Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] MPC Media Team

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No akurat ja jestem lektorem i ja odszumiałem ten plik. Więc też po części zjebałem, ale nie ubolewam nad tym.
Ponownie wracając do Twojej aplikacji.

NIC nie jest rozstrzygnięte. W Media team jest aktualnie blisko 30 osób ( każdy ma swoje zadanie itp.)
I powiem Ci że jak na razie osoby które się wypowiedziały, nie mają całkowicie nic do mówienia. Ale Ty już piszesz że Cie nie przyjęliśmy.
Póki temat jest otwarty, nic nie zostało rozstrzygnięte.
Walczy się do ostatniej kropli krwi.

Tak więc osobiście polecam wyjście z mpc i wrócić jutro ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Już minął czas MMT.
Od jakiegoś czasu to dodatkowa opcja dla gimbusów by mieć plakietkę.

A szkoda bo jest kilka tam osób co ma duży zapał a z taką ilością osób można by zrobić coś zajebistego.

Ale co może zrobić lider młodszy od niektórych osób w teamie. Większość ma na niego wyjebke.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Sorry ale chyba sam słyszysz szum :D Ja tylko oglądałem filmik i akurat z negatywnych rzeczy był to np: szum. Pewnie nie było czasu czy coś ale mogłeś chociaż zrobić prowizoryczne odszumianie w Audacity. Dobra ale wiesz jak było itp. nie będę się już w to mieszał.

Co do walki do ostatniej krwi... temat mi się wydawał zamknięty, dlatego taki oburzony byłem :D Gdyż mogę pisać tylko w 1 poście....

Ciekawe co Endymionowi nie pasuje... :D Najlepiej jakby każdy napisał co nie pasuje to bym się chociaż ja poprawił na przyszłość :) Filmy są bez głosu... z powodu głosu (więcej nie trzeba mówić). To że odszumione nie znaczy miłe do słuchania, dlatego są tu Lektorzy :)

@edit

Już minął czas MMT.
Od jakiegoś czasu to dodatkowa opcja dla gimbusów by mieć plakietkę.

A szkoda bo jest kilka tam osób co ma duży zapał a z taką ilością osób można by zrobić coś zajebistego.

Ale co może zrobić lider młodszy od niektórych osób w teamie. Większość ma na niego wyjebke.

Nie musisz zaraz od Gimbusów wyzywać. Ja nie znam prawdy ale w każdym bądź razie nie ocenia się człowieka po wieku. Plakietka... fakt, jest ładna :D Ale to bardziej dodatek bo trzeba coś robić by jej nie stracić. Wspólnie można robić zajebiste rzeczy... tu masz rację... Ja jak montuję filmy z BF'a zawsze muszę myśleć tak aby zrobić to samemu. Czasami ktoś na battlelogu pomoże nagrać jakąś scenę ale większość to sam musiałem nagrywać (oczywiście fragi były prosto z rundy).

Zawsze tak sobie wyobrażam z 8 czołgów, helikoptery, Jety i wszystko co możliwe w BF3. Z tego utworzyć jakieś super akcje i jest świetnie.... brakuje tylko ludzi :(

@edit

Szkoda że na następne posty muszę do rana poczekać :D Zawsze jestem ciekawe opinii. Czasami mi się wydaje, że nie którzy specjalnie są na "NIE" by mnie przetestować :D Bo w sumie już atmosfera jest gęsta a nawet nie wiem czy dostałem się do team'u. Skoro jest w Team'ie aż 30 osób to wydaje mi się że jako zgrana drużyna powinniśmy (albo powinniście) tworzyć na prawdę dobre materiały. Bo na pewno jest więcej niż 2 gameplay'owców, lektorów, montażystów itp.

Jeszcze takie pytanie: Jak to wygląda z tym gameplay'owcem :D Co się stanie jak ja wymaganej gry nie mam? Najbardziej znam się na BF'ie :D Z resztą można to zauważyć (i czuję się jak ryba w wodzie, czy nabój snajperski w głowie) że nagrywam prawie samego BF3

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Płakać mi się chcę jak widzę takie posty. Prawdziwi "polacy" , narzekać potraficie, ale nic nie zrobicie w kierunku żeby to polepszyć.

Chcecie dobrych filmików i dobrych jakości dźwięku to kupcie im mikrofony po 1000zł...

Gadanie typu "Nagraj lepsze", ludzie nie mają mikrofonów po 1k i dają rade na YT. Trzeba chęci, a nie tylko kolorku na forum.

