Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A takie pytanko ;d

Jest szansa że przed 1.3.13

Bedzie gra szybciej? :P

Hmmm... jest to termin czysto szacunkowy, nawet nie dzieliłem ile czego zrobię w danym dniu ;). Może będzie szybciej, jeśli nic nie trzeba będzie już przy grze robić, to 24/25 otwieram beta-testy do 15 marca :). Jeśli wprowadzimy sms-y (ale oby nie :P), to gdy ktoś zakupi daną ilość natrium (odpowiednik uridium), na serwerze Polska 1 dostanie specjalny bonus, który będzie się zwielokrotniał :) (albo po prostu podwojenie/potrojenie otrzymanego natrium :)).

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zadam podstawowe pytanie. W czym to zamierzasz napisać ?

w notatniku.jpg :D

Opublikowano

Zdziwiłbyś się, ale jakbym miał cierpliwość, to w notatniku bym mógł napisać :P.

Bez przesady , strone da sie zrobić w notatniku ale wątpie że gre z menu itd byś zrobił :D

Chyba że jestes dobry informatyk i masz kilka lat wolnego :P

Opublikowano

Bez przesady , strone da sie zrobić w notatniku ale wątpie że gre z menu itd byś zrobił :D

Chyba że jestes dobry informatyk i masz kilka lat wolnego :P

Wiesz, jak zaczynałem swoją przygodę z C# to miałem kilka ćwiczeń na tym polegających :P, więc autor chyba też musiał ;).

Opublikowano

Powiem tak ,jeśli gra była by dobra i dorównująca a nawet lepsza od DO ,grałbym aż by mi zadkiem wyszło ;)

Opublikowano

Zdecydowanie na nie.

1. Gra z dwóch reklam taka by się nie utrzymała.

2. Taka tania kopia DO niepotrzebna na świecie, by zabłysnąć.

3. Gra będzie nudna i znudzi się ludziom po kilku dniach.

3 x nie, dziękuje.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Niewiem czemu tak sądzisz każdy bo 2.44 za np premke da i juz i na utrzymanie jest :D @UP

Opublikowano

Ja mógłbym udzielić trochę hajsu, jeżeli miałbym 100% pewności że gra nie padnie po miesiącu.

Opublikowano

Zdecydowanie na nie.

1. Gra z dwóch reklam taka by się nie utrzymała.

2. Taka tania kopia DO niepotrzebna na świecie, by zabłysnąć.

3. Gra będzie nudna i znudzi się ludziom po kilku dniach.

3 x nie, dziękuje.

1. Zobaczymy

2. Nie tobie to oceniać.

3. To się okaże

3x wypierdalaj

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

1. Zobaczymy

2. Nie tobie to oceniać.

3. To się okaże

"3x wypierdalaj" rozjebałes mnie tym

hahahhahaaahh

Opublikowano

witam na forum

ja z chęcią bym zagrał w TĄ GRE. kiedyś grałem w DO, ale własnie zniechęciły mnie te wszystkie nowości i czekalem na taki projekt, więc zgłaszam się także na testera

Opublikowano

Hmm, Ja też z chęcią zagram... Tyle żeby ta gra się nie stała jak DarkOrbit czyli ci którzy zaczynają, nie dorównają nigdy tym 'Lepszym" Którzy ciągle inwestują kasę w grę. Jeśli już takie coś by robić to tak żeby naprawdę drogie to było i żeby ludzie nie kupowali ciągle jakiegoś pro wyposażenia. Moim zdaniem projekt dobry lecz wykonanie może być złe.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Hmm, Ja też z chęcią zagram... Tyle żeby ta gra się nie stała jak DarkOrbit czyli ci którzy zaczynają, nie dorównają nigdy tym 'Lepszym" Którzy ciągle inwestują kasę w grę. Jeśli już takie coś by robić to tak żeby naprawdę drogie to było i żeby ludzie nie kupowali ciągle jakiegoś pro wyposażenia. Moim zdaniem projekt dobry lecz wykonanie może być złe.

Wiesz, ze swojej strony postaram się zrobić (i zrobię :P) to jak najlepiej ;). Niestety o ile na początku grafika (ale tylko przez kawałek beta-testów) może być w miarę niezadowalająca, o tyle będzie ona coraz lepsza - ja zajmuję się tylko programowaniem :). Jeśli miałyby być płatności, to tylko takie, które będą dostępne dla wszystkich graczy (finansowo), czyli premium miesięczne za np. 3,69 zł :). Mam nadzieję, że projekt wypali :).

Opublikowano

Nie chce mi się czytać całego wątku toteż zapytam. W czym piszesz?

Opublikowano

Nie chce mi się czytać całego wątku toteż zapytam. W czym piszesz?

W C# - serwer i klient, przy kliencie wykorzystuję XNA :). Co do komunikacji, to zastanawiałem się nad utworzeniem nowego forum pod projekt - pytałem się kokosza o utworzenie nowego poddziału dla tego forum, lecz odpowiedzi nie uzyskałem :). Wolałbym właśnie tu mieć podforum, bo na nowym może nie być wystarczającego ruchu, a tutaj po prostu się ciągle wchodzi i jest :P (no może bez przesady). Jutro zrobię jakieś forum i się zobaczy :).

