Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odległościna mapach - snajper

kaju0019

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zależy do czego, ale uniwersalnie to thunderbolt, Viperki, precyzyjna i jak chcesz strzelać ma 400m itd to luneta pustynna/snajp. rangeace a jak na inne dystanse, to wg uznania.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zależy do czego, ale uniwersalnie to thunderbolt, Viperki, precyzyjna i jak chcesz strzelać ma 400m itd to luneta pustynna/snajp. rangeace a jak na inne dystanse, to wg uznania.

Holograficzny celownik polecasz?

GRATULUJĘ CZYTAJĄC TO ZMARNOWAŁEŚ 10s ŻYCIA

Opublikowano

Nie ogarniesz SKS z holo.

To nie jest automatyk, tylko półautomatyk.

Do niego pasują wszystkie lunety, bo to jest najbardziej uniwersalna broń w tej grze.

Także co masz, to do niego włóż.

Opublikowano

Nie ogarniesz SKS z holo.

To nie jest automatyk, tylko półautomatyk.

Do niego pasują wszystkie lunety, bo to jest najbardziej uniwersalna broń w tej grze.

Także co masz, to do niego włóż.

Jeszcze jedno pytanie sks daje rade na takich mapach jak sharqi i basra?

GRATULUJĘ CZYTAJĄC TO ZMARNOWAŁEŚ 10s ŻYCIA

Opublikowano

@UP

To wszystko zależy od dodatków... cholernie dużo byłoby roboty z dopasowywaniem różnych dodatków, a na "czystej" broni prawie nikt nie gra.

Poza tym z doświadczenia wiem, że lepiej jest nauczyć się celować i robić to instynktownie, niż przypominać sobie która kreska jest na ile metrów.

To podaj najlepsze dodatki na heady :D A co dają poszczególne bonusy? Range powoduje że.... że co? :D Dzięki range kula mniej opada czy jak? Najlepiej opiszcie wszystkie bonusy :P

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Zasięg zwiększa przedziała zadawanego DMG np jak masz, że zadaje tam 60DMG od 0 do 30m to z taką lufą masz że np od 0 do 50m.

Precyzja-mniejszy bulletdrop i większy zasięg (metry)

DMG-DMG

Szybkość kuli to wiadomo.

Opublikowano

ok :D wg mnie precyzja najważniejsza...

a z tym zasięgiem to jest jak? jeśli np: moja snajperka ma zasięg 500m to poza 500m nie zada dmg czy jak?

Opublikowano

Jemu chyba chodziło o to, co oznacza, że przykładowo L96 z dodatkami Jtiger ma zasięg 350 metrów. Tak jak napisał, oznacza to że na takim dystansie można zadawać obrażenia. Dalej kula chyba znika, ale nie jestem pewien, może jest smuga, tylko że nie da się nikogo zranić. Wydaje mi się, ze to pierwsze... Surasmen, oświeć mnie :D To ty grasz na dystans :P

Tak w ogóle to niezła dyskusja snajperów nam się zrobiła :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Up.

Dokładnie.

Nieraz się śmiałem jak ktoś do mnie strzelał widzę w celowniku tę smugę co do mnie leci a tu 50m przede mną znika takie suprise madafaka:D

Wgl jestem zaskoczony, że m82 ma mniejszy zasięg od m95, myślałem, że jest na odwrót, chyba że ją znerfili już.

Opublikowano

A ma mniejszy? o_O Nawet się nie zorientowałem... na logikę powinna mieć większy, gdyby chcieli zachować realizm. Choć i tak o realizmie tu nie ma mowy, snajperka o zasięgu np. 300 metrów? Na tyle to kałach w realu strzela. Ale tak dużej mapki, żeby miało to jakieś większe znaczenie, raczej się nie doczekamy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

LoL, pobijecie to? Wczoraj na omanie robilem ostrzal mozdziezowy na czolg a wlasnie nad czolgiem lecial wrogi samolot i przez ten ostrzal go rozwalilem xD

Opublikowano

@UP

Ja raz czołgiem celowałem w heli i nie wiadomo skąd przyleciał Jet :) Dostał z działa z jakichś 20 metrów i pięknie się rozsypał, choć w ogóle w niego nie celowałem :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja przez Buga, strzelająć z HMVV na Karkandzie zabiłem kolesia z odległośći ponad 500 metrów xD
A sstrzelam w kolesia przed maską ;d

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Moment to w końcu co lepsze do duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużych dystansów lepsze SKS czy L96 z JTigera (W końcu jej zasięg z dodatkiami to jaki? 350 czy 300)

Btw. Pisząc temat myslałem że będzie pare odpowiedzi... :D

I z czym lepsza pustynna lunetka od RangAce ?

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

SKS ma zasięg jak na razie potwierdzony przeze mnie 406m.

L96 tyle nie ubijesz.

Pustynna jest lepsza, bo masz tam kropki zamiast kresek i łatwiej hedy walić.

Opublikowano

a ja też się czymś pochwalę :D zabiłem... uwaga uwaga... pam pam pam pam... zabiłem ze snajperki!!! :D nie no to takie dżołkowe

Opublikowano

SKS ma zasięg jak na razie potwierdzony przeze mnie 406m.

Ale SKS z jakimi dodatkami? Bo w okazjach jest jakiś tam SKSik i to z dodatkami (nie chce mi sie teraz BF-a włączać żeby sprawdzać jakimi :D );]

while($success!=true) {

try();

}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...