Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum vs Liceum

Technikum vs liceum   

66 użytkowników zagłosowało

1. 1. Technikum vs liceum

• Technikum
      49
    • Liceum
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie chodzicie ? I podajcie argumenty mówiące o tym gdzie lepiej iść .

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

LO, ale lepiej iść do Tech. Co ci z samej matury, jak po technikum możesz mieć maturę + dyplom ? Lepsze okno w śwat

9368_gold.png

Opublikowano

Chuja można powiedzieć o tym gdzie można iść. Jestem w liceum i jak skończę je to co ci powiem o technikum ? Jak nie będę miał na ten temat bladego pojęcia.

Jeśli nie znam obydwu, a tym bardziej z opinii znajomych (ile ludzi tyle opinii) to nie da się powiedzieć co lepsze i dlaczego.

Liceum

+ nie wiem jak dla kogo ale nie ma praktyk

+ trwa 3 lata

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

LO, ale lepiej iść do Tech. Co ci z samej matury, jak po technikum możesz mieć maturę + dyplom ? Lepsze okno w śwat

Łatwiej na studiach , można między czasie dorobić w serwisie ,.

Opublikowano

Oczywiście, że technikum. Sam się tam wybieram, a dlaczego? Bo po technikum masz technika i dostaniesz się do pracy na luzie. A po liceum masz mature, która za przeproszeniem gówno daje.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Oczywiście, że technikum. Sam się tam wybieram, a dlaczego? Bo po technikum masz technika i dostaniesz się do pracy na luzie. A po liceum masz mature, która za przeproszeniem gówno daje.

Dalej żyj w swojej nieświadomości. Oczywiście z tytułem technika jest o wiele łatwiej (myślę) dostać pracę w biedronce lub mcdonald. xD

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Dalej żyj w swojej nieświadomości. Oczywiście z tytułem technika jest o wiele łatwiej (myślę) dostać pracę w biedronce lub mcdonald. xD

Jak skończysz jakieś gówniane technikum, to normalne, że nic lepszego poza kasą w biedronce nie dostaniesz .

Co innego po Logistyku czy spedytorze. 2 najbardziej pożądane kierunki na dzisiejszym rynku .

9368_gold.png

Opublikowano

Wybieram się do Technikum informatycznego , więc moze dostane się na studia , bo bez studiów to raczej , nie znajde pracy

Opublikowano

Wybieram się do Technikum informatycznego , więc moze dostane się na studia , bo bez studiów to raczej , nie znajde pracy

Logistyk, spedytor, informatyk i może gastronomik chyba najlepsze wybory. Oj, zapomniałem o handlowcu.

ps, Nie idź do Lo, bo to jest strata czasu. Ja żałuję, że popełniłem ten wielki błąd .

9368_gold.png

Opublikowano

Logistyk, spedytor, informatyk i może gastronomik chyba najlepsze wybory. Oj, zapomniałem o handlowcu.

ps, Nie idź do Lo, bo to jest strata czasu. Ja żałuję, że popełniłem ten wielki błąd .

Technikum jest bardziej dla Męższczyzn , Kobiety bardziej wybierają się do Liceum :) Ale zdażają się wyjątki

Opublikowano

Technikum jest bardziej dla Męższczyzn , Kobiety bardziej wybierają się do Liceum :) Ale zdażają się wyjątki

I ja właśnie rozpaczam nad tym, że jestem tym wyjątkiem. I co mi z tego, że mam maturę jak i tak nie bd dla mnie pracy ?

Po technikum z maturą + dyplomem miałbym większe szanse na pracę. ps. W tech logistycznym są darmowe kursy w twoim zawodzie + prawo jazdy na wózek widłowy. Po czymś takim droga do magazynu otwarta w cholerę

9368_gold.png

Opublikowano

Technikum, bo chodzisz 4 lata piszesz mature i masz prace i tytuł technika i niezłe zarobki. Chujowe jest liceum bo chodzi się 3 lata i matura, a do pracy prędziej przyjmą tego po technikum niż liceum. Pozatym po liceum trzeba iść na studia które trwają 6 lat bodajże. Technikum i jeszcze raz technikum.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

I ja właśnie rozpaczam nad tym, że jestem tym wyjątkiem. I co mi z tego, że mam maturę jak i tak nie bd dla mnie pracy ?

Po technikum z maturą + dyplomem miałbym większe szanse na pracę. ps. W tech logistycznym są darmowe kursy w twoim zawodzie + prawo jazdy na wózek widłowy. Po czymś takim droga do magazynu otwarta w cholerę

Nie dawno byłem na targach , to na kierunkach logistyk , spedytor , prawa jazdy za 6 tys , za free

Opublikowano

A według mnie zależy co chce się robić w przyszłosci. Nie zawsze znajdzie się technikum, które da podstawy do przyszłego zawodu. Owszem, są fakultety, ale ciężko jest połączyć, dajmy na to, przedmioty zawodowe + rozszerzenie biologii, jesli ktos mysli o takim kierunku. Jak komus zależy tylko na zawodzie - to technikum, chociaż po nim i tak można studiować, i tak. Chociażby jako przykład mogę tu podać technikum budowlane, potem budownictwo etc, chociaż po liceum - mat-fizie na budownictwo również można się dostać.

