Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co ty jeszcze robisz w tym temacie ?

A chcesz coś lepszego ?

A tak na poważnie, przesłuchał ktoś całą płytę Deysa ? Jak tak to jak oceniacie.

Opublikowano

Deys oscyluje w okolicach 8,5/9 na 10. Bardzo dobry materiał, przekrój tematów bardzo mi odpowiada, trochę kawałków o niczym - bez konkretnego tematu, tam zazwyczaj leci bragga, kilka kawałków opartych na konkretnym temacie, mało gości przez co poziom featów jest wysoki, produkcyjnie jest też dobrze, Deys ma ucho do beatów i dobrał bardzo dobre produkcje, część tych produkcji jest autorstwa polskich producentów, część jest kradziona, gdyż raper sam przyznał, że nie mógł sobie odpuścić pewnych produkcji.

Bity są na prawdę różne, mamy tutaj trochę cloudowych i melancholijnych brzmień - Jenga, trochę niuskulu - Kodeina, znajdzie się też trochę trapów - Naucz się nas, całość ogólnie oscyluje w okół nowoczesnych rzeczy. Poprzedni materiał (Coldwave) był na samplowanych, klasycznych beatach. Od poprzedniego materiału Deys zrobił duży progres.

Flow Dawida jest na bardzo dobrym poziomie - przyśpieszenia i zmiany tępa nie są obce raperowi, wie jak ich użyć i robi to z umiarem nie przesadzając, w przyszłości spokojnie czołówka, do Mesa jeszcze brakuje ale tak jak Quebonafide potencjał wysoki, a skillsy już na tę chwilę na prawdę obiecujące.

Tekstowo również dobrze, doskonale obrazują to teksty na rapgenius, jest trochę odniesień do różnych postaci z filmów, książek itd., hashtagi też się pojawiają, nie ma ich w ilościach co drugi wers (nie piszę że to jakieś zło, jbc) ale za to są dobrze użyte (co nie, beszczel? wiem że czytasz).

tak w skrócie

Opublikowano

Wiem, że chujnia, ale jak na pierwsze kroki w rapie mi zaimponował i daję dla zasady kawałek ziomka. Sprawdzajcie:

arsenal___good_times_are_coming_by_vumer

What do we think of Tottenham? Shit.

What do we think of shit? Tottenham.

Thank you. You're welcome.

Opublikowano

Na początku myślałem, że to Chada xD. Co prawda tekst nie jest zbyt dobry ale fajnie się słucha.

Opublikowano

lol na początku przeczytałem kuban xD i se pomyślałem ja pierdole kuban co ty zrobiłeś.

anywayz jako że to twój ziomek to tym razem komisja może zapomnieć o tej sprawie xD sam mam parę takich kumpli z ławki co spamują swoimi kawałkami na wallu ^.

anywayz topic

[gowno]bangier[/gowno]

ZRÓB KESZ

https://www.youtube.com/watch?v=D7KdJIi5MF

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

Opublikowano

Trochę beka, kolegujesz się z Ryszardem - pod żadnym pozorem nie możesz propsować Tedego, haha... Ciekawy mają regulamin :)

Y2Y7cqw.jpg

Opublikowano

Jebany pogromca mitów, zaraz nawrócę tę scenę
Ukamienowałem meduzę za jej krzywe spojrzenie
Zimny skurwiel, czujesz chłód? No to robię cięcie
Odcinam jej głowę, czas posypać jakieś węże

:O  :O  :O Jakie rozkminy.

To postal, tłumik na broń i twój głos zamiera
Odwracam kota ogonem, to mój tok myślenia

te wersy niszczą - jak ktoś nie wie to w postalu kot służył jako tłumik xD. KOT--TOK 

Kawałek stary ale teraz sobie go przypomniałem ;F.

Opublikowano

Bardzo fajny projekt od alkopoligamii jak dla mnie

w opisie macie trochę napisane na ten temat

nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...