Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Poradnik Server Bez Hamachi Na Zew Ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z postawieniem serwera bez hamachi. Zaczne wpierw od IP.

Wiem, że mam zewnętrzne ip i moge postawic serwer, ponieważ miałem już owy serwer na tym samym komputerze i wszystko elegancko działało...

A tu pewnego dnia przydarzyła mi się taka sytuację, że mój ip adres uległ zmianie. Tak wiec postanowiłem od nowa skonfigurowac serwer na obecne ip stosując się twojej instrukcji.

OK, wszystko skonfigurowałem, a tu klapa NIE DZIAŁA 0_0 !!!

Jestem pewny, że wszystko dobrze zrobiłem...

A ip mam takie same tak jak w połączeniach jak i na stronie twojeip.wp.pl

Tego dnia gdy moje ip nie uległo jeszcze zmianie było tak samo (ip było te same na stronie jak i w połączeniach, i wszystko all działało ;/

Naprawdę nie rozumiem czemu nie działa,może jednak zrobiłem w czymś błąd.

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

ThankYou

ZBIERAM ------

DAJ MINUSA !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego,

gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

7745956.jpg

Mój net xD

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

PortMap ustawić na IP z połączeń sieciowych, ale tutaj już nie musi być końcówki 100?? Tak jak w przypadku hamachi.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Witam!

Mam problem z postawieniem serwera bez hamachi. Zaczne wpierw od IP.

Wiem, że mam zewnętrzne ip i moge postawic serwer, ponieważ miałem już owy serwer na tym samym komputerze i wszystko elegancko działało...

A tu pewnego dnia przydarzyła mi się taka sytuację, że mój ip adres uległ zmianie. Tak wiec postanowiłem od nowa skonfigurowac serwer na obecne ip stosując się twojej instrukcji.

OK, wszystko skonfigurowałem, a tu klapa NIE DZIAŁA 0_0 !!!

Jestem pewny, że wszystko dobrze zrobiłem...

A ip mam takie same tak jak w połączeniach jak i na stronie twojeip.wp.pl

Tego dnia gdy moje ip nie uległo jeszcze zmianie było tak samo (ip było te same na stronie jak i w połączeniach, i wszystko all działało ;/

Naprawdę nie rozumiem czemu nie działa,może jednak zrobiłem w czymś błąd.

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

ThankYou

IP uleglo zmianie moze zmienili ci na wew IP tak samo jak mialem twierdzili ze mam zew IP a serva stawiac nie moglem dopiero jak zadzwonilem do Obslugi to za 2 H zmienili mi na zew IP zadzwon do nich dlatego bo twoje IP mogli zmienic na Wew IP powody sa rozne restart ich servera nowy sprzent u nich wiec radze sie z nimi skontaktowac bo jak ci dzialalo to powinno dzialac

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

PortMap ustawić na IP z połączeń sieciowych, ale tutaj już nie musi być końcówki 100?? Tak jak w przypadku hamachi.

musi byc z koncowka 100 :)

Opublikowano

Ja chyba wiem, czemu zmieniło mi się ip..

To jest tak, że ja odłączałem kabel do neta od routera i podłączałem pod jeden komputer aby działał serwer, po paru razach odłączania i podłączania moje ip nie uległo zmianie. A tu pewnego dnia jednak się zmieniło.

Nie wiem czemu.

@edit

a kabel od neta idzie od modemu...

Opublikowano

Ja chyba wiem, czemu zmieniło mi się ip..

To jest tak, że ja odłączałem kabel do neta od routera i podłączałem pod jeden komputer aby działał serwer, po paru razach odłączania i podłączania moje ip nie uległo zmianie. A tu pewnego dnia jednak się zmieniło.

Nie wiem czemu.

@edit

a kabel od neta idzie od modemu...

co z tego ze odlaczasz kabel wtedy masz ip 192.168.1.xxx czy cos w tym stylu a jak masz bezposrednia do kompa to masz zew ip odrazu tak mi sie wydaje

maska podsieci sie zmienia na f255.255.255.0 albo zamisat zera to 255

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zeby inni mogli grać to portmap pod zewnetrzne ip czy z polaczen sieciowych z koncowka 100??

