Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oni mieli taką promocję, że chuj. Szkoda bo Cyga miał u nich wydać

Tracklista

001. Cyga - We śnie nie można umrzeć (feat. Pietras Pietri)
002. Cyga - Podróż 2 (feat. Diset x BaFlou x Beeres x Planet ANM x Duchu)
003. Cyga - Dancing in your veins
004. Cyga - We śnie nie mogę umrzeć (feat. Ober)
005. Cyga - Mad love
006. Cyga - Kontrast (feat. Wojtek Cichoń)
007. Cyga - Eyes slightly closed
008. Cyga - Fake heroin (feat. Gronoś x Heis)
009. Cyga - Beyond
010. Cyga - Błędne koło (feat. Eripe x Ober)
011. Cyga - Franz Maurer
012. Cyga - Tylko słowa (feat. Lidwin)
013. Cyga - Broad Peak (feat. KecaJJ x Faczyński)
014. Cyga - Dobry omen (feat. Planet ANM x Bogu Bogdan)
015. Cyga - Labirynt Snów (feat. Kościey x Ober)
016. Enson x Arski - Jeden do jednego (Cyga remix) Bonus
017. Planet ANM - Spal Moje Zdjęcia (Cyga remix) Bonus
018. Cyga - Dobry Omen (remix Gronoś x bonus track)

Będzie Heis, Planet, Andżej i RIP. Jaranko w chuj i liczę na fizyka.

Dostałem mejla od Queby ;)

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

bo jesteś lewakiem.

Kaaban go zniszczy xD

Jak kurwa żyć? http://glamrap.pl/1/15751-guova-z-nowym-projektem

Jakby na scenie mało było chujowych projektów, że też jej się zachciało robić rap, mogłaby ręką doić fiuty na wideo i jarałbym się. #KLASYG

Popek (ten od kurwa nie sondze) http://glamrap.pl/1/15781-big-narstie-na-plycie-popka-video

Ktoś jedzie na Kempa? bo ja nie :( może za rok...

http://glamrap.pl/1/15783-hip-hop-kemp-2013-reklama-video

Opublikowano

Słucham rapu, nie typuję jakoś wykonawców - słucham to co wpadnie w ucho, jednak jakby już wybrać to: O.S.T.R, HG, czasami Kali, czasami się Peja trafi, Paktofonika, Pezet, Zeus, Mioush - też czasami coś wpadnie w ucho, Małpa. Prawie wszystko.

Prócz polskiego lubię posłuchać też amerykańskiego, np: Tupac, Eminem, The Game, Ice Cube - i też to co wpadnie w ucho.

Chicano rap też jest spoko, ogarnijcie np. Mr. Criminal'a.

Opublikowano

Rap.... Wielu mówi '' słucham rapu '' , lecz nie wielu czuję i kocha ten filar tej cudownej subkultury , jaką jest Hip hop.Stawiam w ciemno, że połowa z was nawet nie wie co to jest Bronx, Dj Afrika Baambata. Szkoda,że tak mało ludzi słuchających tego pragnie dowiedzieć się czegoś więcej o tym.Godzę się z truskulem, lecz dla mnie hip hop umarł w 2006 (NaS),a najpiękniejszy jego okres to 80-90lata.

Co do polskiego rapu, ewidentnie moge stwierdzić że Gural siedzi na tronie.Możecie pierdolić o tym, że gada jakieś głupoty bez przekazu, ale chyba nawet nie wiecie co to bragga, a co dopiero nie słyszeliście prawdziwego hip hopu z łest/est sajdu. On się na tym wzorował, ja to widzę, i tylko on utrzymał ten schemat. Oczywiście szanuję i słucham wielu raperów z Polski, jak i Stanów.

Godnie Reprezentuj.

-----------------------------------------------------

Opublikowano

Rap.... Wielu mówi '' słucham rapu '' , lecz nie wielu czuję i kocha ten filar tej cudownej subkultury , jaką jest Hip hop.Stawiam w ciemno, że połowa z was nawet nie wie co to jest Bronx, Dj Afrika Baambata. Szkoda,że tak mało ludzi słuchających tego pragnie dowiedzieć się czegoś więcej o tym.Godzę się z truskulem, lecz dla mnie hip hop umarł w 2006 (NaS),a najpiękniejszy jego okres to 80-90lata.

Co do polskiego rapu, ewidentnie moge stwierdzić że Gural siedzi na tronie.Możecie pierdolić o tym, że gada jakieś głupoty bez przekazu, ale chyba nawet nie wiecie co to bragga, a co dopiero nie słyszeliście prawdziwego hip hopu z łest/est sajdu. On się na tym wzorował, ja to widzę, i tylko on utrzymał ten schemat. Oczywiście szanuję i słucham wielu raperów z Polski, jak i Stanów.