Co do recenzji Crysis 3 to jebłem... Jakość chujowa, a najlepsze są te momenty gdzie jest wideo i nie ma komentarza, jakby tego nie można było po prosto wyciąć.

Moim zdaniem przed pójściem w eter czegoś takiego MPC Leader powinien to obejrzeć i powiedzieć

"TO JEST CHUJOWE NAGRYWASZ OD NOWA ALBO WYPIERDALAJ Z TEAMU"

, albo

"TO JEST ZAJEBISTE, ZATWIERDZONE"

no chyba że teraz tak jest to tylko gratulacje za ośmieszanie się.

@Lenart

To się nazywa akapit.

Znaczy trzeba to i tak wyjebać bo jak włączam recenzję to chcę posłuchać opinii na temat danej gry i przy okazji oglądnąć jak ona wygląda, nie na odwrót, bo tak to sobie jebnę GP/LP i po sprawie.

Opublikowano

Co do recenzji Crysis 3 to jebłem... Jakość chujowa, a najlepsze są te momenty gdzie jest wideo i nie ma komentarza, jakby tego nie można było po prosto wyciąć.

To się nazywa akapit.

@Zieleniec

Znów piszesz że jak ja montuję to nagrywam to i tamto.

No ok... Ale przykładowo montażysta niema takiego kompa który uciągnie najnowsze gry. A człowiek od Gameplaya oddał 15 minut filmu... I potem już nie miał czasu bo coś wypadło albo co... I wtedy montaż musi sobie jakoś radzić.

Co do Twojego BFa, Tak jak pisałem, wyszedł rok temu i jedyne chyba co można by z nim jeszcze zrobić to nagrać prezentacje cheata.

A inne gry (przeważnie nowe, chyba że to jakaś strefa retro) trzeba załatwiać na własną rękę.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

To się nazywa akapit.

@Zieleniec

Znów piszesz że jak ja montuję to nagrywam to i tamto.

No ok... Ale przykładowo montażysta niema takiego kompa który uciągnie najnowsze gry. A człowiek od Gameplaya oddał 15 minut filmu... I potem już nie miał czasu bo coś wypadło albo co... I wtedy montaż musi sobie jakoś radzić.

Co do Twojego BFa, Tak jak pisałem, wyszedł rok temu i jedyne chyba co można by z nim jeszcze zrobić to nagrać prezentacje cheata.

A inne gry (przeważnie nowe, chyba że to jakaś strefa retro) trzeba załatwiać na własną rękę.

mogę jeszcze z End Game'u (ostatniego dodatku), nagrać coś :D I mogę dać kilka materiałów do możliwego filmu Battlefield kiedyś i dziś :D Mam kilka BFów :D Jak kupię jakąś grę "na topie" to nagram na "stówę"

co prawda to prawda...

Fajny post... co wnosi do tematu?

Opublikowano

mogę jeszcze z End Game'u (ostatniego dodatku), nagrać coś :D I mogę dać kilka materiałów do możliwego filmu Battlefield kiedyś i dziś :D Mam kilka BFów :D Jak kupię jakąś grę "na topie" to nagram na "stówę"

Fajny post... co wnosi do tematu?

Większość gier która jest nagrywana to na piracie po to by było szybko.

Po tym poście wnioskuję że spinasz dupe o to że niema miejsca i chcesz się dostać.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Damn, jesteśmy tylko ludźmi, którzy CHARYTATYWNIE zaoferowali pomoc przy produkcjach MMT. Charytatywnie, to znaczy, że nie dostajemy ŻADNEGO wynagrodzenia przez co, przynajmniej ja, traktuję to jako hobby. To, że jest to hobby, cos pobocznego, nie zwalnia mnie, ani nikogo innego, z dawania materiału jak najwyższej jakości mimo ogarniczonego czasu, bo życie poza komputerem jest ważniejsze(chociaż najpierw trzebaby było je mieć). Robimt tyle ile możemy, a jeśli ktoś uważa, że potrafi lepiej, to niech sam dołaczy i pokaże jak to się robi, albo niech sam rozkręci taki projekt. Droga wolna.

Cheatek, teraz zwrócę się do ciebie, nie rozumiem tego twojego gadania, że "a w starym MMT było lepiej". Nie wiem, czy wiesz, ale też byłem w MMT. Ba, nawet cię tam wkręciłem i próbujesz mi wmówić, że nie wiem jak było? Proszę cię. Półtora roku temu też byłem w mmt i wiem jak było. Wszystko się w sumie posypało od momentu, gdy hrabia(no offence, hrabia, but this is the truth) objął stanowisko lidera. Niedawno na stanowisko wrócił Zavetii i widać, że chłopak próbuje ruszyć MMT, ale obecnie ciężko będzie się odbić ze względu na content jakim zalewany jest youtube.

