Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plagiat

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To samo jest w metinie.

Wnoszę o Bana dla Istny Diabel. (LIDERA DZIAŁU(!))

http://web.archive.o...acki-boty-bugi/

http://www.mpcforum....i/#entry6038516

Praktycznie to samo FAQ co było, tylko je ''upiększył''

Tym postem zamykasz Istnemu drogę do awansu ;-)

Radzę nie spamować ponieważ Diablo dostał "karę" za plagiat teraz czas na istnego.

Więc radzę poczekać na globala/admina który "ogarnie" wszystko.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tym postem zamykasz Istnemu drogę do awansu ;-)

Radzę nie spamować ponieważ Diablo dostał "karę" za plagiat teraz czas na istnego.

Więc radzę poczekać na globala/admina który "ogarnie" wszystko.

Co mnie to obchodzi? Zamykam mu drogę czy nie, nie obchodzi mnie to. Kara powinna dotknąć każdego jak kopiuje coś.

Istny Diabel powinien dostać 48h za to i tyle.

Hahahahahaha, niewierze...

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Co za koleś po kim on to ma? :D

Moderator OFF i dać mu perma na 5dni.

hahaahha perma na 5 dni?

Ty w ogóle wiesz co to perm?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

zapomniał wół jak cielęciem był

Sam plagoatowałeś fotki na konkurs w newsach

@UP

Nawet jeśli autor nie aktualizuje to od czego są moderatorzy?

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Niektóre Poradniki/FAQ były specjalnie zrobione-odświeżone więc nie szukajcie teraz igły w stogu siana.

tak odświeżane tylko że to 100% kopia ale dobra...

a co do zamkniecia to ten temat był zamkniety:)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano
To teraz dostaniecie wszyscy bana bo takie same lub podobne poradniki znajdę na innym forum które były szybciej dodane to samo ze spisami czy FAQ.

Ok, ale Istny też.

Nie wiesz jak wyglądała sytuacja w MT2 ze spisami czy samym działem "Tworzenie" był nawet Konkurs na zrobienie owe Spisu.
Po co, skoro były obecne? Nie zamykaj bo napiszemy kolejny temat. Nie broń teamu Mt2 bo byłeś w nim liderem tylko napisz jasno.

Aaa, bym zapomniał. Oceń sytuacje z boku : ))))))

Opublikowano

Ok, ale Istny też.

Po co, skoro były obecne? Nie zamykaj bo napiszemy kolejny temat. Nie broń teamu Mt2 bo byłeś w nim liderem tylko napisz jasno.

Aaa, bym zapomniał. Oceń sytuacje z boku : ))))))

Teraz sprostowanie:

http://www.mpcforum....-na-mpc-forum/" - Temat ze spisem nie był aktualizowany bodajże przez 3 lub 4 msc.

http://web.archive.o...acki-boty-bugi/ - To samo co wyżej.

Plagiat (łac. plagium - kradzież) - skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem. Splagiatowaną pracą może być np. obraz, grafika, fotografia, odkrycie, piosenka, wiersz, wynalazek, praca magisterska, praca doktorska, publikacja naukowa.

Czerwone - czytaj nick

Opublikowano

Teraz sprostowanie:

http://www.mpcforum....-na-mpc-forum/" - Temat ze spisem nie był aktualizowany bodajże przez 3 lub 4 msc.

I co z tego?

Od czego są moderatorzy? chyba żeby aktualizować

W tibii i innych działach tak jest i wszystko sie sprawdza

Jak go aktualizował to nie musiał wszystkiego kopiować, też można powiedzieć że diablo aktualizował bo mateq miał bana proste

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

co z tego że nie był aktualizowany przez autora ?

W dziale CA kiedyś ktoś zrobił spis aktualnych eventów, zaktualizować mógł go każdy użytkownik, pisząc PW do jakiegoś moda, ew. moderator sam go aktualizował.

Gdzie był problem aby zrobić tak w dziale MT2?

Zresztą zrobienie nowego, a perfidne skopiowanie i zerżnięcie go z poprzedniego to plagiat.

@Edit

ds9lle.jpg

Argument tak z dupy że chuj.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

perma na 5 dni? :O

@Topic

Jak mentorzy albo inna grupa funkcyjna odpierdala szopke to umiecie ich wypierdolić, ale jak jakiś modek plagiatuje i ( o ile dobrze pamiętam) miał moda na innym forum, to musicie to przedyskutować.

Ja bym dał degrada + 7 dni

Opublikowano

Teraz sprostowanie:

Czerwone - czytaj nick

To może inaczej, ukradł te tematy?

