Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Poradnik Server Bez Hamachi Na Zew Ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z połączeniem sie z serwerem po wykonaniu instrukcji z tego tuta. Posiadam internet z upc, porty na routerze otworzone na adres sieciowy komputera a gdy włączam server zamiast charakterystycznych kilku operation timed out mam jedno lub dwa network is unreachable. Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu byłbym bardzo wdzięczny jakby mi je zdradził:).

EDIT. Próbowałem jeszcze później na hamachi zrobić lecz tylko ja mogłem wejść, bo też żadne timeouty nie pokazywały się w silniku.

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam, mam problem z połączeniem sie z serwerem po wykonaniu instrukcji z tego tuta. Posiadam internet z upc, porty na routerze otworzone na adres sieciowy komputera a gdy włączam server zamiast charakterystycznych kilku operation timed out mam jedno lub dwa network is unreachable. Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu byłbym bardzo wdzięczny jakby mi je zdradził:).

EDIT. Próbowałem jeszcze później na hamachi zrobić lecz tylko ja mogłem wejść, bo też żadne timeouty nie pokazywały się w silniku.

operation timed out --- co do tego to jest bzdura nigdy tak nie mialem tylko zawsze network is unreachable i server smigal

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

beztytuuywy.jpg

mam 2 servery. 1obydwa to router. 1 ma lokalne i internet a drugi tylko lokalne. jeden ma ip z koncowka 101 drugi ze 100. obydwa maja IPv4 192.168.1.1 ktory uzyc na server i ktore gdzie wpisac porownajac do poradnika.

Opublikowano

eee i jak uzupenic de0

skoro musze chyba skorzystac z tego lokalne i internet a tam ip jest 192.168.1.100 a trza blo by wtedy wpisac w de0 koncowke 100 tu i tu???

i w settings w vpc w networking ktory wybrac? nie hamachi napewno to ktory?

Opublikowano

no dobra to kolejne zlamanie regulaminu. dla mnie postawienie servka wazniejsze :/ prosze pomozcie ktos jak wypelnic de0 z moimi parametrami. wstawilem je w ss 3 posty temu

Opublikowano

Kurwa! Przepraszam za ten komentarz ale.. Ten tut jest tak niezrozumiały i nie czytelny, że od samego rana próbuję to zrobić i ni chuja! już chyba wszystko próbowałem.. Omg co za tut, i nikt mi nawet nie może pomóc.. Pozdrawiam. nie daje - bo może poprawisz tego tuta..

Opublikowano

Poradnik może i dobry, ale u mnie można wybrać postać a na serva nie wbijesz bo kicknie.

Ktoś wie co to może być???

Opublikowano

Mi dziala, ps nie instalowalem nawet mercury ;D

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a tam w sysinstall gdzie jest 255.255.255.0 to mam to zmienić na swoją maske podsieci (255.255.0.0)?

a i jeszcze na http://twojeip.wp.pl/ tam gdzie host to mi pisze mój ip

a w sysinstall to mam po interfaces to po wybraniu tego to mam wybrać 1 (DEC DE435 PCI NIC OR OTHER...)

Czy 2 (Paraller port ip (PLIP) peer conection)

Opublikowano

moje gg 12645899 ;0 robię serwery bez hamachi za fee ;] to już dawno wiedziałem jak zrobić taki serwer ;)

Opublikowano

Hehe Fajny tut. warto zrobic bez hamahi bo ono tylko sie wali. A mam pytanie czy da sie jakies ograniczenie ilosci graczy ? Aby mi nie wbilo ze 100 i lagi tylko np: chce 20 i bedzie max 20 ??

GIRL, SEX, GAME, SEX, GIRL, SEX, GAME, SEX(...)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Komar044

Kontrolujesz polaczenia w portmapie, ja na przyklad go nie uzywam bo mi muli neta ;D i nie mam portmapu ale jezeli uzywasz to klikasz i tam masz maximum connected czy cos takiego

10765249 pomoge na TeamViewer

Wymgam!

Router

Windows XP

troche muzgu

Z dwoma polaczeniami internetowymi tez moze byc, tak jak mial nasz kolega piotreq

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Ja odblokowuje te porty w routerze

11001-13128 TCP+UDP

albo

11001-13128 TCP

11001-13128 UDP

oraz

21-22 TCP+UDP

albo

21-22 TCP

21-22 UDP

Opublikowano

Ludzie.

Tut dobry ale jak nawet serva na hamachi postawic nie umiecie ^^ robi sie tka samo jak hamachi tylko IP inne cala filozofia tuta ja trafiam do ludzi rozumnych co ja poradze ze nie umiecie wiele osob postawilo serva wiec nie wiem ocb

PS Port map tam ustawiasz ilosc graczy na porcie zeby ci 100 nie wbilo tam pisze max users czy jakos tak

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie wogole jakieś dziwne problemy robie tak jak w tutorialu z tym Ip..A jak próbuje wbić na serwer to ciągle pisze zostaniesz połączony ,, tak samo jest jak loguje się do Bazy danych w Navicat to pisze ze się ładuje i wyskakuje błąd : Can't connect to MySQL server on 84.xxxxxxxx (10060) i tak ciągle jest a wszystko mam dobrze skonfigurowane...Pamiętam że jak jakiś miesiąc temu robiłem serwa na tym Ip co teraz próbuje to wtedy działał bezproblemowo a teraz nie działa.....

Opublikowano

Wszystko git, tylko u mnie stoi na zostaniesz połączony, blokuje mi port - 11002 dlatego że am internet na switchu, ale tak to wszystko git + dla autora.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A mi po około 200 podejściach z przerwami po około po 2-3 miesiące udało mi się zrobić serwa !!!!!

na mc.txt domene się daje i spokojnie działa ale jest problem jak spolszczenie zrobić ale domyślam się że na zasadzie Kamera. Dobrze myślę ?

@EDIT2

Na no-ip jest bo mam zmienne ip.

Opublikowano

ja mam taki problem xD

mam serwer ja się loguje ale nie wiem jakim cudem jak nawet mi pisze operation time out :D

dalem w networking interface dałem potem no i yes skomfigurowalo mi wszystko nic nie zmieniałem i czy innym będzie taki serwer działać taki serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...