Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] LegionMT2

Legionista92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer wygląda ciekawie. Na prawdę ciekawie. Wiadomo hardzik wolałbym hard/medium ale serwer i tak w miarę trafia w moje oczekiwania.

Jak wygląda sprawa ze skilami ? 55 do G1 i tylko metki po 1 szt ?

Te nowe zbroje i bronie są wykurw*ste teraz załadowały mi się wszystkie obrazki.

Super wyglądają !

Wbije 1oo%

Bardzo zmodyfikowany serwer. Kiedy start ?

1352652199-U513235.png
  • Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Shaveki Start w nast. tygodniu lub pod koniec lutego . Wcześniej ruszy wersja LegionMT2 Beta .

Jeśli chodzi o wbijanie skili, nie chcemy już z tym przeginać ... Na samo ulepszanie broni idzie masa czasu , do tego biolog , expienie, dropienie dlatego odciążyliśmy już graczy z tego i skile od razu dostajemy na P bez wydziwiania . Są pewne rzeczy trudne do zrobienia i potrzeba na nie czasu dlatego chcemy zaoszczędzić Wasz czas na innych rzeczach typu ;
- nie trzeba dropić 5 bonu

- nie trzeba wbijać skili

- nie trzeba dropić pereł bo są w sklepie lecz drop ich jest usytuowany w poszczególnych mobach .

35785129218583102351.png

UPDATE KWIECIEŃ PRZYGOTOWANY
ZAPRASZAM !

Opublikowano

Legionista , Do piątku będzie forum ?? lub ts?

SZUKACIE KOGOŚ OD FILMIKU, REKLAMY?

SagariS-WP

80356030537479157083.jpg

Opublikowano

Waśnie na taki serwer czekalem, dziękuje dobranoc. Choćbyście ruszyli za miesiąć poczekam ;] Pozdrawiam powodzenia

pLykmAn.jpg.b918ff0177c9a4548be06757b656

Opublikowano

@Shaveki Start w nast. tygodniu lub pod koniec lutego . Wcześniej ruszy wersja LegionMT2 Beta .

Jeśli chodzi o wbijanie skili, nie chcemy już z tym przeginać ... Na samo ulepszanie broni idzie masa czasu , do tego biolog , expienie, dropienie dlatego odciążyliśmy już graczy z tego i skile od razu dostajemy na P bez wydziwiania . Są pewne rzeczy trudne do zrobienia i potrzeba na nie czasu dlatego chcemy zaoszczędzić Wasz czas na innych rzeczach typu ;

- nie trzeba dropić pereł bo są w sklepie lecz drop ich jest usytuowany w poszczególnych mobach .

Hmm.. Co do tych skilli to osobiście chętnie bym sobie podropił ;P Dajcie w jakąś szkatę by dropiły z niej od np. 3 do 6 ksiąg.. Ustawcie więcej metinów i np. im większy lvl metina tym więcej szkat np. metiny od 5-10 0-1szkata, 15-30 0-2szkaty, 35- 45 0-3szkaty itd. Urozmaiciło by to cholernie grę, i dzięki temu można by się powymieniać z graczami różnymi księgami, dzięki czemu można by zapoznawać więcej ludzi ^^ Drop szkat nie był by zbyt trudny, ale też nie za prosty by nie robić tych skilli od razu na P po rozwaleniu 2 metków :D Co do skilli na P to drop kamieni hmm.. Metiny na mapach od lasu do wyższych, oczywiście jeśli na mapach do 130 lvl będą metiny... Szkaty jak i kamienie mogły by dropić także z każdego bossa ;P

Będzie może szkrzynie ucznia? Fajnie by było gdyby były z lekkimi edycjami pod server :) Wiadomo że niepotrzebne są np. zmiany i dodania bonusu bo są u npc.. ;P

Nie róbcie z servera Jakiegoś Hard-Easy :D Wszystko w sklepach, jak pisałeś Legionisto dobry drop yang, a exp trudny :D Jak już hard to hard... Jeszcze te pd itd. niech już zostanie bo to ułatwia życie niewydającym na IS, ale takie rzeczy jak skille to można utrudnić :) Ciekawszy server, a ludzie nie będą myślę się buntować.. Im więcej rzeczy do robienia tym lepiej, a drop ksiąg sprawi że ludzie będą się odróżniać... Jeśli ktoś chce expić to niech expi w skillach na M, inny będzie dropił i miał skille na G :P Itd...

