Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uratować Mu ?

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nadal twierdzę ,że wow jest bardziej popularny, w mu nawet się myśli ,że nie ma questów wyłączając dodatki z s5 wzwyż. Gra jest stara i do starego silnika są dokładane pierdoły przez co global na słabych pc wolniej chodzi ale w sumie miej system przez rok, nie czyść rejestru, plików i tempa.

Opublikowano

Według mnie jest tak samo jak z Metinem, większość osób przerzuca się na prywatne serwery, gdyż jest tam

im po prostu wygodniej i bardziej atrakcyjnie. Osobiście twierdzę, że mało osób będzie grało w globalnego Mu,

gdyż to tylko namiastka tego, co możesz osiągnąć na privach. Ja bym im radził zrobić jakiś globalny launcher, z którego

można by było dodawać serwery z Mu i wchodzić na nie, połączyć to jakoś wszystko w jedną grę.

Z samym globalnym serwerem i nowym startem - oj, będzie trudno. ;)

Opublikowano

Tak napwade kazda gre niszcza patche ktora maja przyniesc tylko i wylacznie wiekszy dochod z gry.

Dokładnie.

Teraz na privach jak ktoś ma pieniądze, to jest mistrzem na serwerze po kilku dniach gry...

Kiedyś GM'owie troszczyli się o graczy, codziennie było kilka eventów w których można było wygrać atrakcyjne nagrody typu:

- 10 JoS

- Wybrany exc item.

- ZEN

Kiedyś te przedmioty miały na privach dużą wartość.

Ludzie zabijali się o wydropienie BOK'ów. - Teraz mają to gdzieś.

MU wraz z przesadzoną ilością dropów, adminami nastawionymi na DONATE jest bezsensu - a takie serwery teraz powstają. (ok 80% serwerów...)

Co nie zmienia faktu, że MU była, jest i pozostanie moją ulubioną MMO ^ ^

Pozdrawiam fanów "Dawnego MU" !

Opublikowano

Witam przeczytałem cały temat i w 100% popieram wypowiedz mirraseq

Szkoda mi tej zajebistej gry ktorą kiedys była teraz to maszynka do kasy, wingi 2,5lvl rare tickety chuje muje kurwa rozjebaliscie najbardziej zajebista gre.

będzie ona dla mnie najlepsza gra mmo,lecz teraz sa tylko wspomnienia,

Czasy wigle i party na devias na yeti, 160lvl to był wyczyn, pamietam jak koles miał 220 i combo to screeny waliłem :D[ było to ho ho ho temu]

Teraz? full gold i 1 dzien 300lvl+, a wez na f2p graj :D i wbijaj to co koles w 1 dzien-miesiac xD

Opublikowano

Do tej pory chętnie wracam do tej gry, ale na serwerach prywatnych :)
Globala już dawno odpuściłam.

b6y2zc.png

:783_heart_decoration:  Music - Games - Tattoo's - Muscle car's   :783_heart_decoration:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie jest tak samo jak z Metinem, większość osób przerzuca się na prywatne serwery, gdyż jest tam

im po prostu wygodniej i bardziej atrakcyjnie. Osobiście twierdzę, że mało osób będzie grało w globalnego Mu,

gdyż to tylko namiastka tego, co możesz osiągnąć na privach. Ja bym im radził zrobić jakiś globalny launcher, z którego

można by było dodawać serwery z Mu i wchodzić na nie, połączyć to jakoś wszystko w jedną grę.

Z samym globalnym serwerem i nowym startem - oj, będzie trudno. ;)

Potrzeba dużo chęci i czasu i na globalu można dużo osiągnąć, zacząłem przygodę z mu jakiś miesiąc temu gram z kolegą który ma staż w tą grę 8 lat. Nie wyobrażam sobie większej satysfakcji z wymaksowania postaci na oficjalnym serwerze zwłaszcza teraz gdy jest to o wiele łatwiejsze dzieki wbudowanemu botowi. Miesiąc grania u mnie gdzie ja dopiero zaczynam z tym przygodę juz mam 200+ lvl Niestety kolega ma dopiero 350+ ale za to on ma co wspominać. Gdy on zaczynał grać w tą grę nie było botów, była masa ludzi, rozmawiało się, grało się czasami po 48h bez spania bo event

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiecie co, Mu nie upada, a raczej teraz dużo ludzi próbuję powrócić do mu.

