Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vide_Cull_Fide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prolok.png

NewEarth jest unikatowym serwerem hard jako jeden z nielicznych odeszliśmy dość sporo od już oklepanego systemu hardów typu 100% PL .Na naszym serwerze znajdziecie wiele unikatowych rozwiązań aby rozrywka była jak na najwyższym poziomie.Nowy system gildi jesteśmy z tego naprawdę dumni w końcu nie będzie masowo robionych gildi przełoży się to ze Gildia będzie coś znaczyła na naszym serwerze a nie gildie robione np dla dropków w 5 min takiego czegoś u nas nie będzie.Kolejnym atutem serwera jest rozbudowany system bosów i bogaty wybór map nie kończymy gry jedynie na av2 gdzię tak jest na wielu hardach oddajemy do waszej dyspozycji 4 nowe mapy aby gracz miał swobodne znalezienie spota. Więcej zostanie opisane w prezentacji niżej.

Start 23.03.2013r

Beta serwer 16.03.2013r

Administracja.png

Maszyna serwer jest w jednej z najbardziej zabezpieczonych serwerowni czyli ataki DDos są dla nas przeszłością

Czyli pod Względem samej maszyny jesteśmy w stanie zagwarantować up time +/- 95%

Procesor : 1x Opteron 6386 SE 16x2,8Ghz

Pamięć Ram 64GB

Łącze 100Mbps:Down Up:25Mbps

Dyski SSD 300GB

Strona Główna

NewEarth.pl

Forum

Forum.NewEarth.pl

TS

ts.newearth.pl

Max Lvl = 105

Max Status = 95

Raty= Hard

[HA]Prezes - Technik FreeBSD/Pliki Serwerowe

[HA]CaM - Quester/Pliki Serwerowe

[CM]Ftorek -ClientMaster

Kostiumy.png

Kostiumy stały się już praktycznie podstawą na serwerach ich wykonanie pasuje do klimatu gry i dodaje jej większą barwę gry.

Zdobycie kostiumu będzie dość proste na naszym serwerze większość będzie dropiło podczas czy Metiny Bossy. I każdy będzie mógł posiadać wybrany kostium bez wydawania na IS jak dla nas jest to dodatek który musi być za darmo

kostiumy.png

fryzy.png

Fryzury będą dawać bonusy +10% na ludzi i będą dostępne w naszym sklepie cena będzie odpowiednia tak aby praktycznie każdy mógł pozwolić sobie na zakup takie przedmiotu

fryzury.png

elitBoss.png

Jest to System który umożliwia podwojenie swojego łupu z bossa od 9 Ogonów w górę poza bossami z Dungów ( Riper Azrael itp)

.Mianowicie Po zabiciu bossa będzie gracz miał opcje wyzwania/pokonania Elitarnego Bossa musi posiadać pieczęć Elitarnego Bossa który zdobywamy przez Questa ( Starszego Brata ). Elit dostaje Buffa + 50% do wszystkiego ( HP DMG Itp) drop 2x to co z normalnego bossa.

systemgildi.png

Jest to nowy moduł naszego serwer. Opiera się on na oddawaniu przez całe królestwo Pyłów Piekła. Jeśli królestwo które jako pierwsze uzbiera np 5k szt Pyłków Piekła to zostaną otwarte Piekielne Bramy gdzie wybrane którestwo będzie miało możliwość przez 30 min ubijać bossy które będą się respiły na wybranej specjalnie mapie na którą będzie można się przenieść automatycznie i jedynie królestwo które jako pierwsze oddało po czym licznik się zeruje i od nowa oddajemy Pyłki Piekła.

energy.png

System Energi polega na zdobycie kryształu Energi z Odłamków można je zrobić z przedmiotów co ich level jest większy niz 53.Po uzyskaniu Kryształu Energi dostajemy jeden z losowych bonusów bonus jest aktywny przez 2h

Pety.png

Pety.png

Standardowo jak na wszystkich serwerach pety można drapnąć z bossów metków albo wygrać na OX

dt.png
Bez%20tytu%B3u.jpg

W Wieży Demonów nic się nie zmieniło najsilniejszym bossem jest Riper z którego można zdobyć szkatułkę najcenniejszy item jak posiada to broń na 75 lvl i jest to jedyny sposób na pozyskanie tej broni

Wymagany lvl 40

ww.png

beransetoau.png

Wieża Wygnańców potocznie nazywana WW jest to kolejny dung w który różni się jedynie od DT potworami na ostatni piętrze będzie można pokonać jego strażnika jakim jest Smok.

