Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plagiat

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednakże nie miał zgody autora.

Weź pod uwagę, że regulaminów identycznych na forum jest multum i w sumie raczej nikt, nigdy nie pokusił się o sprawdzenie, kto był autorem pierwszego, by pytać go o zgodę na "skopiowanie". Regulamin, to regulamin, ma on służyć użytkownikom, by wiedzieli, jak korzystać z forum. Nie ma tutaj zabawy w autorów i prawa autorskie.

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no kurwa brawo xD dojebać sie do regulaminu. xD

Pewny schemat regualminów jest narzucony z góry, jedynie moderatorzy powinni dodać punkty które są specyficzne dla danego działu.

Gdyby nie było tego schematu, to w jednym dziale za spam było by 5% a w innym 50%.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Napisałem, z początku był prawie identyczny, dopiero później edytowano go na taki jaki jest.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Dobra. Olejmy gdybania i dyskusje.

Może ktoś z administracji napisać co zamierzają zrobić z Diabłem, czy po prostu rozejdzie się po kościach i zakończy na reprymendzie, którą ów wyżej wymieniony osobnik będzie miał głęboko w poważaniu, utwierdzając się przy tym w przekonaniu, iż jest ponad prawem ?

Opublikowano

Co do geo i regulaminu to jasna sprawa, że regulaminy team może zmieniać aktualizować, bo wkoncu regulamin.

Ale jak zwykły user skopiował tematy jak Diabel i napisał "robie nowy bo autor nie aktualizował" to zaraz poleciał by za plagiat.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Dla mnie, żaden problem przywrócić stare spisy, wolałem zrobić bardziej estetyczne może to był błąd, ale po co tak spinać się? ;p

Nie edytowałem poprzedniejszych spisów, ponieważ nie będę ruszał czyjejś pracy - tak jak mówię w każdym momencie można je przywrócić, takie jakie były, bez żadnych modyfikacji.

Cała filozofia, a teraz pozwólcie, że gm'i & admini rozwiążą całą sprawę. ;)

PS: O zmianie spisów byli informowani wszyscy, którzy mają dostęp do ukrytego działu jakim jest Metin2 Private, także zrobiłem to, ale z pozwoleniem.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Arcymistrz
Opublikowano

Tak, ale w takim razie Diablo! też mógł napisać jak ty, że przywrócą i gdzie problem?

Jak miałeś zgodę to spoko, ale te pierwsze zdania bez sensu. ;)

Opublikowano

Tak, ale w takim razie Diablo! też mógł napisać jak ty, że przywrócą i gdzie problem?

Nie mógł napisać, że przywrócą, bo bezczelnie usunął mój temat bezpowrotnie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Sorry, że się w trącę, ale od czego do chuja pana moderator ma przycisk edytuj posta? Przecież jak jest nieestetycznie, brzydko itd. to może to po prostu zedytować. Owszem - rozumiem, jeśli jest to coś nowego, jakieś zbiorowe resources (tak jak np. robiłem w FA :3 ) albo ogólnie jakiś super-mega-hiper odświeżone coś. No ale kopiowanie poradnika, dodanie do niego hiperłączy i pokolorowanie liderek nie jest czymś wyjebanym w kosmos. Aż tak bardzo moderatorom zależy na dodatkowym poradniczku? A no fakt, przecież potem podanko na mentora byłoby puste (nie wyskakujcie teraz, ze Istny dostał mentora za podanie, nie jestem na forum od wczoraj i doskonale wiem, jak to się stało). Bądźcie fair w stosunku do osób, które ten poradnik / spis stworzyli. Bo wyjebanie tematu jest najlepszym sposobem na ukrycie wszystkich dowodów, a jak :)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Przyjmuję Wasze skargi na klatę, dlatego mój spis został odpięty, a poprzedni przypięty & otwarty. :)

http://www.mpcforum....h-na-mpc-forum/

Nie chcę działać na szkodę forum.