I jeszcze jedno.. Dało by radę usunąć lvl obok nicku? Wiem że może to nie jest dobry pomysł, ale jak tylko to wprowadzili byłem na nie... Bardzo przyjemnie się grało jak jakiś kox z 40 lvl wpadał ci na spota, a ty przychodziłeś 50 lvl ze skillami prawie na G w zbroi od 9 i broni od 15 ;P Więc może, jeśli dało by radę usunęli byście ten lvl? :D Nie wiem czy to wykonalne, czy też nie.. Więc to tylko propozycja...

PS. Rozpisałem się wiem... ;d

Zbieram like ;x

Opublikowano

Czy mi się wydaję, czy na jednym screenie weryfikującym wojownik używa 6skila?

Jeżeli tak to proszę Was, usuńcie to! 6skil to jest najgorsze co może być dla woja i ninjy... Rujnuje balans gry. Ewentualnie zróbcie ankietę ...

Mów mi KeiseN :)

Opublikowano

No no Naprawde wielkie Gratki Serwer zapowiada się świetnie. Zastanowię się może wpadne zobaczyć jak tam jest ^^

Ale jestem 1 powien najlepszy Hard jakiego do tej pory widziałem ;)

signatura.png

Opublikowano

Bardzo szanuję administracje za takie podejście! Pięknie! Tak trzymać!

Nie ma nic lepszego niż taka administracja, polecam serwer. Zapowiada się interesująco

Mogę pomóc z forum (działy, ustawienia konfiguracyjne, grupy, rangi) na silnikach vB, IPB, phpbb. Uwinę się z tym szybko :)

Więc jeśli macie już wgrane forum to piszcie PW/tutaj, mam też TS

Opublikowano

Nie zagram . Za dużo nowości . Min jacyś przezabawni NPC , broni jak na hard troszkę przy dużo i w ogóle jakoś mi nie leży

2YX6eTo.png

Opublikowano

AvGar to dlatego że popadliście w schematy innych serwerów. Czemu nie spróbować czegoś nowego (może lepszego)

pLykmAn.jpg.b918ff0177c9a4548be06757b656

Opublikowano

Nie zagram . Za dużo nowości . Min jacyś przezabawni NPC , broni jak na hard troszkę przy dużo i w ogóle jakoś mi nie leży

Te nowości są zrównoważone, zajęty hard expem będziesz miał dużo atrakcji między misjami czy zdobywaniem perełek.

Co do broni to uważam, że jest ok. Jest coś nowego a nie ciągle bojowy, truciak, sruciak, syrek ... MIŁO :)

Opublikowano

No więc tak, na chwilę obecną napiszę co zrobiliśmy :
Zabierzemy skile na P i udostępnimy to w pewien sposób, a mianowicie w skali poziomów które osiągniecie . 20 poziom, skile m5, 40 , skile m8, 60 poziom, skile g1 itd. itd. Skile będzie można odbierać u NPC w zależności od poziomu waszej postaci .
Poziom obok nicku rzeczywiście może powodować to, że udając mniejszy poziom możemy kogoś zaskoczyć, to jest fajne i często jest śmiesznie przy tym . Jestem temu jak najbardziej przychylny

6 skil jest na screenie jednak dodaliśmy nowy wygląd ikonek skili i automatycznie usunąłem ten 6 skil dla wojownika i ninjy . Stwierdziłem, że jest to bezsensu , ale widać zrobiłem dobrze to 6 skill widzę psuje kompozycję . Cieszę się, że dobrą drogę wybrałem .

