66 użytkowników zagłosowało

1. 1. Technikum vs liceum

• Technikum
      49
    • Liceum
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chodzę do technikum i jest tragedia na prawdę ciężko jeśli chce Ci się uczyć to tam idź, ale jeśli wolałbyś nie siedzieć ciągle przy książkach to zdecydowanie liceum sam bym poszedł gdybym wybierał jeszcze raz szkolę, no ale przenosić się nie będę

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja chodzę do technikum i jest tragedia na prawdę ciężko jeśli chce Ci się uczyć to tam idź, ale jeśli wolałbyś nie siedzieć ciągle przy książkach to zdecydowanie liceum sam bym poszedł gdybym wybierał jeszcze raz szkolę, no ale przenosić się nie będę

Nie ma pracy bez kołaczy :)

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

w tych czasach największym problemem jest to, że ludzie myślą tylko o tym aby skończyć technikum czy zawodówke i zarabiać w byle jakiej robocie zamiast pomyśleć o zostaniu jakimś prawnikiem lub doktorem i mieć kilka tysięcy.

I tak najlepszy rozwiązaniem jest wyjazd za granice np. do USA możesz wyjechać jeśli jesteś wystarczająco dobry i twoja uczelnia ci pozwoli ;)

Jak już kurwa mać pisałem... NIE DA SIĘ ŻEBY WSZYSCY BYLI KIEROWNIKAMI, BO KTO BĘDZIE RZĄDZIŁ?

Jak pójdziesz na LO mat-fiz albo chem-fiz to też lekko nie ma.

Opublikowano

dla technika informatyka nie ma pracy w zawodzie. samo technikum w tym zawodzie to ścierwo, 4 lata nauki o dosie którego się nie używa, pascalu w którym się już nic sensownego nie robi. Do tego dziesiątki godzin na poznawanie windowsa xp (który jest wypierany ze względu na ograniczenia) i jego administracje. Bazy danych w accessie, a o SQL tylko tyles że coś takiego istnieje :lol: Oczywiście może teraz to wygląda inaczej, podobno od zeszłego roku weszły zmiany, inne przedmioty, więcej wartościowej wiedzy... tyle że ten papier jeszcze wiele lat będzie gówno warty, tak więc jeżeli i tak do znalezienia roboty w tym zawodzie potrzeba ukończyć studia polecam LW bądź LO trzy lata, zamiast 4 i dużo mniej godzin w tygodniu. A idąc na studia różnicy żadnej nie ma ;)

Opublikowano

Dlaczego wszyscy podpierają się tylko jednym i tym samym? Zawodówa i technikum, ale zajebiście nic nie muszę robić, prawda jest taka, że nauka w zawodówie i technikum jest dla prostych ludzi bez ambicji, jest tylko przekazywana w praktyce, też są elementy teoretyki. Znowu do liceum idą ludzie z ambicjami co sobie radzą w szkole i zamierzają iść na lekarzy,prawników itd. Od 3 lat albo i dłużej słyszę tylko jeden argument rozpowiadany przez armię debili, że technikum jest lepsze bo jest od razu praca.

@edit Po liceum wcale nie musisz być kierownikiem, pan cejrowski też nie gada dobrze, jemu się dobrze gada bo sobie pochodzi, pozwiedza a telewizja zapłaci.

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dlaczego wszyscy podpierają się tylko jednym i tym samym? Zawodówa i technikum, ale zajebiście nic nie muszę robić, prawda jest taka, że nauka w zawodówie i technikum jest dla prostych ludzi bez ambicji, jest tylko przekazywana w praktyce, też są elementy teoretyki. Znowu do liceum idą ludzie z ambicjami co sobie radzą w szkole i zamierzają iść na lekarzy,prawników itd. Od 3 lat albo i dłużej słyszę tylko jeden argument rozpowiadany przez armię debili, że technikum jest lepsze bo jest od razu praca.

@edit Po liceum wcale nie musisz być kierownikiem, pan cejrowski też nie gada dobrze, jemu się dobrze gada bo sobie pochodzi, pozwiedza a telewizja zapłaci.

po technikun mam duzo latwiej na studiach

Opublikowano

po studiach też masz łatwiej, jako prawnik, lekarz itd. zawody w których dobrze zarobisz. Po technikum będziesz miał łatwo bo potrzebują ludzi co zrobią byle gówno za nic.