I co z tego, że nie były aktualizowane? Mógł zrobić swoje od zera a nie tylko skopiować NIE DODAJĄC NIC NOWEGO

Opublikowano

To samo można powiedzieć o diablo

Odswiezył bo nie był aktualizowany przez to że matek miał bana hee?

No dobra. A weźmy taką sytuację. User X zrobił spis poradników. Dostał perma, więc spis nie był aktualizowany. Ja zrobiłam swój spis (nie kopiując, przepisałam i zalinkowałam wszystko sama), ale jest to tak naprawdę to samo, bo przecież nie będę zmieniać autorów czy nazw tutoriali. Czy to podchodzi pod plagiat? Bo jeżeli tak to pięknie. ._.

Ah - oczywiście ówczesny moderator zaakceptował to i spisy podmienił. No i każdy wiedział w dziale, że jest to spi napisany ponownie. User X także.

Opublikowano

To samo można powiedzieć o diablo

Odswiezył bo nie był aktualizowany przez to że matek miał bana hee?

Dostał bana bo skopiował i usunął temat z czym wiążą się dowody plagiatu, inna sprawa gdy użytkownik nie podejmuje się aktualizacją z lenistwa czy braku czasu. A co do kopiowania FAQ/Spis itd. już jest zgłoszone gdzie trzeba, więc nie spamujcie - " powinien dostać bana, perma mu, jak on to inni też " bo wobec takich osób będą wyciągnięte konsekwencje. A jeżeli chcecie pomóc to podsyłajcie linki, a nie podgrzewacie tylko sytuacje. Z sugestii zrobiła się kłótnia.

Opublikowano

No dobra. A weźmy taką sytuację. User X zrobił spis poradników. Dostał perma, więc spis nie był aktualizowany. Ja zrobiłam swój spis (nie kopiując, przepisałam i zalinkowałam wszystko sama), ale jest to tak naprawdę to samo, bo przecież nie będę zmieniać autorów czy nazw tutoriali. Czy to podchodzi pod plagiat? Bo jeżeli tak to pięknie. ._.

Ah - oczywiście ówczesny moderator zaakceptował to i spisy podmienił. No i każdy wiedział w dziale, że jest to spi napisany ponownie. User X także.

Robiąc wszystko to samo, tak jest to plagiat.

Opublikowano

Dostał bana bo skopiował i usunął temat z czym wiążą się dowody plagiatu, inna sprawa gdy użytkownik nie podejmuje się aktualizacją z lenistwa czy braku czasu. A co do kopiowania FAQ/Spis itd. już jest zgłoszone gdzie trzeba, więc nie spamujcie - " powinien dostać bana, perma mu, jak on to inni też " bo wobec takich osób będą wyciągnięte konsekwencje. A jeżeli chcecie pomóc to podsyłajcie linki, a nie podgrzewacie tylko sytuacje. Z sugestii zrobiła się kłótnia.

to powiedz mi dlaczego to zostało przez moda zaktualizowane

http://www.mpcforum....-dzialu-metin2/

a wcześniejsze skopiowane i zrobione nowe?

Też mogł tam napisac aktualizacja i tyle

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Robiąc wszystko to samo, tak jest to plagiat.

No teoretycznie to samo. Autorzy, tytuły tutoriali były takie same, bo to ciężko byłoby zmienić. Ale cały spis wyglądał inaczej. Bo tak jak mówię napisałam go jeszcze raz po swojemu, bo tamten nie był aktualizowany.

Ale no uczciwie to uczciwie. ;_;

Aha - i dodam tylko, że ów User X założył nowe konto i nie zrobił nowego spisu/nie przekopiował starego tylko zostawił go na pastwę losu. Więc źle, że ja zrobiłam nowy? Do tego nie byłabym nawet pewna czy przed permem ten spis był aktualizowany.

A no i co najważniejsze to User X wiedział o moim nowym spisie, nawet stwierdził, że ładny. Ale nie przyznawał się, że on to on, bo udawał wtedy kobietę. Z tym, że ja wiedziałam, bo mi mówił... eh... I teraz się zastanawiam czy rzeczywiście to nie był plagiat...

I oprócz tego, że napisałam sama nowy spis po swojemu dodałam nie dodane tuty.

Opublikowano

czekam na temat w zbanowanych pt. Geoning

linki tutaj

http://www.mpcforum....2/#entry6059003

Opublikowano

Istnego gdzieś zgłosiłeś, a Diablo! od ręki zbanowałeś?

Opublikowano

Istnego gdzieś zgłosiłeś, a Diablo! od ręki zbanowałeś?

Cała sprawa plagiatów - kopiowanie Spis/FaQ jest zgłoszona. Istnego nie zgłosiłem bo wiem dlaczego temat powstał na nowo, aczkolwiek będziemy także z Nim rozmawiać. A Diablo od ręki? Masz wyjaśnione wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...