Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ucieknąc z domu czy co?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak namówić rodziców do wymiany komputera? Do nich żadne argumenty nie trafiają,mimo,że komputer ma 7 lat i tnie się jak przeglądam internet,że to ch*j.

pierwszy komp ma takie parametry :

1.1ghz

256 ram

a netbok :

1.6ghz

1gb ram

netbok może tak nie tnie,ale chciałbym wreszcie dobrego kompa na którym mógłbym sobie w coś pograć,pogadać przez skype itd.

Jak proszę ich o kompa to mówią,że po co,skoro działa i narazie niby jest mi nie potrzebny.W wrzesniu ide do 1 liceum i chciałbym nowego kompa,bo tam będzie więcej nauki itp.

Wiem,że pieniądze na 101% mają,nawet na raty nie chcą wziąć i potem stopniowo spłacać.

Nie chce kompa za 5k,tylko takiego np: za 2k,albo nawet 1,8k...

Jakich użyć argumentów aby ich namówić? proszę o naprawde dobre argumenty a nie '' IDZ Z NIMI POGADAJ''

Rodzice twierdzą,że grałbym tylko na tym komputerze,ale to nie prawda.Mówią,że dostane nowy komputer jak pójde na studia,za 4lata xD

Proszę o porady ;)

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przypadkowo spal od wewnatrz tego grata. To moze ci nowy kupia ;)

Ja sam jak chcialem nowy komputer to pare tygodni argumenty za wymyslalem wiec troche musisz sie pomeczyc. Np. Cos typu : na tym starym gracie nie bede mogl grac w interaktywne gierki uczace chuj wie czego :P

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Doprowadź go do samo zepsucia :D poczytaj na necie jak to zrobić. Proste nie ma kompa to jakiś musi być xD

Opublikowano

Porady ode mnie nie dostaniesz... A nie, właściwie to dostaniesz...

Do roboty. Zaraz idziesz do liceum, a nie potrafisz zarobić i piszesz AŻ TAK BEZSENSOWNY temat?

Do czego to dochodzi...

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Mój brat przemówił!!! Masz tak jak ja. Ja zrobiłem tak:oszczędziłem na Note'a 2 i na nim robię all.Jeśli ty tak nie możesz, to okradnij Media Expert.Lipną mają ochronę ;)

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Podkręć komputer, wtedy są 2 wiadomości, jedna dobra i druga też

- wydajność komputera może się poprawić

- a także może się spalić, więc dostaniesz nowszy komp

A tak serio, to radzę sobie uzbierać, najpierw kupić ram, potem proces i kartę graf. wszystko częściowo wymieniać, na allegro części nie są drogie.

Opublikowano

a u mnie postanoiwła kupic mi mama gdy powiedziałem jej ze w komputerowym nie robia juz czesci dla mojego komputera jest za stary ^^... a komp mi potrzebny do nauki wiec kupiła

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Jak namówić rodziców do wymiany komputera? Do nich żadne argumenty nie trafiają,mimo,że komputer ma 7 lat i tnie się jak przeglądam internet,że to ch*j.

pierwszy komp ma takie parametry :

1.1ghz

256 ram

a netbok :

1.6ghz

1gb ram

netbok może tak nie tnie,ale chciałbym wreszcie dobrego kompa na którym mógłbym sobie w coś pograć,pogadać przez skype itd.

Jak proszę ich o kompa to mówią,że po co,skoro działa i narazie niby jest mi nie potrzebny.W wrzesniu ide do 1 liceum i chciałbym nowego kompa,bo tam będzie więcej nauki itp.

Wiem,że pieniądze na 101% mają,nawet na raty nie chcą wziąć i potem stopniowo spłacać.

Nie chce kompa za 5k,tylko takiego np: za 2k,albo nawet 1,8k...

Jakich użyć argumentów aby ich namówić? proszę o naprawde dobre argumenty a nie '' IDZ Z NIMI POGADAJ''

Rodzice twierdzą,że grałbym tylko na tym komputerze,ale to nie prawda.Mówią,że dostane nowy komputer jak pójde na studia,za 4lata xD

Proszę o porady ;)

Ten wiek w twoim profilu to chyba ściema. Masz 16 lat i prosisz o argumenty żeby Ci rodzice kupili nowego kompa. Człowieku poważny jesteś? I tak założyłeś już drugi temat, a po pierwszym już było wiadomo że gówno się dowiesz... Na to sobie trzeba zasłużyć bo to nie zabawka za 15 zł. a w tym kraju wydać nawet marnego tysiaka od tak nie jest łatwo.

Masz dwie opcje:

-Idź pogadaj z rodzicami tak jak na 16-latka przystało,

-Zarób.

Tak mi się jeszcze przypomniało, jakbyś chciał zarobić to mam dobry sposób:

SPRZEDAJ NERKĘ

Opublikowano

Zostało Ci zarobienie. Ile to ulotki, odśnieżanie, noszenie zakupów, mycie klatki, koszenie trawnika itp. Wiele jest możliwości i na prawde możesz zarobić. A jak nie to musisz się pucować przy rodzicach, innego wyjścia nie widzę.

@edit : Sprzedaj swój sprzęt, ten komputer i neboka, dorób i masz dobrego składanego kompa.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Ja pier*ole ...

Dawajcie argumenty a nie sposób na zarobek kurfa ! mam 15 lat 16 w grudniu i raczej mi nie dadzą pracy w roznoszeniu ulotek.

Weteran
Opublikowano

i raczej mi nie dadzą pracy w roznoszeniu ulotek

Właśnie dadzą, akurat na twój wiek jest taka robota.

Co do argumentów, to wytłumacz o większej ilości nauki w liceum, programy, które będą Ci pomagały się rozwijać nie będą działały na aktualnym sprzęcie i chciałbyś prosić o zakup nowszego modelu, w celach edukacyjnych oczywiście.

-Co znowu od nas chcesz?

-aa czemu?

-No tak ogólnie

-ogólnie.. no to, komputer, liceum, nowy, kupić, taka sytuacja.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

UP@

Doobre ! masz like,liczę na więcej odpowiedzi.

No to was zawiodę.

U mnie w mieście nie dają pracy osoba która nie mają 16lat lub więcej ;O oczywiscie w roznoszeniu ulotek.

Opublikowano

ciekawy temat. "ucieknąć z domu czy co?" hehe, musisz zepsuć tego badziewnego kompa bo na co on jak pójdą na nim tylko wormsy, uszkodź go tak by wyglądało jak by sam się uszkodził. i kombinuj coś żeby kupili coś bo ci potrzeba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...