Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odległościna mapach - snajper

kaju0019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up.

A ty masz niezłe staty:D

Ja takich nie mam, bo najczęściej gram z kolegami i gram zespołowo, a nie na własną rękę, tak to już dawno bym miał k/d powyżej 5 ^^

Co nie znaczy, że nie potrafię grać sniperem, wiem trochę się przechwalałem tam, ale napisałem, że podobnie jak reszta sniperów na MPC, więc czuj się pochwalony^^

@Edit.

Teraz się patrzę, że grasz na średnich dystansach, a tak najłatwiej się zabija^^.

Ja najczęściej mam takiego farta, że jestem w looser teamie i żeby kogoś zabić, muszę naparzać przez całą mapkę.

ja nic nie pisze xD że jesteś cienki czy coś każdy może trafić na lipny team ja gram tylko na karkand , masthur i shargi bo lubię te mapki jakoś mam do nich sentyment . Ja nie gram zespołowo lub z kolegami bo nie lubię oczywiście jak znajomy z listy przyjaciół wbije to pogramy razem ale tak by z kimś gadać to nie lubię jak gramy na przejmowanie to ja się ustawiam w 1 miejscu i widzę że ktoś biegnie do punktu to go dedam od razu a drużyna może przejmować w tym czasie inne punkty .

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tut, czy ja wiem.

Można by zrobić, ale za tydzień i tak zniknie w spamie tutaj panującym i żadny panie mi tutaj :D

Był kiedyś temat dotyczący porad dla nowych graczy, ale szybko zniknął i się wyczerpał i nikt nie był łaskaw go nawet podpiąć bo po co.

Jak ktoś ma jakieś pytania to zawsze pomogę, ale takie TuTy są i tak wielkie G warte, bo jak ktoś czegoś szuka/potrzebuje to woli założyć nowy temat, niż czytać i odkopywać starsze.

Wgl bfp4f to taka moja pierwsza strzelanka w jaką gram, wcześniej ten typ gierek mi nie podpadał do gustu i jak zacząłem grać to grałem tym szajskim sv98 a potem wypożyczałem m95 za creditsy, stąd moje cienkie staty.

Poza tym granie dla statystyk to 0 przyjemności.

Owszem mogę wbić na serwa i zrobić sobie k/d 60/0, ale zaraz po tym jestem zwyzywany i kickany, a to nie ma najmniejszego sensu.

Ostatnio miałem podobną sytuację na polskim serwie, żenada...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ile wbijałeś ten lvl? I tutek sie jakoś uprosi o przypięcie ;]

Aha i jakie mapki przyjemne dla snajpa?

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

Lvl spokojną ale to spokojną grą 2-3 miesiące z przerwami.

Jak się uprzesz to w 1 dzień nabijesz bugiem na expa.

A najlepsze to Oman, karkand, karkand rush, Dalian(mi nie podpadł, ale do snipienia w sam raz).

Na pewno nie wbijaj na barase czy jakoś tak, tam nie masz szans.

Myanmar jest fajną mapką, ale nie licz na duże staty.

Dragon valley to mapka powietrzno-pojazdowa.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/831577-tut-szybki-exp/

Tu są sposoby na szybki exp za pomocą statspaddingu (karalne banem). Istnieje też bug polegający na tym, że strzelasz w heli transportowy, potem pilot ląduje na lotniskowcu śmigłem w dół i nabijasz expa, bo heli się niszczy, a punkty przyznawane są Tobie za początkowe uszkodzenie helikoptera. Wydaje mi się, że to "legalne", ale mogę się mylić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Up.

O ten bug mi chodziło.

Musi to być "legalne", bo ty tylko wykorzystujesz ich niedopatrzenie celowe, lub nie, a nie wprowadzasz żadnych modyfikacji do folderu z grą etc.

@Down.

Np ;)

Opublikowano

Czyli czytając wasze wiadomości mam rozumieć że nabijanie expa np na DV strzelając w Heli transportowy jest legalne(nie można dostać bana) czy się mylę?:D

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Na DV prędzej się zesrasz, niż utrzymasz heli przy życiu.