Wymagany lvl 75

3 Osobowe PT

dc.png

cat41h.jpg

Jest to dość ciekawy dungeon musimy przejść kilka poziomów na mamy końcu znajduje się Azrael jest to bardzo silny boss i nigdy nie jest sam w swojej komnacie z powodu wielkiego skarbu jaki posiada

IceRun.png

Bez%20tytu%B3u2.jpg

IceRun jest przewidziany na lvl 90 składa się z kilku poziomów na mamy końcu znajdziemy lodowego bossa który posiada cenne przedmioty którym przejdzie obojętnie się żaden wojownik
skille.png

Skille Standardowo 55 Ku do G z metinów można dropnąc więcej niz 1 KU

wierz.png

power_mounts.jpg

Tutaj też się nic nie zmieniło takie same jak na 90% serwerów czyli Dziś Lew Tygrys itp

Pieczęcie będzie można dropnąć z Skrzynek które lecą z moobów

NoweMapy.png

Mapy są od 95 do 105 lvl

2.png
1.png
3.png4.png

Mapy te są z Metin2Beta więc większości nie będą obce

mooby.png

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

]9.jpg

npc.png

shop.png

systemulepszen.png

system.png

drop.png

Ulepszacze ( Mooby Bossy Metiny Małż)

Bonusy (Szkaty Bossy Metiny Szkaty Eventy)

Zmiany Bonusów (Szkaty Metiny Bossy Eventy)

Inne Dodatki ( Mooby Bossy Metiny)

Ulepszacze będą dostępne po przez drop system jest dość dobrze zrobiony i pozyskanie przedmiotów nie będzie trudne dla wielu osób

z Ulepszaczy głównie będziesz Dropił Małże z których będą leciał perły

Bonusy też są ogólne dostępne w Dropie pozyskanie przedmiotów jest łatwe i jest o kilka razy lepszy niż na niższych lvl ale nie zapomnieliśmy też o low-Lvl osoby które mają mały lvl będą mogli skorzystać w wielu form zarobku od podstawowych ulepszaczy pod Małże

Rosy.png

Zostały wczoraj nocą wprowadzone nowe rosy do dropu które pozwolą wam na bardziej udoskonalić swoją postać na pewną ilość czasu max 10 min jest to można powiedzieć taki dodatek który nie jest ważny a jedynie doda urozmaicenie do gry

Rosa Expa
Czas od 1 do 10min Wartośc od 10 do 50%

Rosa Siły
od 1 do 10min Wartośc od 3 do 10pkt

Rosa Inteligencji
od 1 do 10min wartośc od 3 do 10pkt

Rosa Zwinnościod
Rosa Życia

Rosa Złota
od 10 do 100% na drop Yanga 1m do 10m

Rosa Wiary
od 3 do 10% na ludzi do 1m do 10m

Rosa Nieumarłych
od 5 do 20% na Nieumarłe czas 1-10min

Rosa Diabła
od 5 do 20% na Diabły czas od 1m do 10m

Rosa Mistyków
do 5 do 20% silny przeciwko mistyką

Rosa Śmiałości
od 1 do 800pkt HP i od 1 do 10 min
2. Pozostałe Nowości mniej znaczne
Poty.png
auto.png

Inne.png

A wiec tak jak mówiłem miałem dodać parę nowości na serwerze jakie są a wiec proszę miałem dodać to wieczorem ale ze wczoraj był dzień kobiet nie dałem rady przepraszam a i jeszcze grafik nie był wczoraj nasz w stanie wiec dodaje na żywca :DDD

System Zgłoszeń

Zrobiliśmy go w celu wyłapania każdego kto będzie próbował grac na hakach nie ma litości dla takich osób a wiec do sedna

1. Wstępnie udajemy się do kowala ( Później będzie to Tantos ) tam mamy Opcje zgłoszenie po kliknięciu w nią pojawi się nam takie okno

zgloszenie1.png

1.1

Pojawia nam się takie okno klikamy w zgłaszam i mamy takie okno

zgloszenie2.png

1.2

Wybieramy Kategorie

Haki = Jeśli widziałeś kogoś kto uzywał jakiś haków

KamerMod = jeśli ktoś założył gildie nie mając potrzebnego poziomu

Skargi = Jeśli widziałeś kogoś kto nie stosuje się do regulaminu gry albo jeśli masz uwagę jakaś do nas do teamu

Obrazy = Jeśli ci ktoś obraził albo groził w życiu realnym będą nakładane za to kary w formie blokady chatu

Gra = Jeśli znalazłeś jakiś błąd w grze to wybierasz ta kategorie

Później pojawia nam się nowe okno

zgloszenie3.png

Wpisujemy nick danego gracza który według was nie stosuje się do regulaminu

następnie będą nowe 2 okna wpisujemy treść oco nam chodzi dokładnie co dana osoba złe robi

