Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Te video na wszystko odpowiada co do TVN'u :)

https://www.youtube.com/watch?v=LykHoF8JSso

Btw. każdy z raperów ćpał, tylko teraz jest taka moda na udawanie grzecznych, ale co ty możesz wiedzieć jak Grubsona umieszczasz w kategorii raper :)

Wiadomo z raz trzeba wszystkiego sprobowac ale zeby zaraz to nazywac cpaniem? No chyba nie kazdy zaraz odrazu "cpal".

No ale co racja to racja - rap dobrze sprzedaje sie w gimnazjum/liceum, ciagle nawijanie o tym jak rzucila mnie dziewczyna/jaki smutny ( pod kolorowe dziewczynki ofc) no i oczywiscie ukrywanie wydawania ich hajsu na dziwki/uzywki bo gimby wierza, ze nie zalezy im na hajsie tylko na opowiadaniu poraz setny, ze go rzucila dupa i jest smutny.

NPWM, PlaczuPlacz, Mjonsz etc.

btw Dawno nie zagladalem na fanpejdza Miuosha bo nie ma po co ale ze wzgledu dissu wbilem to same propsy od 14 letnich gimbusiar.

Sie dziwie, ze 99% fanbase to dziewczyny? To mozliwe jakkolwiek?

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kciuk zgarnął platyne za swoją płyte <Facepalm> Gimby sie postarały

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

To i ja się może wypowiem na temat Polskiego rapu. Mimo iż mam zaledwie 14lat to nie uważam siebie za typowego "gimbusa" nie wiek lecz dojrzałość świadczy o człowieku.

Wracając do tematu, Polskiego rapu słucham może z rok ale potrafię już wymienić moich ulubionych raperów są nimi:

Polskiego rapu słucham może z rok ale potrafię już wymienić moich ulubionych raperów są nimi:

Polskiego rapu słucham może z rok ale potrafię już wymienić moich ulubionych raperów są nimi:

Pih - Gościu pisze świetne teksty o życiu. Ulubiony kawałek: Biegnij, nie oglądaj się

Peja - Kiedyś nagrywał świetne kawałki teraz trochę gorzej ale i tak jest jednym z lepszych według mnie raperów. Ulubiony kawałek: Na Dnie

CHADA - Mimo że wielu uważa że robi muzykę pod gimbusów to jednak w jego kawałkach jest wiele prawdy o życiu i o syfie który nas otacza. Ulubiony kawałek: Czas Rozliczeń

NPWM - Zespół czterech chłopaków którzy mieli trudne dzieciństwo i teraz udzielają się charytatywnie i pomagają dzieciom z domu dziecka spełniać swe marzenia. Ulubiony kawałek: Kołysanka

Bezczel - Śpiewa trochę o polityce w państwie trochę o sporcie. Ogólnie jego kawałki są bardzo motywujące. Ulubiony kawałek: Bezczel ft. Zeus - Siła Umysłu

Słoń - tworzy rap typu horrorcore (chyba dobrze napisałem) niektóre piosenki naprawdę ma chore ale o to w końcu chodzi w horrorcore. Ulubiona piosenka: Słoń - Szczerze

GrubSon - nie jest w 100% raperem gdyż jego piosenki zaliczane są do reggae, ale ja pozwolę sobie go umieścić na tej liście, ma kawałki które podniosą człowieka na duchu i dadzą mu chęć do dalszego życia. Ulubiona piosenka: Na szczycie

Hemp Gru - tworzą rap z przekazem, ale nie tylko mają również tracki o Marihuanie których słuchać nie lubię, jest to tani chwyt zachęcający do palenia trawy. Mimo wszystko znaleźli się tutaj bo mają pare kawałków które naprawdę mi się podobają. Warto również wspomnieć że śpiewają też o II wojnie światowej o tym jak ludzie poświęcali się abyśmy my teraz mogli istnieć na mapie.  Ulubiony kawałek: Droga

Jeżeli chodzi o rap zagraniczny to głównie Eminem.

Raperzy którzy nie przypadli mi do gustu:

Tede - według mnie tania gwiazda TVN'u i zwykły ćpun.

Firma - Chyba nikogo nie powinno zdziwić że się tu znaleźli.

Pozdrawiam.

słuchasz rapu rok, masz jakąś tam wiedzę z internetu i nie potrafisz jej nawet przełożyć na to żeby rozpoznać którzy są chujowymi grajkami robiącymi rap pod publikę

Kciuk zgarnął platyne za swoją płyte <Facepalm> Gimby sie postarały

k***a nie wierzę

e: k***a nie wierzę wprowadzili cenzurę, ja p******* forumeg upada, co za typ to wymyślił?

Opublikowano

co to za cenzurowanie k***a?

@1361622928-U485574.pngWiktorW06

Nie słuchaj rapu, to muzyka dla debili, a jeszcze jesteś młody i możesz coś zmienić.

Co ludzie mają do ćpania?

PS Andżej krul

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Każdy się wypowiada, więc ja też się wypowiem...Zacznę od tego, że żaden szanujący się człowiek nie słucha rapu, wulgarnego, ogólnie niesmacznego, chyba ze gimbusy i plebs, taka jest prawda..

