Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kennen - Wymarzony AD - Carry |

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema all ! *w*

Dzisiaj wam przedstawię poradnik na temat Kennena jako ad-carry...

Na początku pare słów o nim :P

Kennen to bardzo dobry solotoper jak i mid champ, jednak równie dobrze sprawuje się jako adc, nieźle... Nawet lepiej niż nieźle moim zdaniem ;o

Sra stunami w przeciwnika, ucieka bez problemu z E i dostaje wtedy mr i armora, oraz nasze W które tworzy z niego AD ! Co piąty atak zada dodatkowe obrażenia sięgającego : Twoje AD + 80% Twojego AD jako dodatkowe obrażenia magiczne.

Wszystko to przemawia za tym aby zagrać naszym pokemonem na dolnej lini... Proszę mi zaufać, jest pro !

Dodam jeszcze że kennen jest albo AD albo AP, jako hybryda jest chyjowy i bez dmg........................

Masteriesy :

21/9

Runy :

Jak na offtanka lub adc :

hiYRC.jpg

9x Greater Mark of Strength

9x Greater Seal of Resilience

9x Greater Glyph of Warding or MR per lvl

3x Greater Quintessence of Strength

Spelle :

Zawsze biorę tak :

Flash + Heal - Standardowo jak na adc :D

Jednak przydać się nam również mogą :

Ingnite - Dobijanie/heal

Cleanse - usuwa z nas wszystkie cc, czyli rzecz ujmójac dosłownie kontruje ignite, exhaust.

Exhaust - Wyłaczenie jednego ziomka z tfa na 3 sec.

Skille :

Passyw :

Mark_of_the_Storm.jpg

Umiejętności kennena nakładają na cel "Mark of The Storm" czyli znak burzy xD

Jeżeli przeciwnik ma 3 stacki kolejna umiejętność zestunuje cel.

Thundering Shuriken

Thundering_Shuriken.jpg

Kennen rzuca shurikenem, zadając obrażenia magczine i nakładając 1 stack passywu.

Electrical Surge

Electrical_Surge.jpg

Passywne : Co 5 atak kennen zada dodatkowe magiczne obrazenia równe 40% / 50% / 60% / 70% / 80% calego ad.

Aktywne : Kennen zadaje obrażenia magiczne przeciwnikom którzy maja passyw, po użyciu nadaje kolejny stack Mark Of The Strom.

Lightning Rush

Lightning_Rush.jpg

Na 3 sekundy kennen zyskuje 310 dodatkowego speeda, w czasie gdy skill jest użyty nasza postac moze przenikac przez jednostki, zadając obrazenia magiczne i nakaładając kolejny Stack Passywu. Podczas używania tego skilla nie mozna zrobić basic ataku.

Slicing Maelstrom

Slicing_Maelstrom.jpg

Kennen przyzywa magiczną burze która zadaje obrazenia przeciwnikom znajdującym się wookół niego, błyskawica nie moze uderzyc wiecej tego samego celu niz 3 razy.

Skill Order :

w.png

q.png

e.png

r.png

Build :

boots-of-speed.png

health-potion3.png

dorans-blade.png

dorans-blade.png

phantom-dancer.png

the-black-cleaver.png

the-bloodthirster.png

infinity-edge.png

berserkers-greaves.png

Sytuacyjne :

frozen-mallet.png

guardian-angel.png

maw-of-malmortius.png

Kennen jest dobry z tymi postaciami na lane :

nunu.png - Attack Speed co przeklada sie na harras, jego ulti wraz z twoim to maszynka do zabijania.

taric.png - Najbardziej epickie combo jakie widziałem :D Podwójny stun mówi sam za siebie.

alistar.png - Dużo cc i heal.

blitzcrank.png - Co tu mówić :P

janna.png - Tarcza, heal, ad +.

Jak grać kennenem adc ?

Early game :

Kennen to bardzo silna postać jako adc w early, lasthituj i jezeli przeciwnik sie zblizy od razu atakuj.

Pamiętaj o passywie z W co 5 atak zadaje dodatkowe dmg, staraj się trafić tym w opponenta. Harrasuj z Q i stunuj.

Mid Game :

Cały czas harrasuj przeciwnika i nie dawaj za wygraną, lecz nie bądz zbyt greedy bo to moze zakonczyc szybko twoj żywot tekstem ktory tak bardzo kochamy "You have been slain"

Twoje zadanie to zabić adc lub mida :P Czekasz na rekacje offtanka lub junglera, następnie używasz E lub flashujesz sie prosto w przeciników używasz ulti i wtedy E co powoduje bardzo dobre combo. Ale jak wspomniałem może sie nie udać gdy nasz team sie nie rzuci tez xD

Late game :

Hmm... Late kennena nie jest najlepsze jednak nadal możesz przeważyć los tfów twoim ulti i stunami. Chociaż tutaj powienieś mieć już infnity i nie powinno ci sprawiac problemu zabijanie na kilka hitów :D

Dziękuje, dobranoc. Pisane na odwal :P Bo mam wenę ale jak wróce do swojej hatki to poprawię bo siedze teraz w pociągu i pisze na tel ;o

Prosze nie flame'ować na razie :D Bo juz widze ze chujowo wyszlo ale szkoda aby tyle materiału się zmarnowało. Prosze o krytykę ! Ale konstruktywną, komentarze takie jak : Co to jest wtf chyba na 200 elo gimbusie... Prosze sobie darować :)

OndteAw.png
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prosze nie flame'ować na razie :D Bo juz widze ze chujowo wyszlo ale szkoda aby tyle materiału się zmarnowało. Prosze o krytykę ! Ale konstruktywną, komentarze takie jak : Co to jest wtf chyba na 200 elo gimbusie... Prosze sobie darować :)

Takie coś nawet na 200 elo nie przejdzie

"Twoje AD + 80% Twojego AD jako dodatkowe obrażenia magiczne."