Drugi spis zostanie przywrócony potem, ponieważ jest w koszu, ale link do niego mam. :)

btw. Autor tego spisu jest teraz KidModem także będzie miał się okazje wykazać i zaktualizować trochę :P

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Sorry, że się w trącę, ale od czego do chuja pana moderator ma przycisk edytuj posta? Przecież jak jest nieestetycznie, brzydko itd. to może to po prostu zedytować. Owszem - rozumiem, jeśli jest to coś nowego, jakieś zbiorowe resources (tak jak np. robiłem w FA :3 ) albo ogólnie jakiś super-mega-hiper odświeżone coś. No ale kopiowanie poradnika, dodanie do niego hiperłączy i pokolorowanie liderek nie jest czymś wyjebanym w kosmos. Aż tak bardzo moderatorom zależy na dodatkowym poradniczku? A no fakt, przecież potem podanko na mentora byłoby puste (nie wyskakujcie teraz, ze Istny dostał mentora za podanie, nie jestem na forum od wczoraj i doskonale wiem, jak to się stało). Bądźcie fair w stosunku do osób, które ten poradnik / spis stworzyli. Bo wyjebanie tematu jest najlepszym sposobem na ukrycie wszystkich dowodów, a jak :)

Rzadko Baksiu do mnie przemawia, ale w 100% popieram i podpisuje się pod jego wypowiedzią.

I co Diabeł przeprosi i po sprawie? I to lider działu? Ukryta kamera?

Opublikowano

Rzadko Baksiu do mnie przemawia, ale w 100% popieram i podpisuje się pod jego wypowiedzią.

I co Diabeł przeprosi i po sprawie? I to lider działu? Ukryta kamera?

Jeszcze raz powtarzam, że była o tym mowa w dziale, do którego nie masz dostępu. Czytaj ze zrozumieniem.

Kończę dyskusję, resztę zostawiam osobom czerwonym i zielonym.

Opublikowano

Ale to Ty nie rozumiesz o co chodzi.

Plagiat = Ban

Ty + Plagiat = wszystko poprawie, zapomnijmy.

Co tutaj obgadywać w Metin 2 Private?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jak tak czytam wasze wypociny, to zastanawiam się, czy wybuchnąć płaczem, czy też śmiechem.

PS: O zmianie spisów byli informowani wszyscy, którzy mają dostęp do ukrytego działu jakim jest Metin2 Private, także zrobiłem to, ale z pozwoleniem.

Czynnośc narzucona przez "władzę" i wykonana przez moderatora, o której byli poinformowani wszyscy zainteresowani + autor pierwszego spisu, który pełni funckję kidmoderatora.

Więc ja nie rozumiem, gdzie tutaj mowa o plagiacie? Skoro dostał takie polecenie, autor pierwszego spisu o tym wiedział, wykonał je, to dlaczego staracie się go na siłe udupić?

Opublikowano

Jak tak czytam wasze wypociny, to zastanawiam się, czy wybuchnąć płaczem, czy też śmiechem.

Czynnośc narzucona przez "władzę" i wykonana przez moderatora, o której byli poinformowani wszyscy zainteresowani + autor pierwszego spisu, który pełni funckję kidmoderatora.

Więc ja nie rozumiem, gdzie tutaj mowa o plagiacie? Skoro dostał takie polecenie, autor pierwszego spisu o tym wiedział, wykonał je, to dlaczego staracie się go na siłe udupić?

Skąd wiesz że Autor poprzedniego spisu o tym wiedział ?

805491408806070489277.png

Opublikowano

Skąd wiesz że Autor poprzedniego spisu o tym wiedział ?

A tak jakoś ptaszki mi wyćwierkały.

Dedukcja, skoro wiedzieli o tym wszyscy, którzy mają dostęp do Metin2 Private, to sądzę, że kidmod, który stworzył ten spis również.

A jeżeli o tym nie wiedział i czuje sie cholernie urażony postępowaniem Istnego, które na 100% miało na celu działanie na szkodę forum i użytkowników, to niech piszę do administratorów z zażaleniami i wymogiem zadośc uczynienia.

Opublikowano

Wredna tylko że on jest kidem kilka dni a spis powstał w grudniu

A temat to lepiej zamknąć bo tylko spam sie zrobił

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

A tak jakoś ptaszki mi wyćwierkały.