A tera kilka nowości których jestem pomysłodawcom , wielkie podziękowanie również dla Technika , mojego przyjaciela , otóż :

Drop Certyfikatu Brutusa i Cezara, aby wam to pokazać i potwierdzić przedstawię do następującym screenem z gry .
Ma to na celu pomoc graczom którzy nie posiadają funduszy na IS lub chcą grać ale nie chcą wydawać na to pieniędzy .

21015338885594906996.png

A tutaj wprowadziliśmy POKÓJ CENTURIONÓW . To tzw. Dywanik .
Odosobnione miejsce dla gracza łamiącego regulamin .
Z pokoju nie można wyjść, nie można otworzyć eq , ani teleportować się .
Będzie to pokój gdzie albo dojdziemy do porozumienia z graczem i wyniesiemy go stamtąd albo ... Utkwi tam na kilka dni żeby zmądrzał ;)

15884543868777795189.jpg

62725906158198761199.jpg

50254074438917809292.jpg

72159663827660347527.jpg

Co do NPC - Są oryginalni, nie są zabawni ... Może Duch Legionisty który ma Dynię zamiast głowy , jednak pomnik pretorianina czy też opuszczony wóz w bardzo fajny sposób oddaje motyw Rzymu, to tylko moja opinia, masz prawo mieć inną .
Nie mniej jednak gorąco Cię zapraszam na serwer abyś sam się przekonał jak to wygląda od środka, zawsze możesz zmienić zdanie i czegoś spróbować ;)

dziękujemy za opinie, są bardzo pomocne .

35785129218583102351.png

ZAPRASZAM !

Opublikowano

Dopracujcie ten dywanik bo to fajna rzecz, pierwszy raz się spotykam z nią. Aczkolwiek:

a) Czy osoba zbanowana będzie mogła wejść na serwer lecz tkwi w tym "pokoju"?

B) Co z teleportowaniem przez grupę?

c) Śluby na wstępie odbugowane?

Opublikowano

AvGar, tak jak Presik napisał.. Zbytnio przyzwyczailiście się do Hardów gdzie po bojowym jest tryt/syrek i koniec.. Server Easy może mieć 2 bronie jak i 10... To nie jest zasadą.. Servery Hard czyli z nazwy są ciężkie.. Nigdzie nie ma napisane że ma być mało wszystkiego..

Legionisto, co do skilli nadal jestem za pomysłem który zaproponowałem. Wiem, nie jest oryginalny, ale sądzę że bardzo poprawił by komunikację między graczami, utrudnił by ździebko grę... Pracy przy dodaniu skrzyni do dropu chyba nie jest dużo, a zawsze coś będzie można robić na serverze ;) Skoro większość rzeczy jest u npc. Skille również to jedyne co zostaje to monotonny exp i czasem ubicie jakiegoś metka czy bossa by zdobyć ulepki :P Dzięki szkatułką z KU gra zrobi się bardziej atrakcyjniejsza :)..

Dywanik jest fajny i bardzo pomysłowy.. Pierwszy raz takie coś widzę, ale czy będzie potrzebne? Jeśli ktoś coś zrobi to będzie coś jak "więzienie"? Równie dobrze można dać mu bana ;P On tak czy siak nie będzie wchodził bo po co? By pogapić się na ściany? :D Oczywiście fajnie że to wprowadzacie.. ^^

Ciąglę mnie zaskakujecie tymi zbrojami i broniami ... ;P A tak szczerze.. Są wasze czy komuś podjeb... wzięliście sobie? :P Pytam z czystej ciekawości.

Zbieram like ;x

Opublikowano

Legionista bardzo zacny projekt szacun dla Cb. Gdybym nie byl zajety sprawami na moim serwie na pewno bym wbił na Twój serw. Polecam go.

Opublikowano

Ojoj nie dobrze.

Skile na P bardzo nie dobrze.

To jeśli już nie chcecie utrudniać, ale nie robić s serwera hard z elementami easy. To zróbcie tak, że : rady i egzo u handl w średniej cenie.