Dlatego kennen to gówno ad carry, obrażenia MAGICZNE.

Escape system jakimj est e to jest dobry może na mundo, nie na jakiegokolwiek junglera z normalnym cc.

Od kiedy na adc buduje się malleta? Nawet sytuacyjnie... -.- Bez jaj...

Rush PD jest useles, bijesz po 50.

Opublikowano

Co to jest wtf chyba na 200 elo gimbusie...

:D

a tak na serio: kennen adc się świetnie sprawuje ze względu jak to ująłeś pasywke z w. sam nim często gram w ad. ulti niszczy. ogólnie hity chomikiem po 600-800 na krytyku to raj dla oczu :3 poradnik przydatny dla początkujących i tych bardziej "zaawansowanych"

^^. z tobą nawet się chyba spotkałem w jednej dyskusji gdzie dałeś odpowiedź na mój post o hybrydowym kennenie :D

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

H3H3H3 Myślisz że jak pisze na czacie ADC KENNEN GUYS to mnie nie flame'ują xD ? Od razu wtf noob omg report idiot bastard xxaxaxaxax xD etc...

Jednak gdy wale double na 4 lvl sie zamykaja :P

Wieczorkiem wrzuce ssy statów na rankedach nim :P 1250 elo 28/3. A gra chyba z 60 minut miala ;o Tak wiem pewnie powiecie ze elo hell czy cos w ten desen.. ale nie prawie w kazdej grze mam ponad 10 killów :D

Mówiłem że zjebany troche xD Bo na tel PISZE ! xD

OndteAw.png
Opublikowano

Hmm... Nie powiedziałem że jest coraz słabszy :P Napisałem tylko że w late jest ciutke słaby. mam na razie nim staty 28/17 (Wins/loses) takze luz :P

OndteAw.png
Opublikowano

Hmm... Nie powiedziałem że jest coraz słabszy :P Napisałem tylko że w late jest ciutke słaby. mam na razie nim staty 28/17 (Wins/loses) takze luz :P

to ja uważam, że robi się słabszy, najwyraźniej źle mnie zrozumiałeś i chcę usłyszeć odpowiedź na pytanie: na jaki matchup chcesz wygrać kennenem pod ad carry?

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Napisz jeszcze o Ad Orianie bo ma bonus dmg do Auto Atackow no i jeszcze Le Blanc bo duzo skacze

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Napisz jeszcze o Ad Orianie bo ma bonus dmg do Auto Atackow no i jeszcze Le Blanc bo duzo skacze

O Lb już był filmik od Siv HD.

@Topic

Gdzie jest kufa runaans który daje największy boost do AS i jeśli się nie mylę pozwala szybciej stackować pasyw.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

28w/17l so op ;<

ad kennen ssie tak jak soraka ad albo inne ap championy które ludzie próbują budować pod ad

xxxxxxx

Opublikowano

9g57hd.jpg

patrzcie wygralem dwa rankedy na 1200 elo, super staty! chyba zrobie poradnik

kazdy na wyzszym poziomie by Cie zjechal z palcem w dupie, kennen ad to przeżytek

4to7r2K.png

Opublikowano

HyHy To jest tylko drugie konto :P Na drugim mam 1692 :)) Także nie wiem o co ci chodzi ;o

ja też nie wiem, chwalisz się statystykami kennenem pod ad carry na 1200 elo i dlatego uważasz, że ad kennen jest dobry? również nie ogarniam

4to7r2K.png

Opublikowano

Upsss... A kto tutaj kozakuje ? :> Ja czy ty :3

Tak jest dobry, widocznie nie umiesz grać i dlatego sprawia ci to problemy ; ooo idz soraka do jungli

OndteAw.png
Opublikowano

Upsss... A kto tutaj kozakuje ? :> Ja czy ty :3

Tak jest dobry, widocznie nie umiesz grać i dlatego sprawia ci to problemy ; ooo idz soraka do jungli

nie rozumiem? czy ja mówie, że nie umiem nim grac, albo sprawia mi problemy? ja nim nawet nie gram, bo wiem, że jest słaby, a ja nie kozacze tylko coś Ci wyjaśniłem w tamtym poście, a soraka w jungli była op w s2 ;]

4to7r2K.png

Opublikowano

Dobra dobra już ten Kennen ADC.

Ja dalej chce odzyskać odp. na pytanie Drakkaja, pod jaki matchup masz zamiar go pickować? hymm?

ps. Zagraj nim 10rankedów na tym swoim 1700ELO i zarzuć staty + może podaj nick na tego 1700ELO?

ps2 First Item Phantom Dancer GG

Opublikowano

Widziałem stream 1800 elo gdzie gość grał kennen ad ,więc przestańcie spinać dupę. Na low elo jest jeszcze lepszy bo enemy od razu myślą ,że to mid i go kontrują

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...