Wraz z wyjściem Mu 2, dział na pewno się rozwinie, bo będzie mnóstwo pytania, typu jakie jest, czy warte grania i będzie zamuła.

Mam nadzieję, że dział nie upadnie, a stanie się jeszcze popularniejszy :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Mi znów Mu bardzo się podoba Grywałem kilka lat temu na globalu a teraz wzięło mnie na priv i pogrywam sobie na PerfektMU Easy serwer ale fajny szkoda tylko że ludzie wola siedzieć miesiącami przy jednej rzeczy niż dobrze się bawiąc na Easy serwer

1390144171-U592769.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja pamietam jeszcze jak s3 bylo i ShadowMU... kurcze, co tam sie dzialo :D

albo pamietam jak mozna bylo zrobic sobie na globalu konto czasowe zeby potestowac... cisnalem prawie bez snu by jak najwyzszy lvl wbic, a jak w koncu usnalem i sie obudzilem, to sie prawie poplakalem ze nie ma mojego konta (mlodziak bylem :D)

teraz nie wiem jak to jest, nie moge nawet tego odpalic, a chetnie bym sprobowal... :f

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mu zostanie uratowane, jak kiedyś wspomniałem wraz z wyjściem Mu 2, na razie wraz z Majkelem robimy co w naszej mocy, aby w dziale się zaczęło dziać, mam nadzieję, że jeżeli wam choć trochę zależy pomożecie nam w jakiś sposób postawić dział na nogi.

k4L2ZMS.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mu zostanie uratowane, jak kiedyś wspomniałem wraz z wyjściem Mu 2, na razie wraz z Majkelem robimy co w naszej mocy, aby w dziale się zaczęło dziać, mam nadzieję, że jeżeli wam choć trochę zależy pomożecie nam w jakiś sposób postawić dział na nogi.

O ile Webzen nie połakomi się na pieniądze, to Mu może mieć jeszcze przyszłość.

Na pewno nie taką, jak kiedyś... 5,6 lat temu, gdy kafejki internetowy pękały w szwach dzięki ludziom, którzy chcieli choć chwilę pograć w mu...

394591421101183179764.jpeg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzeba dużo chęci i czasu i na globalu można dużo osiągnąć, zacząłem przygodę z mu jakiś miesiąc temu gram z kolegą który ma staż w tą grę 8 lat. Nie wyobrażam sobie większej satysfakcji z wymaksowania postaci na oficjalnym serwerze zwłaszcza teraz gdy jest to o wiele łatwiejsze dzieki wbudowanemu botowi. Miesiąc grania u mnie gdzie ja dopiero zaczynam z tym przygodę juz mam 200+ lvl Niestety kolega ma dopiero 350+ ale za to on ma co wspominać. Gdy on zaczynał grać w tą grę nie było botów, była masa ludzi, rozmawiało się, grało się czasami po 48h bez spania bo event

Ja grałem od początku globala jeszcze na Wiggle czy jakos tak jak byl jeszcze Maya. 3 lata wbijalem 300 lvl potem weszły karty z expem x2 na serwerach co troche schrzanilo gre bo jak dotychczas czulo sie ta wyjątkowość majac taki lvl, bo swiadczylo to o dużym nakladzie czasu i pracy a nie o zasobie portfela. Dobilem do 400 lvl. Zdążyli mnie 2 razy okraść. I skończyłem grać, to juz nie to samo. Gra tyle czasu na s1 wytrzymywala i s4 i wyzej jej nie bylo potrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...