Opublikowano

Wiesz, ze swojej strony postaram się zrobić (i zrobię :P) to jak najlepiej ;). Niestety o ile na początku grafika (ale tylko przez kawałek beta-testów) może być w miarę niezadowalająca, o tyle będzie ona coraz lepsza - ja zajmuję się tylko programowaniem :). Jeśli miałyby być płatności, to tylko takie, które będą dostępne dla wszystkich graczy (finansowo), czyli premium miesięczne za np. 3,69 zł :). Mam nadzieję, że projekt wypali :).

Dla mnie Grafika nie musi być jakaś ekstra, Gra to gra musi być grywalna.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Co do grafiki statków może ja pokombinuję kiedyś robiłem projekty broni 3D to gier ;] Tylko takie pytanie gra będzie miała zapotrzebowanie na grafikę bardziej 2D czy 3D?

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

@UP Ja zrobiłem narazie projekt forum, chociaż jeszcze nie pełny, ale jest. Wysłałem go CCayowi na PW.

Grafik 3D na pewno się przyda, zawsze to lepiej jak gra wygląda dobrze pod względem artystycznym.

@Top

Mam pomysł na event, mianowicie wojna (Chociaż niezupełnie wojna) grup/formacji.

Każda grupa ma 5 graczy.

Wszyscy gracze zostają przeniesieni na specjalną mapę z punktami strategicznymi.

Ta grupa, która pierwsza będzie miała przejęte 3 lub 4 punkty strategiczne wygrywa.

Można by również zrobić coś takiego jak w DO z formacjami dronów, mianowicie formacje graczy.

Było by np. 3 formacje na początek, dostępne tylko w grupie.

Formacja polegałaby na stałym ustawieniu statków dzięki czemu mieliby jakieś bonusy.

Grupowe misje.

Specjalne misje które mogą być wykonywane tylko w grupie, nagroda była by o tyle większa, o ile grupa poradziła by sobie z misją szybciej.

Opublikowano

Dobra to ja zabieram się za jakiś prosty szkic, a później przeniesienie tego na grafikę komputerową :]

@edit

Odnośnie gry ile planujesz statków ? (oczywiście statki firmy nie alieny ;])

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Mógłbyś wprowadzić konta premium jednak, nie miałby one znacznego wpływu na grę

np.

Zmiana nicku mogła by kosztować ileś tam, a z kontem premium byłaby za darmo

Zwykłe konto po przebiciu ma dostawać 40% postawionej ceny? Premium odzyskuje 45%

Chyba taki pomysł nie jest zły nie?

Pomysł dobry lecz żeby był sens kupna takiego konta, premium odzyskiwałby 80 % i jakiś des mógłby mieć który żaden gracz by nie miał możliwości takiego, i jakaś ranga przed nickiem jak w minecrafcie np *VIP* coś takiego bo chłopak niech też coś zarobi. np Des Defender dodaje 5 % osłony a gracze zwykli mogliby mieć desy ale one nic by nie dawały. można by dodać jeszcze jakiś typ formacji dronów. BO WSZYSTKIE FORMACJE MIAŁYBY DEFAULT (JAK W DARKORBIT) a gracz premium mógłby sobie wybrac 3 typy. mianowicie taki pomysł mam.

1 FORMACJA - Odzyskujesz 10 % więcej po przegranej na aukcji

2 FORMACJA - 5 procent szybciej się reperuje

3 FORMACJA - Zwiększa moc ataku laserem o 200.

Opublikowano

@UP Ja zrobiłem narazie projekt forum, chociaż jeszcze nie pełny, ale jest. Wysłałem go CCayowi na PW.

Grafik 3D na pewno się przyda, zawsze to lepiej jak gra wygląda dobrze pod względem artystycznym.

@Top

Mam pomysł na event, mianowicie wojna (Chociaż niezupełnie wojna) grup/formacji.

Każda grupa ma 5 graczy.

Wszyscy gracze zostają przeniesieni na specjalną mapę z punktami strategicznymi.

Ta grupa, która pierwsza będzie miała przejęte 3 lub 4 punkty strategiczne wygrywa.

Można by również zrobić coś takiego jak w DO z formacjami dronów, mianowicie formacje graczy.

Było by np. 3 formacje na początek, dostępne tylko w grupie.

Formacja polegałaby na stałym ustawieniu statków dzięki czemu mieliby jakieś bonusy.

Grupowe misje.

Specjalne misje które mogą być wykonywane tylko w grupie, nagroda była by o tyle większa, o ile grupa poradziła by sobie z misją szybciej.

Co do eventu to nie wiem czy 5-osobowe grupy byłyby dobrym rozwiązaniem. Lepiej klanami, bo niby mogą być dysproporcje co do ilości graczy, ale z tego co pamiętam to w klanach, w których byłem więcej niż 5-osobowe grupy potrafiły świetnie współpracować:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...