Bo ustawiam ip w portmapie z polaczen sieciowych i inni nie moga sie zalogwac :/

Opublikowano

2 pytania : jak robię na no-ip to dać host z no-ip czy mój ?

co dać w adapterze networking zamiast hamachi interfes net ?

Opublikowano

A dało by się jakoś to zrobić na zmiennym IP ;) Inaczej mówiąc na neostradzie? Bo na e*pvp Widzlem tuta, że to możliwe dzieki Stronom internetowym typu no-ip, albo innych, niemieckich, angielskich... Jak by ktos mi powiedział jak to dokonać, bede wdięczny, Poniewaz stworzylem tego hosta juz na tej stronie, ale nie wiem teraz Co gdzie powpisywac... Czy w HOST cos wpisac, Zostawic 255.255.255.0 czy 255.0.0.0, albo gdzie powpisywac te moje IP.

Za tuta jak to zrobić będę wdzięczny nom i mozna wtedy liczyc na duzo + ;) Nie tylko ode mnie

Z góry dzienkuje;)

Opublikowano

Moje pytanie jest następujące.

Mam łacze tzw DSL na zew IP. I adresy w połączeniach sieciowych jak i nastronie http://www.twojeip.wp.pl są takie same, w połączeniach adres jest po prostu wklepywany ręcznie. Więc jak tu powinna wyglądać konfiguracja w VPC i portmapie??

imetin_logo.png

Opublikowano

A ja mam troche inne pytanie;D Sprobuje zrobic serwer na neo;)

Czyli wtedy bede mosial stworzyc swoj host na innej stronie typu no-ip.pl? Tak ? i tak samo ja tam w szczegoly polaczen sieciowychy nie mam takiego czegos jak IpV4 ... tylko IP i 192.168.1.xxx i 192.168.1.x To co ja wtedy mam wpisac w Freebsd Moj adres IP ?

Opublikowano

A ja mam troche inne pytanie;D Sprobuje zrobic serwer na neo;)

Czyli wtedy bede mosial stworzyc swoj host na innej stronie typu no-ip.pl? Tak ? i tak samo ja tam w szczegoly polaczen sieciowychy nie mam takiego czegos jak IpV4 ... tylko IP i 192.168.1.xxx i 192.168.1.x To co ja wtedy mam wpisac w Freebsd Moj adres IP ?

Witam wiesz co do no-ip.pl to nie wiem wiem tyle ze cos tam instalujesznigdy w tym nie robilem to nie wiem a nie chce pisac o czym o czym nie wiem

Opublikowano

hm ja mam tylko polaczenia lokalne gdzie sie sprawdza sieciowe?;d

to wbierasz prawym i stan i tam bedziesz mial IP

polaczenie lokalne->stan czy jakos tak

Opublikowano

wszystko działa , 5* i + !!! ;)

Moja historia z Metinem :D

Monastyr Jinno - Ninja Archer 51 lvl

Obsydian Chunjo - Woj Mental 80 lvl

Exandros Shinsoo - Szaman Smok 75 lvl

Opublikowano

Witam. Próbowałem zrobic wedlug tego tutoriaa, ale gdy wpisuje ip z polaczen sieciowych wyskakuje blad

Invalid gateway IP address
. Mam neostradę 25iqm87.jpg34q9v88.jpg

Wiele osób chce minusy. Ja zbieram + Daj Plusa nie bądź sknerus :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no wlasnie , to nie jest tut na zew ip tylko jak postawic na routerze bo bez przekierowania na routerze ten tu nie bedzie dzialal ... ehh tak patrze to czytam i niewierze , ip z zakresu

192.168.x.x jest wewnetrzne wiec moze nalepzaloby wspomniec ze to dziala tylko z przekierowaniem z routera na komputerze ktory laczy sie po wewnetrznym IP ...

Opublikowano

o zal to działa :D, tylko zapomnialem dodac do port mapu z połączeń sieciowych a dałem moje zew z końcówką ;p ale wazne ze dziala

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

A jeżeli gdy mam internet w neostradzie i mam takie samo zew ip jak z poloczen sieciowych to uda sie postawic serwer?;p

http://www.mpcforum.pl/topic/115610-botspolszczony-hidden-angelbot-by-frezee-21/page__p__748095__fromsearch__1entry748095

-- Spolszczony Angelbot do metin2.pl :D

Mało Piszę Dużo Czytam

Zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...