Ku z paczek z metinów od 35lvl+ po skrzyni 5KU. Dalej będzie hard, a nikt nie będzie pokrzywdzony. Do tego handel itd :)

Inaczej to ujuj wątpie wątpie. Niby będzie łatwiej, ale skile P na hardzie to nie nie, pozatym kazdy bufa zrobi i od razu skile P to nie brzmi dobrze.

1352652199-U513235.png
Opublikowano

Ojoj nie dobrze.

To jeśli już nie chcecie utrudniać, ale nie robić s serwera hard z elementami easy. To zróbcie tak, że : rady i egzo u handl w średniej cenie.

Ku z paczek z metinów od 35lvl+ po skrzyni 5KU. Dalej będzie hard, a nikt nie będzie pokrzywdzony. Do tego handel itd :)

Inaczej to ujuj wątpie wątpie. Niby będzie łatwiej, ale skile P na hardzie to nie nie, pozatym kazdy bufa zrobi i od razu skile P to nie brzmi dobrze.

Jakbyś czytał posty niżej to autor pisał, że skille jednak będą dodawane automatycznie co jakiś lvl.

Np. m5 - 40 lvl, G 50 lvl itp. Będzie je dawał NPC

@down to samo -.-

Opublikowano

Mówię Ci legionista projekt wporzo, ale ze skilami bez przegięcia.

No wiesz chodzi o zabawę. Takto każdy drop/buff ma skile P to nie dorzeczne.

Lepiej rady i egzo u handl w średniej cenie takiej żeby każdego 40+ stać było bez problemów.

I skrzynki z Ku po 5 sztuk losowych.
I będzie miodzio na prawdę :)

@UP ale ten pomysł ze skilami 20poz m5, 40 m8 i 60 g1 to też głupi pomysł.

Wyobraź sobie, że jak ktoś bd dropił te skrzynki z KU to może mieć G1 czy P nawet na 30 poziomie.

A nie czekać na g1 do 60 lvl. Właśnie o to chodzi o konkurencje ! ktoś spędza 10 godzin na metkach i ma ten skil na na np. m6(+ kasa z innych Ku) i dociąga skil do m9-10 a nie idzie do npc i dziękuje.

Eh, a tak się zapowiadał.

Nie zjebcie tego pomyśl jeszcze nad tym Legionista.

1352652199-U513235.png
Opublikowano

Kolejne wydanie serwera GorgonyMT2? Zwinęliście interes, ale tworzycie na nowo, tak? Oks, szkoda, że Sceptyk nie potrafi się przyznać do tego, że to On tylko zgrywa głupiego. Grafika tandetna, słaba jakość, jak dla mnie beznadzieja. Mogłabym polecić serwer ale po co? Zgadując znów zwiniesz interes i wystartujesz z kolejnym serwerem. Powodzenia na starcie.

Opublikowano

Momencik ....
Serwer jest hard, oczywiście ale .... Expicie sobie na lajcie do tego 80 - 90 poziomu a od tego poziomu zaczynają się poważne schodki . I exp nie będzie tak łatwy.
Np. Będziecie expić na 120 poziomie na mobkach 90 lvl , czyli exp wpada mniejszy . Stąd moja propozycja skili . nie będzie przesadnie ciężko wbić ten 80 poziom, to nie PL . Będzie trudno wyżej .

Dywanik jest to rodzaj więzienia . czemu mam kogoś banować na siłę ? Niech sobie wejdzie, popiszę ze znajomymi - jeśli ich ma .
Nie chce nikomu szkodzić , ale niech to będzie kara, to bardziej irytuje niż ban , dostaniesz bana, nie grasz, tworzysz drugie konto i grasz dalej.
A tutaj nie dostajesz bana i ciągnie Cię do wbicia na postać . Przesiadujesz na niej bezproduktywnie za karę jednak możesz sobie już planować handel, cokolwiek.
Nie chcemy dla nikogo źle, chcemy tylko nauczyć pewnej kultury gry i szacunku wzajemnego do graczy .