Opublikowano

No, grupa odżyła ostatnio, już nie nadążam. Mati dawaj bif  B)

e: lizanie po kutachach *

boje się, że mnie zjedzo, Liseg pozdro wiem że czytasz

Każdy się wypowiada, więc ja też się wypowiem...Zacznę od tego, że żaden szanujący się człowiek nie słucha rapu, wulgarnego, ogólnie niesmacznego, chyba ze gimbusy i plebs, taka jest prawda..

i w takim mniemaniu pozostań

Opublikowano

To lepiej się nie wypowiadaj bo takim gadaniem dopiero wychodzisz na gimbusa/plebsa ...

Opublikowano

To lepiej się nie wypowiadaj bo takim gadaniem dopiero wychodzisz na gimbusa/plebsa ...

Przecież dobrze mówi.

10486120_661773127242644_525663034245203

fajnie że będzie witon

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Rap był (tak BYŁ wspaniały). 2pac magik i jakis zespól wyżyna czy jakos tak. Teraz to co. Ciężko znaleźć swoj styl. Przytłacza mnie to ze wiekszosc robi rap o dziwkach hajsu bmw itd. itp. Liroy ? Ziomeczek ktory udaje liroja i super nie wiadomo kogo.

Tede? Tani dresiarz utrzymują go tylko gimbusy

Peja? No ma trochę coś w sobie ale jakiś pro nie jest.

GrubSon? Ma trochę treści takich zmuszających do myślenia. Nic nie mam do niego.

2Pac{•} ? Prawdziwy i jak dla mnie najlepszy czarnoskóry raper.

Magik[*] ? Koleś był mistrzem jego rap był o życiu. Zupełnie jakby wiedział co ludzi gryzie itd. Jak dla mnie mistrz polskiego rapu. Utwór Jestem Bogiem na zawsze zapisał się w historii polskiego rapu.

Fokus ? Ziomek za którym nie przepadam. Ale mogę go słuchać z magikiem albo rahimem.

Rahim ! Zaczynałem od magika. W PFk siedzę już 3 lata. Kiedy znudzi mi się rahim słucham pfk albo pokahontaz. Ziomek umi robić rap i tyle. Dobry zastępca magika ale nie do końca.

Opublikowano

Magik[*] ? Koleś był mistrzem jego rap był o życiu. Zupełnie jakby wiedział co ludzi gryzie itd. Jak dla mnie mistrz polskiego rapu. Utwór Jestem Bogiem na zawsze zapisał się w historii polskiego 

Magik[*] ? Koleś był mistrzem jego rap był o życiu. Zupełnie jakby wiedział co ludzi gryzie itd. Jak dla mnie mistrz polskiego rapu. Utwór Jestem Bogiem na zawsze zapisał się w historii polskiego 

Excited-fat-kid-wrestling-fan.gif

Co to k***a za jakiś zjazd prowo-ludzi? 

7m9a.png

Opublikowano

Utwór Jestem Bogiem na zawsze zapisał się w historii polskiego rapu.

W pełni poczytalny
Za czyny swe odpowiedzialny
Jak Ty nieprzemakalny
Pędzi tu jak halny
Wyprzedza świat realny
Nawiedza wirtualny
System binarny
Materiał łatwopalny
Da przepływ momentalny
Energii cios werbalny
Kandydat potencjalny
Na występ teatralny
Doznajesz szoku w 2000 roku
Za to spalmy
Pora na elaborat eksperymentalny
W sposób niekonwencjonalny
Głoszę treści, słuchaj, proszę
Trafiam Cię w punkt centralny
Wiedz, że niepewności spłoszę
Nastroszę się
Gniew boski jest nieobliczalny
Unoszę Cię
Bo z góry widok kapitalny
I idealny obraz, jak krajobraz tropikalny
Monstrualny krach - Rah nieprzewidywalny 

Skoro zapisał się w historii to powiedz mi o czym to jest.

up

podludzi*

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Rap był (tak BYŁ wspaniały). 2pac magik i jakis zespól wyżyna czy jakos tak. Teraz to co. Ciężko znaleźć swoj styl. Przytłacza mnie to ze wiekszosc robi rap o dziwkach hajsu bmw itd. itp. Liroy ? Ziomeczek ktory udaje liroja i super nie wiadomo kogo.

Tede? Tani dresiarz utrzymują go tylko gimbusy

Peja? No ma trochę coś w sobie ale jakiś pro nie jest.

GrubSon? Ma trochę treści takich zmuszających do myślenia. Nic nie mam do niego.

2Pac{•} ? Prawdziwy i jak dla mnie najlepszy czarnoskóry raper.

Magik[*] ? Koleś był mistrzem jego rap był o życiu. Zupełnie jakby wiedział co ludzi gryzie itd. Jak dla mnie mistrz polskiego rapu. Utwór Jestem Bogiem na zawsze zapisał się w historii polskiego rapu.

Fokus ? Ziomek za którym nie przepadam. Ale mogę go słuchać z magikiem albo rahimem.

Rahim ! Zaczynałem od magika. W PFk siedzę już 3 lata. Kiedy znudzi mi się rahim słucham pfk albo pokahontaz. Ziomek umi robić rap i tyle. Dobry zastępca magika ale nie do końca.

WYŻYNA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...