Wszystko zależy od danego zawodu. Jakie proponujecie technikum dla... dajmy na to, przyszłego biologa?

Jestem w liceum. Na biol-chemie. I jestem zadowolona, bo wiążę swoją przyszłosć z tą dziedziną nauki.

2rzc7qb.jpg

Opublikowano

A według mnie zależy co chce się robić w przyszłosci. Nie zawsze znajdzie się technikum, które da podstawy do przyszłego zawodu. Owszem, są fakultety, ale ciężko jest połączyć, dajmy na to, przedmioty zawodowe + rozszerzenie biologii, jesli ktos mysli o takim kierunku. Jak komus zależy tylko na zawodzie - to technikum, chociaż po nim i tak można studiować, i tak. Chociażby jako przykład mogę tu podać technikum budowlane, potem budownictwo etc, chociaż po liceum - mat-fizie na budownictwo również można się dostać.

Wszystko zależy od danego zawodu. Jakie proponujecie technikum dla... dajmy na to, przyszłego biologa?

Jestem w liceum. Na biol-chemie. I jestem zadowolona, bo wiążę swoją przyszłosć z tą dziedziną nauki.

Ja jestem na Gegra-Wos i gówno widzę dla siebie w przyszłości. Jedynym rozwiązaniem jakie widzę, to iść na Studia Wojskowe. Wszystko jest za darmo, a po tym raczej z zarobkiem problemu nie ma . Jeden warunek: napisać w chuj zajebiście maturę.

Nigdzie indziej się nie widzę, Chyba, że germanistyka, a później praca jako tłumacz, nauczyciel.

9368_gold.png

Opublikowano

Ja jestem na Gegra-Wos i gówno widzę dla siebie w przyszłości. Jedynym rozwiązaniem jakie widzę, to iść na Studia Wojskowe. Wszystko jest za darmo, a po tym raczej z zarobkiem problemu nie ma . Jeden warunek: napisać w chuj zajebiście maturę.

Nigdzie indziej się nie widzę, Chyba, że germanistyka, a później praca jako tłumacz, nauczyciel.

Kierunek liceum powinno się wybierać pod to, co chcesz robić potem. Taka jest prawda. Najpierw trzeba się zastanowić, a potem wybierać.

2rzc7qb.jpg

Opublikowano

Ja osobiście wiele dobrego słyszałem o Liceum gdyż też mam tam brata i mówi, że jest tam dobrze, pytałem się także innych. I sam też tak uważam. Dlatego po ukończeniu 3kl. Gim idę do liceum .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Kierunek liceum powinno się wybierać pod to, co chcesz robić potem. Taka jest prawda. Najpierw trzeba się zastanowić, a potem wybierać.

Jak rozpoczynałem edukację w LO nie było nic czym chciałbym się zajmować. Wybrałem również takie rozwiązanie, bo byłem idiotą. Pokusiły mnie tylko 3 lata edukacji w przeciwieństwie do tech.

Powiem ci tak: Jeżeli chcesz być jakimś badaczem, naukowcem idź sobie do tego LO, zrób wyższe w twoim kierunku i się módl o pracę. Zapewne ja zrobię to samo.

Ale ludzie z technikum i smykałką, szybciej zdobędą od nas fajny zawód + więcej zarobią jak mają głowę .

9368_gold.png

Opublikowano

Ja ide do Liceum.Wyjebane na oceny byle przejść i uczyć się do matury,potem na studia i mi lache możecie ciągnąć.Taka sytuacja o.

Oczywiście, że technikum. Sam się tam wybieram, a dlaczego? Bo po technikum masz technika i dostaniesz się do pracy na luzie.

No nie wiem czy dostaneisz na luzie prace,jak chodzę do biedronki to się prześcigają kto pierwszy do kasy doskoczy kasować.

btw. Jakiś idiota powiedział,że lepiej po technikum,bo ma się technika itd. a chuy ci po tym jak będzie zapierdalać jak rumun za 1500zł.A najlepszy argument,że lepszy jest liceum to takie,że chodzą tam przeważnie ładne laski, a w technikum to szczerbate plastiki.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

Omek jednoczmy się w bólu!

Poszedłem do LO i w chuj nerwów mnie to kosztowało... Maturę mam w tym roku, która chuja daje, bo dzisiaj wszyscy chcą być magistrami, a brakuje ludzi do roboty, kto będzie zapierdalał jak każdy chce rządzić?

Poszedłem do LO tylko ze względu na to że kilka ważnych kursów, (np. płetwonurek), więc w połowie mi się opłaciło...

Technikum lepsze, przynajmniej masz zawód, a po LO masz tylko maturę która nie ma nic wspólnego z pracą.

Opublikowano

Poszedłem do LO i w chuj nerwów mnie to kosztowało... Maturę mam w

tym roku, która chuja daje, bo dzisiaj wszyscy chcą być magistrami, a

brakuje ludzi do roboty, kto będzie zapierdalał jak każdy chce rządzić?

Poszedłem do LO tylko ze względu na to że kilka ważnych kursów, (np. płetwonurek), więc w połowie mi się opłaciło...

Technikum lepsze, przynajmniej masz zawód, a po LO masz tylko maturę która nie ma nic wspólnego z pracą.

No i po co kłamiesz -.- ?

Żeby dostać się do LO trzeba skończyć gimnazjum.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...