Takie rzeczy tylko na Omanie.

Powiedz mi za co masz dostać bana?

Za to, że oni są takimi debilami, że zostawili bugi, o których każdy wie?

To ich wina i ja nie biorę za nich odpowiedzialności, najwyżej mogą ci naskakać

Opublikowano

mashaatur musisz mieć mega refleks i szybkostrzelną pukawkę typu l96 czy m24.

Jak się zaczyna grę, to nie polecam tej mapki bo można się tylko nieźle wnerwić.

Opublikowano

Jak się jest w Ruskich to ja z SV miałem po 7/8 k pkt.
Jak?
Bierzesz tego Vodnika czy uj wie jak tak jest(Gaz to jest chyba xD) I nie jedziesz tym zjadem po lewej tylko tam gdzie ine ma bandy po Lewej jedziesz do budynku (końca) F2 i bijesz z teog działka ;]
Działa :D

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Łatwo można Expa zebrać a jak ci Rozwalą pojazd wysiadasz i zaczynasz kampić za tym śmietnikiem i bania raz drugi trzeci i tyle :D
Jak się umie grać to i się po napierdalać nieźle można xD

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Jak to jak? Wyjmujesz taką lornetkę, wybierasz cel (przy okazji dostajesz info jak daleko jest) i spada tam kilka pocisków o ogromnej sile rażenia (5 jeśli się nie mylę). Wprawnie użyty zabije kilku naraz, choć według mnie to strata punktów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

to strata punktów.... z BOSTEM i jak by się adowao to by byo oky xD choć wtedy to da innych profesji byo by ..... ^^

nie używaj bo to gówno xD z bostem zabierzesz 100+ czogowi .... yay ^^ a za te punkty dasz w bieg i trucht i zabijesz już 2 typów więcej <3

YAY

Opublikowano

@Up.

Co ty pieprzysz?

Jak ci pocisk spadnie centralnie na czołga to zabiera mu 300+hp bez boosta.

Boost daje to, że ostrzał jest bardziej celniejszy i tam ci dodaje rakiet.

Wszyscy piszecie, żeby tego nie brać, bo potem płaczecie na mapkach typu mashaatur, gdzie campicie po 20 w 1 miejscu, że was ostrzał rozwala.

Jedyne co jest w nim zdupione, to to, że jak weźmiesz ten ostrzał i go nie użyjesz i wrócisz do sniperki, to jest on już wykorzystany i trzeba czekać aż się naładuje.

ja mam 29lvl i jak od czasu do czasu użyję ostrzału, to nie narzekam.

I tak nie mam do czego pkt wydawać, bo mam ich wystarczająco.

Opublikowano

@Up

na twoim poziomie to tak.... z taką iością umek się MOŻE opya w to dać....

i jakie 300 ? 1 pocisk trafi w czog to mu zabiera em 80 HP? a żeby 2/3 spady na niego to....? bost na mortaa dodaje o ie wiem 3 rakiety czy tam 4 więcej ......

jak moraem zabierasz czogom po 300 to powodzenia ....

1 pocisk zabiera 80 2 może trafi=180 a inne koo niego

na 20 się nie opya.... epiej dać do caymorów abo wszystko w 2 drzewko zaeży jak ktoś ubi grać -.-

@DOWN

no ja o apc o.0 no nawet tera testowaem i pocisk zabiera 80 o.0 wtf o.0

YAY

Opublikowano

Surasmen :D jak ci się nudzi to wklej tu zdjęcie poszczególnych lunet i napisz która kreska jest od jakich odległości :D hehe

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

@UP

To wszystko zależy od dodatków... cholernie dużo byłoby roboty z dopasowywaniem różnych dodatków, a na "czystej" broni prawie nikt nie gra.

Poza tym z doświadczenia wiem, że lepiej jest nauczyć się celować i robić to instynktownie, niż przypominać sobie która kreska jest na ile metrów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dokładnie, poza tym co?

Napisałbym wam co i jak a ty będziesz z kartką stał i zgadywał na jakiej odległości jest przeciwnik i jak masz celować?:D

Daj spokój.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...