Dopracujcie ten dywanik bo to fajna rzecz, pierwszy raz się spotykam z nią. Aczkolwiek:

a) Czy osoba zbanowana będzie mogła wejść na serwer lecz tkwi w tym "pokoju"?

B) Co z teleportowaniem przez grupę?

c) Śluby na wstępie odbugowane?

Osoba nie będzie banowana, tylko będzie w tym pokoju, system automatycznie nam przypomni ile ma tam zostać licząc czas realny nie gry . Ban jakikolwiek to ban permanentny za poważne obrazy i oprogramowania .
Teleport przez grupę ? Kamer Mod jest zablokowany już, sam próbowałem przez neigo wejść do gry i całe szczęście nie da się wejść do gry bez klienta .

Śluby odbugowane , działają w pełni, od 40 poziomu postaci . To samo wojny gildyjne które odegrają wielką rolę w życiu każdego gracza .

Co do utożsamiania mnie z innymi osobami / mistrzami gry / administratorami .... Nie wiem o co chodzi ale nie będę wdawał się w dyskusje bo jestem zbyt spokojny i dorosły na jakieś deliberacje z introwertykami którzy usilnie chcą przewyższyć kogoś swoimi niekompatybilnymi z moimi racjami .
Także w tym temacie sporu odpuszczam zdecydowanie, z góry przepraszam za brak zainteresowania taką rozmową ale nie lubię prowadzić konwersacji prowadzącej donikąd . :)

35785129218583102351.png

ZAPRASZAM !

Opublikowano

Mówię Ci legionista projekt wporzo, ale ze skilami bez przegięcia.

No wiesz chodzi o zabawę. Takto każdy drop/buff ma skile P to nie dorzeczne.

Lepiej rady i egzo u handl w średniej cenie takiej żeby każdego 40+ stać było bez problemów.

I skrzynki z Ku po 5 sztuk losowych.

I będzie miodzio na prawdę :)

@UP ale ten pomysł ze skilami 20poz m5, 40 m8 i 60 g1 to też głupi pomysł.

Wyobraź sobie, że jak ktoś bd dropił te skrzynki z KU to może mieć G1 czy P nawet na 30 poziomie.

A nie czekać na g1 do 60 lvl. Właśnie o to chodzi o konkurencje ! ktoś spędza 10 godzin na metkach i ma ten skil na na np. m6(+ kasa z innych Ku) i dociąga skil do m9-10 a nie idzie do npc i dziękuje.

Eh, a tak się zapowiadał.

Nie zjebcie tego pomyśl jeszcze nad tym Legionista.

Ojoj nie dobrze.

A o czym pisałem wyżej? Ludzie czytać pierw, a nie pisać niepotrzebne posty...

Lavey, skąd wiesz że GorgonyMT2?.. Jakieś dowody?... Wiesz... Puste słowa, nawet jak mówiące prawdę, ale bez potwierdzenia, gówno znaczą...

I Up... Nadal jestem za pomysłem ze skrzynkami z KU... Są one praktyczne i polepszające grę :) Zresztą, niektóre osoby też tak twierdzą, więc może jednak to wprowadzicie? ;P + nie zapomnij usunąć te głupie lvl obok nicku ! :D...

Co do wbijania lvl.. Żeby on też nie był niewiadomo jak łatwy... Bo to ma być kurna hard nie medium hard :P Wiem że moje pomysły czy sugestie mogą być wkurzające, ale chce by server był dobry i żeby przyjemnie się na nim grało... Do 90 dosyć łatwo? Nie może być średnio?... Coś typu expisz 3 dni do wbicia 90 lvl? ;P Przy takim ostrym expie z pd... By ludzie nie wbili max lvl po tygodniu ;/

@Edit. Najbardziej zależy mi na tych szkatach z ku... Jak na server Hard to skille P na start jak i skile M5 przy jakimś lvl skile G1 na innym to złe pomysły sprawiające że gra stanie się nudna po pewnym czasie bo tylko exp.. A tak to wbijanie skilli, jeden będzie miał to na M5 inny na M6, wielka różnica w Pvp jak i w Pvm ...

Zbieram like ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...