Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukaj i5 najtańszego możliwego, jak nie da rady to i3. Tylko SB lub IB, nie Nehalemy bo trzeba je ostro kręcić

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słuchajcie teraz się tak zastanawiam, ten koleś od i5 2500 za 400zł mi nie odpisuje nawet nie wiem czy ogłoszenie jest nadal aktualne i czy wziąć FX 6100 za 350zł?Kolega mi doradza żeby czekać na tego od i5 ale nie mam pewności ze się odezwie

Opublikowano

Czekaj jeszcze troszkę na tego i5. Jak coś to szukaj innych. FX 6100 za 350 zł ? Prędzej 6300 za taką cenę, który i tak zbyt mocny nie jest i trzeba go mocno kręcić żeby dawał radę

Opublikowano

Koleś pisze że mu planetside 2 chodził na ultra,fc3 też, bf 3 też na maxa na sprzęcie fx 6100, hd 4870, 8gb ram. Tyle że ten i5 jest doooosyć niepewny ;/ Ogólnie to sie opłaca ten procek za 350?

Opublikowano

za 350 tego złoma FX6100 nie, i na pewno gościowi na tym sprzęcie te gry na maxa nie chodzą. Sam mam podobny sprzęt z wydajniejszym procesorem i FC3 ledwo mid-high leci na DX9 oczywiście

Jak tego FX'a już bierzesz to się przygotuj wyłożyć 100 zł na chłodzenie, ponad 3 stówy na mocny zasilacz pod OC i około 300-350 zł na dobrą płytę za wydajność ledwo goniącą i3 SB

Opublikowano

Własnie sie dowiedziałem że kolega ma tego fx'a.Fakt że ma gtx 690 albo tam 680 ale mu wszystko wchodzi na ultra

Opublikowano

Jakieś fake info Ci daje, pewnie nawet nie widział 680 na oczy, po za tym co za idiota wepchałby taką kartę na taki śmieciowy procesor

To już lepiej Phenoma kupić i wyocować, wydajność większa jednak nadal za cenę i3/i5 które są wydajniejsze

Opublikowano

Tam widziałem że żeby wycofać trzeba sie skontaktować z działem handlowym więc tak zrobiłem ;D Dopiero teraz ogarnąłem że kolo od i5 podał swój nr fona... Jutro z rana do niego zadzwonie

//edit: a do tego zalmana wejdzie dysk 3,5'?

Opublikowano
Opublikowano

Większość tych i5 poniżej 500zł z tablicy to wałki.. Już musi trafić się okazja, ale wtedy tylko odbiór osobisty.

A na allegro na najtańszą i5 musisz mieć te 500-550zł, ew możesz szukać na forach komputerowych, tam trafiają się trochę niższe ceny, nawet o 20-40% tańsze, zależy jak trafisz ;)

Z twoim budżetem brałbym byle jakiego i3 IB lub i5 750/760 pod s1156 ( ostatnio widziałem ładny zestawik za 550zł - płyta + proc ) i podkręcił do 3,8-4ghz i masz wydajność niepodkręconego i5 2400/2500, aa i jeszcze jedna rada, nie pchaj się w AMD! ;d

EMPTY :C

Opublikowano

No dobra dzięki za te rady itp. Doszedłem do wniosku że trzeba raczej kupić nowy komp, żeby była płyta,ram,procek,obudowa zalmana.Czyli to http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70749&s=72443&s=73503 + jakąś i5 nową i jeśli jest jakaś promocja na karte czy coś to też można ją dołożyć. Dzięki ;)

Złóżcie tam gdzie taniej wyjdzie, albo na morelach albo tech

//edit: http://tablica.pl/oferta/procesor-intel-i5-2400-3-1-ghz-lga1155-ID2OcZ1.html za 470 juz z przesyłką za pobraniem opłaca się?

Opublikowano

Okazało się jednak że koleś nie wyśle tej 460 gtx...Jaką karte polecacie do 300zł pod taki komp?

i5 2400 3,1ghz

4gb ram

ocz stealthxstream 500w

Gdyby ktoś mi znalazł używaną dobrą karte w tej cenie to będe wdzięczny

//edit: Z monitora mam kabel VGA, czy nowe karty taki obsługują?

Opublikowano

GTX460 jak Ci się uda znaleźć, jednak HD4870/90 wystarczają spokojnie do najnowszych gierek w DX9/10 (wiem bo sam mam podkręconą 4870)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...