"Bo najmniej groźny jest ten, co najgłosniej szczeka" ~O.S.T.R.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Teraz sobie trochę powyklinam xD

Po chuju fest robicie te filmiki, jak 3/4 osób ma komputer gdzie nie utrzyma płynnie na high/ultra w 1080p bez nagrywania, a co dopiero bez. Jak widzę kogo wy przyjmujecie na GP to krew mnie zalewa. GP powinien mieć mocny sprzęt, a nie jakąś pierdziawkę. Tutaj akurat Zieleniec byłby TOP1 jeżeli chodzi o konfigurację komputera w MMT i pewnie zawsze byście dostawali nagranie w 1080p all ultra, bo 7970 to jak może nie wiecie topowa karta AMD. Przyjmując go montażyści muszą być gotowi na render w 1080p, a render do 720p kiedy to filmik jest nagrany w 1080p, jest chujowy.

Opublikowano

a ja widzę jakim kretynem jesteś.
Tak, może i 3/4 nie mają ultra kompa ale do tego jest właśnie ta 1/4 aby nagrać "Bardziej wymagające gry"
Co z tego że ma sprzęt który może nagrać w 1080p skoro przykładowo ma monitor który maxymalnie nagra Ci w 720p

Dodatkowo powiem Ci, że w MMT chyba każdy używa programu który nie zjada nam procesora, przez co gra działa zawsze tak jak powinna.

I tutaj wkrada się parodia. Moderator działu komputery pierdoli głupoty, bo chuja się zna.
Dziękuję dobranoc.

bez nagrywania, a co dopiero bez.

dobre.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jak dla mnie - MMT robi filmy poniżej przeciętne. Widzów niby trochę jest, ale wyświetleń nie zbyt dużo. Słaba jakość, słaby gameplay, głos trochę słabo podłożony, no ale całkiem ciekawa jest seria Dawniej i Dziś.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

To są tylko ludzie. Nie wszystko zawsze udaje się perfekcyjnie. Przypominam, że każdy ma też własne życie, a to, co robi dla/w MMT jest dodatkiem rozwijającym forum. Poza tym każdy jest odpowiedzialny za coś innego, a przez to, że nie zawsze pracujące osoby mają wspólnie czas wychodzi, jak wychodzi. Ja ich szanuję za pracę, bo wiem jak to wygląda od środka. ;)

Rozumiemy, że mają życie. Ale składając podania do MPC Media Team powinni się liczyć z tym, że będą musieli robić coś porządnie, a nie na odwał. Sam widziałem wiele słabych filmików.

2ufgk6u.png

Opublikowano

a ja mam taki problem, że nie wiem na co się zdecydować :D Nagrywać gameplay'e to żaden problem! Po długości filmików na kanale MPC to spokojnie dam radę nakręcić taki materiał (zawsze to troszkę dłuższy aby montażysta miał w czym wybierać). Interesuję się również stanowiskiem montażysty, które pozwoliło by mi edytować filmy które sam nagrałem (lub inny gameplayowiec). Chyba nie można iść na 2 stanowiska :D Chyba, że w formie testu dacie mi głos lektora, intro, outro a ja postaram się sam zrobić materiał (oczywiście jeśli się zgodzicie). Ja od efektów to nie jestem (nie potrafię jeszcze w pełni wykorzystywać programów) dlatego mogę być montażystą i nagrywającym gameplay'e :D Lektor już odpada ze względu na barwę głosu.

Co do jakości filmów to od połowy (Crysis 3) głos nie był zły. Szkoda, że montażysta zawiódł w nie których miejscach.

Co do "własnego życia" to czasami da się znaleźć nawet te 30 minut dziennie prawda? W te 30 minut da się trochę zdziałać :) Czasami lepiej odpuścić sobie wejście na MPCForum i popracować nad materiałem :D

Co do kompa to narazie nie planuję podkręcać procesora (szkoda mi go oraz nie potrzebuję tego w tej chwili) :D Mogę podać że mam 8GB RAM ale to chyba zbędna informacja (tak samo jak płyta główna, zasilacz itp.)

Opublikowano

Beka. Fajnie, że nas oceniacie nie wiedząc NIC o warunkach w jakich musimy pracować. Przepraszamy, że nie mamy studia nagraniowego, komputerów z NASA i synchronizacji między ludźmi jak w FBI.

