Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Homoseksualizm i tolerancja w Polsce

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówiłem, żebyś nie używał słowa "lewackie"... Nie wiesz co oznacza i używasz go idiotycznie...

Co ma bycie polakiem do tolerancji? Może polak powinien być nietolerancyjny? Nie wiem.

Wiem tylko, że używasz stereotypów i nie wiesz o czym mówisz i przez takie niedoinformowane osoby jak ty tworzą się negatywne stereotypy. Pewnie odbierzesz to jako pochwałę dla "prawdziwego polaka" więc: nie ma za co :)

To, że ktoś jest polakiem nie oznacza że ma być taki jakiego go określają. Ja np. mam dużo cech z "prawdziwego polaka", ale mam też wiele przeciwnych, ale sam wiesz, że dzisiejszym światem rządzą stereotypy i media.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Toleruję tak jak pierwszego lepszego kowalskiego. Ale żadnych dodatkowych przywilejów, bo oni robią z siebie ofiary, bo są inni... po czym żądają praw jakich my nawet nie mamy.

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego tak dużo osób "boi się", że geje "dobiorą" się im do tyłków... To całkowity bullshiet. To żadni gwałciciele i ich wasze heteropośladki nie obchodzą :P

Lepsze są proste chłopaczyny w dresach, z szarych bloków, może agresywni, ale dobrze wiedzący co to jest przyjaźń, honor, walka o swoje, odważne mówienie nie wypaczeniom tego świata

To nie orientacja seksualna definiuje mądrość życiową i doświadczenie. Takie osoby bardzo często pokazują co to jest walka o swoje i odważne mówienie nie wypaczeniom tego świata i muszą się tym wykazać, by przetrwać wśród tego wrogo nastawionego społeczeństwa. Liczy się charakter i osobowość człowieka, a nie to kogo ten ktoś zadowala w sypialni... Co do przyjaźni - nie zauważyłam by moi przyjaciele homo byli "gorsi" od przyjaciół hetero.

#don't care

Opublikowano

A, homoseksualizm to nie jest choroba? Przecież to jest obrzydliwe.

Nawet w kościele tak mówią :

https://www.youtube.com/watch?v=7Di4MmhFKbk

Opublikowano

Mysle ze dyskusja nie ma sensu, bo cos takiego jak tolerancja- nie istnieje...

Why?

Poniewaz gdybysmy chcieli wszystko tolerowac to bysmy sie zapetlili. Przeciez ludzie "tolerancyjni" skoro sie za takch uwazaja powinni tolerowac takze tych, ktorzy tolerancyjni nie sa, a nie ich naklaniac do tolerancji :)

Powinni takze tacy ludzie przymykac oko na zabojcow, prostytuki, szalencow- tolerancja przeciez rulez!

A przeciez tak sie nie da! Nie klocmy sie wiec panowie, kazdy ma swoje przekonania, swoje poglady. Jedni znaja gejow i uwazaja ich za wspanialych ludzi, inni widzieli na oczy tylko lizacych sie i uwazaja ich za idiotow. Kiedy probowalem sobie wytlumaczyc, dlaczego lizacy i obnoszacy sie geje sa zli.. zapetlilem sie i odpuscilem myslenie. To samo kiedy chcialem przemyslec dlaczego maja byc dobrzy- nie udalo mi sie.

W kazdym razie- jest to temat rzeka i bez sensu, a "tolerancyjnych" naklaniam do nie narzucania swych pogloadow innym- to sie nie ida.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Pierwsze co zrobię to nawołuje do trzymania kultury i przemyślanych odpowiedzi.

Chciałem wywołać normalną dyskusję - polemikę nt. Homoseksualizmu. Czemu? Bo uważam brak tolerancji dla tego zjawiska za stojący na rażącym poziomie i mam nadzieje na zbadanie tego co stoi u podstaw wszelkich przekonań.

Co wy o tym sądzicie? Jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie?

Ja zacznę - Homoseksualizm toleruję, z emocjonalnego punktu widzenia.

Tak samo jak powinno tolerować się ludzi czarnoskórych tak samo powinno się tolerować homoseksualistów. Nie rozumiem ludzi, którzy nieustannie gnębią takich ludzi. W końcu to też ludzie, prawda? Jedyne czego bym nie zniosła to publicznego obściskiwania się i zbyt emocjonalnego okazywania uczuć (tego nie akceptuję nawet wśród związków hetero). Generalnie ja naprawdę nie mam nic przeciwko takim osobom. To ich życie, robią to, co chcą i nikt nie ma prawa im tego zabraniać albo poniżać za to, że są inni niż większość społeczeństwa. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...