Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] EpicCraft

TenStylOdLajka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

53 minuty !!!!!

wbije

Nick w mc: Wiedzmin14   Założyciel gildii: Biale Wilki / Stronghold

Założyciel severa Imperial Lands I /II /III

Opublikowano

53 minuty !!!!!

wbije

Aktualnie dopracowujemy jeszcze spawn, by wszystko wyszło jak najlepiej! ;)

Dzielą nas już tylko chwile od startu nowej edycji serwera! Oczekujcie newsów w prezentacji mpc, o wszystkim będę informował na bieżąco!

Opublikowano

Jeżeli będzie ponad 100 osób na starcie to zawitam tutaj na dłużej :)

Serwer działa!

Mamy 100 osób! Zapraszam do gry! Nowa edycja, nowe możliwości! ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ta edycja jest aż za dobrze dopracowana. :) 

W tej chwili pogrywamy sobie ze starą ekipą w jednej gildii muszę przyznać, że gra się całkiem dobrze lecz znalazłem już parę minusów na tej edycji czy jestem trochę rozczarowany.

Głównie chodzi mi o to że stoniarka lub obsydianiarka jest zbyt droga i kosztem jest zbliżona do założenia gildii, przeszkadza mi też fakt, że nie mogę używać komend tpa, ptp, mc na terenie własnej gildii.

Jeżeli już przenieśliśmy się do tematu gildii, to muszę pochwalić za stworzenie tak dobrego skryptu/pluginu, jest bardzo dopracowany (nie patrząc na ww. błąd) można dodać jeszcze parę opcji oraz wprowadzić lekką korektę komend. /gildie spawn, /gildie dodaj wrog "xxx", można by zamiast "gildie" napisać gildia lub same skróty /g oraz skrócić niektóre komendy do bardziej kompaktowych. Daj my na to przykład "/gildie dodaj wróg xxx" można by zamienić na "/g wróg xxx" i to samo ze sprzymierzeńcem. 

Jeszcze jeden dosyć ważny problem, koszty dodania członka do gildii są zbyt wysokie (chodzi mi o to że zwiększają się o za dużo diamentów). Można by zrobić na początek 10d, 12d, 14d, 18d.

Reszty problemów powinniście się domyśleć oraz doszukać.

Forum mogło by dostać jakiegoś moderatora, który nadzorowałby wszystko co tam się dzieje. Moglibyście także odświeżyć wygląd strony głównej, oraz (!WAŻNE!) dobrze by było gdybyście poprawili wygląd strony związanej ze sklepem, przejrzystość itd.

To wszystko z mojej strony, wiem że dosyć dużo wymagam, ale staram się żebyście się trzymali jak najdłużej (w końcu gram tu od początku). 

Pozdrawiam Cz4rt3k.

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

Ta edycja jest aż za dobrze dopracowana. :)

W tej chwili pogrywamy sobie ze starą ekipą w jednej gildii muszę przyznać, że gra się całkiem dobrze lecz znalazłem już parę minusów na tej edycji czy jestem trochę rozczarowany.

Głównie chodzi mi o to że stoniarka lub obsydianiarka jest zbyt droga i kosztem jest zbliżona do założenia gildii, przeszkadza mi też fakt, że nie mogę używać komend tpa, ptp, mc na terenie własnej gildii.

Jeżeli już przenieśliśmy się do tematu gildii, to muszę pochwalić za stworzenie tak dobrego skryptu/pluginu, jest bardzo dopracowany (nie patrząc na ww. błąd) można dodać jeszcze parę opcji oraz wprowadzić lekką korektę komend. /gildie spawn, /gildie dodaj wrog "xxx", można by zamiast "gildie" napisać gildia lub same skróty /g oraz skrócić niektóre komendy do bardziej kompaktowych. Daj my na to przykład "/gildie dodaj wróg xxx" można by zamienić na "/g wróg xxx" i to samo ze sprzymierzeńcem. 

Jeszcze jeden dosyć ważny problem, koszty dodania członka do gildii są zbyt wysokie (chodzi mi o to że zwiększają się o za dużo diamentów). Można by zrobić na początek 10d, 12d, 14d, 18d.

Reszty problemów powinniście się domyśleć oraz doszukać.

Forum mogło by dostać jakiegoś moderatora, który nadzorowałby wszystko co tam się dzieje. Moglibyście także odświeżyć wygląd strony głównej, oraz (!WAŻNE!) dobrze by było gdybyście poprawili wygląd strony związanej ze sklepem, przejrzystość itd.

To wszystko z mojej strony, wiem że dosyć dużo wymagam, ale staram się żebyście się trzymali jak najdłużej (w końcu gram tu od początku). 

Pozdrawiam Cz4rt3k.

Przysiądę i niedługo wszystkie niedogodności, błędy bugi i problemy wyeliminuję :)

Od teraz współpracę z nami rozpoczyna znany youtuber z minecrafta - Niedźwiedź. Wyczekujcie nowości z tym związanych! ;)

` Co do forum zamówiłem u grafika layout więc niedługo będzie.

Opublikowano

To ładnie, nareszcie jakiś w miare normalny youtuber. Przed chwilą przejrzałem jego parę filmów i wydaje mi się, że i bloodmine zyska na tej współpracy jak i on.

@Edit

Moglibyście się jednak wziąć za teamspeak 3 serwera (tak wiem, że wczoraj dostał odświeżenie), ponieważ nie wiem kto, ale ktoś cały czas zmienia tapete, tytuł (w każdym razie ten obrazek) na jakieś bezsensowne rzeczy nie związane z bloodmine. Rzadko kiedy widnieje tam serwerowe logo.