Postaramy się to naprawić bo nasze niedociągnięcia naprawdę są karygodne! Wy w tym czasie możecie wrócić do biernego obserwowania, wybaczcie, że wam przerwaliśmy :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Beka. Fajnie, że nas oceniacie nie wiedząc NIC o warunkach w jakich musimy pracować. Przepraszamy, że nie mamy studia nagraniowego, komputerów z NASA i synchronizacji między ludźmi jak w FBI.

Postaramy się to naprawić bo nasze niedociągnięcia naprawdę są karygodne! Wy w tym czasie możecie wrócić do biernego obserwowania, wybaczcie, że wam przerwaliśmy :)

To może zamiast mówić że mało kto wie jak u was wygląda praca to może opowiesz o niej co?

Troszkę szkoda że jako ktoś od nagrywania jak leader powie:"Musisz nagrać Crysis 3". Ja nie mając tej gry jestem w przysłowiowej dupie... Kasy nie załatwię tak szybko a piracić nie lubię... i jestem w kropce :D Montażysta to sobie może nawet i zcrackować czy "zdobyć" jakiś program do edytowania filmów i czeka na jakiś gameplay...

@edit

Nie rozumiem ostatniego post'a w tym temacie (tj. PiecuPL)

http://www.mpcforum.pl/topic/873786-gameplay-zieleniec11/

Co mam mu pokazać? Jak wygląda BF3 na Ultra czy co? Czasami wymagania się "durne". Pokaż mi czysty gameplay... a co? nie potrafi sam wejść na YT i napisać "tytuł gry" clear gameplay HD czy co? Nie miał co powiedzieć czy jak?

Opublikowano

To może zamiast mówić że mało kto wie jak u was wygląda praca to może opowiesz o niej co?

Troszkę szkoda że jako ktoś od nagrywania jak leader powie:"Musisz nagrać Crysis 3". Ja nie mając tej gry jestem w przysłowiowej dupie... Kasy nie załatwię tak szybko a piracić nie lubię... i jestem w kropce :D Montażysta to sobie może nawet i zcrackować czy "zdobyć" jakiś program do edytowania filmów i czeka na jakiś gameplay...

Właśnie dlatego Gameplayowiec MUSI mieć dostęp do nowych produkcji. Jak go nie ma to sie nie nadaje...

A opowiadać o pracy? Nie. KAŻDY może do nas dołączyć i przekonać się na własne oczy.

Uwierzcie mi, że gdybyśmy mieli warunki jak np. Machinima to jakość filmów też by taka była :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@up

Wierzę ci, że gdyby warunki były by jak u Machinimy to filmy byłyby lepszej jakości ale umiejętności korzystania z programów itp. nie zdobywa się lepszym sprzętem... Nie mówię, że te filmy są złe ale wpadki są dosyć częste.

Wyjaśni mi ktoś o co chodzi? Więcej info @2xup

@edit

Powoli się dowiaduję, że nie nadaję się na nagrywanie gameplay'i ze względu na nie posiadanie gier.... ale nie wierzę, że macie teraz zlecenie na np: Dead Space 3... Montażystów chyba nie szukacie :( chociaż nie jestem pewien.... na pewno nie szukacie? Na próbę :D Co mi da dosyć dobry komp gdy nie mam kasy na gry, które na tym odpalę... Ilu jest gameplay'owców? Bo raczej jak dostaniemy zlecenie na Dead Space 3 to nie jestem jedyny kto może to nagrać... z drugiej strony MUSZĘ coś nagrywać dla MMT a nie zawsze trafią się gry na które mnie stać lub je mam. Na steam mam kilka których jeszcze nie ma na MPC :D

@down

Najpierw stworzyłem ten temat, później aplikację... oficjalnie to jeszcze mnie nie odrzucono...

Opublikowano

Większa beka jest z autora tematu, niż MMT która robi to dla przyjemności, a nie dla hajsu czy innych nagród.

Nie dostałeś się to "hejtujesz", dostałbyś się to pisałbyś jakie to MMT nie jest dobre : ]

Elo B)

Opublikowano

Ja dalej nie kumam czy to ma być merytoryczn dyskusja, sugestie, hejt w stronie projektu czy twoje usprawiedliwianie się wobec aplikacji.