76561198014515809.png

Opublikowano

po studiach też masz łatwiej, jako prawnik, lekarz itd. zawody w których dobrze zarobisz. Po technikum będziesz miał łatwo bo potrzebują ludzi co zrobią byle gówno za nic.

bo ty myslisz ze pujde na studia prawnicze i od razu przyjmia mnie do kancelari. ale co po technikum, po technikun gowno zarobie oczywiscie ze studia

Opublikowano

Teraz masakra jest w technikach, jadę na nowej podstawie i już odpadłem, jeden rok w dupę, idę do zawodówki mechatronika. Pieprzyć licea i technika!

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Admin Cienia
Opublikowano

Wszystko jest kwestią upodobań i zdolności dostosowania swoich umiejętności do przedmiotów. Ja wybrałem oraz ukończyłem liceum, ponieważ nigdy nie byłem mocny w przedmiotach ścisłych.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Wszystko jest kwestią upodobań i zdolności dostosowania swoich umiejętności do przedmiotów. Ja wybrałem oraz ukończyłem liceum, ponieważ nigdy nie byłem mocny w przedmiotach ścisłych.

No jak ukończyłeś liceum to jakąś wiedzę/umiejętności w tym masz, a ja jakoś nie potrafię się uczyć ;], nie raz uczę się na poprawę sprawdzianu z matmy, siedziałem 5/6 godzin i pałę dostałem, tak samo z histy, pierwszy pała, drugi pała, trzeci raz czwórka.

Dziwne to trochę jest ale mam zrytą pamięć w kwestii szkoły, a dziwne że tak na kompie wszystko potrafię, jestem samoukiem i ludzie przychodzą do mnie kompy naprawiać, nie miałem jeszcze sytuacji żebym nie dał rady, w tym nigdy się nie poddaję bo jak się wezmę za robienie czegoś (sprzętu) to robię aż zrobię, a ze szkołą jest całkowicie inaczej, mówią prosto, jestem głąbem.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Każdy kto chodzi do technikum podnieca się że będzie mieć zawód i prędzej znajdzie pracę niż my, ludzie po LO i ma racje ;) ale jak jak to mój nauczyciel mówi będzie pracować u nas- ludzi którzy skończyli LO :)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

po technikun mam duzo latwiej na studiach

Nie. Masz taką pewność? Byłeś? Nie, więc nie wygaduj głupot.

Sens w tym, że jeżeli chcesz pracować w zawodzie 'praktycznym', choć niekoniecznie fizycznym- idź do technikum (fryzjerzy, budowniczy, architekci etc.), jeżeli np. lekarzem, prawnikiem, biologiem- liceum. Informatyka.. to już zależy, jeśli chcesz być serwisantem(nie informatykiem!), tzn. monterem etc- technikum, jeśli chcesz iść w kierunku robotyki- technikum, aczkolwiek jeśli w stronę programowania- idź do liceum. Niepotrzebnie stracisz rok na praktykach, na których i tak teorii się nie uczysz, a to, czego dowiadujesz się w technikum, poznasz w liceum i na studiach (programowanie urządzeń etc.)

Opublikowano

No jak ukończyłeś liceum to jakąś wiedzę/umiejętności w tym masz, a ja jakoś nie potrafię się uczyć ;], nie raz uczę się na poprawę sprawdzianu z matmy, siedziałem 5/6 godzin i pałę dostałem, tak samo z histy, pierwszy pała, drugi pała, trzeci raz czwórka.

Dziwne to trochę jest ale mam zrytą pamięć w kwestii szkoły, a dziwne że tak na kompie wszystko potrafię, jestem samoukiem i ludzie przychodzą do mnie kompy naprawiać, nie miałem jeszcze sytuacji żebym nie dał rady, w tym nigdy się nie poddaję bo jak się wezmę za robienie czegoś (sprzętu) to robię aż zrobię, a ze szkołą jest całkowicie inaczej, mówią prosto, jestem głąbem.

Bo nauka to mus a naprawianie kompów to przyjemność w twoim przypadku. Często tak mam że nie chce mi się uczyć ale jakoś się zmuszam do minimum :D

500 POST! WYGRAŁEM ŻYCIE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...