Opublikowano

To ładnie, nareszcie jakiś w miare normalny youtuber. Przed chwilą przejrzałem jego parę filmów i wydaje mi się, że i bloodmine zyska na tej współpracy jak i on.

@Edit

Moglibyście się jednak wziąć za teamspeak 3 serwera (tak wiem, że wczoraj dostał odświeżenie), ponieważ nie wiem kto, ale ktoś cały czas zmienia tapete, tytuł (w każdym razie ten obrazek) na jakieś bezsensowne rzeczy nie związane z bloodmine. Rzadko kiedy widnieje tam serwerowe logo.

Jasne, rozumie się. Niektórzy chcieli pewnie dodać trochę 'powiewu nowości', a zarazem 'zabawy' ze zmian (lecz jest to oczywiście 4fun, logo na ts'ie będzie widoczne), które w przyszłości nadejdą. Zaraz się wszystkim zajmę :-) Dostałem informację od Niedźwiedzia, że oficjalna zapowiedź zostanie dodana już na końcu tego tygodnia, lub w przyszłym, także oczekujcie! Będzie co oglądać!

AKTUALIZACJA:

* Liczba questów wynosi 50, są to questy główne,

* Wczoraj na serwer dodałem Questera Eventowego, u którego możemy odbierać różnorodne zadania związane ze specjalnymi wydarzeniami,

* W ten weekend dodam nowe 10 questów u Questera Eventowego, które będą dostępne przez określoną ilość czasu, zadania związane z nową edycją,

* Jeżeli grafik skończy swój projekt, będziemy starać się załatwić nowy layout na stronę www, który może pojawić się już niedługo,

* Poprawiono błąd wynikający z questem wynikającym z misją z redstone oraz wyeliminowano błędy związane z innymi questami.

Jeżeli będziemy wprowadzać jakieś nowości, będę na bieżąco wszystkich graczy informował :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy te główne questy będą czymś w stylu fabuły? Czy po prostu będą rozdzielały się tylko na większą liczbę zadań? Ciekawi mnie to, bo jeżeli były by to questy fabularne to serwer miałby na swoim koncie wielkiego plusa z tej mało rozwijanej strony "RPG", dodatkowo gdyby było by jakieś ważne wydarzenie na fabularnej drodze "bohatera" można by zrobić jakiś event związany z tym. Lub po prostu co jakiś czas na forum posyłana byłaby jakaś część historii. 

Według mnie wydaje się to całkiem dobrym pomysłem, zważywszy na to, że wiem jak myślą oraz jak postępują ludzie z tego serwera (staż od początku serwera).

Opublikowano

Czy te główne questy będą czymś w stylu fabuły? Czy po prostu będą rozdzielały się tylko na większą liczbę zadań? Ciekawi mnie to, bo jeżeli były by to questy fabularne to serwer miałby na swoim koncie wielkiego plusa z tej mało rozwijanej strony "RPG", dodatkowo gdyby było by jakieś ważne wydarzenie na fabularnej drodze "bohatera" można by zrobić jakiś event związany z tym. Lub po prostu co jakiś czas na forum posyłana byłaby jakaś część historii. 

Według mnie wydaje się to całkiem dobrym pomysłem, zważywszy na to, że wiem jak myślą oraz jak postępują ludzie z tego serwera (staż od początku serwera).

Questy są różne, fabułę trudno stworzyć... lecz powiem Ci że są questy typu 'nowa edycja' itp. Wszystko się ze sobą łączy, tak serwer będzie podchodził pod bardzo rozbudowany survival/rpg, ale wiesz... Tak jak mówiłem, zobaczysz wyczyny Niedźwiedzia :-)

Może niedługo większe sławy na serwerze... :)

Opublikowano

Dawno nie grałem w MC a na tym serwerze fajnie się gra. Miła administracje fajne Questy itp. Serwer polecam nie ma na chacie spamu i innych przypadków. Fajnie się gra, zwłaszcza że dawno nie grałem :))

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Przypominam, że od nowej edycji widoczne są nazwy gildii przy nicku postaci jak to np. jest na największych serwerach hardcore! Taka mała nowość ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam nadzieje że nie jest tak jak było kiedyś na poprzednich edycjach ze typy od admina miały 50k punktow do mcmmo ;]

W administracji zaszły wielkie zmiany, żadne niekomfortowe sytuacje nie mają już miejsca i nie będą mieć. ;-)

O wszystkim dowiedzieliśmy się i 'toksyczni' administratorzy/moderatorzy zostali od razu zdegradowani. Pozdrawiam.

Opublikowano

Dosyć dziwne, zwłaszcza że po incydencie kiedy napisałem z VPS'a do min. diabolicznego co da za paysafecard za 20zł (wstawiłem ss'y na forum, tutaj) po kilku minutach otrzymałem bana na IP na forum żeby nie odczytywać się szczegółów na waszym forum, oraz natychmiastowe usunięcie z warnem tutaj owego ss'a (chociaż od warna się ostatecznie wybroniłem kłótniami ;) ) ^^

Haczyk tkwi w tym, że diaboliczny dalej zasila konto Head Admina.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Serwer na kasę . Administracja nie ogarnia nawet komend . Nie polecam !

Mógłbyś napisać dokładnie który administrator ? ItemShop jest jak na każdym serwerze, lecz każdą rzecz z Item Shop'u można zdobyć ręcznie w grze ;)

@up2

Tak jak pisałem, wszyscy administratorzy z przekrętami zostali wyeliminowani. Ale Świeżu... już wszystko chyba wyjaśnione? Dostałeś bana, gdyż jesteś na czarnej liście serwera... ale to już ostawimy dla siebie, bo każdy wie o co chodzi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...