Dedukcja, skoro wiedzieli o tym wszyscy, którzy mają dostęp do Metin2 Private, to sądzę, że kidmod, który stworzył ten spis również.

A jeżeli o tym nie wiedział i czuje sie cholernie urażony postępowaniem Istnego, które na 100% miało na celu działanie na szkodę forum i użytkowników, to niech piszę do administratorów z zażaleniami i wymogiem zadośc uczynienia.

Tylko że PoweRade jest od soboty KidModeratorem,więc nic nie widział w private :)

@down

Nikt tutaj nikogo nie chce udupić..

805491408806070489277.png

Opublikowano

Wredna tylko że on jest kidem kilka dni a spis powstał w grudniu

A temat to lepiej zamknąć bo tylko spam sie zrobił

Najlepiej gdyby załatwili to między sobą. Teraz są członkami jednego teamu i sądze, że nie powinno byc tutaj na siłe starania sie o udupienie go. Bo jestem pewna na 100%, że Istny nie działał w złym celu, a tym bardziej nie zamierzał niczego plagiatować. Zresztą jest wyraźnie napisane, że takie działanie, czyli lekka modernizacja spisów i regulaminów w MT2 była między teamem ustalana. Bardzo możliwe, że po prostu zaszła pomyłka, niedopatrzenie, niedomówienie, a wszystko poszło na Istnego, który zaproponował zadziałać w tym celu. Równie dobrze mogło trafić na innego moda.

Najbardziej dziwi mnie fakt, że moderatorzy tak usilnie starają się udupić kolege z teamu. Widac, że niektórzy zapomnieli o tym, co tyle razy powtarzałam i pisałam i nie zasługują na pracę w zespole.

Opublikowano

Jeśli zasłużę sobie na bana to go dostanę.

Z tego co wiem to na razie trwają rozmowy o tym w dziale dla globali i adminów.

Opublikowano

@Wredna

Dobrze niech sobie wyjaśniają mnie tam wisi private dział i co sie w nim dzieje

jak już wszystko jest omawiane to co temat jeszcze robi otwarty?

A co do skopiowania nawet jeśli to było zarządzone z góry to wymaga troszkę szacunku do autora i zapytanie o zgodę.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

I będzie to samo co z Vito_Corleone?

Najpierw plagiatował, później pousuwał plagiaty i myślał że tak jest ok?

Trzeba ponośic odpowiedzialnośc za czyny :)To tak, jak by policja Cie złapała pijanego prowadzącego samochód, nie przyjmujesz mandatu i w rozprawie tłumaczysz się, że jesteś trzeźwy. No coś tu chyba kurwa jest nie tak...

Opublikowano

I będzie to samo co z Vito_Corleone?

Najpierw plagiatował, później pousuwał plagiaty i myślał że tak jest ok?

Trzeba ponośic odpowiedzialnośc za czyny :)To tak, jak by policja Cie złapała pijanego prowadzącego samochód, nie przyjmujesz mandatu i w rozprawie tłumaczysz się, że jesteś trzeźwy. No coś tu chyba kurwa jest nie tak...

facepalm.gif

Napisałem, że jeśli sobie na niego zasłuże to go dostanę, a podpiąłem poprzedniejszy spis dlatego, że wolicie tamten i dlaczego znowu macie problem...

Opublikowano

Napisałem, że jeśli sobie na niego zasłuże to go dostanę, a podpiąłem poprzedniejszy spis dlatego, że wolicie tamten i dlaczego znowu macie problem...

Już sobie zasłużyłeś :)

I nie mam problemu z tym, że podpiołeś poprzedni. Chodzi mi o to, że myślisz, że jak podpiąłeś tamten to już jest wszystko ok, nie było sprawy. Otóż nie, podpierdoliłeś tematy więc trzeba ponieśc konsekwencje.

Opublikowano

Już sobie zasłużyłeś :)

I nie mam problemu z tym, że podpiołeś poprzedni. Chodzi mi o to, że myślisz, że jak podpiąłeś tamten to już jest wszystko ok, nie było sprawy. Otóż nie, podpierdoliłeś tematy więc trzeba ponieśc konsekwencje.

To źle myślisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...