Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No dobra chyba wezme tego 1. A co z tym 6pin ? Zasilacz OCZ stealthxstream będzie do tego dobry?

Opublikowano

Grzałka z lipnym chłodzeniem w skrócie. Nie pchaj się w karty bez DX11 bo niedługo żadnej gry nie odpalisz.

Opublikowano

Dzięki, już kupiłem ;)

A co znaczy, że to jest wersja OEM? To że wyprodukował ją palit? czy jakaś nonamowa firma

Opublikowano

Siema, już przyszły mi wszystkie elementy prócz zasilacza i karty. Złożyłem all i nie działa nic, wiecie czy na tej płycie jest jakaś dioda która pokazuje że jest podłączona do zasilania? bo żadnej nie widze, wydaje mi się że to przez stary zasilacz który juz zapewne nie działa

Opublikowano

Tak wszystko powinno być dobrze podłączone, jak będe miał chwile to jeszcze sprawdze ale chyba jest ok, nie działa w sensie ogólnyn, podłączam kabelki z zasilacza do płyty, kabel z zasilacza do wtyczki i nie działa

Opublikowano

Do płyty podłączasz tylko jeden kabel? Musisz podłączyć dwa. Tu masz screena. Dyski, napędy i kartę graficzną też podłącz do zasilania.

1368105739-U460653.jpg

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Tak wszystko powinno być dobrze podłączone, jak będe miał chwile to jeszcze sprawdze ale chyba jest ok, nie działa w sensie ogólnyn, podłączam kabelki z zasilacza do płyty, kabel z zasilacza do wtyczki i nie działa

ZECP7jo.jpg

Nie pomyliłeś tych przewodów na dole ? :>

Resztę chyba zrobiłeś poprawnie, bo to podstawa ;f

Opublikowano

Dzięki, podłączone ale czy dobrze to nie wiem ;p ide sprawdzić

A więc tak: podłączyłem chyba wszystko dobrze wg schematu Kejka, zasilacz itp i gdy wcisnąłem power chłodzenia zaczęły się ruszać przez 2 sek i przestały, a więc to chyba zasilacz tak? W poprzednim kompie miałem to samo że sekunde się ruszało chłodzenie i przestawało

Opublikowano

Ja miałem podobnie z takim sprzętem jak ty :DD

Wyjmij procesor i sprawdź czy nie ma wypalonych małych dziurek na spodzie. Ja przez przypadek docisnąłem procesor, zrobiło się zwarcie w czasie włączania i pum! Po procku i płycie.

Jeżeli nie proc to sprawdź innym zasilaczem

graphic.png

Opublikowano

Ciężko tak diagnozować na odległość i bez drugiego sprzętu. Stawiam na procesor lub płytę, nic innego jak na dwóch zasilaczach nie działa

Opublikowano

Sprzedawca zasilacza doradził mi co zrobić żeby sprawdzić co zawiniło

Odłączyłem grafike, procek itp, została tylko płyta główna, ram, chłodzenie i podłączony tylko zasilacz i komp się nie wyłączał

po dołożeniu procesora zaczął się wyłączać, czyli to wina procesora tak? mozliwe jest to żeby płyta w jakiś sposób nie obsługiwała tego procka?czy moze zasilacz nie daje rady obsłuzyc procka w co wątpie bo to OCZ SXS 500w

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...