Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo jakoś mam zastrzeżenia do tego procka, nie wiem czemu.Napisałem w temacie czy pójdzie mi BF i napisał że procek za słaby

Opublikowano

Kto ? :P

SPokojnie CI BF pójdzie na średnich może nawet high, w zależności od grafiki. Na ultra trzeba co najmniej i3 albo bardzo dobrze wykręconego phenoma

Opublikowano

To jest i3 pod 1156 - zapomniana podstawka, pograsz w BF-a dopiero po mocnym wykręceniu.

G860 ma podobne osiągi do tego proca, który po O/C jest trochę wydajniejszy od Pentium G2120.

Zapomniałem dodać, że w przypadku tego i3 musisz się liczyć z kosztami chłodzenia i zamawiania używki MOBO z allegro.

Sam zamówiłem wczoraj G860, zobaczę, jak się sprawdzi, wstawię filmik i porównam z Phenomem 965BE bez O/C (czeka na chłodzenie).

Opublikowano

To jest i3 pod 1156 - zapomniana podstawka, pograsz w BF-a dopiero po mocnym wykręceniu.

G860 ma podobne osiągi do tego proca, który po O/C jest trochę wydajniejszy od Pentium G2120.

Zapomniałem dodać, że w przypadku tego i3 musisz się liczyć z kosztami chłodzenia i zamawiania używki MOBO z allegro.

Sam zamówiłem wczoraj G860, zobaczę, jak się sprawdzi, wstawię filmik i porównam z Phenomem 965BE bez O/C (czeka na chłodzenie).

Ok to poczekam na Twoją opinie :D

A patrzcie co znalazłem xDhttp://tablica.pl/oferta/intel-core-i5-tanio-ID2bbax.html#acda3352b7;r:;s:

Opublikowano

I tu się mylisz. =D

i3 5x0 ( 530,540, 550 ), po wykręceniu do 4,3-4,4 ( a te procki kręcą się bardzo dobrze, każda sztuka robi co najmniej 4ghz ) spokojnie przegania lekko podkręconego i3 SB ( jak wiemy i3 SB nie kręcą się tak dobrze jak jego poprzednik na 1156 ).

Aby nie być gołosłownym mam tutaj przykład

Gierka na jakiej był przeprowadzany test to GTA IV, która jednak w dużym stopniu korzysta z procesora.

fbv0bm.jpg

Źródło: pclab.pl

i3 530 trochę odstaje, ale to przez to, że jest słabiej wykręcony.

EMPTY :C

Opublikowano

@UP Ale zobacz, G860 jest gorszy o 1 klatkę (i tak wszystkie te procesory mają pełno błędów pomiarowych w wynikach, więc można uznać, że są na tym samym poziomie). Ja już bym nie inwestował w 1156 ani 1366.

G2120 jest o dziwo na tym samym poziomie tak samo jak kręcony Athlon 640. To jest oczywiste, że masz doczynienia z błędami ;).

Poza tym jak widzisz i3 540 jest wykręcony do 4,4ghz, a 530 do 4.0ghz. Różnica w obu modelach jednak jakaś być musi, więc na pewno 530 w rankingu wydajności będzie niżej czyli mniej więcej na poziomie i3 2120.

Opublikowano

i3 530 ma mnożnik 22x, i3 540 - 23x poza tym są praktycznie identyczne. Wydaje mi się, że po prostu chcieli pokazać jak zachowuje się ten model na 4ghz, a jak na 4,4ghz.

No tak, procesory w każdej grze zachowują się inaczej, jeden jest lepszy w tej, drugi w tamtej, nie ma reguły. Testy też nie przedstawiają wszystkiego, jak powiedziałeś - błędy pomiarowe, zawsze może zdarzyć się niespodziewana przycinka i po teście.

Co do G860 - najlepszy procesor w swojej cenie, minimalnie gorszy od i3 na 1156 i ma przewagę chociażby jeśli chodzi o pobór prądu.

EMPTY :C

Opublikowano

Kto ? :P

SPokojnie CI BF pójdzie na średnich może nawet high, w zależności od grafiki. Na ultra trzeba co najmniej i3 albo bardzo dobrze wykręconego phenoma

A ja na Athlonie II x3 455 miałem ultra. G860 też sobie spokojnie da radę.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Odbiegając od tematu - skoro ja mam taki komputer (już sobie kupiłem! :D) :

Windows 8 64-bit, Intel Pentium G860, GoodRam 4GB DDR3, Gigabyte B75M-D3V (rev. 1.1), Sapphire Radeon HD7750 1024MB DDR5/128bit to pójdą mi jakieś nowsze tytuły?

PS: Dlaczego w każdym programie przy karcie graficznej jest napisane TYLKO AMD Radeon HD 7700 Series?...

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

A słuchajcie, jak będzie z "prędkością"?.Na tym moim Athlonie x2 64 5000+ i kilkoma programami startowymi komp mi się włącza w ponad 60 sekund(pokazuje to program Wise Care). O ile szybciej będzie mi się włączał i działał ogólnie komp na G860?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Taki jeden mi pisze że na 4870 nie zagrałbym w BF3...Nie wiem wtf xD
Ten zestaw by sobie poradził?:

Pentium G2020
4870
4GB

Windows 7 Pro? Dzięki za odp

Opublikowano

Tak, napisałem Ci na GG. Sam mam słabszy i wszystko ładnie śmiga, 4870 da sobie bez problemu radę z BF3 zwłaszcza po O/C.

Dałem Ci jeszcze używkę 5830, jak będziesz miał tyle kasy to bierz, najwyżej utnie się z RAMu.

Opublikowano

6 pin jest to złącze zasilania. Jaki masz zasilacz? DDR5 to typ pamięci w karcie, na tej płycie co podał True spokojnie będzie śmigać, nie masz co się martwić. To

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Zasilacza jeszcze nie mam.Narazie mam jakiś tam 400W Tracera, czy ta karta bedzie do niego pasowała czy cos?

Opublikowano

Zasilacz też do wymiany. Najlepiej SilentiumPC Deus 500W.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...