Ty tyle wiesz o HH co ja o metinie.

Sorry stary ale chyba Ci się coś pojebało z tym "HH skończył się na 2006". El Polako- jedyna dobra płyta Gurala, reszta przeruchana w pizdu i bragga się kończy.

Oczywiście truskulowe pierdolenie musi być i wjebanie tutaj "Bronxu i Dj Afrika Baambata" musiało być bo jakże by inaczej...

Kurwa aż "żal" mi czytać takie pierdoły, co z tego że znasz klasykę, masz wiedzę, jak jej nie potrafisz wykorzystać? To że się zna oldskul chuja daje. Nauczcie się wreszcie że jak ktoś słucha chujowych raperów, to będzie słuchał chujowych raperów i mu ta wiedza nie pomoże.

Oczywiście też najlepiej dojebać "najpiękniejszy hip-hop to ten z lat 80 i 90"...

PS Grandmaster Melle Mel #KLASYG

PS2 Taki trochę paradoks słuchać rapu i mówić że się skończył, to coś jak krzyczeć put your hands up nie mając kończyn...

Opublikowano

O, kurwa zajebiście ...Tylko ciekawe czy na pewno zagra, może się zawsze z tego wycofać ;/

Opublikowano

O, kurwa zajebiście ...Tylko ciekawe czy na pewno zagra, może się zawsze z tego wycofać ;/

Raczej nie, KRS ostatnio zagrał w Katowicach.

Macklemore na jesień.

Opublikowano

Ostatnio oglądałem "Something from Nothing: The Art of Rap", całkiem spoko "film", a raczej wywiad który przeprowadza Ice-T z m.in. Eminemem, Dr.Dre, Melle Mel, RUN DMC, itd.

7539833.3.jpg

http://www.filmweb.pl/film/Sztuka+rapu-2012-649975

PS polecam.

Aaa.. wiem, oglądałem.

Dobry dokument, Lecz brakuje mi tutaj kilku raperów B)

Dla fanów rapu, obowiązkowa powinna być ta pozycja xD

Opublikowano

Tetris się stacza:

1375629890-U847602.png

e:

gallery_1354_5_7401.gif

gallery_1354_5_7401.gif

BOWDWON MUSI BYĆ

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ostatnio oglądałem "Something from Nothing: The Art of Rap", całkiem spoko "film", a raczej wywiad który przeprowadza Ice-T z m.in. Eminemem, Dr.Dre, Melle Mel, RUN DMC, itd.

7539833.3.jpg

http://www.filmweb.pl/film/Sztuka+rapu-2012-649975

PS polecam.

Świetny dokument ;p

ZR_o79.gif

Opublikowano

Kurwa nareszcie. Czekałem 1h na odbanowanie bo się opierdalają.

51fed1d1654b7.png

51fed1d8bce76.png

Co to ma znaczyć?

Oczywiście każdy słyszał

I skończcie z tymi wielkimi bowdownami, bo przesadzacie.

Prawilnie przypominam o szykowaniu hajsu na fizyka Andżeja i Planeta.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Kurwa nareszcie. Czekałem 1h na odbanowanie bo się opierdalają.

51fed1d1654b7.png

51fed1d8bce76.png

Co to ma znaczyć?

Oczywiście każdy słyszał

I skończcie z tymi wielkimi bowdownami, bo przesadzacie.

Prawilnie przypominam o szykowaniu hajsu na fizyka Andżeja i Planeta.

Ty mi lepiej załatw reje na SLG, prawilnie przypominam :D.

http://glamrap.pl/1/14380-12-tysiecy-dolarow-za-zwrotke-gwiazdy-zza-oceanu

Ciekawe kto będzie tym raperę.

Opublikowano

17 lipca o 21 otworzyli chyba przez przypadek i 2 osoby się zarejestrowały. Miałeś szanse xD

Kto to L-Pro?

Jakiś przeciętniak ze Stepu ale mimo wszystko ciekaw jestem kto mu się dogra, chociaż 12k dolców to nie dużo więc nie wiadomo czego się nie spodziewam. No może Lil Wayne tak jak Buczerowi haha

Opublikowano

Nie przepadam za Polskim Rapem zazwyczaj kojarzy mi się to z JP, HWDP, i w ogóle każdy raper reprezentuje biede. :D Ale szanuje każdy rodzaj muzyki .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...