A co do "najlepiej zwalić wszystko na leadera"... gdybyś nie zauważył, to JA nim jestem, więc jeśli coś jest chujowe/zajebiste - ja ponosze za to odpowiedzialność. Więc nie piszcie, że wszyscy sa chujowi, bo jest stara gwarda jeszcze jak byłem leaderem w 2011 i wtedy byli uważani za "zajebistych".

Nie boli mnie tutejsza krytyka. Niektóra jest z dupy wzięta, a niektóra konstruktywna, za co wielkie podziękowania. Poza tym, co ty pierdolisz o odrzuceniu aplikacji. Poczytaj podpięte tematy. Może być 100 głosów na nie i jedno tak - leadera/admina i możesz się dostać do teamu. Sam nie wiem, czy cie nie wziąć i zajebać ci odrazu 10 prac, żebyś zobaczył, że to nie jest łatwa robota.

Opublikowano

Ja dalej nie kumam czy to ma być merytoryczn dyskusja, sugestie, hejt w stronie projektu czy twoje usprawiedliwianie się wobec aplikacji.

A co do "najlepiej zwalić wszystko na leadera"... gdybyś nie zauważył, to JA nim jestem, więc jeśli coś jest chujowe/zajebiste - ja ponosze za to odpowiedzialność. Więc nie piszcie, że wszyscy sa chujowi, bo jest stara gwarda jeszcze jak byłem leaderem w 2011 i wtedy byli uważani za "zajebistych".

Nie boli mnie tutejsza krytyka. Niektóra jest z dupy wzięta, a niektóra konstruktywna, za co wielkie podziękowania. Poza tym, co ty pierdolisz o odrzuceniu aplikacji. Poczytaj podpięte tematy. Może być 100 głosów na nie i jedno tak - leadera/admina i możesz się dostać do teamu. Sam nie wiem, czy cie nie wziąć i zajebać ci odrazu 10 prac, żebyś zobaczył, że to nie jest łatwa robota.

Tak zauważyłem że jesteś liderem -,- (najlepiej zwalić wszystko na lidera - miałem ironicznie na myśli). No dobra, dostanę 10 prac... ale tak nie jest na prawdę. Z resztą nie jestem jedyny więc 10 prac dla wszystkich chyba, nie?

Z jednej strony chcę spróbować bo wyobrażam sobie pracę w MMT jako "przyjemną", jako hobby które jednoczy osoby znające się na edytowaniu filmów i z pasją do gier... jak się dostanę to wolę zamknąć oczy by nie spojrzeć prawdzie w nie :D

@edit

Filmy z przed 2 miesięcy miały bardzo fajne miniaturki. Przykładowy dobrze wykonany film:

Intro bardzo mi się podoba (zachęca do dalszego ogladania). Później jakość jest na wysokim poziomie... jak lektor gada to montażysta troszkę za bardzo ściszył grę... a tak to całkiem dobre

Opublikowano

A mnie nadal zastanawia na jakiego chuja wstawiacie recenzje np. crysisa 3, która ma tak bardzo chujową jakość i gameplay sam w sobie jest chujowy bo w ogóle gry nie pokazał(chyba że crysis 3 jest taki chujjowy to spoko).

Opublikowano

Czy ja wiem? Pokazał grę prawie taka, jaka jest... mi się osobiście singleplayer nie podoba (jak w prawie każdej grze). Multi jest wiele bardziej dynamiczne (o ile było pokazane). Można by spróbować "zrekonstruować" materiał z Crysis 3 :D aaaaleeee miejsca na montażystów zajęte :( a gameplay'a nie nagram bo Bety już nie ma, gry nie mam... to lipa

@edit

Na 100% nagram BF4 :D Mam dostęp do bety a jak będę mógł oficjalnie kupić pre-order BF4 to od razu kupuję :D Mogę nagrać gameplay z BF Play4Free :D Nie ma recenzji, jest tylko 1 film z cheat'em :D

Gry które mogę teraz nawet nagrać: Dragon Nest, Smite (lamię), Planetside 2, Special Forces: Team X, Battlefield 3 - End Game (jak wyjdzie na PC bo mam premium)

Opublikowano

Na 100% nagram BF4 :D Mam dostęp do bety a jak będę mógł oficjalnie kupić pre-order BF4 to od razu kupuję :D Mogę nagrać gameplay z BF Play4Free :D Nie ma recenzji, jest tylko 1 film z cheat'em :D

Gry które mogę teraz nawet nagrać: Dragon Nest, Smite (lamię), Planetside 2, Special Forces: Team X, Battlefield 3 - End Game (jak wyjdzie na PC bo mam premium)

A kogo to obchodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...