Jeśli wszystko dobrze zrobimy pojawi nam się takie coś

zgloszenie4.png

Teraz radze zapisać ten numer zgłoszenia bo będzie tam on potrzebny do sprawdzenia stanu zgłoszenia

2. Sprawdzanie Zgłoszeń

Na samy początku mieliśmy do wyboru zgłoszenia albo sprawdzenie stanu zgłoszenia

klikamy "Sprawdź stan Zgłoszenia" i pojawi nam się takie okno

zgloszenie5.png

Wpisujemy Otrzymany numer zgłoszenia który dostaliśmy jak pomyślnie zostało wysłane zgłoszenie

następnie system sprawdza czy wszystko się zgadza jeśli wszystko jest ok to będzie takie okno

zgloszenie6.png

I to koniec Czekamy aż ktoś z teamu rozpatrzy nasze zgłoszenie Pozytywnie albo Negatywnie

Mała zmiana w chacie gildyjnym

Jako lider piszemy na kolor niebieski oto efekt

gildia.png

Rajdy gildyjne będę pokazane na naszym kanale youtube

będziemy się bawić w kręcenie filmików na yt

ale mamy 2 osoby które będą robić dla nas filmiki maja troszkę sobków wiec myślę ze będzie dobrze :D

System Elitarnych

Polega on na walce z elit Bosami

dobrze teraz wytłumaczę dokładnie oco chodzi

żeby np Ognisty Król chciał nam oddać swoja dusze musimy mieć założony Podkreślam założony Pierścień Elitarnych nie wystarczy mieć go tylko w eq

po założeniu pierścienia i zabiciu ognistego króla dopniemy taki item jest na to 50% szanselit4.png

To jest dusza Bossa w tym przypadku Ognistego Króla ale jak nie udam nam się to będzie takie coś

elit3.png

Dobrze a wiec mamy już Dusze bossa udajemy się do Pierwszego miasta do Tanatosa i przeciągamy na niego nasza dusze

elit5.png

Po tym wyświetla nam się okienko czatu takie

elit6.png

Mamy opcje ze chcemy z nim walczyć tylko uwaga ten boss będzie dozo mocniejszy do swojego poprzednika

po kliknięciu w opcje Tak chce udamy się na osobna mapę

ta mapa wygląda tak i na niej pojawia się elitarny boss

elit7.png

Oto ona po pokonaniu elitarnego bossa pojawia się komunikat

elit8.png

I to tyle może dodamy jeszcze parę udoskonaleń do tego ale wszystko w swoim czasie

Kody Promocyjne

co jakiś Czas będą rozdawane Kody promocyjne w Formie np 1942561 za wykorzystanie tego kodu dostaniesz nagrody

ale jakie to już zależy . Kody promocyjne otwierasz jak questa po lewej stronie masz go

wygląda on tak scrolik.png

Po otworzeniu jego będziesz miał takie okno

Kody.png

Masz tutaj parę opcji

Opcja jak zdobyć Kod po klknieciu w nią dowiesz się jak zdobyć dane kody

opcja Wykorzystane Kody

Wyglada tak

kody1.png

Tutaj dowiesz się jaki numer kodu jest już wykorzystany będziemy podawać kody np tak

Kod Numer 1 : 12393512

Jak klikniesz wcześniej mam kod to okna wyglądaj tak

kody2.png

wpisujesz kod Sam numer Kodu po czym otwiera ci się nowe okno

takie

kody3.png

po wpisaniu danego Kodu wybierasz który to był numer kody

po czym system sprawdza czy jest poprawny jak jest poprawny to zobaczysz napis

ze kod jest poprawny!

Hmm to tyle więcej dowiesz się w grze :D

Medal Konny

Na naszym serwerze zrobiliśmy rozwiązanie na każdym hardzie dropisz medal i robisz normalne misje konne a po co ? zęby ludzie

kupowali w is odrazu military i bojowce a tutaj nie oto chodzi drop medali został poprawiony bo jest mały% szans ale bez przesady

ze w godzinę wydropicie 40 medali czy tam ile po kliknięciu w medal będzie takie okno

medal.png

Jak poprawnie przeczytasz medal konny to będziesz mógł czytać go ponownie za 6h

przy typowym " Zawiodłeś" będziesz mógł go ożyć ponownie za 3h

Te godziny mogą uledz zmianie jeszcze

Jeśli będzie pomyślnie to będzie ci pisać ze gratulacje udało ci się

no dobra ale kiedy będę wiedział ze mogę znowu już czytać co he ?

A na to mamy rozwiązanie :P

Proszę oto ono :D

medal2.png

to tyle co do medali

Zakladnie Gildi

Hmm co tutaj dużo pisać ? zauważyliśmy ze na każdym servie gildie są zakładane aby były po 3-5 członków jaki w tym sens gildia to jest tak zwana rodzina która ma ci pomagać tak ? ( Przynajmniej tak jest w anime :D) wiec u nas zęby założyć gidlie pierw musisz wykonać misje

zaklda.png

Ten kto podejmie się tego zadania nie będzie w stanie zrobić tego w 1 dzień (Samemu) z pomocą członków przyszłej gidli będzie mu łatwiej

a wiec myślimy ze to dobre rozwiązanie

masz jakieś pytanie ? dokładny quest jest w grze i w grze się dowiesz co musisz zrobić :D

Hmm narazie tyle :D nie lupie pisać zapowiedzi no ale jak każdy w team ma lenia to ktoś musi tak :D

ktoś pisał ze nie warto grac na tym servie ze tour 100x fajniejszy i bardziej zabezpieczony a co się stało? 1 dnia już mieli ataki :D z którymi

nie mogli sobie poradzić nie chodzi mi tutaj o zniechęcanie :D ale tak to jest jak ktoś pomyśli w ten sposób hmm zrobię zajebisty serwer od strony

graficznej i questow i będzie grało milard osób no ok ale zostaje kwestia zbezpieczeń :D co do tego mogę wasz zapewnić ze nasz prezesik :D

zabezpieczy serwer ze nie będziecie odczuwać żadnych ddosow i tym podobnych spraw to tyle po więcej zapraszam na forum do rejestrowania

się jak i na ts często tam siedzę wiec zapraszam

Jeśli pojawiły się jakieś błędy to przepraszam ale pisałem to na szybko bo nie jestem sam w domu tylko z dziewczyna :D

ehhhh te kobiety :DDD

proszę o lajki :D

@up

Strona jest ciągle w budowie robi ja nam znana osoba dowiecie się później jaka :D

Macie jakies propozycje?

Piszcie w Temacie Czekamy

Team NewEarth.pl

W tym poście przedstawie zawartość szkatułek z Metinów Bossów i przy expie

Nr1 Bossy

7s4xfg.jpg

Nr 2 Metiny

f6t0u5.jpg

Nr 3 Mooby

7hpg65.jpg

SS Weryfikacyjny

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

• Odpowiedzi 416
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bez reklamy na YT u jakiegoś znanego kolesia z hardem nawet szansy nie macie się wybić w górę. tyle ode mnie,

Opublikowano

Bez reklamy na YT u jakiegoś znanego kolesia z hardem nawet szansy nie macie się wybić w górę. tyle ode mnie,

Dokładnie :)

Czekam na ss npc

sygna.png

Opublikowano

Wsumie to juz są tylko forum muszę dokończyć a ts jest już zrobiony

Opublikowano

Serwer podobny do jakiegoś ale nazwy nie pamiętam.

A co do hardów to już rzygać się chce tyle ich już jest.

Więc lepiej się zastanowcie czy nie zmienić typ na medium/hard

Opublikowano

Wy się nie dziwicie ze na waszych serwerach gra po 150 osób ?

Ta prezka przyciągnie chociażby te 200 osób ? NIE.

Jak robisz kolejny serwer to postaraj się jak najlepiej to robić, prezki itp.

Opublikowano

Prezentacja nie zachęci do gry i założę się, że na starcie nie będzie tłumów. Przy takich serwerach potrzeba reklamy i rozgłosu, którego tutaj nie ma.

BTW. Proszę o dodanie dwóch screenów weryfikacyjnych. ;-)

Opublikowano

Wy się nie dziwicie ze na waszych serwerach gra po 150 osób ?

Ta prezka przyciągnie chociażby te 200 osób ? NIE.

Jak robisz kolejny serwer to postaraj się jak najlepiej to robić, prezki itp.

Hmmm Prezentacja jest tymczasowa i pisana w 30min :)

Opublikowano

Daję ostatnią 1h na dodanie SS'ów weryfikacyjnych.

Dodane

Opublikowano

Z tego co wiem i widzę, to prezentacja ma być rozbudowana i aktualizowana.

Serwer sam w sobie zayebisty, zagram na 100%.

Administracja ogarnięta, polecam.

xxxx

Opublikowano

Jestem jedym z założycieli Azmala ale z wystąpienia rożnych sytuacji stawiam serwer oddzielnie

Opublikowano

Najprawdopodobniej zagram, tylko wiadomo na hardzie musi być tak z 600-700 + osób online ... Przydałby się jakiś człowiek do rozreklamowania serwera na YT :)

Mów mi KeiseN :)

Opublikowano

1.Jak z dropem broni na 75? Tylko riper?

2.Bronie i zbroje będą takie same jak na metin2beta?

Mów mi KeiseN :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...